Pålægsmaskine Test – Se Top 7 Bedste pålægsmaskiner (2021)

Pålægsmaskiner var meget populære engang, men de store køkkenredskaber rykkede på et tidspunkt ud af de danske køkkener. De ses altså ikke i så mange danske hjem, men de bruges overalt i landet på diverse restauranter og cafeer. Pålægsmaskiner er dog ved at blive populære igen. Man har måske fået øjnene op for, hvor praktisk en pålægsmaskine i virkeligheden er. Med en pålægsmaskine kan du skære perfekte skiver af det lækreste pålæg – til madpakken eller måske til en lækker anretning til dine gæster. Der findes rigtig mange forskellige pålægsmaskiner at vælge mellem, og vi har testet nogle af dem. Herunder kan du læse vores test af pålægsmaskiner.

Tilbud på pålægsmaskine

Prisen på pålægsmaskiner varierer meget. Du kan finde de helt dyre maskiner, men du kan også sagtens finde billige pålægsmaskiner. Typisk vil man opleve, at pris og kvalitet hænger sammen, men du kan altså også være heldig. Du kan nemlig være heldig at finde en billig kvalitetspålægsmaskine – du kan gå efter de gode tilbud. I vores test af pålægsmaskiner vil du desuden finde ud af, at det også er muligt at finde en billig maskine, der kan opfylde dine behov. Prisen på maskinen afhænger nemlig af kvalitet, og så afhænger prisen også af hvilke funktioner den har. Derfor kan du finde billigere maskiner uden så mange funktioner – men måske funktioner nok til dig.

Testvinder: Pålægsmaskine fra Severin

Severin-pålægsmaskinen er den første pålægsmaskine, vi gennemgår i denne test. Denne pålægsmaskine er en robust maskine, der kan tilfredsstille de fleste behov. Helt generelt kan den det, den skal. Du kan derfor regne med, at du kan skære dit pålæg fint med denne pålægsmaskine fra Severin.

Motoren er kraftfuld med hele 180 watt, og du kan derfor skære i faste emner. Du kan selv bestemme, hvordan dit pålæg skal skæres. Du får nemlig både en glat og en takket kniv med, hvis du køber denne maskine. Derudover kan maskinen indstilles til at skære på skrå. Det er en funktion, der kan vise sig at være nyttig.

Det er forskelligt, hvordan vi kan lide vores pålæg. Nogle kan lide pålæg i helt tynde skiver, mens andre foretrækker pålæg i tykkere skiver. Med denne pålægsmaskine kan du justere tykkelsen på pålægget. Du kan nemlig bruge den trinløse indstillingsfunktion til at indstille skæretykkelsen på mellem 0 og 15 mm. Maskinen står altid fast, fordi den er udstyret med såkaldte non-slip-fødder. Det øger sikkerheden, når du arbejder med de skarpe knive, men det sikrer også, at pålægsskiverne bliver fine og lige.

Når du er færdig med at bruge maskinen, kan du slukke den på tænd og sluk-knappen, der er udstyret med et praktisk lys. Du kan nemt skille knivene ad, så maskinen bliver lettere at rengøre. Når du er færdig med maskinen, kan du desuden pakke den væk, så den ikke fylder så meget i køkkenet. Med det praktiske ledningsoprul, den er udstyret med, pakkes den let og elegant væk.

Pålægsmaskinen kan det, som en pålægsmaskine skal kunne. Den kan skære dit pålæg uden besvær. Den har ikke mange avancerede funktioner. Prisen på maskinen er i den lave ende, men her får du altså rigtig meget for pengene. 

Pålægsmaskine fra Fritel

Den næste pålægsmaskine i vores test er en pålægsmaskine fra Fritel. Denne pålægsmaskine er lidt dyrere end den foregående, men du får også lidt mere kvalitet for pengene her. Pålægsmaskinen har et lækkert og elegant design. Den er ikke så klodset, så den kan sagtens stå fremme i køkkenet, uden den ødelægger køkkenets stil. Hvis du hellere vil pakke pålægsmaskinen væk, kan du også det. Den er forholdsvis nem at gemme væk i et skab, fordi den ikke fylder så meget. Desuden kan maskinen let og hurtigt skilles ad, hvilket gør den nem at arbejde med samt nem at opbevare.

