Motorsav Test – Se Top 7 Bedste motorsave her (2022)

Står du tilfældigvis og er på udkig efter en motorsav, fordi du skal have din have i topform, så er der god grund til, at du læser med her.

Markedet for motorsave er stort, og det kan tit være et cirkus at finde rundt i, hvad man lige præcis skal gå efter. Med testene her får du et billede af, hvilke funktioner og egenskaber du skal kigge efter på din jagt. Det giver sig selv, at priserne på motorsave varierer meget, men som med så meget andet går pris og kvalitet hånd i hånd. Videre er der god grund til, at du på forhånd gør dig nogle tanker, i forhold til hvad det præcis er for nogle opgaver, som din nye motorsav skal kunne klare.

Skal du eksempelvis ”kun” bruge motorsaven til at skære smågrene af nogle træer, er der ingen grund til at købe den kraftigste motorsav. Omvendt er der god grund til at kigge på, hvor stærk motoren er, hvis du skal fælde træer med tykke stammer.

Der er, som nævnt, mange motorsave på markedet. De, som er udvalgt til testene her, varierer meget i type og pris. Videre er alle nævnte motorsave anmelderroste, hvorfor du trygt kan stole på, at kvalitet og brugervenlighed er helt i top. 

Nedenstående beskrivelser af en række motorsave præsenterer nogle kvalificerede bud på, hvilken motorsav som kan blive din nye. Skal det eksempelvis være den stærke og simple klassiker fra AL-KO eller den mere alsidige og luksuriøse fra McCulloch?

Læs vores anmeldelser, og kom et skridt nærmere din næste motorsav.

Testvinder: AL-KO EKI 2200/40

Denne lækre sag fra AL-KO er en motorsav, som på bedste vis indfanger AL-KO’s vision om at producere kvalitetsbevidste, innovative og funktionelle produkter. AL-KO er en tysk virksomhed, som i dag ledes af 3. generation. Virksomheden betragtes af mange som førerende producenter og leverandører inden for køretøjsteknik og haveredskaber.

AL-KO EKI 2200/40 er en elektrisk kædesav, som er udstyret med en stærk 2200 W-motor. Det tilhørende sværd er et 40-centimenters langt og originalt Oregon-sværd, som har fået rigtig mange positive ord med på vejen fra kritikerne. Sværdet er tilmed blevet udstyret med en lynkædestrammer, som sikrer optimal betjening af motorsaven. Lynstrammekæden gør også, at du kan spænde og klargøre maskinen uden brug af værktøj.

Sværdet er tilmed udstyret med et greb, som er designet og produceret med det formål at være stabilt og behageligt at holde ved. Tanken med grebet har videre været at sørge for, at du både føler det behageligt til de hurtige og korte opgaver, men også til de længerevarende opgaver, hvor opgaven kræver, at du skal håndtere motorsaven i længere tid.

En anden faktor, der spiller ind, når du skal vælge din motorsav, er dens vægt. AL-KO EKi 2200/40 vejer ikke mere en 5.4 kg, hvilket gør den virkelig let og nem at håndtere.

Det faktum, at motorsaven er elektrisk, er sikkert noget, som kan få dig til at stille spørgsmålstegn ved, om den er kraftig nok til de opgaver, du skal bruge den til. Til det spørgsmål er det simple svar, at det kan du trygt stole på. AL-KO EKI 2200/40 yder, som beskrevet tidligere, 2200W, som gør den virkelig effektiv og stærk.

Vigtigt at få med er også, at motorsaven har en inline-motoropbygning, hvilket gør den langt mere brugervenlig med henblik på vægtfordeling. Alt i alt får du med AL-KO EKI 2200/40 en behagelig og funktionsdygtig motorsav. Den koster 1.295 kr.

Worx 40v uden batteri

Den næste motorsav, der melder sig på banen, er igen en elektrisk en af slagsen. Worx’ kædesav 40 V er produceret af Worx, som er en af verdens førende producenter inden for haveudstyr og -værktøj. Du kan derfor trygt stole på, at du får en pålidelig, sikker, effektiv og brugervenlig motorsav.

