Riskoger Test – Se Top 7 Bedste Riskogere her (2021)

Riskoger test - Her er de absolut bedste riskogere

Ris kan være en svær størrelse at tilberede, selvom det i teorien er meget simpelt. Ris, vand og salt koges. Men alligevel er det som om, at det mange gange går galt. For hvor meget vand, skal der egentlig i, hvornår koger risene, og når de endelig koger, skal komfuret skrues ned til lige netop den indstilling, hvor risene simrer, men ikke brænder på. Og den indstilling er en hårfin grænse, og den er meget forskellig fra komfur til komfur. Uden at løfte på låget skal du hele tiden holde øje med risene, og du er derfor låst fast i køkkenet.

Det kan være frustrerende i en travl hverdag, og måske betyder det, at du ikke laver ris så ofte længere.  Hvis risene mislykkes gang på gang, eller du bare gerne vil have en nemmere løsning, så fortsæt læsningen, for en riskoger kan være løsningen på dine problemer.

Riskoger med flere funktioner

Selvom det hedder en riskoger, kan den ofte mange andre funktioner. De fleste riskogere kan tilberede alle slags ris og derudover gryn og korn. Nogle kan også dampe grøntsager, og andre kan tilmed forberede kød og fisk. Du kan finde riskogere i mange forskellige prislejer, både de helt billige og de helt dyre. De kan veksle meget i kvalitet, ydeevne og produktets levetid, hvilket kan være værd at tage med, når du vælger, hvilken riskoger, du skal have. Fælles for dem alle er dog, at de allerede i dag kan gøre din aftensmad nemmere.

Du bliver her præsenterer for seks forskellige riskogere. De fleste er den mest almindelige elektriske riskoger, men de varierer i ydeevne, design og kapacitet, alt efter om du er bor alene som studerende, eller om du har en hel familie, du skal mætte.

Testvinder: Cook & Baker-riskoger Hvid

Riskogeren fra Cook & Baker kan sikre, at hele bordet kan få perfekte ris til middagsselskabet. Den kan mætte 8-10 mennesker, hvilket svarer til 1,8 liter færdiglavet ris. Tilberedningstiden afhænger af mængden og typen af ris, men du kan bruge enten almindelige hvide ris, brune ris eller enhver anden type ris, alt efter hvad du foretrækker. Cook & Bakers riskoger er elektrisk. Det betyder, at den ikke optager pladsen på komfuret, så du ikke kommer i bekneb, hvis du har gang i samtlige blus. Samtidig kan det være en smart løsning, hvis du har et lille komfur med kun to blus. En anden fordel ved den elektriske riskoger er, at den kan holde risene varme, indtil resten af maden er klar.

En gryde med fastbrændte ris kan være svær og tidskrævende at gøre rent. Men med Cook & Bakers riskoger er du fri for at bruge kræfter på at skrubbe gryden ren. Riskogeren sørger for det første for, at risene ikke brænder på, og når risene er spist, kan den udtagelige skål komme i opvaskemaskinen. Skålen er desuden lavet med en PFOA-fri super-slip-belægning, så risene ikke sidder fast.

Med Cook & Bakers riskoger kan du få perfekte ris, uden risiko for at de brænder på eller koger over. Riskogeren er nem at rengøre og fylder ikke meget i køkkenet.

Tefal Classic White-riskoger

Tefals riskoger er mere end kun en riskoger. Foruden at tilberede perfekte ris til dig og din familie, kan den også bruges til at dampe grøntsager, fisk og kød. Det sker i den ekstra grydeformede skål, der følger med.

Den kan ligesom Cook & Bakers model indeholde 1,8 liter tilberede ris og har en effekt på 700W. Når riskogeren er færdig med at tilberede dine ris, slår den automatisk varmefunktionen til. Indikatoren på forsiden af riskogeren fortæller dig, om den er i gang med at tilberede, eller om den blot holder risene varme. Tefals riskoger har en aftagelig skål, som er belagt med non-stick. Det gør den både nemmere at rengøre, og det sikrer, at det, du tilbereder, ikke sætter sig fast, hvad end det er ris, grøntsager eller kød.

