Mikrobølgeovn test – Find din næste mikroovn her

De danske husstande har typisk mange forskellige køkkenmaskiner og køkkenredskaber, som kan lette de opgaver, der er i køkkenet. Heriblandt er mikroovnen især en vigtig maskine i de danske køkkener. De færreste mennesker kan undvære en mikrobølgeovn i deres hverdag, da den sparer dig for en masse tid og bøvl med gryder og pander på komfuret. Da de fleste mennesker i dag har en mere hektisk hverdag, er tiden dyrebare. Her kan mikroovnen være med til at lette dit arbejde i køkkenet og spare dig for tid i din hverdag.

Mikroovnen er i høj grad blevet moderniseret – fra da den først kom på markedet til nu. Det gør, at den traditionelle mikroovn, som de fleste kender den, ikke længere er et fyldestgørende navn for de mange forskellige funktioner, mange mikroovne nu besidder. Mange mikroovne er blevet videreudviklet og kan meget mere nu end tidligere. De fleste mikroovne har også funktionerne som varmluft og grill, andre mere avancerede typer har også specielle programmer til optøning, forvarmning og en lang række andre autoprogrammer. Den almindelige mikroovn er nu kun en lille del af markedet for mikroovne, hvor der både kan købes den traditionelle mikroovn samt de mikroovne som har flere funktioner som f.eks. kombiovnen.

Mikrobølgeovn eller mikroovn?

De mange nye tiltag og optimering af mikroovnene gør, at det som forbruger kan være svært at finde hoved og hale i hele udbuddet. Det kan derfor ikke altid føles lige let, når du skal ud og investere i en ny mikroovn. Her kan det være svært at finde ud af, hvilken model eller hvilket mærke som er den bedste på markedet, og som passer bedst til behov. Da udbuddet er stort, og der samtidig er kamp om kunderne, kan opgaven synes næsten overskuelig.

Derfor præsenteres der nedenfor de fire bedste mikroovne på markedet lige nu. På den måde er du sikker på, at du kommer hjem med den bedste mikroovn i den bedste kvalitet, som der er mulig at få på markedet lige nu. Nedenfor har vi samlet de fem bedste mikroovne på markedet lige nu, som du trygt kan gå ud og købe. Fælles for alle modellerne er, at de er af god kvalitet, i overkommelige priser og har en lang holdbarhed.

Testvinder: Gorenje MI 281 W

Denne mikroovn er den rette for dig, hvis du leder efter en ovn med ekstra meget kapacitet, samt med funktionerne grill og varmluftsovn. Modellen har et 28 liters ovnrum, hvilket er større end de fleste andre mikroovne på markedet. Den er derfor velegnet til familier med flere børn.

Denne mikroovn er designet med et traditionelt udseende i hvide materialer med en mørk glaslåge, som skaber kontrast. Mikroovnen er brugervenlig og nem at anvende, da den i den ene side har alle funktionerne samlet. Heriblandt findes der ti forskellige effekttrin og mange andre færdigprogrammer, som gør madlavningen overskueligt og let.

Med flere forskellige funktioner som færdigprogrammer, easycook-funktioner og autooptønings-funktioner, vil du have ønsket, at du havde investeret i en mikroovn med flere features noget før. Den er velegnet til de husstande, som har travlt i hverdagen, da det med optøningsfunktionen gør det muligt på kort tid at optø aftensmaden. Derudover har denne model også varmluft og grill, som kan tilberede maden ekstra lækkert f.eks. til den specielle anledning.

Electrolux EMM21000S

Er du med udkig efter en helt standard mikroovn, som du kan bruge i din hverdag, er denne model den rette løsning til dig. Med et tidløst design vil den passe ind i alle danske husstande, og med sin effektivitet vil den kunne klare dine behov.

Denne model er egnet til en fritstående installation og vil passe perfekt ind i de fleste hjem, da den kommer i et tidløst design. Med en blank glasoverflade vil den være diskret i din køkkeninstallation, hvor dens kanter af sølv vil være med til at understrege mikroovnens modernitet.

Med fem forskellige effekttrin vil du let kunne justere den ønskede styrke, hvilket gør den let at anvende. Derudover er den på udstyret med to forskellige drejeknapper, hvilket gør den let betjene og samtidig gør det svært at trykke forkert. Samtidig er denne mikroovn let at rengøre, da glasoverfladen blot skal tørres over med en klud og ikke kræver en større omgang af rengøring for at se pæn og nydelig ud.

