Opvaskemaskine test – Her er de 5 bedste opvaskemaskiner

En opvaskemaskine er én af de vigtigste hvidevarer i hele boligen – og derfor skal du naturligvis også sørge for at vælge en model, der matcher dine behov og lever op til dine krav. Det er set mange gange, at folk blot har valgt at investere i en tilfældig opvaskemaskine, hvilket der sjældent kommer noget godt ud af, da der er en stor risiko for, at man kommer hjem med en model, der slet ikke har kapacitet nok eller lige modsat har alt for meget kapacitet sammenlignet med, hvad du egentlig har behov for.

Det er også derfor, at man altid skal tage sig god tid til at udvælge sine hvidevarer og i særdeleshed sin opvaskemaskine. Der findes rigtig mange modeller på markedet, så derfor kan du naturligvis også finde en model, der både lever op til dine krav og samtidig også matcher dine mest essentielle behov. Det kan sagtens tænkes, at du er nødsaget til at give dig god tid til at undersøge markedet, da der – som sagt – er mange muligheder og der er også rigtig mange butikker og webshops, der sælger hvidevarer og herunder også opvaskemaskiner af forskellige kaliber.

Hvis du ikke har synderligt meget tid til at finde en opvaskemaskine, hvilket oftest kræver, at du sætter dig ned og gennemsøger størstedelen af Internettet, så er du heldigvis havnet det helt rigtige sted. I denne artikel finder du nemlig fem af de mest populære og mest solgte opvaskemaskiner på markedet – og du finder med garanti også en opvaskemaskine heriblandt, som du mener passer til dig og dine behov, hvilket gør sig gældende, hvad end du stiller høje og meget specifikke krav eller du blot skal have en maskine, der virker og er effektiv til at rengøre dine gryder, dit bestik, dit service og meget andet.

Testvinder: Bosch SMU46CI02S

Hvis du ønsker dig en kvalitetsopvaskemaskine til en god pris, så er denne model fra Bosch bestemt værd at tage et nærmere kig på. Modellen her er i energiklasse A+++, hvilket betyder, at det er en yderst energivenlig, men også økonomisk god opvaskemaskine. Dette er noget, du vil komme til at kunne se på din elregning. Denne maskine har en god kapacitet, der passer til større familier eller mindre familier, der bruger meget service.

Den bliver især anbefalet til familier eller husstande på fire eller flere personer. Den har nemlig en kapacitet på 13 kuverter, hvilket vidner om, at det er en god og stor opvaskemaskine med plads til en del service. En anden stor fordel ved denne model er, at den er meget støjsvag, og det betyder, at du sagtens kan sætte den i gang om aftenen, inden du får i seng, uden at du vil blive forstyrret af den om natten.

Denne vaskemaskine har mange gode og fleksible funktioner. Den har blandt andet en timer, der gør, at du tilpasse vasketiden efter din tid. Det kan være, at du ønsker at sætte maskinen i gang, inden du tager på arbejde, men først har tid til at tømme den, når du kommer hjem fra arbejde igen. Her kan du så bruge timer-funktionen, hvor du kan udskyde starttidspunktet, så det passer med, at maskinen går i gang af sig selv og vil være færdig, når du kommer hjem igen. Maskinen har også en aquastop-funktion, der sørger for automatisk at lukke for vandtilførslen, så der ikke kommer oversvømmelser. Maskinen har også Bosch’ helt specielle Zeolith-system, der er med til at sikre en effektiv og optimal tørring.

Siemens SN66M039EU

Du kan sagtens få en energieffektiv og støjsvag opvaskemaskine, der samtidig skåner din pengepung, da den – som nævnt – er energieffektiv, men også skåner miljøet. Et godt eksempel på en sådan opvaskemaskine er Siemens SN66M039EU, som er en integrerbar model. Den befinder sig i energiklasse A++, hvorfor den ligger i den gode ende af miljøskalaen. Muligheden for tilslutning af både koldt og varmt vand gør den endnu mere energieffektiv, hvilket – som sagt – både kommer din pengepung og miljøet til gode, hvorfor det er en sand win-win-situation.