Hvis du har en opvaskemaskine, kan skålen også rengøres deri. Tefals riskoger kommer med et glaslåg, så du kan følge med i tilberedningen. Det er funktioner og detaljer, der gør den i forvejen praktiske riskoger endnu mere praktisk. Riskogeren er elektrisk og skal sidde i en stikkontakt. Så mens risene koger på sidelinjen, kan du koncentrere dig om at gøre resten af måltidet klar.

Tefals riskoger kan tilberede diverse gryn, alt efter hvad der passer ind i dit måltid. Den er en smule dyrere end de øvrige modeller, men til gengæld får du et multiredskab, der nærmest kan tilberede hele dit måltid.  

Gastrobackriskoger

Denne riskoger er fra den tyske producent Gastroback, og den har en effekt på 450 W. Den kan indeholde 3 liter, hvilket svarer til 900 ml ris. Størrelsen er derfor perfekt til sigler, par, og små familier, da 3 liter færdigkogte ris svarer til 4-5 kuverter. Når riskogeren har tilberedt risene, slukker den automatisk og sætter varmefunktionen til. Dine ris holdes altså varme, selvom riskogeren slukker.

Du skal være opmærksom på, at Gastrobacks riskoger ikke kan tåle opvaskemaskine. Det betyder dog ikke, at du skal bruge lang tid på at gøre den rent, for der medfølger en manual til riskogeren, hvor der i vejledningen står en række nemme rengøringstips. Riskogeres skål kan fjernes, og den har en non-stick-belægning. Det sørger for, at risene ikke brænder på, og at den samtidig er nem at gøre ren. Riskogeren er lavet i stål, og der medfølger måde en kop og måleske.

Med Gastrobacks riskoger kan du selvfølgelig tilberede ris og gryn af forskellig art, men du kan også dampe grøntsager eller holde din suppe varm. Riskogeren er elektrisk, så du kan bruge komfuret til andre ting.

Gastrobacks riskoger kan gøre din hverdag nemmere. Hvis du synes, den er lige lille nok, men er vild med ståludseendet, så findes den også i en større model på 5 liter. Den større model kan lave 8-10 kuverter ris.

OBH 6322-riskoger metal

Ricos riskoger er til dig, der ikke vil gå ned på kvalitet og køkkenudstyr og samtidig har brug for ekstra kapacitet. Det er en professionel riskoger, og den kan indeholde 4,2 liter ris. Det betyder også, at den har en langt større effekt på 1600 W. Den fylder også lidt mere på køkkenbordet med en diameter på 39 cm. Ligesom effektiviteten adskiller udseendet sig også en smule fra de andre riskogere. Ricos riskoger er i højere grad lavet i et design, der ligner en regulær gryde i stål, med sorte håndtag og låg. Det kan være meget praktisk, at du stadig kan flytte på riskogeren, selvom den har været i gang og derfor afgiver meget varme. Riskogeren skal dog stadig sættes i stikkontakt, da den er elektrisk.

Når risene er færdige, kan denne riskoger også holde varmen på de færdigkogte ris. Skålen kan tages ud, og den er ligesom de andre modeller belagt med non-stick, så risene ikke sidder fast.

Rickos riskoger er uden tvivl den dyreste riskoger i denne test, men det er også den, der kan mætte flest maver. Nyder du at lave mad med professionelt udstyr, eller har du behovet for at kunne koge en stor mængde ris, så kan du overveje om Ricos effektive riskoger skal hjem på køkkenbordet.

