Saftpresser test

Vil du kaste dig ud i at lave din egen saft og juice i stedet for at drikke den fra supermarkedet? Er du ikke den bedste til at få spist dine grøntsager og frugter, eller vil du have et nemt mellemmåltid med på farten? Der kan være mange forskellige grunde til, at du vil investere i en saftpresser. Det smarte ved sådan en maskine er, at du kan få bugt med de sidste gulerødder, der ligger i grøntsagsskuffen, og de sidste æbler i frugtskålen. Dette er blot eksempler, og du kan bruge alskens frugt og grønt, hvor kun fantasien sætter grænserne. Med en saftpresser er det nemt og hurtigt at producere din egen juice og saft med det, du har. Kniber det med at indtage nok grønt om dagen, kan du drikke det som alternativ. Hvis du er på vej ud af døren, men alligevel vil have et lille mellemmåltid med, kan du hurtigt lave din egen juice. Saftpresseren kan derfor dække mange behov og er en smart køkkenhjælper.

Der findes mange forskellige saftpressere på markedet. Når du skal vælge, hvilken model du skal investere i, skal du derfor være opmærksom på, at maskinernes effektivitet kan være meget forskelligartet. Men hjælpen er på vej, og i denne test kan du læse om seks forskellige saftpressere med forskellige funktioner samt få inspiration til, hvilken type der vil passe perfekt ind i dit køkken.

Testvinder: Saftpresser 1: Philips HR1871/70

Testen lægger hårdt ud med en centrifugal saftpresser fra Philips, som både er testvinder hos TÆNK, Råd & Rön og Siftung Warentest. Saftpresseren fra Philips er det perfekte køkkenredskab til hverdagsbrug og er yderst effektiv med sine 1.000 watt. Hertil presser den alt ud af de råvarer, du kommer i. Grunden hertil er, at maskinen er udstyret med en omvendt si. Det betyder for det første, at du kan undgå madspild, og for det andet betyder det, at du får det optimale ud af det frugt og grønt, du har i gemmerne. Det er muligt at presse op til 2,5 liter juice ad gangen, og du kan derfor lave en stor mængde på samme tid, snuppe et glas friskpresset juice og gemme resten i køleskabet. Så har du hurtigt en lækker drik klar, når tørsten melder sig. Den saft, du ikke får drukket, kan du opbevare i den medfølgende kande, som kan indeholde 1,5 liter.

Når du presser saften i saftpresseren fra Philips, kan du vælge mellem to hastighedsniveauer. Og det store påfyldningsrør på 80 millimeter betyder desuden, at du ikke behøver at bruge tid på at skære råvarerne i små stykker, før de kan presses i centrifugen. Det frugtkød, der ikke omdannes til juice, bliver opsamlet i frugtkødsbeholderen, som kan rumme 1,6 liter. Derudover har saftpresseren et drypstop, så den ikke efterfølgende står og efterlader saftpletter på bordet.

Når det kommer til rengøring, er denne model også lidt af et vidunder. Saftpresseren er nemlig udstyret med QuickClean-teknologi, hvilket gør rengøringen ekstra nem. Ved at øse vand i nedstopperen, kan du lave en fontæne, og på denne måde kan du skylle de overskydende rester væk fra både låg og si. Samtidig kan maskinens aftagelige dele gå i opvaskemaskinen.

Saftpresseren er produceret i rustfrit stål og sort plast, hvilket giver et enkelt udtryk. Denne brugervenlige maskine koster 1.041,00 kroner og er især et godt køb for dig, der elsker at lave saft og juice i store mængder. Den er perfekt til brug i hverdagen, hvor det skal gå hurtigt, og hvor man ikke har tid til en længere rengøring og omfattende tilslutning.

