Padel bat test – dette skal du være opmærksom på!

Hvis du har forelsket dig i sporten padel tennis, så kan det være, at du er begyndt at se dig om efter dit helt eget padel bat. Dette er en super god ide, da det kun vil være med til at gøre dine evner indenfor sporten bedre, når du har dit helt eget bat, som du kommer til at kende indgående til. Dog kan det være lidt svært som nybegynder at finde ud af, hvilke type padel bat du skal vælge, da de netop findes i så mange forskellige former og modeller. Derfor får du her en testoversigt over, hvilke batformer der findes, og hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige former.

Det runde padel bat

Den første bat-type på denne liste er det runde padel bat. Dette er et super godt bat at vælge, hvis du stadig er relativ ny i sporten, da det egner sig godt til begyndere og lettere øvede. Det er ofte også dette bat, du vil kunne se ude i de forskellige haller, hvor man kan låne padel bat.

Den runde form gør, at battets center er forholdsvis stort, hvormed det bliver nemmere at lave nogle gode skud, når teknikken ikke er helt på plads endnu. Derfor er det en god investering for dig, der måske lige har fået øjnene op for sporten, men ikke føler sig helt sikker endnu. Det kræver nemlig en del øvelse, førend man virkelig formår at udnytte battets ”sweet-spot”, som netop er noget større på de runde bats.

Eksempler på gode runde bats er blandt andet disse modeller:

–       ZERV Phantom Padel Elite

–       ZERV Ballistic Padel Team

–       ZERV Dominate Padel Master

Det dråbeformede padel bat

Den næste type af bats er de dråbeformede padel bats, som netop er karakteriseret ved, at de er noget længere i designet end de runde bats. Formen læner sig lidt op ad diamant-formen. Dermed får du lidt fordele fra begge typer af bats (med begge bats menes både det diamantformede og det runde).

Ligesom de runde bats, så har de dråbeformede padel bats også et godt bredt sweet-spot, hvilket er en fordel for begyndere og lettere øvede. Dertil er de dråbeformede bats gode til all-round, hvormed de altså også egner sig godt til de øvede spillere.

Det diamantformerede padel bat  

Den sidste form på denne liste er det diamantformede padel bat, som helt klart egner sig bedst til de øvede eller endda professionelle spillere. Har du derfor spillet mange gange, og er det blevet tid til at opgradere sit padel bat, så kan det diamantformerede meget vel være det rigtige valg.

Dette skyldes, at disse typer af bats har et langt mindre sweet-spot end de to andre former, hvormed det kræver en del øvelse og teknik at ramme godt med det. Har du dog spillet mange gange, og føler du, at du har styr på at ramme bolden ordentligt, så vil dette være en af de bedste investeringer, du kan lave.

Battet kan skabe en langt større slagkraft, end de to andre former kan, da meget af vægten i dette bat ligger i toppen.