Røremaskine Test – De bedste 7 røremaskiner

Vi danskere elsker at bruge tid i køkkenet og prøve kræfter med nye, spændende og sunde opskrifter. Bagning er mere populært end nogensinde før, blandt andet grundet det større fokus på dette i TV. Hvis du elsker at bage eller generelt lave god mad i køkkenet, kan du gøre klogt i at investere i en god røremaskine, som både vil gøre madlavningen sjovere og lettere. Og hvis du har børn, som elsker at hjælpe til i køkkenet, er en røremaskine med sikkerhed også et hit! Læs videre og bliv klogere på, hvilken type røremaskine du skal købe, så du får dækket dine behov og ønsker.

Testvinder: Royal 1800 De Luxe røremaskine

Denne røremaskine fra Royal er en stærk og robust 1800 W køkkenmaskine med røreskål i rustfrit stål og mat sort kabinet. Den har et væld af forskellige funktioner, som gør køkkenarbejdet let som en leg.

Maskinen kan både piske, ælte og røre – den imødekommer altså alle de behov, man måtte have i køkkenet i relation til en røremaskine. Den vil med garanti gøre madlavningen meget sjovere, også for familiens mindste medlemmer.

Den har en stor skål på hele 6,8 liter, hvilket betyder, at du med sikkerhed har kapacitet nok, uanset hvor mange gæster der kommer, eller hvad du skal kokkerere i køkkenet. Motoren sidder på toppen af maskinen, hvilket betyder maksimal udnyttelse af røremaskinens kræfter. Skålen er desuden nem at afmontere og gøre rent, samtidig med at der også medfølger et praktisk låg til skålen og tre typer blade til både røring og piskning.

Med en pris på blot 1399 kroner ligger prisen på denne røremaskine fra Royal i den lave ende af prisskalaen. Du får meget for pengene, hvis du vælger netop denne røremaskine, da den både har en kraftig motor, masser af ekstraudstyr og en stor røreskål. Alt i alt er dette et utrolig godt køb.

Fakta om røremaskinen:

 • Meget kraftig motor på 1800W
 • God rotation i skålen for et perfekt resultat
 • LCD-display
 • Kødhakker kan tilkøbes
 • Ekstra tilbehør: grøntsagssnitter og køkkenvægt
 • Programmer til dej, røring og piskning
 • Stærk gearkasse i metal

KitchenAid Artisan 125EAC røremaskine

Denne røremaskine fra KitchenAid er en multifunktionel standmixer, som er en perfekt kombination af effektivitet, design og kraft. Maskinen har modtaget op til flere designpriser og er endda udstillet på ’Museum of Modern Art’ i San Fransisco og New York.

KitchenAid er kendt for at lave køkkenudstyr, som er utrolig holdbart og har endda også en levetid på gennemsnitligt 30 år. Motoren i denne maskine er på 300W og har i alt 10 forskellige hastigheder – den arbejder roligt og kan røre eller ælte med konstante hastigheder – også selvom skålen er fyldt med meget eller tung mad.

Hvis du vælger at købe denne røremaskine, medfølger der fladt piskeris, piskeris, dejkrog og 4,8 liters skål. Denne røremaskine vil passe ind i langt de fleste danskeres hjem og imødekomme det ’almindelige’ behov, man har, når man er på udkig efter en røremaskine. På trods af at motoren kun er 300W, skal man ikke være bange for, at maskinen ikke er kraftfuld nok.

Med en pris på 4499 kroner ligger denne maskine en smule i den høje ende af prisskalaen, taget i betragtning at motoren ikke er kraftigere, end den er. Man skal være opmærksom på, at man ved denne røremaskine i høj grad også betaler for flot design og brandet i sig selv. Fordelen ved KitchenAid er, at man kan samle flere forskellige produkter af køkkenudstyr og skabe en rød tråd i køkkenet – deres ikoniske design går nemlig igen på samtlige af deres produkter.

Fakta om røremaskinen:

 • Mulighed for tilkøb af blandt andet stænklåg, pastamaskine, spiralizer, kødhakker osv.
 • Omdrejningshastighed: 58-220
 • Spænding: 220-240 V

Bodum BISTRO Køkkenmaskine 4,7 L

Denne røremaskine fra Bodum har en 4,7 liters skål og en kraftig motor. Du får i alt syv forskellige hastigheder, som du kan skifte imellem, alt efter dine behov i køkkenet. Motoren er på 700W en del kraftigere end traditionelle køkkenmaskiner, så du får altså lidt mere kraft for pengene.

