Radiator test – Top 7 bedste radiator blandt de udvalgte modeller

Trænger dit hjem til nye radiatorer, er der stor sandsynlighed for, at du ved at læse med her kommer et skridt nærmere din nye løsning. Alle ved, hvad en radiator er, og hvad dens funktion er. Hvad færre ved, er, at en radiator ikke bare er en radiator. De findes i forskellige udgaver, størrelser og ikke mindst med forskellige energimærkninger. Der er derfor kun gode grunde til, at du sætter dig grundigt ind i, hvilken radiator som passer til netop dit hjem.

Først og fremmest er der dit rums størrelse. Størrelsen på det rum, hvor du skal have din nye radiator installeret, er et godt udgangspunkt for at finde den perfekte radiator til dig. Ved at finde en radiator, der passer til dit værelse, opnår du den mest hensigtsmæssige og effektive opvarmning. Der er mange ting i dit rum, som har indflydelse på, hvilken radiator der passer bedst til rummet. De vigtigste ting tæller størrelsen på rummet (kvadratmeter) og højden fra gulv til loft. Ovenstående refleksioner betyder også, at du på sigt kan spare en masse penge på elregningen, hvis du er velovervejet i din beslutning.

Denne test vil præsentere i alt seks radiatorer. Fælles for dem alle er, at de er moderne, effektive og energivenlige. På den måde kan du være sikker på, at du ved at vælge en af de omtalte radiatorer får en solid og kvalitetsbevidst radiator, som har en lang levetid.

God læselyst.

Testvinder: RIOpanel Standard 1P/10: panelradiator

Den første radiator, der står for skud, er RIOpanel Standard 1P/10 fra Ribe Jernindustri. Ribe Jernindustri har i en årrække produceret kvalitetsbevidste radiatorer. Deres serie Rio er af flere eksperter blevet omtalt som nogle af mest pålidelige og stabile radiatorer.

Der følger med denne panelradiator ophængsbøjler, så du nemt kan få din nye radiator monteret på din væg. Dybden på radiatoren er særdeles beskeden, så du behøver ikke være nervøs for, at du med RIOpanel Standard 1P/10 får en kæmpe klods, som kommer til at fylde for meget. Radiatoren er hvid og fremgår anonym og flot. Derfor vil du opleve, at radiatoren indgår naturligt i langt de fleste rum.

Ventilsystemet på panelradiatoren er det klassiske eksterne fremløbs- og returventilssystem. RIOpanel Standard 1P/10 kører på centralvarme. Noget, der gør RIOpanel Standard 1P/10 yderligere attraktiv, er, at du ved bestilling af radiatoren angiver længde og højde, så du får en radiator, der passer perfekt til netop dit værelse og hus. Hvis du har brug for mere end én radiator i flere størrelser, er det heller ikke noget problem. Du giver blot Wattoo besked om de forskellige højder og længder, som du ønsker på dine nye radiatorer, så sørger Wattoo for resten.

Radiatoren er produceret energibevidst. På den måde kan du være sikker på, at radiatoren ikke bruger mere energi end højest nødvendigt. Du har med RIOpanel Standard 1P/10 mulighed for at tilkøbe diverse tilbehør til beskedne penge.

Prisen på RIOpanel Standard 1P/10 afhænger af ønskede længde og bredde.

RIOpanel Compact 3PK/33-C: Panelradiator med toprist og endegavle

Denne radiator er igen et produkt fra Ribe Jernindustri. Mange af specifikationerne fra ovenstående radiator er også gennemgående for denne. Alligevel er RIOpanel Compact 3PK/33-C en lidt anden type radiator.

RIOpanel Compact 3PK/33-C er en centralvarmeradiator, som kommer med toprist og endegavl. Den er en kende dybere end den gennemsnitlige panelradiator, hvorfor RIOpanel Compact 3PK/33-C især egner sig til større rum.

Der følger også ophængningsbøjler med til RIOpanel Compact 3PK/33-C, så du nemt kan montere radiatoren på væggen. Konkret er der tale om 40 mm standard bæringer til vægophæng. Topristen og endegavlene, som er monteret på radiatoren, giver RIOpanel Compact 3PK/33-C et minimalistisk og anonymt udtryk.