Saftpresser 2: OBH 6749 prestige

Har du kun behov for at lave små mængder juice ad gangen, og er det ikke ofte, du har til hensigt at tage din saftpresser i brug? Så er denne maskine fra OBH et fint bud. Maskinen har en motor med en effekt på 800 watt, og med den relativt høje centrifugekraft får du således meget ud af dine frugter og grøntsager. Saftpresseren er ikke udstyret med alverdens specifikationer, men kan alt det basale og har eksempelvis to hastighedsniveauer, så du kan tilpasse omdrejningsniveauet. Du kan derfor fint lave alt fra saft til grove smoothies. Maskinen har et stort rør, som gør det nemt at presse ingredienser i store størrelser, og du kan spare tid ved ikke at skulle snitte og hakke, før maskinen kan omdanne frugt og grønt til en forfriskende drik. Du skal ikke lade dig begrænse, da maskinen både klarer en hård rødbede og bløde jordbær. Derudover har maskinen et rivefilter, som ligeledes bidrager til et godt resultat. Det, du presser, kan du opbevare i den medfølgende juicekande på 1,2 liter. Det overskydende frugtkød bliver opsamlet i en beholder med en kapacitet på 2 liter, hvilket er mere end tilstrækkeligt til moderat brug.

Sikkerheden er der tænkt på med saftpresserens integrerede lås, og brugervenligheden er højnet ved, at maskinen er nem at gøre ren. De aftagelige dele kan du komme i opvaskemaskinen – dog ikke rivefiltret. Du kan nemt skille presseren ad, og den medfølgende børste bidrager også til en nemmere rengøringen, da den kan komme rundt i hjørner og kanter, som ikke kan nås med en klud. Da saftpresseren er produceret i rustfrit stål, er den robust og giver en længere holdbarhed.

Denne saftpresser er testens billigste og koster 490 kroner. Den er et godt køb til en mindre husstand, eller hvis juice og saft kun skal presses lejlighedsvist.

Saftpresser 3: Bosch MES25A0

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
587,00 DKK 0,00 DKK 587,00 DKK Se Produkt
699,00 DKK 0,00 DKK 699,00 DKK Se Produkt
807,00 DKK 0,00 DKK 807,00 DKK Se Produkt

Saftpresseren fra Bosch er brugervenlig og designet, så den er nem at have med at gøre i såvel daglig brug og til særlige lejligheder. Maskinen er med saftcentrifuge, har en motor med en effekt på 700 watt, og den arbejder med 11.000 omdrejninger i minuttet. Hertil støjer den relativt lidt, hvilket gør den behageligere at arbejde med, da en centrifuge ellers ofte kan være til stor støjgene. Saftpresserens effektivitet betyder, at du hurtigt kan omdanne diverse slags frugt og grønt til en farverig og nærende juice. Maskinens to hastighedsniveauer sikrer, at du får et perfekt resultat, når du presser alt fra hårde til bløde råvarer. Samtidig udskilles det overskydende frugtkød automatisk, hvilket ligeledes medvirker til, at du får den bedste og reneste juice. Den medfølgende filterkurv i rustfrit stål gør, at du garanteres en bedre ekstrakt af saft uden overraskende klumper af frugtkød. Arbejdsprocessen er gjort nemmere med denne saftpresser, da maskinen har et påfyldningsrør på 73 millimeter, hvor selv større stykker og hele frugter kan presses igennem. Den pressede saft kan opbevares i juicekanden på 1,25 liter, som følger med, og så er det ellers kar til servering. Juicekanden er udstyret med en skumskiller, så man frasorterer den skum, der kan komme med, når man presser frugt og grønt. Det overskydende frugtkød havner i en beholder på 2 liter, som er aftagelig.