Mikserens perfekte, cirkulære bevægelser gør, at alle ingredienser bliver grundigt blandet eller æltet. Derudover har den sugekopper i bunden, som sikrer, at maskinen ikke skrider – den står altså solidt plantet på bordet og sikrer maksimal sikkerhed.

Skålen til maskinen og alle yderligere løse dele kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen, som virkelig kan lette køkkenarbejdet, hvis man ofte anvender sin røremaskine. Røremaskinen er meget kompakt i designet og fylder hverken meget på køkkenbordet eller i opvaskemaskinen.

Der medfølger dejkrog, piskeris og spartel samt 4,7 liter rustfri stålskål. Prisen på røremaskinen ligger på 2499 kroner, hvilket ligger i mellemklassen angående pris. Prisen er fair, taget i betragtning at dens lille størrelse er meget praktisk, og den har en 700W motor.

Fakta om røremaskinen:

 • Kødhakker og grøntsagshakker kan tilkøbes til denne røremaskine
 • 700 W motor
 • Skål i rustfrit stål
 • Kapacitet på 4,7 liter

WMF Profi Plus røremaskine

Denne røremaskine fra tyske WMF skriger kvalitet. Den er ideel til at ælte og blande dej til eksempelvis tærten, brødet eller pizzaen – den er specialiseret til at kunne hjælpe dig med en lang række forskellige programmer, så du altid kan lave en vellykket dej i køkkenet.

Den kan både ælte, piske og blande store og små mængder, og med en kapacitet på skålen på 5 liter kan den klare mange forskellige typer opgaver. Den har i alt otte forskellige hastighedsindstillinger og slow start-funktion, så du er sikret den bedste blanding af de ingredienser, du måtte komme i skålen.

Røremaskinen er meget kraftig i konstruktion, som gør den yderst holdbar og sikker at anvende. Den er nemlig bygget til at kunne stå meget stabilt på bordet selvom den tager mange omdrejninger og rører en tungere dej. Du får tre forskellige røreredskaber med i købet. Motoren er på i alt 1000W og ligger derfor i den høje ende af skalaen, når det kommer til hestekræfter.

Med en pris på 4499 kroner ligger denne røremaskine i den højere ende, men du får til gengæld meget kraft, sikkerhed og tysk kvalitet for pengene. Dette må siges at være et rigtig godt køb.

Fakta om røremaskinen:

 • Kapacitet på 5 liter
 • Effekt på 1000W
 • Hastighedstrin: 8
 • Fås i følgende farver: bronze, grå og hvid

Severin røremaskine med blender

Denne røremaskine fra Severin er designet i en flot og elegant mat sort farve. Designet er enkelt og vil med garanti passe ind i ethvert køkken. Denne maskine er ikke blot en røremaskine, men har også tilhørende blender i glas, som placeres på toppen af maskinen. Du får altså både røremaskine og blender i ét og samme produkt. Maskinen har en effekt på 500W.

Skålen har en kapacitet på 4 liter, og blenderen har på 1,5 liter. Du finder i alt seks forskellige hastighedsindstillinger og pulsfunktion. Du kan vippe maskinen, så det bliver lettere at komme til skålen samt utrolig nemt at skifte værktøj. Der medfølger i alt tre forskellige: piskeris og to dejkroge. Du får en dejkrog til mellemtunge blandinger og en dejkrog til tunge deje. Røresystemet sørger ydermere for en jævn og grunding sammenblanding, så du får så god en dej eller andet som overhovedet muligt.

Prisen for denne maskine ligger på 1999 kroner, hvilket må siges at være en utrolig fair pris. For knap 2000 kroner får du ikke blot en røremaskine, men også blender i et og samme produkt. Maskinen har dog kun en motor på 500W, hvilket er i den lave ende, men til prisen er dette ikke noget, man kan klage over.

Fakta om røremaskinen:

 • Non-slip-fødder, som gør, at maskinen står godt fast på køkkenbordet
 • Effekt: 500W
 • Kapacitet: 4 liter skål og 1,5 liter blender

Ankarsrum røremaskine - Assistent original 6290MW

Denne røremaskine er den absolut dyreste, vi viser dig i denne test, men den er til gengæld også kåret som ’bedst i test’ i Politikken i 2011. Denne røremaskine er faktisk meget mere end blot en røremaskine, da den har utrolig mange forskellige funktioner.

