Mountainbike Test | De bedste 7 Mountainbikes her [2022]

Hvis du er gået lidt i stå med din sædvanlige træning i hverdagen og overvejer at prøve noget nyt og anderledes, så kan det være, at du skulle prøve at investere i en mountainbike, også kaldet en MTB. Det kan være, at du i forvejen er glad for at cykle en lang tur engang imellem, og så vil det jo være perfekt at prøve kræfter med en mountainbike. Hvis ikke, så har du i hvert fald en enestående mulighed for at udfordre dig selv, hvilket jo altid er en god ting. Helt grundlæggende er en mountainbike en lidt anderledes cykeltype, der er god til at køre i hårdt terræn såsom bakker, grus, græs og så videre. Derfor er det en meget solid og robust cykel med brede dæk og en meget solid ramme. Gearet på en mountainbike er ofte ret lavt, fordi den netop især er beregnet til at køre op ad bakker med.

Derfor er det altså også en hård, men samtidig sjov motionsform, der er blevet mere og mere udbredt. Det er selvfølgelig ikke den billigste løsning at investere i en mountainbike, bare fordi du er træt af din sædvanlige motionsform, men ikke desto mindre er det sjovt og udfordrende. Så hvis du synes, at det lyder som noget for dig, eller hvis du allerede er i gang med at lede efter din nye mountainbike, så skal du læse med her. Der findes nemlig et hav af varianter, når det kommer til mountainbikes, og det kan være lidt svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Vi har derfor testet nogle forskellige modeller og udvalgt de seks, som vi mener, klarede sig bedst, da de blev testet. Derfor er det bare med at læse med her, så du kan bruge vores lille test som inspiration, inden du går ud og investerer i en ny mountainbike.

Testvinder: Cannondale CAAD

I vores test ligger vi ud med en af de helt dyre modeller. Uanset hvad, så hænger pris og kvalitet unægteligt sammen, og vi må konstatere, at det i den grad også er tilfældet her. Denne mountainbike er fra det amerikanske mærke Cannondale. Cannondale har sit hovedkvarter i Connecticut og laver mountainbikes og andre cykelmodeller i rigtig god kvalitet. De lægger stor vægt på deres bygningsmetode, der er helt opdateret samt et unikt design, der altså skaber den bedst mulige mountainbike. Man må sige, at deres metode er helt godkendt, for der er stort set ikke en finger at sætte på dette produkt.

Denne model er simpelthen så velkørende, at det næsten ikke er til at forstå. Den besidder den såkaldte Scalpel race-teknologi, som skulle være noget af det førende og bedste inden for mountainbikeområdet. Den besidder umiddelbart alt det, som en normal cykel også bør besidde, nemlig forbremser, bagbremser, et flot stel, en gearkasse, fælge og gode dæk, der netop er de velkendte mountainbikedæk, der lige er det ekstra brede i forhold til en normal cykel. Men denne mountainbike har altså bare lige det ekstra, der gør, at den er helt fantastisk. Dens design er unikt og superflot, og den vil være meget nem at manøvrere, når man er ude og køre i besværligt terræn. Derudover er denne models saddel altså også enormt behagelig, hvilket er vigtigt, hvis man skal ud og køre i flere timer. Alt i alt er denne mountainbike virkelig velfungerende, og den er supergod til dig, der på ingen måde ønsker at gå på kompromis, når det kommer til kvalitet. Dette er en investering, man helt sikkert vil blive glad for, hvis man er en rigtig mountainbikeentusiast.

Scott Aspect 920

Den næste mountainbike, som vi har udvalgt fra vores test, ligger I en lidt anden prisklasse end den foregående fra Cannondale. Denne mountainbike er fra mærket Scott, som også er et velkendt mærke inden for cykelverdenen. Scott er også kendt for at lave alle former for cykler i den bedste kvalitet, og med et godt håndværk og gode metoder. De udvikler deres cykler hele tiden, så man altid kan forvente et produkt, der er lavet i den bedste kvalitet. Man kan roligt investere i en mountainbike fra Focus, og denne model vil måske være et godt bud.

Modellen fra Scott besidder endnu engang de basale ting, som enhver cykel skal besidde, for at fungere. Den har både en skivebremse og udvendige gear, og så er stellet lavet i aluminium, hvilket gør cyklen praktisk og holdbar. Samtidig er denne mountainbike også supernem at gøre rent, hvilket især er passende, hvis du er typen, der gerne vil ud og køre i al slags vejr. Værd at nævne er også, at denne model ligger i en kategori til øvede cyklister, så hvis du har prøvet at køre lidt på mountainbike før og føler dig tryg ved det, så kan du med fordel overveje at investere i denne model. Den er god til dig, der ønsker en velfungerende mountainbike, uden en masse avancerede funktioner.

Cube Kid 240 – 24” MTB

I vores test af mountainbikes har vi også valgt at tage en med, der er beregnet til børn, da der jo skal være noget for alle. Derfor er denne næste mountainbike beregnet til børn i alderen 7-10 år. Den er ydermere fra mærket Cube, som er endnu et cykelmærke, der altid vil være godt at investere i, og de ved uden tvivl, hvordan man producerer cykler i den bedste kvalitet. Så hvis du har en søn eller datter, der efterhånden er ved at være en erfaren cyklist, og derfor ønsker sig en rigtig mountainbike, så kan det varmt anbefales at investere i denne model fra Cube.

