Sikr dig det bedste forbrugslån via sammenligning

Annonce

Har du besluttet dig for, at du skal optage et forbrugslån, er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig over det første og bedste lån. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor dyre de forskellige lån er, og derfor kan det godt betale sig at sammenligne.

Det koster penge at låne

I langt de fleste tilfælde, vil det koste dig penge at låne. Omkostningerne betales blandt andet gennem renter og gebyrer, og det er disse udgifter, der sikrer, at låneselskaberne kan køre rundt. Dog er der stor forskel på, hvor høje omkostningerne er.

Kigger du efter forbrugslån på MONEYBANKER.dk, kan du her se, at der er stor forskel på renterne. Hvor dyrt lånet er, har stor betydning, når du begynder på tilbagebetalingen. Optager du et billigt lån, vil du nemlig opleve, at du har mere luft i økonomien under tilbagebetalingen.

Indhent lånetilbud fra mindst tre udbydere

Når det gælder lån til privatforbrug, er det en god idé at indhente lånetilbud fra minimum tre forskellige låneudbydere. Først når du har indhentet et lånetilbud, kan du nemlig se, hvor høj renten bliver for dig.

Renten veksler fra person til person, alt efter hvor kreditværdig du bliver vurderet. En meget kreditværdig person vil kunne optage lån med en lavere rente. Det er ganske gratis og uforpligtende at ansøge om lån, og på den måde kan du sammenligne lånene helt præcis.

Sammenlign ved hjælp af ÅOP

Har du ansøgt om lån hos flere forskellige låneudbydere og modtaget dine lånetilbud, er du allerede kommet et godt stykke af vejen. Det næste punkt, der står på listen, i forhold til at optage det bedste forbrugslån, er sammenligning.

Kigger du på de forskellige lån, kan du naturligvis godt sammenligne renten, men det bliver vanskeligt at holde styr på flere lån, hvis du ligeledes skal tage højde for løbetiden og gebyrer. Derfor er det en god idé at sammenligne ved hjælp af ÅOP.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. I dette tal er både renter og gebyrer således medregnet. Skal du sammenligne lånene én til én ved hjælp af ÅOP, er det vigtigt, at lånebeløbet og løbetiden er ens. Det billigste lån vil være lånet med den laveste ÅOP.

Løbetiden skal passe dig

Skal du finde det bedste forbrugslån, er det naturligvis værd at kigge efter det billigste lån. Dog er der flere andre faktorer, som ligeledes kan spille ind. Dette gælder blandt andet, at løbetiden helst skal passe dig.

Hvis du har brug for noget tid til at få orden i din økonomi, er det eksempelvis ikke en god idé at optage et lån, som skal være betalt tilbage inden for to uger.

Andre fordele

Konkurrencen er hård på lånemarkedet, og det er en fordel for dig som kunde. Dette har blandt andet ført til, at det er blevet populært med gratis lån og rentefrie perioder. Optager du denne type lån, er det vigtigt, at du betaler dem tilbage til tiden. Ellers kan disse lån ende med at blive meget dyre i sidste ende.