Plæneklipper Test – Find den bedste plæneklipper her

Hvis du bor i et hus eller i en lejlighed, hvor du har en græsplæne, er en plæneklipper en uundværlig maskine i haven. Der er rigtig mange, der rent faktisk godt kan lide at slå græs, men det kræver, at man har en plæneklipper af god kvalitet, og som er nem at bruge. Når du skal købe en ny plæneklipper, er der flere forskellige ting at tage højde for. Først og fremmest skal den være driftssikker, men man bliver også nødt til at overveje, om man ønsker en model med batteri, benzin eller ledning.

Der er mange forskellige plæneklippere på markedet, og det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilke der er de bedste. Derfor har vi i denne test udvalgt ni plæneklippere, der er alle er af god kvalitet. Vi har fundet modeller i forskellige prisklasser og fra forskellige forhandlere i denne plæneklippertest, så du kan få det bedste overblik over, hvilke modeller der muligvis kan passe til dine behov. Testen her består af en række beskrivelser af de forskellige modeller og deres specifikationer, så du på denne måde kan få et indblik i de forskellige modellers fordele, og hvad de kan.

Testvinder: Bosch Rotak 43 Li

Denne model er en akku plæneklipper, hvilket betyder, at den er meget stillegående og let at anvende, især fordi der ingen ledninger er. Modellen er fra Bosch, der er kendte for at lave gode plæneklippere. Plæneklippere fra Bosch klarer sig generelt yderst godt i forskellige tests af el- og akku plæneklippere. Denne Rotak 43 Li model er en del af en Rotak serie, og netop denne model klarer sig rigtig godt i tests hos både TÆNK, Råd & Rön og magasinet Gør Det Selv. Modellen her er i stand til at slå græsset meget flot på alle slags græsplæner samtidig med, at den er meget brugervenlig og let at anvende.

Denne plæneklipper har en kapacitet på 4,0 Ah, og dette er en stor fordel. Batteriets kapacitet har betydning for, hvor lang tid du kan bruge plæneklipperen, før du bliver nødt til at lade den op. Ved denne model kan du bruge den på helt op til 600 kvadrater, før du skal lade den op igen. Med til denne model kan du vælge en pakke med ekstra batterier, da du på denne måde kan lade batterierne helt op, inden du bruger dem, og dermed slipper du for at klatlade det ene batteri, hvis det løber tørt, mens du bruger det. Det tager cirka 140 minutter at lade batteriet op.

Modellens specifikationer

 • Batteri: 36 V/4,0 Ah Lithium-Ion
 • Ladetid: 140 min.
 • Klippebredde: 43 cm.
 • Græsbeholder: 50 liter
 • Klippehøjde: 6 trin fra 20 til 70 mm.
 • Vægt: 13,9 kg

Worx akku plæneklipper

Denne model er en af de billigere på markedet, men det betyder ikke, at den ikke er af god kvalitet. Den egner sig bedst til mindre haver, men den kan dog godt klare haver på op til 400 kvadratmeter, før den skal lades op. Det er her værd at bemærke, at den kun bruger én time på at lade batteriet 100 procent op. Så hvis du ikke har en voldsomt stor have eller et særlig stort budget til en ny plæneklipper, vil denne model være et rigtig godt valg. Det er en lille og kompakt plæneklipper, der er meget brugervenlig. Plæneklipperen vejer i alt 12 kg, og dens græsbeholder kan indeholde 30 liter. Dette er med til at understrege, at denne model passer bedst til mindre haver.

Modellens specifikationer

 • Batteri: 40 V/2,0 Ah Lithium-Ion
 • Ladetid: 60 min.
 • Klippebredde: 33 cm.
 • Græsbeholder: 30 liter
 • Klippehøjde: Fra 20 til 60 mm.
 • Vægt: 12 kg

AL-KO Comfort 38.4 Li

Denne model er fra et tysk mærke og er af god kvalitet. For en ekstra pris kan du få et ekstra batteri med i købet, og dette er meget fordelagtigt, hvis du skal bruge plæneklipperen på større arealer, og du dermed bruger meget strøm. Hvis du ikke skal klippe mere end 200 kvadratmeter, kan du dog sagtens nøjes med et enkelt batteri. Det vil sige, at modellen i sig selv passer rigtig godt til mindre haver. Modellen her er udstyret med et Lithium-Ion batteri, der kan bruges i cirka 20 minutter, før det skal oplades.

