Nu kan du samle lån og spare penge på gammel gæld

Dette indhold er sponsoreret

Mange af os danskere har gæld i form af boliglån, forbrugslån eller studielån. Det betyder, at der er en månedlig udgift, der kun er beregnet til at betale renter og gæld af hos banken. Hvis du har flere lån, vil du måske have en oplevelse af, at der er tale om en del penge, som er sjovere at bruge på andre ting. Heldigivis findes der en løsning, men selvom populariteten på at samle lån er stigende, er der stadig mange, der ikke har fået øjnene op for, at det er muligt at spare (mange) penge ved at samle sin lån. 

Det kan være en udfordring at finde det bedste samlelån. Når du skal sammenligne forskellige lån, er det vigtigt at kigge på renten, den årlige omkostning i procent (ÅOP) og de andre gebyrer, som er forbundet med lånet. Det er også en god idé at undersøge hvilke muligheder du har for tilbagebetaling af lånet – såsom betalingsfrihed eller fleksible afdragsordninger. 

For at gøre processen lettere kan du sammenligne forskellige samlelån og derved finde den laveste rente. Sørg for at undersøge alle de relevante parametre for at samle lån grundigt, før du træffer dit valg – sådan finder du det rette samlelån til dig.

Hvad er et samlelån og hvorfor er det en fordel for dig?

Et samlelån er en type lån, som gør det muligt for dig at samle flere af dine lån og kreditter i ét stort lån. Dette kan være en fordel for dig, da du på den måde kan få et overblik over alle dine lån og kreditter, og dermed får tøjlet din økonomi bedre. Desuden vil du opleve, at renten på et samlelån er lavere, end de renter du betaler på de forskellige mindre lån. 

Det skyldes, at små lån har højere renter end store lån, og det vil derfor være billigere at have ét samlelån med en restgæld på 150.000 kroner end tre lån med en restgæld på 50.000 kroner hver. Mindre lån er prissat højere hos bankerne, og derfor udnytter du ikke dine muligheder, hvis du ikke samler. 

Få flere tilbud gennem blot én ansøgning

Det er en rigtig god ide, at bruge en sammenligningstjeneste, når du skal indhente tilbud på samlelån. Du kan nemlig få flere tilbud på én gang, og derfor er der mindre arbejde og større sandsynlighed for at finde et billigt lån. 

Når du har ansøgt om et samlelån, sørger tjenesten for at finde de bedste tilbud fra flere forskellige banker og finansieringsselskaber. Du får derefter de forskellige tilbud direkte i din indbakke, så du nemt og hurtigt kan vurdere dem og træffe den rigtige beslutning. Det er gratis at bruge en sammenligningstjeneste, og en af de største i Danmark, LendMe, samarbejder med hele 17 banker. Det giver dig meget nemt et overblik, da du kan sortere dine tilbud efter, hvilket der er det billigste med alle omkostninger inkluderet. 

Sådan ansøger du om samlelån

For at ansøge om et samlelån, skal du først indtaste dine eksisterende lån – det kunne være boliglån, billån eller andet. Derefter skal du vælge, om de ønsker penge til kontant udbetaling udover lånene du vil samle. Det er helt gratis og uforpligtende at sammenligne forskellige tilbud, og det gør det muligt for dig helt selv at finde frem til det bedste lån – uden at involvere en banksælger eller selv skulle lave en masse ansøgninger manuelt hos de forskellige banker. Der er desuden stor forskel på lånene pris fra forskellige banker – faktisk er prisforskellen over fem gange så stor på forbrugslån, ifølge en gennemgang af egne prisindekser fra 25 banker.

Hvis du er interesseret i at låne penge hos en tjeneste, skal du først vælge et lånebeløb, starte din ansøgning og dernæst vil du få tilsendt forskellige tilbud, som du kan sammenligne og derved vælge det bedste.