Foruden af være super funktionel, har saftpresseren fra Bosch også nogle fordelagtige, praktiske specifikationer. Den har aluminiumslukning, så du undgår lækager, og med drypstop i tuden sikres det, at juice ikke går tabt. Når du ikke bruger saftpresseren, kan du gemme ledningen væk i rummet til ledningsopbevaring, hvilket sikrer, at det er nemt at pakke saftpresseren væk, men samtidig, at man egentlig godt kan have den stående fremme på køkkenbordet. Rengøringen er gjort let som en leg, da alle dele kan komme i opvaskemaskinen, og sikkerheden er der også tænkt på, da SafetyStop-funktionen sikrer, at saftpresseren kun kan startes, hvis alle delene er rigtigt monteret. De påsatte gummifødder sørger for, at maskinen står stabilt og er skridsikker.

Denne brugervenlige saftpresser fra Bosch koster 699,00 kroner, og du får god kvalitet og høj brugervenlighed til prisen.

Saftpresser 4: NOVIS Vita Juicer S1

Saftpresser bedst til prisen
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.138,00 DKK 0,00 DKK 3.138,00 DKK Se Produkt

Saftpresseren fra Novis har et særegent design og fås i flere forskellige farver, så den kommer til at passe til dit køkken, uanset hvordan det er indrettet. Netop denne saftpresser er et smart og effektivt redskab til dig, som tit vil presse egne safter og juicer og gerne vil have en pæn køkkenmaskine, der sagtens kan blive stående fremme. Saftpresseren er produceret af det schweiziske mærke Novissa, der foruden saftcentrifuger kun har blendere i deres produktsortiment. Det vil sige, at dette produkt kommer fra et yderst specialiseret firma inden for saftpressere, hvilket garanterer et kvalitetsprodukt, hvor hver en detalje er gennemtænkt.

Saftpresseren fra Novis har en motor med en effekt på 240 watt. Det lyder ikke umiddelbart af meget sammenlignet med de øvrige saftpressere i denne test, men motorens styrke defineres ikke udelukkende ud fra antallet af watt. Derfor kan du stadig være sikker på, at saftpresseren arbejder effektivt og kan klare det meste. Saftpresseren kører 150/2.000 omdrejninger i minuttet, alt efter hvilken af de to hastighedsniveauer du vælger.

Det smarte ved denne saftpresser er desuden, at  der er tale om en multifunktionel fire-i-en løsning. Først og fremmest kan du drage nytte af den patenterede citruspresser (CITROMAX), som bevirker, at du ikke skal skrælle citrusfrugter, før du kommer frugterne i maskinen. Den patenterede VITATEC-funktion sikrer i samarbejde med citruspresseren et stort udbytte, og du får juice uden kerner. Hvis du blot anvender saftcentrifuge-enheden, kan du nemt presse store stykker frugtkød. Sidst, men ikke mindst har maskinen en funktion, så du kan lave smoothie og puré. Der er derfor rig mulighed for, at du kan udfolde din kreativitet i køkkenet og bruge alle de råvarer, du kan komme i tanke om.

Saftpresseren har drypstop, som sikre maksimal udnyttelse, og de fleste dele og komponenter kan gå i opvaskemaskinen.

Prisen ligger i den højere ende og er 3.699,00 kroner, men til gengæld får du en funktionel maskine med et unikt design.

Saftpresser 5: SAGE BJE 280 – The Nutri Juicer Pro

Saftpresser tilbud
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.895,00 DKK 0,00 DKK 3.895,00 DKK Se Produkt
3.895,00 DKK 0,00 DKK 3.895,00 DKK Se Produkt

Hvis du ønsker en af de bedste saftpressere på markedet, er denne variant fra SAGE et produkt, der er værd at overveje. Hertil er det også værd at bemærke, at maskinen har tilnavnet ’Pro’, som nærmest per automatik fortæller noget om kvaliteten af denne maskine. Presseren kan desuden prale med at have en motor med 1.500 watt, hvilket gør den yderst effektiv i nærmest alle henseender. Samtidigt sikrer den robuste saftcentrifuge, at du kan komme alle tænkelige former for frugt og grønt i maskinen, uden den tager skade. Du kan vælge mellem hele fem forskellige hastigheder, så det er let at tilpasse ydeevnen i forhold til råvarerne.