Denne plæneklipper har en klippebredde på 38 cm, og det kan betegnes som mellemstort, og det passer rigtig godt til en mindre have, eller hvis du har mange små kroge i haven, der er svære at komme ind til.Græsopsamleren kan indeholde 45 liter, og den har en indikator, der fortæller dig, hvornår den har brug for at blive tømt. Selve håndtaget på plæneklipperen kan hurtigt og nemt foldes sammen, når du ikke skal bruge den længere. Dette er en meget pladsbesparende funktion, som mange ser som en stor fordel.

Modellens specifikationer

 • Batteri: 36 V/3,0 AH Lithium-Ion
 • Ladetid: 150 min.
 • Klippebredde: 38 cm.
 • Græsbeholder: 45 liter
 • Klippehøjde: 6 trin fra 25 til 75 mm.
 • Vægt: 16,5 kg

McCulloch M56-190APX 4x4

Denne model er benzindrevet og af meget høj kvalitet, hvilket prisen også afspejler, da den er dyrere end de ovenstående batteridrevne modeller. Plæneklipperen har yderst gode klippeegenskaber, og den er meget brugervenlig, hvilket gør den nem at anvende for de fleste. Modellen egner sig rigtig godt til en stor græsplæne med kraftigt græs eller plæner med ujævnheder. Det gør den især på grund af dens gode motor fra Briggs & Stratton samt dens klippebredde på 56 cm.

Modellen her er en stor plæneklipper, der er i stand til at køre selv i en fast hastighed. Den har forskellige funktioner, som består af bioklip, græsopsamling eller sideudkast. Dette kan du selv regulere. En anden meget smart funktion ved denne plæneklipper er, at du kan tilslutte en Gardena haveslange, og på denne måde kan systemet hurtigt og nemt blive skyllet igennem, når du er færdig med at slå din græsplæne. Dette er en god og nem måde at holde din nye plæneklipper ren på.

Modellens specifikationer

 • Brændstoftank: 1,5 liter
 • Klippebredde: 56 cm
 • Græsbeholder: 62 liter
 • Klippehøjde: 9 trin fra 30 til 90 mm
 • Vægt: 37,7 kg.

AL-KO Highline 51.6 SPI

Denne model er også en batteridrevet model. Den er selvkørende med indbygget el-start, hvilket gør den yderst nem at starte, så du hurtigt kan komme i gang med at klippe dit græs. Det er en model af høj kvalitet, der klipper yderst godt på grund af dens fire klippesystemer. De fire klippesystemer består af bioklip, sideudkast, bagudkast og opsamling. Disse funktioner kan du selv regulere, alt efter hvad du har brug for. Med til maskinen medfølger der en opsamler, der kan indeholde hele 70 liter. Denne opsamler kan bruges, hvis du benytter sideudkast eller bagudkast funktioner.

Modellen her er som sagt selvkørende, og den er baghjulstrukket. Den har en kvalitetsmotor fra Briggs & Stratton, der er meget innovativ, og den kommer med Instart. Det vil sige, at du bør undgå at starte motoren med håndtræk. Motoren har et lille lithium-Ion batteri, og så længe dette er opladet, skal du bare dreje nøglen for at starte plæneklipperen. Det er værd at bemærke, at det bliver anbefalet at påfylde olie, inden du starter motoren.

Modellens specifikationer

 • Klippebredde: 51 cm
 • Græsbeholder: 70 liter
 • Klippehøjde: 7 trin fra 30-80 mm
 • Vægt: 36,3 kg.

Jonsered LM 2153 CMDA

Dette er en meget solid og benzindrevet model, og den har fået en høj score hos både TÆNK og Råd & Rön. Den har flere forskellige funktioner, blandt andet bioklip og en græsopsamler. Det er en meget brugervenlig plæneklipper, og det er nemt og hurtigt for dig at skifte mellem de forskellige funktioner. Modellen er selvkørende, og du har selv mulighed for at justere hastigheden. Den har endvidere elektronisk motorstart, hvilket også er med til at gøre maskinen nemmere at bruge. Den har naturligvis også et almindeligt træk med snor i, hvis elstarteren skulle løbe tør for strøm. Også denne model får du med en kvalitetsmotor fra Briggs & Stratton, og modellen har en god klippebredde på 53 cm. Denne plæneklipper bliver anbefalet til dig, der har en stor eller mellemstor græsplæne. Den er også rigtig god til dig, der har flere ujævnheder i græsplænen.