Med denne pålægsmaskine får du et multifunktionelt køkkenredskab. Maskinen kan bruges til at skære dit pålæg i dejlige og delikate skiver. Den kan dog også sagtens bruges til andre ting. For eksempel kan du bruge maskinen til at skære dit brød i fine og lige skiver. Du kan selv indstille skæretykkelsen fra 0 til 15 mm. Med denne pålægsmaskine kan du altså nemt undgå madspild, idet du kan skære dine madrester – som eksempelvis en steg til lækre, tynde skiver pålæg – ligesom du nemt kan skære dit brød i lige stykker, så du slipper for brød, der er i flere forskellige tykkelser.

Skæremaskinen står i en skrå position. Det gør, at kniven lettere slipper emnet, du skærer – for eksempel brød eller kød. Når du skærer emnet, falder det direkte ned på den bakke, der medfølger, men du kan naturligvis også skifte bakken ud med et serveringsfad.

Noget af det, som vi elsker mest ved denne maskine, er, at den er nem at rengøre efter brug. Det er med garanti noget, som du også vil sætte pris på, hvis du får denne maskine i køkkenet. Du kan nemlig let skille delene fra hinanden, og delene kan gå i opvaskemaskinen.

Fritel-pålægsmaskinen er dyrere end pålægsmaskinen fra Severin, men den klarer også testen bedre.

Pålægsmaskine fra Tristar

Den næste pålægsmaskine i vores test er denne pålægsmaskine fra Tristar. Pålægsmaskinen er den billigste i vores test, og derfor er den også ideel til dig, der går efter et godt tilbud på en pålægsmaskine.

Prisen på pålægsmaskinen afspejler til en vis grad, hvad du får. Dog får du meget for dine penge, hvis du køber denne pålægsmaskine. Pålægsmaskinen fra Tristar kan, som de andre pålægsmaskiner, skære dit pålæg i skiver med en tykkelse på mellem 0 og 15 mm. Motoren er dog ikke så kraftfuld med sine 150 watt, hvilket har betydning for tempoet og evnen til at skære hårdere emner. Bunden er sikret med et non-slip-materiale, således at pålægsmaskinen står fast, mens du skærer dit pålæg på den. Desuden kan den nemt og hurtigt skilles ad, når du er færdig med den. Klingen kan komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen lettere.

Denne pålægsmaskine er ideel til dig, der har brug for en pålægsmaskine til hverdagsbrug. Pålægsmaskinen er billig, og det betyder, at der er blevet gået på kompromis med nogle funktioner og kvaliteten. Ikke desto mindre får du en god pålægsmaskine for dine penge, hvis du vælger maskinen fra Tristar.

Graef UNA90: pålægsmaskine

Der findes mange forskellige pålægsmaskiner fra Graef. I vores test har vi valgt at finde to af modellerne frem – UNA90 er en af dem. Denne model koster et par tusinde kroner, og derfor er den altså hverken den dyreste eller billigste, når det kommer til pålægsmaskiner. Hvis du køber denne pålægsmaskine, får du en rigtig god pålægsmaskine, der måske faktisk er bedre end forventet.

Med denne pålægsmaskine følger en enkelt klinge samt en bakke, som dit brød eller pålæg falder ned på, når du har skåret det. Det er utrolig praktisk. Desuden kan du altså sagtens skære flere forskellige fødevarer på denne pålægsmaskine, herunder brød og pålæg. Du kan også indstille skæretykkelsen til mellem 0 og 15 mm.

Noget af det, der er mest praktisk ved denne pålægsmaskine, er, at den kan klappes sammen. Du kan nemt skille den ad for at gøre den ren, og du kan derefter nemt klappe den sammen, så den er nem at opbevare. Den kan blandt andet hænges op på væggen, ligesom den kan gemmes væk i en skuffe eller et skab, uden at den tager for meget plads.

Kvaliteten er i top, og pålægsmaskinen er utrolig praktisk. Hvis du gerne vil have lidt hjælp til at skære lækkert pålæg eller gode skiver brød, kan dette redskab altså sagtens blive din nye ven.

Pålægsmaskine fra H. W. Larsen

Den næste pålægsmaskine i vores test er pålægsmaskinen fra H. W. Larsen. Pålægsmaskinen er den suverænt dyreste i vores test – men er den også den bedste? Der er ingen tvivl om, at denne pålægsmaskine er noget af det bedste, der findes inden for kategorien af pålægsmaskiner. Det er dog ikke sikkert, at den er det bedste køb – for har du brug for en pålægsmaskine, der er så dyr?

