Smart TV test – 8 af markedets bedste Smart TV [2021]

Det er meget svært for producenterne af TV at skulle forny sig hele tiden. Det er efterhånden ved at være rigtig mange år siden, at det første fladskærms-TV er blevet sendt på markedet, hvorfor det ikke rigtigt er noget brugbart salgsparameter for dem længere. Derfor står de også overfor det problem, at de nu skal til at finde ud af, hvad de kan bruge af salgsargumenter for, at danskerne skal begynde at udskifte deres eksisterende fladskærms-TV hjemme i stuen.

Der er blevet prøvet med rigtig mange forskellige ting, hvor der særligt er to ting, der har sat sig fast i forbrugernes hukommelse, hvilket blandt andet tæller de mange 3D TV, der pludselig er kommet på markedet. Det er dog ikke noget, der har fanget den almene dansker, da det TV med denne funktionalitet typisk koster en del mere end, hvad en gennemsnitlige dansker er villig til at betale for et TV til stuen.

I denne Smart TV test har vi fundet de bedste 8 modeller

u har det med stor sandsynlighed også selv sådan, og derfor har TV-producenterne været nødsaget til at gå i tænkeboks endnu engang. Det er de såkaldte Smart TV kommet ud af, og i dag har du meget svært ved at tænde for en ganske vilkårlig TV-kanal uden, at der kommer reklamer for enten det seneste Samsung Smart TV, Philips Smart TV eller LG Smart TV, hvilket om noget må fortælle, at Smart TV er noget, der er kommet for at blive.

“Hvad er et Smart TV?” sidder du med garanti og tænker nu, og det er også ganske forståeligt, for hvis ikke du selv er interesseret i, at holde dig opdateret på dette punkt, så er det svært at holde trit med alle de nyheder, der kommer hele tiden. Det er dog ikke synderligt vanskeligt at danne dig en god idé om, hvad et Smart TV egentlig er.

Det kan dog ligeså godt siges som det er; lad være med at gå på jagt efter et billigt Smart TV. Det er ganske enkelt ikke din tid værd, for hvis du ikke er villig til at investere, hvad det koster for at få et ordentligt Smart TV (helst gerne det bedste Smart TV for dit vedkommende), så er der ikke nogen grund til, at du spilder din tid på det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at et ordentligt TV koster en del penge, men du skal dog ikke se på det som et decideret køb, men mere som en form for investering.

Streamingtjenester

Langt de fleste danskere foretrækker at sidde foran fjernsynet og følge med i deres yndlingsserie, når de skal slappe af efter arbejde – det er dog ikke synderligt meget værd, hvis du alligevel ikke har et ordentligt TV, hvor Netflix eller Viaplay kun virker 1 ud af 3 gange f.eks.

Det kan dog være svært at skulle finde hoved og hale i dette marked, og det er også lige netop derfor, at vi har udarbejdet denne Smart TV test, der kan fungere som en rigtig god guide til, hvordan du finder det bedste Smart TV og en række gode Smart TV priser og Smart TV tilbud.

Testvinder: Sony 49XD7005 Ultra HD 4K

Er du typen, der ganske enkelt ikke vil nøjes, og er du på jagt efter et nyt TV? Hvis ja, så bør du se nærmere på SONY KD-49XD8005BAEP 4K LED TV. Her er der tale om et Smart TV, der kan bryste sig af en stor klarhed, formidable farver og en helt uovertruffen kontrast – og det er uanset hvad du ser. TV’et kommer med en kraftig 4K Processor X1, der leverer en særdeles enestående billedkvalitet til det, du sidder og ser. Hver enkelt kilde vil blive analyseret og opskaleret på intelligent vis, så den opnår den bedst tænkelige 4K-opløsning. Det gælder alt lige fra TV-udsendelser og DVD’er til Blu-Rays og 4K-internetvideoer. Med dette TV vil du kunne nyde helt utrolige 4K-billeder.