Worx’ kædesav på 40 V vejer ikke mere end 3,8 kg, hvilket gør den virkelig alsidig og nem at håndtere. Den er udstyret med et 40 V lithium-lon-batteri. Det betyder konkret, at den ikke er kører på benzin, som tilfældet er med rigtig mange motorsave på markedet.

Sikkerheden i højsædet

Worx kædesav 40 V er installeret med en quickstop-funktion. Funktionen gør, at du med et enkelt tryk hurtigt kan bremse kæden. Hvis der opstår en farlig situation, eller hvis du hurtigt har brug for at bremse motorsaven, gør quickstop-funktionen det muligt for dig.

Worx kædesav 40 V har en sværdlænge på 12” og en kædehastighed på 3,8 m/s. Det faktum at motorsaven er udstyret med et indbygget monteringssystem, gør også, at du slipper for at skulle have værktøjskassen frem, hvis der er noget, som skal strammes. Derudover har motorsaven også en auto-tension-funktion, som holder kæden på plads med rigtig spænding, så den skærer rigtigt hele tiden. Ydermere sørger motorsaven for automatisk kædesmøring, som i den grad er med til at forlænge levetiden på motorsaven.

Worx kædesav 40 V klarer nemt alle former for opgaver, hvad end det er træfældning, beskæring af træer, eller hvis du skal save brænde op. Worx kædesav 40 V kan blive din for 1.149 kr.

McCulloch CS410 elite Benzindrevet

Næste skud på stammen er denne benzindrevne motorsav fra producenten McCulloch. McCulloch har siden 1970’erne produceret haveprodukter til private, og de er kendt for kraftige og driftssikre produkter.

McCulloch CS410 Elite er på alle områder en stærk og robust kædesav. McCulloch har med motorsaven her formået at producere en havemaskine, som har høj styrke og lav vægt. Vægten på motorsaven er 4,9 kg, og motorsaven yder 1600W. Alene vægten gør den nem at håndtere, og du kan bruge den i lang tid uden at skulle være bekymret for ømme arme. Derudover er motorsaven udstyret med en OxyPower-moter, som giver kædesaven endnu flere kræfter og mindre brændsstofforbrug.

Nem og hurtig betjening

McCulloch CS410 Elite passer til dig, der efterspørger en robust og brugervenlig motorsav. Den integrerede funktion Soft-start reducerer modstanden i startsnoren betragteligt, hvilket gør det nemt for dig at starte maskinen.

Håndteringen af motorsaven og vedligeholdelsen heraf kunne faktisk nærmest ikke være nemmere. Motorsaven er udstyret med en kædestrammer, som er værktøjsfri. Derudover har motorsaven en Easy Access-clips på dækslet, hvilket giver dig nem adgang til filter og tændrør.

McCulloch CS410 Elite er udstyret med et 13” sværd, som svarer til ca. 33 cm. Derudover har du en brændstofindikator, som fortæller dig, hvor meget brændstof der er tilbage i tanken.

McCulloch CS410 Elite er til dig, som er på udkig efter den komplette kædesav. Designet er flot og elegant, og motorsaven kan ikke beskrives som andet end superb. McCulloch CS410 Elite koster 3.499 kr.

Stiga SC 45 AE batteridrevet

Stiga er en svensk virksomhed, som har mere end 80 års erfaring i innovative produkter. Kendetegnende for alle Stigas produkter er høj kvalitet og fremragende ydelse. Missionen, ifølge Stiga selv, er at levere førsteklasses haveredskaber til dig som privat.

Stiga SC 48 AE er en af Stigas mange motorsave. Karakteristisk for denne er, at den kun vejer 3 kg. Den er derfor det helt rigtige valg til dig, som vil have en brugervenlig motorsav, som er nem at håndtere, når du skal i gang med de praktiske opgaver i haven. På samme måde som mange af de andre motorsave, der har været omtalt i testene, er Stiga SC 48 AE en batteridrevet motorsav. Både batteri og batterioplader skal købes separat. Fordelen ved de batteridrevne motorsave er, at de er lette i vægt, afgiver få vibrationer og forstyrrelser, og at de er nemme at betjene. Det gælder også for Stiga SC 48 AE. Videre er støjniveauet meget lavt, så du ikke skal bekymre dig om sure naboer.