Ventilsystemet er på RIOpanel Compact 3PK/33-C også et eksternt fremløbs- og returventilsystem.

På samme måde som radiatoren omtalt ovenfor er der mulighed for at tilkøbe alt det tilbehør, som du vil skulle have brug for.

Med RIOpanel Compact 3PK/33-C specificerer du også de ønskede mål, så du kan være sikker på, at du får en radiator, som er skræddersyet til det rum, hvor den skal hænge.

Prisen på RIOpanel Compact 3PK/33-C varierer afhængigt af højde og længde på radiatoren.

Altech radiator type 22

Altech radiator type 22 er en flot og innovativ radiator, som kommer med 10 års garanti mod gennemtæring. Du kan derfor trygt stole på, at kvaliteten er i højsædet. Videre er Altech radiator type 22 en energivenlig radiator. Du kan derfor trygt stole på, at det vil være til at mærke på elregningen, hvis du vælger at installere dit hjem med Altech radiator type 22.

En flot detalje ved Altech radiator type 22 er den elegante lukning, som producenten har monteret på toppen af radiatoren. Ud over at give radiatoren et smart look gør lukningen, at snavs og støv har sværere ved at samle sig inde i selve radiatoren. Altech radiator type 22 er også lukket til på siderne med en skinne på hver side. Radiatoren fremstår flot og elegant og passer ind i alle hjem. Altech radiator type 22 er produceret i den klassiske hvide radiatorfarve. Den fremgår derfor neutral uden at skabe for meget opmærksomhed i et rum.

Altech radiator type 22 er også en rengøringsvenlig radiator, som gør det nemt for dig at gøre hele overfladen ren.

På samme måde som de andre omtalte radiatorer kan du bestille Altech radiator type 22 i den størrelse, som du har brug for. Hvis du skal bruge mere end én radiator, kan du nemt bestille flere på en gang – også selvom de skal være i forskellige størrelser.

Sammen med Altech radiator type 22 følger bæringer, udluftningsventil og rawlplugs. Du skal derfor ikke ud og købe tilbehør til ophængning.

Prisen på Altech radiator type 22 afhænger af den ønskede højde og bredde på radiatoren.

Purmo FFCV – 200 mm

Purmo FFCV – 200 mm er en enkel og klassisk radiator, der indgår som en naturlig del af din boligs udseende. Noget, der gør Purmo FFCV – 200 mm særlig smart, er dens beskedne størrelse. Den er 200 mm i højden. Den beskedne størrelse gør dog ikke, at du skal bekymre dig om, hvorvidt radiatoren kan varme dit rum op eller ej. Det skyldes, at ydeevnen er stor trods den lille størrelse.
Radiatorens ventilsystem er integreret ved fremstillingsprocessen og er derfor en fast del af radiatoren. Purmo FFCV – 200 mm leveres med klassisk radiatorprofilering og er ganske nem at håndtere. Videre er radiatoren energineutral og formår at bruge begrænset centralvarme til opvarmning.

Purmo FFCV – 200 mm er til dig, om ønsker en energivenlig, effektiv og kvalitetsfyldt radiator.

Du får med Purmo FFCV – 200 mm 10 års garanti. Både for- og bagside på radiatoren har glat front, som gør det nemt for dig at støve radiatoren af og gøre den ren. Derudover er Purmo FFCV – 200 mm installeret med en rist på toppen, som gør det sværere for støv og snavs at samle sig inde i radiatoren.

Ved bestilling af Purmo FFCV – 200 mm kan du selv bestemme længden på radiatoren. På den måde kan du være sikker på, at du får en radiator, som passer perfekt ind i dit rum. Længderne kommer i alle størrelse fra 600-3000 mm.

På samme måde som de andre radiatorer varierer prisen på Purmo FFCV – 200 mm afhængig af længde.

Purmo Compact PC 22

Purmo Compact PC 22 er en radiator i en klasse for sig selv. Den er et produkt af de bedste råmaterialer og komponenter, som findes på markedet. Du kan derfor trygt stole på, at radiatoren har en lang levetid, og at den er energivenlig. Purmo Compact PC 22 har et relativt lavt vandindhold sammenlignet med de andre radiatorer på markedet.

