Skridttæller Test – Se Top 5 Bedste skridttællere (2022)

En aktiv hverdag er alfa og omega for et sundt liv. Det er der ikke ret mange, der er uenige i. I en travl hverdag kan det dog være svært at få prioriteret motionen. Hvis du har et stillesiddende arbejde, er det især vigtigt at være aktiv i løbet af dagen.

Eksperter anbefaler, at vi går omkring 10.000 skridt på en dag. Mange bække små gør stor å, så du behøver ikke at gå én lang tur hver dag. Det kan nemlig være svært at nå. Gå de anbefalede skridt i form af mindre ture i løbet af dagen. Tag cyklen, gå på arbejde, parker din bil længere væk, end du plejer, tag trapperne – eller gå en tur i frokostpausen, mens du spiser din sandwich.

For at holde styr på din aktivitet kan du med fordel investere i en skridttæller. Vi præsenterer seks forskellige modeller. De er alle sammen blandt de bedste på markedet.

Testvinder: Beurer AS 87 Aktivitetsmåler - Skridttæller og aktivitetsmåler i ét, kvalitet til en skarp pris

Testens allerførste skridttæller fungerer både som skridttæller og som aktivitetsmåler, og her er der tale om et produkt, hvor du får rigtig meget for pengene. Armbåndet fås i forskellige farver: pink, grøn, lilla, blå og sort, som vi fokuserer på her. Omkredsen er på 14-19 cm, og det passer langt de fleste.

Beurer-skridttælleren er et simpelt og spinkelt armbånd, der vejer meget lidt, og du kan derfor sagtens have det på hele tiden, uden at det generer dig.

Denne skridttæller er i virkeligheden meget mere end blot en skridttæller. Den måler også din tilbagelagte distance over en dag og din kalorieforbrænding. Vil du gerne have mulighed for at holde ekstra øje med din aktivitet, kan du koble uret til den tilhørende app Health Manager fra Beurer eller Beurer Body Shape. Uret er desuden vandafvisende, så regn er ingen undskyldning for at komme i gang.

På skridttælleren har du muligheden for at opsætte dine egne aktivitetsmål for dagen og følge med i, om du når dine mål.  Denne funktion motiverer en del, mens andre bliver irriteret over den – for eksempel når de sidder på arbejdet og alligevel ikke kan motionere. Brug derfor skridttælleren og aktivitetsmåleren, som du vil, og hvis du beholder skridttælleren på om natten, kan du endda gøre brug af søvnregistreringen – måleren holder nemlig også øje med din søvn og giver dig en søvnrapport, når du vågner.

Tanita PD 637 - Skridttæller og Kalorietæller

Testens næste skridttæller er en variant, som ikke sidder på din arm, men som sidder i din buksekant eller i dit bælte med et kraftigt bæltespænde. Modellen er fra Tanita, og den forhandles hos apuls.dk.

Tanitas PD-model fungerer, som navnet antyder, både som skridttæller og kalorietæller, og hvis kalorieoptællingen er noget, som du gerne vil have, er denne model helt oplagt for dig.

Kalorietælleren fungerer således, at du indtaster alder og vægt, og på den baggrund har du altså en velfungerende kalorietæller, som du kan have med dig alle steder.

Der er også en indbygget distanceberegner, og du kan derfor ikke kun se det antal skridt, du har nået i løbet af en dag – du kan også se den distance, du har tilbagelagt.

Elsker du at konkurrere, kan du med stor fordel bruge uret og stopuret i skridttælleren. Brug det eventuelt til at tage tid på din cykeltur til og fra arbejde – der er ingen større tilfredsstillelse end at vide, man forbedrer sig.

Der er mange fordele ved, at denne model ikke sidder på din arm, og at den i stedet sidder i dit bælte, bukselomme eller lignende. Den fylder meget lidt, og komforten er vægtet højt, så du helt glemmer, at du har den på.

Garmin Running Dynamics Pod - Blandt de bedste på markedet

For alle dem, som ved lidt om løbeure og skridttællere, er Garmin med garanti ikke et nyt bekendtskab. Garmin er eksperter på området, og med en skridttæller fra dette brand er du helt sikker på, at du får rigtig god kvalitet. Denne skridttæller får du til en yderst rimelig pris, og denne model kommer i farven grøn.

Looket på denne skridttæller har et elegant og sportsligt udtryk, som Garmin er kendt for. Modellen er dog så lille, at du næsten ikke lægger mærke til den. Du kan sætte den fast, hvor du vil – i remmen på dine træningsbukser, i lommen på dine almindelige bukser eller i din jakke. Mulighederne er uendelige. Med en vægt på kun få gram vil skridttælleren ikke tynge dig.

Batteriet har en rigtig lang levetid. Bruger du det hver dag, holder det i et helt år. Du behøver endda heller ikke at huske at slukke eller tænde for det – det klarer det selv.

Garmin er kendt for at have tænkt på alt, og sådan forholder det sig også her. Du kan således tilslutte din skridttæller til din Garmin Collect-app og få en komplet oversigt over din aktivitet.