Denne model besidder nogle gode kvaliteter, som dit barn uden tvivl vil sætte pris på, når han eller hun skal køre på den. Stellet er lavet i aluminium, hvilket er praktisk, og så besidder det altså nogle fine farver i både sort, rød og blå, hvilket giver en fin kombination og altså giver denne mountainbike et flot look. Den vil ydermere være supergod til anvendelse i et mere udfordrende terræn, såsom skoven, da der er affjedring i forgaflen. Desuden har denne model hele 21 gear, så det er muligt for dit barn at vælge mellem mange forskellige hastigheder. Derved kan han eller hun både øve sig i udfordrende eller fladt terræn. Denne mountainbike vil uden tvivl være et kæmpe hit hos din søn eller datter, der lige er begyndt at være rigtig glad for at cykle og derved ønsker sig en cykel i ekstra god kvalitet.

Kross Level B6 – 29” MTB

Den næste mountainbike i vores test er fra mærket Kross. Kross er et respekteret cyklemærke, der især fokuserer på kundens behov, og som ofte laver supergode cykler beregnet til sport. De deler den passion, som deres kunder deler med cykelsporten, og har derfor prøvet at komme denne passion ind i deres produktion og udvikling af cykler. De stræber desuden efter at sælge cykler, der altid vinder, og man må sige at denne model helt sikkert er en af slagsen.

Denne mountainbike er supergod til at dyrke motion med, men samtidig også til at køre lange ture på. Det er en allround mountainbike, der altså betyder, at den kan bruges når som helst til lidt af hvert. Den besidder et let stel lavet i aluminium, hvilket gør den superbrugervenlig, både når det kommer til aktivitet men også til vedligeholdelse. Derudover er det også nemt at montere ekstra udstyr til stellet, såsom en cykelkurv, hvis man ikke kun vil bruge denne mountainbike i et udfordret terræn. Denne mountainbike besidder altså nogle rigtig gode egenskaber, og værd at nævne er også, at dens såkaldte hydrauliske shimano-skivebremser gør, at sikkerheden er helt i top, og at den altså kan bremses når som helst. Her får du altså en enormt velfungerende mountainbike, der både vil være god i det danske terræn og ikke mindst vejr. Det er en supergod investering, hvis man altså ønsker en mountainbike, der er praktisk anlagt.

Mustang ketu – 9 gear – mountainbike med el

Mustang er et mærke, der også producerer alverdens cykler til både mænd, kvinder og børn. Samtidig er det også det mærke, som den næste mountainbike, vi vil anbefale, kommer fra. Mustang laver diverse cykler i god kvalitet, og denne model er heller ikke en undtagelse. Den er lidt anderledes end de foregående modeller, vi har haft fat i, og det er den simpelthen, fordi den også besidder en elmotor, der simpelthen kan give dig det nødvendige skub på vejen, når terrænet bliver for hårdt. Den er altså lidt anderledes end den sædvanlige mountainbike, hvor du udelukkende kommer frem ved hjælp af dine egne ben. Dog er det supereffektivt og en god mulighed for at få en lille hjælper med på vejen, når det bliver rigtig hårdt.

Ud over at modellen har en elmotor, så besidder den altså også de andre ting, som en mountainbike bør besidde. Den har for eksempel 9 gear, der sidder udvendigt, og som hurtigt skifter af sig selv, når du træder i pedalerne. Udover at være en mountainbike, der især er god til et meget udfordrende terræn, i for eksempel skove eller på bakker, så kan den faktisk også bruges på almindelige cykelstier eller veje. Desuden kan motoren slås fra med et enkelt klik, så der er altså også mulighed for at bruge denne mountainbike som en helt almindelig cykel. Her får du altså en model, der er lidt udover det sædvanlige, og som rummer et hav af muligheder, når du skal ud på en tur i skoven eller kæmpe dig henover de mange bakker.

Orbea sport 30

Den sidste mountainbike som vi mener, klarede sig supergodt I vores test, er en mountainbike fra Orbea. Orbea blev grundlagt helt tilbage i 1931, og har altså rigtig mange års erfaring med produktion af forskellige modeller og udgaver af cykler, både til mænd og kvinder, samt til store og små. Derfor kan man også med garanti, forvente et produkt der er i topklasse, hvis man vælger at købe en cykel fra dette mærke. Deres mange års erfaring viser sig også tydeligt i denne mountainbike.

Hvis du ønsker en enkel model, der kan det, den skal, så kan denne model måske være noget for dig. Denne model er især god til begyndere, og den tjener altså sit formål til punkt og prikke. Den er supergod, hvis du ønsker at få pulsen op, ligegyldigt hvilket terræn du kører i, og med de 21 gear er der altså en del at vælge imellem. Derudover giver stellet på denne model, der også er lavet af aluminium, dig en enormt behagelig kørestilling, så du kan køre flere timer ad gangen, og så du altid kan nyde din køretur til fulde. Det er altså en mountainbike til dig, der elsker det enkle og ikke har brug for nogle avancerede funktioner, men derimod en mountainbike, der kan give dig nogle gode og lange køreture, så du kan få pulsen op.

Find den mountainbike, der passer til dig

Når du skal ud og investere i en mountainbike, så er det vigtigste af alt, at du finder en, der passer til dig, og som samtidig også dækker dine behov. Du kan blot bruge denne test som inspiration, inden du går ud og investerer i en. Derudover kan du tage vores anbefalinger med og nøje overveje, om du kan nøjes med en af de enkle modeller, der fuldt ud tjener sit formål, eller om du hellere vil have en af de mere avancerede modeller, der tilmed besidder en elmotor. Alt dette er simpelthen op til dig, men med vores lille guide kommer du uden tvivl hurtigt på vej mod at investere i din nye mountainbike. Der er noget for enhver smag, både når det kommer til pris, udseende og kvalitet, så alle kan altså være med på området. Det er bare med at komme ud og se, hvad der tilbydes.

ANDRE POPULÆRE GUIDES