Nogen af det vigtigste forbundet med et TV er, at det kan vise dig nogle virkelighedstro billeder og farver – og det skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at SONY KD-49XD8005BAEP 4K LED TV kan. BRAVIA giver dig nemlig endnu mere virkelighedstro farver end hvad du er vant til fra de fleste TV – og oven i det får du ligeledes også 4K-billedbehandling såvel som dynamisk farvestyring, der sørger for at fremkalde alle følelserne i enhver scene. Du kan desuden også takke den implementerede 4K Processor X1 for at forstærke både X-tended Dynamic Range og X-tended Dynamic Range PRO i såvel 2K- som 4K-indhold, hvilket sørger for at genskabe de dybere sorte farver og de lysere lyspunkter, så du får de mest fantastiske billeder.

Samsung 49KU6405 Ultra HD Smart TV

Samsung har altid været kendt som én af de førende producenter, når det kommer til fremstilling af TV – og det er ingenlunde anderledes, når det kommer til Smart TV. Her er der tale om Samsung 49KU6405 Ultra HD Smart TV, der er den model, der skal afløse den særdeles populære 49K5505-model, der har været på markedet i en del år. Denne gang er TV’et endnu smartere end det nogensinde har været før, hvilket blandt andet betyder, at det kommer med både Micro Dimming Pro og indbygget Wi-Fi, men ikke nok med det, så er dette Smart TV faktisk også Netflix konvertibelt.

Ydermere, så er der tale om et Smart TV, der kommer med intet mindre end 1500 Hz CMR såvel som Full HD, hvilket også betyder, at 49KU6405-modellen har fået en endnu større skarphed end den model, som den afløser, der – som nævnt – er 49K5505-modellen. Det betyder selvfølgelig også, at dette TV er med til at gøre din TV-oplevelse endnu mere fantastisk, så du kan få lov til at nyde nogle helt fantastiske billeder, der er så virkelighedstro at man skulle tro, at det var løgn. Selve skærmen på Samsung 49KU6405 Ultra HD Smart TV måler 49” og det tilhører desuden energiklasse A, hvorfor du ikke skal frygte at det bruger en masse unødig strøm. Slutteligt, så skal det også nævnes, at designet er intet mindre end fantastisk.

Sony KDL-40WD653 LED SMART TV

Med et Sony KDL-40WD653 LED SMART TV i stuen for du for alvor mulighed for at finde ud af, hvordan det er, at se det store billede. Her får du nemlig et både slankt og elegant TV, hvis udseende for alvor understreges af den lækre og tynde ramme, der er fremstillet af aluminium. Du får ganske enkelt muligheden for at fordybe dig i Full HD-billedkvalitet, der er med til at sikre dette TV en plads blandt de absolut førende i klassen. Det er dog ikke kun kvaliteten af billedet, der er med til at sikre dem denne plads, da du ligeledes også får adgang til rigtig mange forskellige former for indhold, hvilket blandt andet inkluderer nem adgang til både almindeligt TV, apps, video, spil og meget mere.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du for alvor får lov til at se, hvor godt TV kan se ud, hvis du vælger at investere i et Sony KDL-40WD653 LED SMART TV til stuen. Det kan du blandt andet takke de avancerede teknologier for, da de nemlig sørger for at gøre alt, hvad du ser både skarpere og langt mere naturtro, hvorfor du også hurtigt vil lægge mærke til, at der er imponerende detaljer i alt, hvad du ser. Det er hver enkelt lille pixel, der bliver opskaleret på smuk vis af Sonys kraftfulde billedbehandlingsteknologi. Endvidere, så vil hver enkelt del af hver scene blive analyseret og matchet med en helt særlig billeddatabase. X-Reality™ PRO sørger for en uovertruffen støjreduktion på både alle typer af billeder.

