Miniovn Test – Top 7 Bedste miniovne på markedet (2022)

Har du begrænset plads i dit køkken, og er det ikke muligt at klemme en almindelig ovn ind? Så kan en miniovn være en god investering til netop dig. Som navnet lægger op til, er en miniovn en ovn, der er væsentligt mindre end en almindelig ovn. En miniovn er fritstående ligesom en mikrobølgeovn, og det betyder, at den er nem at finde plads til, og man skal ikke skabsplads med plads til udluftning osv. Du kan lade den stå fremme på dit køkkenbord, uden den fylder for meget, eller du kan sågar gemme den væk inde i et køkkenskab grundet dens lille størrelse. Yderligere er det en fordel, at en miniovn ikke til sammenlignelighed koster det samme, so en almindelig ovn gør. Derfor kan den være et hensigtsmæssigt køb for dig, der ikke har det største køkken og/eller budget, eller som blot vil have et supplement til den almindelige ovn.

En anden fordel ved en miniovn, som også skåner din økonomi, er, at den er hurtig til at varme op. Det betyder, at miniovnen er væsentlig billigere i el sammenlignet med en ovn i normal størrelse. Den hurtige opvarmningstid medfører også, at du har mulighed for at tilberede dine måltider hurtigt, hvilket er ideelt i den travle hverdag, hvor mn ikke har tid til at bruge for megen tid på tilberedning. Hertil er miniovnen særdeles velegnet til mindre madvarer, og du kan nemt kontrollere temperaturen og tilberedningstiden.

Der findes mange miniovne på markedet i forskellige prisklasser, og nogle er mere avancerede end andre. Men hvilken én er den bedste løsning for dig? Det kan du læse mere om i denne test, hvor du præsenteres for seks bud på en god miniovn.

Testvinder: OBH Finesse

Den første miniovn er fra OBH. Grundet det lille og kompakte design er den et godt bud på en ovn til små køkkener. Ovnen har et ovnrum på 18 liter, hvilket dermed er testens mindste. Ovnens udvendige mål på 29 x 39 x 29 centimeter, og den vejer cirka 6,5 kilo, hvilket også gør den forholdsvist nem at flytte rundt på. Den er lavet i rustfrit stål, som giver et stilrent udtryk. Trods størrelsen har miniovnen en solid effekt på 1.300 watt, hvilket er meget normalt blandt fx almindelige ovne. Samtidig er den nem at bruge og har de specifikationer, de fleste har brug for. Miniovnen har fire funktionsindstillinger, som du kan drage nytte af: Overvarme, undervarme, kombineret over- og undervarme samt en smart timerfunktion. Timerfunktionen er mekanisk og kan indstilles op til 60 minutter, så du nemt kan holde øje med, hvor langt dit måltid er i tilberedningen. Når maden er færdig, giver ovnen et signal. Du kan således udnytte ventetiden uden at bekymre dig om, hvor længe maden har været i ovnen, eller om det har fået for meget eller for lidt. Derudover er ovnen udstyret med en kontrollampe.

Miniovnen har varmelegemer i toppen og i bunden, som også er produceret i rustfrit stål. Du kan indstille ovnfunktionerne ved at dreje på knapperne, og du kan indstille temperaturen mellem 70 og 230 grader. Miniovnen er nem at betjene, og det er enkelt at tilpasse tilberedningen.

Med til ovnen følger en bageplade og en rist med håndtag. Du får her en miniovn, der kan det mest basale.

DAY Miniovn med kogeplader

Denne miniovn fra DAY er et multiprodukt, da den er en kombineret miniovn og kogeplade. Designet er derfor praktisk til de små køkkener, hvor der ikke er mulighed for at have separat kogeplade og ovn. Dens to-i-én-funktion kan også være ideel til sommerhuset eller campingvognen, så du ikke skal lade dig begrænse i forhold til madlavningen.

Ovnrummet er stort og kan indeholde 35 liter, og ovnen har desuden en effekt på 1.500 watt. Du kan benytte dig af de fire forskellige funktioner, som er overvarme, undervarme eller en kombination af disse. Hertil har miniovnen en timerfunktion med automatisk sluk. Der er ingen grund til at frygte overtilberedt mad, da du kan indstille den ønskede tilberedningstid og holde styr på tiden. Ovnrummet er med belysning, hvilket ligeledes medvirker til, at du løbende kan tjekke, hvordan tilberedningen forløber, uden du skal åbne og lukke for ovnen. Du kan indstille ovnens temperatur i intervallet mellem 90 og 230 grader. Temperatur og funktionsindstilling justerer du på drejeknapperne foran.