Modellens specifikationer

 • Brændstoftank: 1 liter
 • Klippebredde: 53 cm
 • Græsbeholder: 65 liter
 • Klippehøjde: 5 trin fra 31 til 88 mm
 • Vægt: 36 kg

Power Plus POW63771

Denne model er lidt billigere end flere af de andre på markedet. Power Plus er belgisk og hører under VARO. Maskinen her passer rigtig godt til mindre haver. Dette er både på grund af dens ydeevne, men også fordi det er en smallere model, hvilket betyder, at den kan komme rundt i de fleste steder i haven, selv i de helt snævre kroge. Denne plæneklipper kan sagtens klare mere genstridigt og tykt græs, da den har en rigtig god motor. Det er en selvkørende og benzindrevet plæneklipper, der både passer til mindre, men også mellemstore haver. Du kan med denne model både bruge en græsopsamler og bioklip, og du kan selv skifte mellem de forskellige funktioner.

Den har en lidt mindre klippebredde end mange andre, der er på 41 cm, men det er generelt en mindre og mere kompakt plæneklipper end mange af de andre modeller på markedet. Dette er nødvendigvis ikke en dårlig ting, da det gør det nemmere for dig at komme rundt i alle græsplænens kanter.

Modellens specifikationer

 • Brændstoftank: 0,8 liter
 • Klippebredde: 41 cm
 • Græsbeholder: 50 liter
 • Klippehøjde: 7 trin fra 25 til 75 mm
 • Vægt: 24,5 kg

Gardena PowerMax 42 E

Denne model er en 230 V plæneklipper. Disse modeller er nogle af de billigste på markedet, og det er de fordi, de bruger en ledning og ikke et dyrt batteri. Dette er der både fordele og ulemper ved. Fordelen er, at du slipper for at skulle huske på at lade batteriet op efter, eller mens du klipper din græsplane. Ulempen er derimod, at du skal have en ledning med rundt i din have, og den skal du selvfølgelig passe på og være opmærksom på, mens du klipper græsset. En model som denne vil være et rigtig godt valg for dig, der ikke gider at bøvle med opladning af batterier. Størrelsen er din have er ikke altafgørende, da denne model passe til selv større haver. Den har nemlig en rigtig god klippebredde og kan klare helt op til 800 kvadratmeter.

Plæneklipperen her er blevet kåret som bedst i test hos testplanelet TÆNK. Den har en 50 liters græsopsamler, men du har også mulighed for at anvende bioklip i stedet. På selve græsopsamleren får du en advarsel, når den er ved at være fuld. Den har et sammenfoldeligt håndtag, så du hurtigt og nemt kan pakke plæneklipperen sammen og have den stående i et mindre rum.

Modellens specifikationer

 • Effekt: 1700 W.
 • Klippebredde: 42 cm
 • Græsbeholder: 50 liter
 • Klippehøjde: 5 trin fra 20 til 60 mm
 • Vægt: 13,9 kg

Gardena PowerMax 34E

Den sidste model i denne test er også en 230 V plæneklipper med ledning. Det er en mindre og meget kompakt model, der passer bedst til mindre haver. På grund af dens lille størrelse kan den nemt komme rundt ved de mest snævre steder i din have. Den er bedst på blødt græs, så hvis du har en stor og ujævn plæne, vil denne model ikke være det bedste valg. Modellen er en af de billigere af slagsen, så hvis du har en lille plæne og gerne vil have en billig plæneklipper, vil denne model derimod være et godt valg. Modellen kan både bruge en græsopsamler og bioklip. Med til den får du en 40 liters græsopsamler, og dette er også i den lave ende i forhold til andre modeller.

Modellens specifikationer

 • Effekt: 1400 W.
 • Klippebredde: 34 cm.
 • Græsbeholder: 40 liter
 • Klippehøjde: 5 trin fra 20 til 60 mm.
 • Vægt: 10,9 kg.

Hvordan vælger man den rigtige plæneklipper?

Vi håber, denne test har givet dig et indblik i, hvad du kan finde på markedet og til hvilke priser. Der er flere forskellige ting, du skal overveje for at finde den plæneklipper, der passer bedst til dig og dine behov. Først og fremmest skal du tage højde for, hvor stor og hvor mange ujævnheder der er i din græsplæne. Herefter er det en god idé at overveje dit budget, da det muligvis kan afgrænse din søgning og gøre det lettere at finde en ny plæneklipper. Sidst, men ikke mindst er det vigtigt at overveje, om du helst vil have en batteridrevet maskine, en benzindrevet maskine eller en maskine med ledning.

Vi har i denne test været omkring forskellige modeller inden for de tre kategorier, og det skulle gerne have givet dig et indblik i, hvad de forskellige modeller kan og ikke kan. Der er fordele og ulemper ved alle tre typer, og valget afhænger meget af dine egne præferencer og din have, og det er derfor svært at anbefale én type frem for en anden.

ANDRE POPULÆRE GUIDES