Philips 55PUS7101 4K UHD SMART LED TV - ULTRA TYND

Her er det helt rigtige Smart TV, for dig, der ikke vil nøjes med noget, der befinder sig i anden række. Vælger du at investere i et Philips 55PUS7101 4K UHD SMART LED TV – ULTRA TYND, så vælger du at investere i et ultratyndt Smart TV, der er baseret på den populære, open-source platform, Android, som kommer med en 3-sidet Ambilight, der giver TV’et et formidabelt udseende. Softwaren fungerer helt uovertruffen og ultratynde stander i højglanspoleret krom, der er med til at understrege det smukke design er blot prikken over i’et – Philips 55PUS7101 er både smukt indvendigt og udvendigt.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får leveret dine billeder i den absolut bedste kvalitet, så er det naturligvis intet mindre end 4K Ultra HD, der kan klare det. Med denne teknologi får du ganske enkelt en opløsning og en klarhed i billederne, som du aldrig har set det før. Med det indbyggede Micro Dimming Pro får du ligeledes en utrolig kontrast, der blot gør billederne endnu smukkere. Den ekstra høje opløsning på TV-skærmen sørger for at konvertere alt indhold til skarp Ultra HD, så du aldrig igen vil være tvunget til at se på indhold af lav kvalitet. Slutteligt, så har Philips også udstyret TV’et med Pixel Precise Ultra HD, der gør, at du kan opleve levende UHD-billedkvalitet.

LG 55UJ651V UHD 4K SMART TV

Det seneste inden for TV-verdenen (foruden Smart-delen) er naturligvis 4K. Det giver dig en helt uforlignelig billedkvalitet, som du ikke vil finde i andre skærmteknologier – og derfor har LG selvfølgelig også udstyret deres 55UJ651V-model med en 4K-opløsning, der er intet mindre end fire gange større i opløsningen end Full HD, hvorfor selv den mindste og fineste detalje vil blive gengivet med en utrolig klarhed – selv hvis du faktisk sidder klistret til skærmen. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en vaskeægte 4K-opløsning vil være med til at løfte din TV-oplevelse til ukendte højde med sin helt uovertrufne farvegengivelse – og den implementerede 4K-opskalering sørger for, at du får de sædvanlige TV-udsendelser som film, udsendelser og sport serveret på en virkelighedstro måde.

Selvom det naturligvis ikke er designet, der er det vigtigste parameter, når du skal investere i et nyt TV, så er det – uden tvivl – noget, som alle og enhver vælger at se lidt nærmere på. Det er også derfor, at LG har valgt at give deres 55UJ651V-model et ultraslankt design, hvor der hverken er gået på kompromis med kvalitet eller komfort. Det er et elegant og tidssvarende design, der gør, at dette TV kommer til at passe ind i enhver moderne boligindretning – og så er det naturligvis også en fordel, at det er så tyndt som det er, da det ikke fylder synderligt meget på trods af, at det faktisk måler intet mindre end 55”. Derfor får du altså mulighed for at nyde dine TV-udsendelser og film med kompromis billedkvalitet i en yderst lækker indpakning.

LG 60UJ651V UHD 4K SMART TV

LG 60UJ651V ULTRA HD TV får du et helt fantastisk Smart TV, der bestemt befinder sig i bunden af skalaen, men derimod i toppen af skalaen, når det kommer til kvalitet og funktionalitet. Ydermere, så er der naturligvis også tale om en model, der kan bryste sig af en 4K-opløsning. Med 4K Ultra HD får du en helt uovertruffen billedkvalitet, som du ikke kommer til at opleve andre former for skærmteknologier, da du nemlig for intet mindre end en opløsning, der er fire gange større end opløsningen i Full HD. Derfor vil du også opleve, at selv de fineste og mest fornemme detaljer vil blive vist i en helt utrolig klarhed – og endda også selvom dine øjne sidder fastklistret til og at du befinder dig helt tæt på skærmen.

Du får desuden også mulighed for at nyde alt indhold i en rigtig fantastisk kvalitet, som kun en 4K-skærm kan frembringe. Med dette TV får du nemlig også 4K-opskalering, som kan gengive helt almindelige og sædvanlige TV-udsendelser, film såvel som diverse former for sportsudsendelser på en afsindigt virkelighedstro måde. Der skal selvfølgelig heller ikke være nogen tvivl om, at du her får et TV, der har et rigtig lækkert design og den ultraslanke 4K-skærm kan maksimere billedkvaliteten, men samtidig har der dog også være fokus på at minimere skærmtykkelsen. Designet er ikke bare elegant og moderne, men det er et design, der gør, at LG 60UJ651V ULTRA HD TV vil passe ind i enhver moderne boligindretning – og med garanti også din!