De to kogeplader, som er monteret oven på ovnen, gør madlavningen yderst fleksibel, og du kan have gang i ovn og kogeplader samtidigt. Kogepladerne har hver sin størrelse med en diameter på henholdsvis 15,5 og 18,6 centimeter, som har en effekt på henholdsvis 700 og 1.000 watt. Du kan anvende alle typer køkkengrej på pladerne.

Den kombinerede miniovn og kogeplade måler udvendigt 36 x 49 x 34 centimeter og vejer 8,4 kilo. Der medfølger en bradepande og en rist til ovnen. Både ovn, kogeblus og de medfølgende plader kan du rengøre ligesom et almindeligt komfur.

Fordelene ved denne model er, at den er pladsbesparende i det lille køkken, og du undgår at skulle købe separat kogeplade og ovn.

Steba KB41ECO

Miniovnen fra Steba er i yderst god kvalitet og er designet til at kunne klare flere forskellige ovntilberedninger. Derfor er denne miniovn en alsidig model, så du uproblematisk kan lave lune retter til frokost, aften og til andre lejligheder. Funktionaliteten gør, at denne miniovn egner sig godt til at have stående i kolonihaven, men også som en ekstra ovn derhjemme. Ovnen er produceret i rustfrit stål med glaslåge. Den dobbelte glaslåge og det isolerede kabinet betyder, at overfladetemperaturen holdes nede, så miniovnen er sikker for dine omgivelser. Derudover medvirker disse specifikationer til, at ovnen er energibesparende – heraf navnet ’ECO’ – hvilket også giver dig en energimæssig økonomisk besparelse.

Ovnrummet er relativt stort ved denne model med en kapacitet på 38 liter, som giver dig god mulighed for også at have større retter i ovnen. Effekten er på 2.000 watt, og foruden de mest almindelige funktioner såsom over- eller undervarme og kombineret over- og undervarme, kan du drage nytte af dens varmluftfunktion. Denne funktion er en fordel til tilberedning af nogle typer mad og er blandt andet god at bruge, hvis du har flere ting i ovnen ad gangen. Derudover kan ovnen grundet dens grillfunktion fungere som grill, og du kan give dine madretter en sprød overflade og et strejf af sommer. Ovnen er udstyret med en automatisk timer på 90 minutter. Du kan derfor nemt indstille en bestemt tilberedningstid og udnytte tiden til at lave noget andet. Ovnen vil nemlig slukke af sig selv, når den ønskede tilberedningstid er opnået.

Et andet plus ved miniovnen er, at rengøringen ikke er besværlig. Ovnrummet er belagt med non-stick, hvilket beskytter ovnrummet mod almindeligt kendte problemer med gammelt fedt og lignende. Fedt og madrester kan du nemlig tørre af med en klud, da de ikke brænder fast i belægningen.

Ovnen er produceret i rustfrit stål i farven sølv. De udvendige mål er 33 x 55 x centimeter, og den vejer 12,5 kilo.

Albaline Alba30

Albaline-miniovnen er en kompakt model, der ligeledes er velegnet i mindre køkkener med begrænset plads. Ovnen er lavet i rustfrit stål med sort front, som gør den både tidløs og sikrer, at den glider ind i indretningsstilen i de fleste køkkener. Ovnrummet har en let belysning, og lågen er i glas, så du nemt kan kigge ind i ovnen under tilberedning og undgå spildvarme ved at åbne lågen. Miniovnen er energibesparende, da ovnlågens glas er dobbelt, hvilket virker isolerende, så varmen holder længere.

Du kan give dig i kast med flere tilberedningsformer, hvis du investerer i denne miniovn fra Albaline. Foruden de gængse funktioner som over- og undervarme er miniovnen udstyret med en varmluft- og en grillfunktion. Hertil følger et drejespyd (rotisserie), som muliggør, at du blandt andet kan tilberede en grillet kylling eller grillspyd i ovnen, som hvis du sad i haven med din grill. Du kan indstille ovnens temperatur mellem 100 og 230 grader, hvilket er ideelt for det meste madlavning. Ovnens to varmelegemer er adskilte i ovnrummet, hvor det ene sidder i toppen og det andet i bunden. Disse varmelegemer kan du styre individuelt, hvilket gør det nemmere at kontrollere tilberedningen og giver et bedre resultat. Derudover har miniovnen en timerfunktion op til 60 minutter. Du kan derfor sætte noget i ovnen, indstille den ønskede tilberedningstid og lade maden passe sig selv. Ovnen slukker automatisk, når den indstillede tid er nået.

Miniovnen har en effekt på 1.600 watt, og dens ovnrum har en kapacitet på 30 liter, hvilket passer til det meste. Grundet den gode størrelse, og da den har mange funktioner, kan den også sagtens fungere som et effektivt supplement til den almindelige ovn i hjemmet, hvis madlavningen skal gå stærkt, eller hvis det blot er mindre måltider, der skal tilberedes.