Denne pålægsmaskine er så god, at den både anbefales til hjemmebrug og til professionelt brug. At pålægsmaskinen er velegnet til professionelt brug, siger en del om kvaliteten på maskinen. Desuden er denne pålægsmaskine helt vedligeholdelsesfri, og den skal blot rengøres med en klud.

Med en så dyr pålægsmaskine skal du være sikker på, at den er holdbar – og det er denne pålægsmaskine uden tvivl. Du kan forvente, at du får, hvad du betaler for. Pålægsmaskinen skiller sig ud med sin lydløse motor, der gør, at du ikke irriterer hele husholdningen, når du skal skære pålæg. Desuden skiller pålægsmaskinen sig ud, fordi den er velegnet til at skære pålæg og brød såvel som ost. Pålægsmaskinens skæretykkelse kan indstilles i intervallet 0 og 16 mm, så du kan altså her få en skæretykkelse på 16 mm, hvor de andre i testen kun klarer 15 mm. Du får altså en multifunktionel maskine, der kan blive din bedste ven i køkkenet – både i hverdagen og til fest. Vi må altså sige, at denne pålægsmaskine er pålægsmaskinernes svar på en Rolls-Royce – så skal du blot vurdere, om du har brug for en Rolls-Royce, eller om du kan nøjes med en Audi.

Graef P90 Professional: pålægsmaskine

Den anden pålægsmaskine fra Graef, som vi tester, er pålægsmaskinen P90 Professional. Som navnet antyder, er denne pålægsmaskine velegnet til professionelle køkkener såvel som den almindelige husholdning. Pålægsmaskinen er en del billigere end pålægsmaskinen fra H. W. Larsen, men den er stadig dyrere end de fleste pålægsmaskiner. Det kan dog diskuteres, hvor meget mindre du får med denne maskine, bare fordi den er en anelse billigere. Du får nemlig en næsten lydløs pålægsmaskine med en god og kraftfuld kondensatormotor, der kan skære dit brød og pålæg i flotte og ensartede skiver.

Den mest synlige forskel i kvaliteten på denne pålægsmaskine og maskinen fra H. W. Larsen er, at denne maskines skæretykkelse kun kan indstilles i intervallet mellem 0 og 15 mm, og således mangler der altså lige en enkelt mm, før den kan måle sig med pålægsmaskinen fra H. W. Larsen. Hvis du kan se bort fra den ene mm i skæretykkelsen, får du altså her en virkelig god pålægsmaskine, der bestemt er et professionelt køkken værdig.

Pålægsmaskinen fra Graef er i en fremragende, tysk kvalitet. Den er vedligeholdelsesfri, og den kan let gøres ren med en fugtig klud.

Pålægsmaskine bedst i test

Efter vores test af pålægsmaskiner må vi sige, at den bedste pålægsmaskine er maskinen fra H. W. Larsen, som dog efterfølges af P90 pålægsmaskinen fra Graef. Begge pålægsmaskiner er dyre, og en af de billigere maskiner kan nu også sagtens klare det arbejde, der findes i et almindeligt køkken. Hvis du bare skal bruge en pålægsmaskine til forefaldende arbejde i hjemmet, anbefaler vi altså en af de billigere pålægsmaskiner. Graef UNA90-pålægsmaskinen kan det, den skal, og her får du altså en rigtig god maskine for pengene, og derfor er den også ideel til den almindelige husholdning.

Bedste pålægsmaskine

En pålægsmaskine kan være en rigtig god investering. Ikke nok med, at den kan gøre arbejdet i køkkenet nemmere, så kan den også mindske dit madspild. Du kan nemlig lettere bruge en steg som pålæg eller skære dit brød i lige skiver og undgå spild med sådan en maskine. Hvilken pålægsmaskine du skal vælge, afhænger af dit behov. Hvis du vil have det bedste af det bedste, skal du forvente, at det koster lidt ekstra. Hvis du kan gå på kompromis med nogle af de smarte funktioner, kan du sagtens finde en billigere pålægsmaskine, der kan klare arbejdet til perfektion i din husholdning.

ANDRE POPULÆRE GUIDES