Caso Kombiovn HCMG25

Leder du efter en mikroovn, som kan meget mere end den traditionelle mikroovn, så er denne model den rette for dig. Hvis du er på udkig efter en ovn, som kan erstatte din almindelige mikroovn, er denne model på markedet en god løsning. Her får du en kombiovn, som udover at have funktionen som mikrobølgeovn også har indstillingerne; varmluft, grill og en lang række forskellige kombinationsprogrammer.

Med over ti forskellige programmer indstillet har du mange muligheder med denne model, som kan meget mere end det traditionelle mikroovn. Derudover kan den rumme op til 25 liter og er velegnet til et almindelig forbrug.

Rustfrit stål

Denne model har et flot, moderne design, som passer perfekt ind i det stilrene køkken. Denne ovn er designet med komplet rustfrit stål og en mørk spejlrefleksfront, som fremstår moderne. Modellen her har flotte detaljer med blandt andet et indbygget display, som er gemt bag lågen, så glasoverfladen fremstår stilren.

Med en kombiovn har du flere muligheder, når du står og skal lave mad, hvilket også kan være med til at gøre madlavningen nemmere. Denne ovn har ti forskellige autoprogrammer, hvor du blandt andet kan anvende optøningsprogrammet, hvis du skulle have glemt at tage noget op ad fryseren i tide. Derudover har den fire forskellige kombiprogrammer, hvor du kan tilberede din mad lidt bedre, end hvad den almindelige ovn kan klare.

Den rette mikroovn til dig og dine behov kan være med til at gøre din hverdag lettere, hvorfor det er en god ting for dig og dit køkken at investere i.

Knau OMF20ENID0TP1

Leder du efter en mikroovn i en mindre model, er det denne model, du skal have fat i. Denne mikroovn er velegnet til de lidt mindre hjem og vil passe godt ind i et køkken, hvor der ikke er uanede mængder af pladser. Med en kapacitet på 20 liter er den blandt de mindste på markedet, men det betyder ikke, at den ikke er effektiv.

Den har en effekt på 700 W og passer perfekt til dig, som ikke har en lang liste med krav til din nye mikroovn. Denne model findes i et traditionel look med en venstrehængt glaslåge i sort glas. Det gør desuden den nem at tørre over med en klud for støv. Dens sølvkanter er med til at betjeningsknapperne og drejeknappen er diskrete.

Hvis du leder efter en mikroovn, som passer perfekt ind i det mindre køkken. Eller måske et køkken med få overflader, er denne mikroovn et godt bud på din nye maskine til køkkenet. Med i købet får du en mikroovn med et traditionelt design. Det er diskret og passer til langt de fleste danske køkkener.

Forskellen på en almindelig mikroovn og kombiovnen

For øjeblikket er der et stort marked for mikroovne, da det letter madlavning og gør processen hurtigere. Lige nu er der to forskellige typer af ovne på markedet. Her er det en god ide at være opmærksom på, hvad dine behov og ønsker til en ny ovn er, før du går ud og køber en. Der findes en almindelige mikroovn og en kombiovn. Begge typer har funktionen som mikroovn, hvor du kan opvarme de ønskede elementer.

Forskellen er, at kombiovnen har flere funktioner og indstillinger end det almindelige mikroovn. En kombiovn kan udover at være en mikrobølgeovn også anvendes som en almindelig ovn med følgende funktioner; varmluftsovn, grill, optøning og meget mere. Hvis du leder efter en mikrobølgeovn, der kan erstatte den gamle ovn derhjemme, er det kombiovnen, du skal have fat i. Hvis du derimod kun ønsker at anvende din nye mikroovn til opvarmning af mad eller drikker, er det den almindelige mikroovn, som vi kender den, du skal købe.

Skal du have en fritstående eller indbygget mikroovn?

En anden ting, du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny mikroovn til dit køkken. Det er at der findes to forskellige slags installationstyper; den fritstående og den indbygget mikroovn. Det fritstående mikroovn står, som navnet indikerer, frit og er ikke egnet til at sætte ind i et skab eller andet. Denne type er den mest traditionelle mikroovn.

Derudover findes der også den indbygget mikroovn. Denne type af mikroovne er typisk større end de fritstående og kan indeholde mere. En anden forskel er, at indbygningsmikroovne er designet til at installeres i et lukket rum f.eks. i et af køkkenskabene. Det er en smart måde at gøre mikroovnen mere diskret i køkkenrummet, hvor den gemmes lidt væk. Du skal dog være opmærksom på, at indbygningsmikroovnene typisk er i en lidt højere prisklasse, hvor du skal bruge lidt flere penge.

ANDRE POPULÆRE GUIDES