Der er plads til 13 standardkuverter i Siemens SN66M039EU, hvilket betyder, at det er en opvaskemaskine, der passer ganske godt til den gennemsnitlige husstand her i Danmark. Den er udstyret med en funktion, der hedder varioSpeed, som gør, at du både spar penge og tid, da maskinen vil kunne klare din opvask på den halv tid, hvis du gør brug af denne funktion – og det giver dig mulighed for at klare opvasken hurtigere end ellers, hvorfor du også hurtigere vil kunne slappe af efterfølgende.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange mennesker, der har rigtig travlt og derfor er opvaske ikke noget, som man vil bruge alt for meget tid på. Det er Siemens godt klar over, og derfor er der naturligvis også integreret en timer-funktion i Siemens SN66M039EU, der gør det muligt at planlægge opvasken af den travle hverdag. Det betyder, at du vil kunne stå op om morgenen til en skinnende ren opvask eller du kan vende hjem om eftermiddagen og tømme opvaskeren som det første.

Bosch SMU46CW02S

Bosch er særligt kendte for deres lydsvage hvidevarer, der er gode mod miljøet, og denne Bosch model er bestemt ingen undtagelse. Den har et lydniveau på kun 44 dB. Den befinder sig i den rigtig gode ende af energiskalaen, da den er blevet mærket med A+++. Det betyder, at du roligt og med god samvittighed kan bruge denne maskine, da du både vasker med hensyn til miljøet og naturligvis også til din egen pengepung. Den har endvidere en rigtig god kapacitet, der passer godt til større familier. Dens kapacitet ligger på hele 13 kuverter, og det vil passe rigtig godt til familier eller hustande, hvor der bor fire til fem personer.

Bosch har naturligvis også udstyret denne model med en timer-funktion, der gør det muligt at programmere maskinen til at starte om natten eller tidligt om morgenen, så dit rene service står klar, når du står op morgenen efter. Modellen her har den gode aquastop-funktion, der er med til at sørge for, at der automatisk bliver lukket for vandtilførslen, så du undgår oversvømmelser, der er forårsaget af lækage.

Som tidligere nævnt er opvaskemaskinen her udstyret med en timer-funktion, der gør det muligt at indstille den til at køre om natten. Mange ældre opvaskemaskiner har et højt lydniveau, der gør dette umuligt, men denne model har et lydniveau, der som før nævnt lyder på 44 dB, hvilket er lidt lavere end en stille samtale. Derfor kan du være sikker på, at du ikke vil blive generet af støjen fra din opvaskemaskine.

Siemens SN436S05IS

Siemens SN436S05IS er en stilren opvaskemaskine, der samtidig også kan bryste sig af at have en lang række fordelagtige funktioner. Det er en opvaskemaskine, der er fremstillet i rustfrit stål, og det er en underbygningsmaskine inklusiv holder til vinglas. Maskinen er klassificeret med en energimærkning A+++, hvorfor den er blandt den absolutte top, både i forhold til miljøet, men også i forhold til din pengepung.

Du skal heller ikke være bange for, at der ikke er plads nok i denne model, for der er plads til intet mindre 13 kuverter, og derfor passer den også rigtig godt til den gennemsnitlige husholdning på fire til fem personer. Maskinen er også udstyret med en timer-funktion, der gør det muligt at programmere opvaskemaskinen til at vaske op når som helst. Dette betyder, at din rene service ikke behøver at stå for længe i din maskine, inden du har mulighed for at tømme den.

Siemens har desuden også valgt at udstyre deres Siemens SN436S05IS model med en aquastop-funktion. Denne funktion skal man se som en sikkerhedsfunktion, der har den egenskab, at den automatisk lukker for vandtilførslen til maskinen, hvis der mod forventning skule opstå en lækage. Dette er med til at forebygge eventuelle oversvømmelse, og det er derfor en meget fordelagtig funktion. Maskinen kan desuden også bryste sig af et meget beskedent støjniveau, der lyder på kun 46 dB.

Det er med til at sørge for, at du aldrig kommer til at skulle bekymre dig om støjgener, hverken om dagen eller om natten. Den har hele seks forskellige programmer, så det burde være muligt at få vasket alle dine forskellige typer af service på den mest optimale måde.