Philips 43PFT5301 SMART LED TV

Philips 43PFT5301 SMART LED TV er tyndt og elegant Smart TV, der er baseret på den populære open-source platform, Android, der i dag driver rigtig mange af de TV, der er på markedet. Det kommer desuden også med en 2-sides Ambilight. Denne model tilhører 5300-serien, og det kan bryste sig af nogle særdeles gode billeder, hvilket du blandt andet kan takke Pixel Precise HD Engine for, som Philips har valgt at implementere i deres lækre TV. Desuden er det indbyggede Ambiligt, det moderne design og de ægte materialer naturligvis også med til at løfte oplevelsen med TV’et langt bedre. Det kommer desuden også med en vinklet, centerplaceret stand, der leger med geometrien, hvilket blot får det til at se endnu bedre og som et godt supplement til den moderne indretning.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at Philips er en producent af Smart TV, der er særdeles passioneret omkring billedkvalitet. Det er selvfølgelig også derfor, at de har implementeret Natural Motion, der giver dig både naturlige og skarpe, levende billeder. Endvidere, så er det også blevet udstyret med Micro Dimming, der er med til at optimere kontrasten på dit TV, og sammen med funktionen, der har fået navnet Pixel Precise HD Engine, så kommer du til at opleve nogle levende billeder, der ser særdeles virkelighedstro ud. Vælger du et Philips 43PFT5301 SMART LED TV, så får du desuden også et Dual Core-behandling og et Android-operativsystem, der er med til at give dig en hurtigere, fyldigere og mere personlig TV-oplevelse.

Hvorfor skal jeg investere i et Smart TV?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det nok ikke er alle, der kan se idéen i, at investere i et Smart TV til fordel for et ganske almindeligt fladskærms-TV. Der er dog selvfølgelige en række fordele ved at vælge et sådant tilbud i stedet for et helt almindeligt TV, men den absolut primære årsag til, at du skal vælge et Smart TV, hvis du står og skal have udskiftes dit TV i stuen er, at du får muligheden for at gøre brug af et væld af forskellige apps og streamingtjenester.

Tager man udgangspunkt i et Samsung-fjernsyn, så medfølger der rigtig mange forskellige Samsung Smart TV Apps, hvilket blandt andet inkluderer apps, der kan give dig direkte adgang til streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay, TV2 Play og deslige. Oftest er der også mulighed for at få adgang til både YouTube og musikstreaming via Spotify fra nærmest et hvilket som helst Smart TV.

Prisen følger funktionerne

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at hvis du ender med at vælge ét af de billige Smart TV på markedet, så ender du oftest også med et TV, der ikke kommer med helt så mange apps, som hvis du i stedet havde været villig til at investere i én af de dyrere modeller, hvilket f.eks. kunne være et Smart TV Samsung, som er én af de førende producenter på dette marked og dermed også én af de producenter, der er længst fremme med hensyn til apps og software.

Det skal desuden også nævnes, at det heller ikke er synderligt lang tid siden, at DR TV-streamingtjenesten er blevet frigivet, hvorfor det med garanti ikke varer længe inden de mange producenter har fået udviklet en applikation, der understøtter denne streamingtjeneste. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvilke apps, der følger med, når du investerer i et Smart TV – og derfor skal du også vælge med omhu.

Se lige dét, du har lyst til at se

En helt særlig fordel ved at investere i et Smart TV er, at du ikke længere vil være begrænset til at se, hvad der er blevet skemalagt på de forskellige kanaler, som du har at vælge mellem i din TV-pakke. Du har derimod adgang til et væld af forskellige apps, hvilket selvfølgelig inkluderer de mest populære streamingtjenester, der giver dig mulighed for at sætte dig foran dit TV og se lige præcis dét, du ønsker at se.

Dermed behøver du heller ikke bøvle med, at skulle tilkoble din PC eller f.eks. tilkøbe et Apple TV, for at kunne se Netflix, Viaplay og de mange andre streamingtjenester på dit TV. Med et Smart TV, så er alle disse streamingtjenester allerede blevet implementeret i form af apps, hvorfor du bare skal tænde for TV’et og vælge Netflix – og så kan du se lige dét, du har lyst til at se. Det er dog meget vigtigt, at du sørger for at træde varsomt, når du skal vælge dit Smart TV. Der er mange billige kopier, men uanset hvor billige de er, så er de ikke pengene værd.

ANDRE POPULÆRE GUIDES