Denne maskine skiller sig ud på særligt ét punkt: det er ikke redskabet, det drejer, men skålen. Det giver en mere kraftfuld maskine, da den kan overføre alle kræfter til rotation af skålen. Med en kraftig motor på 800W står maskinen stadig solidt plantet på køkkenbordet og den unikt designede gearkasse er både kraftig og støjsvag – det er altså det bedste fra begge verdener.

Køkkenmaskinen er produceret af svenske Electrolux, og maskinen blev faktisk introduceret tilbage i 1940’erne. Maskinen blev dengang taget rigtig godt imod, og man måtte vente op til 3 år, for at få fingrene i denne fantastiske røremaskine, grundet den store efterspørgsel. Det betyder også, at designet kan betegnes som være ’retro’, men dog stadig elegant og stilrent. Den vil med sikkerhed passe ind i ethvert dansk køkken, og tankerne vil med garanti blive ledt tilbage til en anden tid.

Med en pris på hele 5999 kroner er dette en maskine i den dyrere ende, men du får til gengæld en kraftfuld maskine i et flot design for pengene. Den er anderledes end mange af de andre maskiner, der findes på markedet, og det kan jo vise sig at være en fordel for dig – den har jo vundet ’bedst i test’. Der medfølger desuden et væld af forskelligt tilbehør til maskinen.

Fakta om røremaskinen:

 • Der medfølger et væld af forskellige tilbehør såsom dejkniv, purépresse, rivejern, småkagejern, kødhakker, pastaplader, DVD med instruktioner og meget, meget andet
 • Aftagelig ledning
 • Materiale: formstøbt aluminium
 • Skålstørrelse: 7 liter
 • Vægt i kilo: 9

Hvad bruger man en røremaskine til?

En god røremaskine kan bruges til et væld af forskellige ting og sager i køkkenet. Den kan gøre det lettere at slå en dej op, mikse kagedej og andre madvarer – men med det rette tilbehør kan du også lave smoothies og hakke kød. Mulighederne er altså mange, og det bliver straks meget lettere at eksperimentere og lave flere ting fra bunden – noget som vi i højere grad gerne vil!

Danskerne er trætte af alt for forarbejdede madvarer, og vi har igen fundet ud af, hvor sjovt og dejligt det er at lave flere ting fra bunden i køkkenet. Det kan dog være svært at realisere dette ønske, eftersom arbejde, karriere og familieliv også fylder mere. Men det er netop hér, at en god røremaskine kommer ind i billedet, for den kan nemlig gøre arbejdsgangen i køkkenet en del lettere.

Hvilken røremaskine skal jeg vælge?

Det kan være en sand jungle at finde rundt i de mange forskellige modeller og varianter – det er dog heldigvis ikke så svært at vælge den rette, hvis bare man ved, hvad man skal holde øje med. Først og fremmest skal du undersøge, hvor meget tilbehør der er med til maskinen, for det er meget forskelligt fra model til model. Du kan naturligvis med fordel vælge en variant, hvor du også får blender og kødhakker med i købet. Dernæst skal du kigge på, hvor effektiv maskinen er, og hvor stor skålen er. En typisk røreskål ligger på mellem 4 og 5 liter, som imødekommer langt de flestes behov. Der kan dog være meget forskel på, hvor mange watt maskinen er på – denne kan ligge på alt mellem 300 og 1800 W. Jo flere watt, jo mere effektiv en maskine. Det er dog ikke sikkert, at dine behov er til en maskine på 1800 W, og derfor behøver du naturligvis ikke at vælge en sådan variant. 

Sidst, men ikke mindst, skal du naturligvis kigge på pris og design. Prisen varierer meget fra mærke til mærke, og du kan derfor gøre klogt i at nærlæse specifikationerne om maskinen. Designet på røremaskiner er ofte meget enkelt og elegant og ikke fyldt med for mange dikkedarer og vilde farver – det betyder for dig, at det er nemt at finde en maskine, som matcher dét køkkenudstyr, du allerede har.

ANDRE POPULÆRE GUIDES