Beko DUN28320W

Denne model er en lækker underbygningsopvaskemaskine, der både er effektiv og stille. Den passer perfekt til dig, der er træt af at tage halvvåde tallerkner, beholdere og så videre ud af opvaskemaskinen. Dette er nok noget, de fleste har ladet sig irritere over, når de har skulle tømme deres opvaskemaskine. Halvvådt service kan du undgå med denne maskine, da den har en tørreevne i klasse A, og det er den bedst mulige klasse overhovedet. Dette er en af de mest fordelagtige funktioner ved denne maskine, og det er klart et af de aspekter, der er vigtige at overveje, før man køber sin nye opvaskemaskine. Modellen befinder sig endvidere i energiklassen A++, så den er både miljøvenlig samtidig med, at du kan spare penge på din elregning.

Det er en god og stor opvaskemaskine, der har en kapacitet på 13 kuverter, og den egner sig derfor rigtig godt til familier eller hustande på fire til fem personer. På grund af maskinens gode kapacitet behøver den heller ikke at køre så ofte, og dette er også med til at spare dig nogle penge. På tilslutningslagen har modellen en aquastop-funktion, der gør, at der bliver lukket for vandtilførslen, og du vil dermed undgå eventuelle oversvømmelser.

Dette må siges at være en meget fordelagtig funktion, da du på denne måde ikke vil opleve store problemer med oversvømmelser og vandskader. Maskinen har endvidere et lavt støjniveau med et lydniveau på 44 dB. Det vil sige, at hvis du eksempelvis ønsker at anvende funktionen udskudt start og lade maskinen kører om natten, så vil du ikke blive forstyrret af lyde fra maskinen.

Hvor stor skal min opvaskemaskine være?

Der er ikke nogen gylden størrelse, som du kan bruge som et udgangspunkt. Den skal derimod bare være stor nok til at dække dine behov for pladsen. Det er nemlig meget individuelt, hvor meget plads, du ønsker at din opvaskemaskine skal have. Dog bør du, som udgangspunkt altid vælge ud fra de specifikationer, der er på markedet. Det betyder også, at hvis du bor alene i en lejlighed, så bør du vælge en lille opvaskemaskine, da dit behov ikke er synderligt stor. Hvis den respektive opvaskemaskine derimod skal bruges i en husstand med 4 eller 5 personer, så er behovet for kapacitet pludselig en anelse større.

Du kan naturligvis også blot vælge at investere i en mindre opvaskemaskine og starte den noget oftere. Det betyder ikke kun, at du hele tiden har rent service, som du kan bruge, men det betyder også, at du kan spare lidt på pladsen i dit køkken, da en stor opvaskemaskine oftest tager en hel del plads. Derfor skal du altid gøre op med dig selv, hvor stor en kapacitet, du egentlig har behov for, inden du går på jagt efter en opvaskemaskine til din bolig – på den måde er du nemlig sikker på, at du køber en model, der stemmer overens med dine behov.

Hvad koster en god opvaskemaskine?

Der er rigtig mange danskere, der stiller sig selv dette spørgsmål, når de skal investere i en opvaskemaskine til deres hjem. Det er selvfølgelig altid en god idé, at man har prisen in mente, når man skal ud og investere i et produkt som dette, for det kommer til at fylde en del i din hverdag, da en opvaskemaskine er noget, der bliver brugt ofte i et dansk hjem. Der er dog ikke rigtigt nogen bestemt pris, som du skal sigte efter, så derfor kan det ikke siges, hvor meget du bør investere i en opvaskemaskine, før den kan tolkes som god.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes rigtig mange opvaskemaskiner på det danske marked. Det betyder også, at der er mange forskellige priser på markedet, så derfor kan det også godt være uoverskueligt, at skulle finde en opvaskemaskine. Det kan desuden også være svært at finde ud af, hvad du skal bruge af penge på en opvaskemaskine. Priserne svinger som oftest mellem 1600 danske kroner til over 11000 danske kroner, men hvis du bruger følgende regel, så er det nemmere for dig: sørg for at få dækket dine behov billigst muligt, da du dermed får den bedste opvaskemaskine til den bedste pris.

ANDRE POPULÆRE GUIDES