Brugervenligheden er i fokus, da den store maskine faktisk er ganske simpel, og med det store indføringsrør lavet i stål, kan du presse grove stykker på op til 85 millimeter. Du kan derfor bruge din tid på andet end at skære råvarerne i mindre stykker. Den solide centrifuge højner også kvaliteten af den saft, du presser. Grundet den høje hastighed under presningen, udnyttes råvarerne til UG. Dette understreges ved, at op til 70 % af næringsstofferne fra grøntsagerne og frugterne bibeholdes, og saftpresseren giver et perfekt resultat hver gang.

Saftpresseren kan kapere 1,2 liter og har en beholder til frugtkød på tre liter. Med til maskinen følger en serveringskande med integreret skumstopper, så du undgår den kraftige frugtskum i din lækre juice. For at lette rengøringen får du også en opvaskebørste med i købet.

Saftpresseren koster 3.799,00 kroner og er derfor testens dyreste, men alle fordelene og specifikationer betyder, at du får en saftpresser, der kan alt det, du forventer, og den gør det at lave hjemmepresset saft til en nem opgave.

Saftpresser 6: SAGE BJE 430 – The Nutri Juicer Cold

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.891,00 DKK 0,00 DKK 1.891,00 DKK Se Produkt

Den sidste saftpresser i denne test er ligeledes fra SAGE. Denne maskine har en motor med 1.250 watt, hvilket gør den effektiv og robust, og den klarer alle former for frugt og grønt uden de store problemer. Fordi den er produceret i rustfrit stål, er den slidstærk og velegnet til såvel privat og erhverv.

Saftpresseren er nem og hurtig at lave saft på, da den har et indføringsrør på 85 millimeter, hvorfor du i princippet kan komme hele grøntsager og frugter i maskinen uden at skære dem ud først. Grundet de to hastighedsniveauer kan du tilpasse antallet af omdrejninger, i forhold til hvilke råvarer du bruger. Samtidig sikrer hastigheden, at du får en jævn og perfekt saft.

Maskinens navn ’Cold’ henviser til dens Cold Spin TechnologyTM, som betyder, at varmetilførslen fra centrifugen er på mindre end 1 grad celsius. Hertil bidrager den superstærke titanium-si til, at det er nemt at presse hårdere frugter og grøntsager, hvilket også maksimerer indholdet af næringsstoffer i din saft. Den friskpressede saft kan du opbevare i den medfølgende serveringskande, der kan rumme to liter. Kanden har låg, så du sagtens kan opbevare juicen i køleskabet.

Denne saftpresser fra SAGE koster 1.699,00 kroner, og den er derfor noget billigere end søstermodellen. Dog er der ikke gået på kompromis med hverken funktioner og kvalitet, og maskinen passer derfor perfekt til privat brug eller lejlighedsvis.

Hvilken model skal du vælge?

Det store spørgsmål i forhold til at finde frem til det bedste køb er: Hvad skal du bruge maskinen til og hvor ofte? Det er dine præferencer, der afgør, hvilken saftpresser der er bedst til dit behov. Hvis hjemmelavet saft er noget, du kaster dig ud i et par gange om måneden, er det formentlig ikke nødvendigt med den dyreste på markedet. Du kan fint finde en saftpresser, der har de basale og forventede funktioner, hvor kvaliteten er i top, og prisen er på et overkommeligt niveau. Er du derimod en storforbruger af hjemmelavet saft, kan det være, du skal overveje at investere i en maskine, der er beregnet til at producere meget ad gangen og på daglig basis. Samtidig er det også en fordel at overveje, hvor meget tid du vil bruge på at lave juice. Er du villig til at snitte råvarerne i mindre stykker, og vil du bruge tid på manuel rengøring?

ANDRE POPULÆRE GUIDES