Pedometer Mini Skridttæller - Simpel, billig og god skridttæller, oplagt til børn

Testens næste skridttæller er den mest simple af dem alle, og den henvender sig til dig, som vil have en skridttæller – hverken mere eller mindre. Grundet simpelheden egner denne tæller sig til børn. Den forhandles hos wupti.com og har en god pris.

Det eneste, du skal gøre for at få denne skridttæller til at gøre sit arbejde, er at placere den et sted, hvor mekanismen kan registrere dine skridt. Det kan være en bukselomme eller et bælte. Den vejer næsten ikke noget, og du kommer helt til at glemme, at du har den på. Skridttælleren har en nulstillingsknap som den eneste funktion, og her kan du altså nulstille tælleren efter en lang gåtur, så den er klar til at starte forfra næste gang.

Med denne model har du ikke mulighed for hverken at synkronisere med din computer eller holde styr på dine data via en app. Den kan tælle dine skridt. Færdig.

Hvis du har børn, som synes, at det vil være sjovt at holde styr på, hvor mange skridt de går, er denne model helt oplagt.

Silva Ex30 - Skridttæller med stor fleksibilitet

Nu hvor vi går videre til testens næste skridttæller, fjerner vi os også fra de mere simple tællere, som vi så lige før, og vi præsenterer i den forbindelse Silva Ex30. Til få penge får du skridttælleren, der giver dig det komplette overblik over dit fitness- og træningsforløb.

Skridttælleren fra Silva har en meget præcis 3D-sensorteknologi, og der er både stor hukommelse, automatisk nulstilling ved midnat, stepbarometer og strømsparetilstand, som selv slår til, når du ikke bruger den.

Igen har vi med en meget lille skridttæller at gøre, og grundet den avancerede teknologi kan du både have den i lommen, i tasken eller om halsen med den snor, som følger med.

Udtrykket på denne skridttæller er meget minimalistisk og simpelt, og har du den om halsen, vil den hurtigt komme til at være en del af dit outfit.

Denne skridttæller forhandles hos wupti.com, og her får du en lynhurtig levering.

Polar Løbeur M200 - Avanceret og lækker skridttæller, aktivitetsur og meget mere

Med testens sidste skridttæller får du så meget mere end en skridttæller. Uret er af mærket Polar, og denne model forhandles hos coop.dk. Fordelen ved at købe dit næste aktivitetsur eller skridttæller hos coop.dk er, at du som medlem får gode medlemsrabatter på stort set alle produkterne – inklusiv dette ur.

Urets udtryk er utrolig moderne og lækkert, og den detalje, at displayet nærmest smelter samme med remmen, giver uret et meget eksklusivt look. Uret er vandtæt, og du kan registrere dine daglige aktiviteter og holde styr på dine fremskridt med Polar Flow-appen.

Og nu skal vi nok løfte sløret for alt det, som uret kan…

Denne model markedsføres som et løbeur, det har indbygget pulsmåler og integreret gps, barometer, accelerometer og en meget solid skærm, som kan holde til det meste. De mange funktioner giver dig talrige muligheder for at motivere dig selv, udfordre dig selv, prale med dine resultater og meget mere. Da tælleren også fungerer som et ur, kan skridttælleren sagtens bruges, når du ikke er ude og motionere.

Til denne skridttæller medfølger et USB-kabel, så du kan koble enheden til din computer – PC som Mac – hvor du kan samle al din træningsdata.

Dette ur er perfekt til træningsnørderne, som sætter pris på at kunne holde styr på alt fra daglige skridt, løbepas, puls, accelerationer og meget mere. Du får utrolig meget for prisen, og uanset hvem man er, er det jo en god ting.

Afrunding - Sådan vælger du

Nu er vi nået til vejs ende, og vi har således gennemgået testens seks forskellige skridttællere. Der er stor forskel på de forskellige modeller, hvilket testen har til hensigt at vise. Afhængigt af hvem man er, har man vidt forskellige krav til en skridttæller, og det har vi stor forståelse for. Derfor har vi præsenteret jer for forskellige skridttællere, så vi er sikre på, at der er en model, som falder i din smag.

Vi har været hele spektret igennem – både hvad angår pris og kompleksitet. Den helt simple skridttæller fra wupti.com er som sagt oplagt til børn eller blot til dig, som ikke skal bruge andet end en skridttæller. Den kan nemlig hverken mere eller mindre end at tælle dine skridt. Har du ikke ejet en skridttæller før, er denne tæller også en god begyndermodel. Med den kan du finde ud af, om det motiverer dig at tælle skridt, og hvis det gør, kan du altid opgradere dit udstyr hen ad vejen.

Vi var også omkring mere avancerede modeller, som har talrige funktioner ud over selve skridttælleren. Disse modeller henvender sig til nørderne. Til dem, som nyder at sætte sig ind i funktioner, knapper og smarte dippedutter. De er også henvendt til dig, som gerne vil have et mere nuanceret billede af din træning, og som derfor er interesseret i mere end blot at tælle skridt.

Uanset hvilken gruppe du tilhører, håber vi, at du er blevet klogere på skridttællere. God træningslyst.

ANDRE POPULÆRE GUIDES