Det betyder også, at prisen på Purmo Compact PC 22 er højere end ved de andre, men i sidste ende kan du faktisk ende med at hente pengene ind på elregningen. Det skyldes ud over det lave vandindhold den store konvektionsflade på radiatoren. Størrelsen på konvektionspladen har betydning for, hvor hurtigt radiatorens reaktionstid er. Du kan derfor berolige dig selv med, at der med Purmo Compact PC 22 er garanti for en god energiøkonomi.

Den model, som er omtalt her, er 2600 mm lang og 500 mm høj. Den egner sig til at opvarme et rum på 39 m2. Modellen er derfor rigtig god til den store stue eller det store værelse. Du kan finde samme model i andre størrelser.

Du kan på vvsgigantens hjemmeside købe det ekstra tilbehør, du skal bruge. Dog medfølger det, du skal bruge til vægmontering.

Euro C 900-33-400 – Kompakt Radiator

Den sidste radiator, som vil blive omtalt i denne test, er Euro C 900-33-400 – Kompakt Radiator fra VVSGiganten. Længden på Euro C 900-33-400 er 400 mm og højden 900 mm. Den er derfor højere, end den er lang, hvilket kan være en fordel i nogle rum. Euro C 900-33-400 yder ved 20 grader 819 watt. Det betyder for dig, at du med Euro C 900-33-400 får en energivenlig radiator, som ikke bruger mere energi, end der er påkrævet.

Euro C 900-33-400 egner sig bedst til mindre værelser. Således afslører størrelsen på radiatoren, at den yder sit optimale i rum på omkring 12 m2. Du skal derfor ikke vælge Euro C 900-33-400, hvis du står og mangler en radiator til din store stue eller dit køkkenalrum. Den vil til gengæld gøre sig godt på sove- eller badeværelset.

Euro C 900-33-400 leveres med vægbæring, så du nemt kan montere den på væggen. Videre medfølger der både luftskrue og prop. Euro C 900-33-400 er desuden rigtig nem at gøre rent, og den rengøringsvenlige dækliste på toppen gør det svært for støv og snavs at samle sig inde i radiatoren.

Hvordan vælger du den rigtige radiator?

Det er som nævnt vigtigt, at du tænker dig godt om, når du skal vælge din nye radiator. Du skal huske på, at den løsning du ender med sandsynligvis vil være en langsigtet og måske endda permanent løsning. Du skal derfor være sikker på, at designet på din nye radiator matcher din smag.

Denne test har i alt givet dig 6 kvalificerede bud på, hvilken radiator du skal vælge. De er langt fra ens og passer hver især til rum, der har en bestemt størrelse.

Størrelsen på rummet er et godt udgangspunkt at starte i, når du begynder at lede efter din næste radiator. På den måde kan du være sikker på, at ydeevnen på din nye radiator matcher rummets størrelse. Det vil være en skam at ende med en radiator, som enten har en for lille eller for stor ydeevne til det rum, som den skal monteres i.

Tænk både design og stil ind, når du skal vælge

Når du skal ud at finde en radiator i forbindelse med byggeri af nyt hus eller ved renovering, er det som regel en rigtig god idé at tænke over design og stil. Har du en gammeldags radiator, kan du tydeligt se, at den er gammeldags, hvad angår udseende. I dag må de gerne være flotte og fungere som et møbel, der tager sig godt ud i ethvert rum. Du bør derfor overveje, om den skal farves med pulverlak eller lignende, således at du får det ønskede udseende. Mange radiatorer kan dog også fås i mange spændende farver, hvorfor det er ikke er nødvendigt at gøre noget ved dem efterfølgende.

Fra langt de fleste fabrikanters side bliver der heldigvis tænkt meget over designet, før de produceres. Sådan er man bedre i stand til at imødekomme forbrugernes ønsker om at få nydelige radiatorer, som man ikke absolut skal skjule med en radiatorskjuler. De kommer ganske flotte og fremstår præsentable, hvorfor du frit kan vælge efter, hvordan og hvorledes den passer bedst ind i din bolig. Det er klart, at du skal tage højde for din bolig både i forhold til størrelsen på radiatoren samt funktionaliteten.

Vi håber, at ovenstående guide har givet dig tilpas indsigt i markedet for radiatorer, således at du kan vælge den bedste til dine unikke behov.

ANDRE POPULÆRE GUIDES