Melissa riskoger - 0.8 L, hvid, 350 watt

Melissa har lavet en riskoger i et simpelt og hvidt design. Den er en billig og nem løsning til dig, der vil afprøve, om en riskoger er noget for dig. Melissas model er en af de mindre af slagsen både i rumlighed og i watt. Med sine 24 cm i bredde fylder den ikke meget på køkkenbordet, men det betyder også, at den kun kan indeholde 0,8 liter. Den er en elektrisk riskoger og har en effektivitet på 350W, hvilket ligger i den lave ende i denne test.

Riskogeren har en inderskål, du kan tage ud, når den skal gøres rent. Inderskålen har non-stick-belægning, hvilket er en fordel, da skålen ikke kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Med til denne riskoger følger der et målebæger, en ske og et låg lavet i glas. Låget har desuden også et håndtag, der sikrer, at du ikke brænder fingrene, når du skal bruge risene.

Ligesom de andre modeller holder Melissas riskoger dine ris varme, efter den er færdig med at tilberede dem. Lamperne på forsiden viser, om riskogeren er i gang med at tilberede risene, eller om de holdes varme.

Melissas riskoger har de basale funktioner, en riskoger skal have. Dertil har den en meget billig pris og en perfekt størrelse, hvis du ikke skal mætte mange mennesker.

Lékué-riskoger til mikroen

Lékués riskoger adskiller sig helt grundlæggende fra de andre riskogere. Denne model er modsat alle de andre ikke elektrisk, men den kan derimod tilberede dine ris i mikroovnen. Så har du ikke plads til en hel riskoger på køkkenbordet, så kan Lékués riskoger nemt klare risene for dig.

Både ris og vand hældes i den nederste hvide beholder, det grønne låg sættes ovenpå, og det hele sættes ind i mikroovnen. Efter 12-15 minutter skal beholderen ud af mikroovnen for at køle et par minutter, og så er risene klar til servering. Lékué har designet den nederste hvide skål i et tidløst og enkelt design, så du kan bruge den til servering og dermed undgå mere opvask. Hele riskogeren kan tilmed holde til at komme i opvaskemaskingen.

Lékués riskoger er lavet i BPA-fri PBT-plastmateriale og platin-silikone, så du ikke skal være usikker på at putte madvarer deri. Den er hurtig og smart, men den har dog ikke den samme kapacitet som de elektriske riskogere. Den kan indeholde 2,5 dl ukogte ris, hvilket cirka kan mætte to personer. Den kan desuden også koge korn og hvede foruden ris. Riskogeren fylder ikke mere end 13 cm i diameter, og den kan nemt gemmes væk i et skab. Denne riskoger har selvfølgelig heller ikke muligheden for at holde risene varme efter tilberedningen, som de fleste andre riskogere har. Til gengæld har denne en kortere tilberedningstid, så det er nemmere at time, hvornår risene skal være klar.

Har du begrænset plads, eller orker du ikke endnu et elektronisk køkkenredskab, så kan Lékués riskoger stadig søge for, at du får perfekte ris. Den er perfekt til studieboligen med begrænset plads.

Skal du have perfekte ris til aftensmaden?

Du er nu blevet præsenteret for seks forskellige riskogere. Alle de elektriske riskogere har funktionen til at koge risene, hvilket er en meget praktisk funktion. Det kan være svært at time et måltid, så det hele passer, men med en elektronisk riskoger, der selv slår fra, skal du ikke holde øje med risene under tilberedningen. På den måde kan du bruge dine kræfter i resten af måltidet. Hvis du har gæster, kan det give ekstra overskud, og de perfektkogte ris vil garanteret skabe smil rundt om bordet.

Hvis du er alene eller tilbereder mad til familien, kan en riskoger gøre hverdagen lidt nemmere, da der lige er en mindre ting at holde øje med. Og når den tilmed er nem at gøre ren, så er det ikke længere besværligt at lave ris til aftensmaden. Du skal bare vælge, hvor stor en riskoger du har brug for, og hvor mange penge du vil bruge på den. Så behøver du aldrig mere energi på at blive frustreret over smagen af brændte ris og en gryde, der er svær at gøre ren.

ANDRE POPULÆRE GUIDES