Udvendigt måler ovnen 34 x 41 x 51 centimeter og har en vægt på ni kilo. Med i købet følger en bageplade, en bagerist og et drejespyd.

Tristar OV-1446

Tristar miniovn er endnu en model til dig, som ønsker en ovn med mange funktioner. Først og fremmest har den et stort ovnrum med en kapacitet på 38 liter, hvilket gør det muligt at tilberede større madvarer og retter såsom en kylling eller en tærte. Ovnen har en effekt på 2.000 watt, og den kan indstilles på en temperatur mellem 90 og 230 grader og justeres med fem varmeindstillinger.

Som nævnt er denne miniovn ideel for dig, der gerne vil kunne tilberede måltider på forskellige måder. I ovnrummet er der både placeret varmelegemer i toppen og bunden, og ovnen klarer både at bage, grille og opvarme rester fra gårsdagens middag grundet dens konvektion. Konvektionen gør, at varmen og energien kan bevæge sig og cirkulere i ovnen. Det betyder blandt andet, at tilberedningen bliver hurtigere, og at du får et ensartet tilberedningsresultat. Derudover vil ovnen bruge mindre varme og energi, hvilket er positivt for din elregning. Du kan sågar optø mad direkte fra fryseren, hvilket er smart i en travl hverdag, hvis du glemte at tage mad op af fryseren, inden du tog af sted om morgenen.

Den automatiske og integrerede timer på op til 60 minutter gør det nemt for dig at holde øje med tiden. Timeren signalerer, når tiden er gået, og du kan bruge ventetiden på andet fornuftigt. Samtidig undgår du overtilberedning, da ovnen automatisk slukker.

Ovnen fås i sort og måler 39,5 x 55 x 31,5 centimeter udvendigt. Ovnlågen er i glas, og der er desuden belysning i ovnrummet. Med til ovnen får du en bageplade, en rist og et håndtag, som du kan bruge, når pladerne skal ud af ovnen.

Her får du en miniovn, hvor du ikke kommer til at føle dig begrænset i forhold til tilberedning.

Albaline Alba23

Det sidste bud på en miniovn i denne test er også testens billigste. Denne ovn er endnu en variant fra mærket Albaline. Dens design er kompakt, og den er udført i sort, rustfrit stål med glaslåge. Ovnrummet har en kapacitet på 23 liter, hvilket er mindre i forhold til andre miniovne i testen. Det er ikke nødvendigvis en ulempe, da den mindre størrelse gør den perfekt til brug i campingvognen eller i køkkener, hvor pladsen er minimal på køkkenbordet. Trods størrelsen på ovnen er den stadig effektiv og har 1.500 watt, hvilket sikrer, at ovnen kan klare det meste. Miniovnen er udstyret med to varmelegemer, som er placeret i henholdsvis toppen og bunden. Hvert varmelegeme kan du kontrollere individuelt, hvilket giver et bedre resultat.

Ovnens temperatur kan justeres mellem 100 og 230 grader, og du kan vælge mellem almindelig ovnfunktion med over- eller undervarme samt grillfunktion. Derudover har miniovnen en integreret timer, som du kan indstille på op til 60 minutter.

Miniovnen måler 30 x 48 x 32 centimeter, og den er nem og praktisk at flytte rundt. Med til ovnen følger en bageplade, en rist og en gribetang, du kan bruge til at tage pladerne ud af ovnen med.

Fordele ved at købe en miniovn

Der findes således miniovne i flere forskellige prisklasser. Nogle af de dyrere modeller på markedet har lidt flere tekniske specifikationer, hvorfor disse kan dække flere behov i forhold til tilberedning, da de mest af alt minder om en helt almindelig ovn – bare mindre. Et fællestræk ved miniovnene er dog, at de er nemme at flytte rundt, og de er ideelle i et køkken med begrænset plads eller som et køkkenredskab i campingvognen.

En miniovn har mange af de samme funktioner som en almindelig ovn, men hvorvidt miniovnen kan bruges som erstatning kommer an på, hvad du skal bruge ovnen til. Bor du alene, vil en miniovn være en fin løsning. Dog har miniovnen sine begrænsninger, da dens kapacitet betyder, at du ikke kan lave den store gæstemiddag eller et aftensmåltid til familien. I netop en større familie vil miniovnen derimod være et godt supplement til den almindelige ovn, hvis der nogle dage er mangel på ovnplads. Hvis madlavningen bare skal gå hurtigt, kan der fint drages nytte af miniovnens funktioner.

ANDRE POPULÆRE GUIDES