Stiga SC 48 AE er installeret med en dobbeltvirkende kædebremse, så du trygt kan give den gas i haven uden at være bekymret for farlige situationer. Videre er en egenskab, som gør motorsaven yderligere brugervenlig, at du ikke skal have værktøjskassen frem, hvis noget skal spændes. Det klarer motorsaven selv. Stiga SC 48 AE koster 1.589 kr.

Makita elkædesav 1800W

Næste slag på tasken er denne elkædesav fra Makita. Makita har altid være kendt for at producere robuste, slidstærke og holdbare haveredskaber. Ønsker du en kædesav, som både er alsidig, brugervenlig og nem at håndtere, er Makita 1800 W et godt valg. Som nævnt er Makita 1800 W en elkædesav, hvorfor der til motorsaven hører en ledning til. Det giver derfor sig selv, at du får brug en kabeltromle eller en lang forlængerledning, hvis du let skal kunne flytte dig rundt ude i haven.

Selve motorsaven har en sværdlængde på 35 cm og en effekt på 1800 W. Det betyder, at du kan bruge Makita 1800 W til andet end bare at save grene over. Den kan uden problemer bruges til træfældning og til at skære brænde op.

Makita 1800 W er installeret med en Safety-Matic kædebremse, der afbryder strømforsyningen automatisk, hvis kædebremsen bliver aktiveret. Derfor kan du trygt stole på, at du nemt kan få motorsaven slukket, hvis der opstår en farlig situation.

Det faktum, at Makita 1800 W ikke vejer mere end 4,3 kg, gør også, at den er nem for dig at have med rundt i haven. Du slipper for at bekymre dig om at få trætte arme, hvis du står og skal fælde mere end et træ.

Makita 1800 W er til dig, der har brug for en stærk og robust kædesav, som kan bruges til både træfældning og tilskæring af træer. Makita 1800 W koster 1.495 kr.

Motorsav 45 CC

Den ideelle motorsav til gør-det-selv-manden. Sonderer du terrænet for at finde den perfekte motorsav, der med lethed kan klare hverdagens gøremål i haven? Denne motorsav 45cc fra P. Lindberg er den ideelle motorsav til gør-det-selv-manden, der mangler et kvalitetsredskab med lang levetid og høj slidstyrke.

Det er ganske uundgåeligt, at grene og buske vokser vildt, hvorfor du af og til må ty til midler, der kan få bugt med vildtvoksende grene. 45cc-motorsaven er en fornuftig allroundmotorsav, som er yderst pålidelig. Den kan blandt andet benyttes til at fælde træer, beskære grene og buske.

Motorsav 45cc har et 16” sværd og indeholder en stabil og driftig Walbro-karburator. Den er den kræsne mands forlængede arm i haven, som er med til at gøre de sure tjanser medgørlige. Du kan få masser af tilbehør til motorsaven.

Har du brug for en motorsav til redskabsskuret, der formår at klippe og skære i en kvalitet, der er tilfredsstillende? Skal brugervenligheden være i top? Så vælg dette unikum af en motorsav, som fås til en særdeles konkurrencedygtig pris. Den er allerede monteret til at skære passende stykker, når du skal fælde et træ. Pak den ud, og gå i gang med at gøre dine have pæn og indbydende.

45cc koster 935 kr. og er derfor en god løsning på et billigt allroundværktøj.

Hvad er vigtigt at huske, når jeg starter min jagt på en ny motorsav?

Vi håber, at du med testene er kommet et skridt nærmere din næste motorsav. Som nævnt er alfa og omega, at du ikke går ud og bruger en masse penge på en motorsav, som har en masse funktioner og egenskaber, som du slet ikke får gavn af. Videre er der heller ingen grund til at klatte en masse penge af på den dyreste motorsav, hvis du kun skal have den frem fra skuret én gang om året. Orienter derfor dig selv om, hvilke opgaver din motorsav skal kunne klare. Det er en tjeneste, du gør dig selv, som du med garanti ikke vil fortryde.

God jagt!

ANDRE POPULÆRE GUIDES