Sofa Test ⇒ De bedste 7 Sovesofaer i 2022 [Stor Guide]

Står du og mangler en ny sofa, har du måske allerede opdaget, at der er et utal af forskellige modeller at vælge mellem. Derfor kan det måske være svært at finde lige netop den model, som passer perfekt til dig, dit hjem og dine behov. For at gøre din søgning på en ny sofa lettere, kan det være en god idé at overveje, hvilke behov du egentlig har. Du kan eksempelvis overveje aspekter såsom størrelse, pris, design, materialer og så videre. Især størrelsen og prisen er afgørende for rigtig mange, når de er på udkig efter en ny sofa. Det er ikke alle, der har råd til at investere en formue i en ny sofa, og hvis det er tilfældet, vil der ikke være nogen grund til at kigge på de dyreste på markedet, og dermed kan du afgrænse din søgning på denne måde.

Størrelsen er også et afgørende aspekt, da der selvsagt skal være plads til sofaen i det rum, du gerne vil have den til at stå i. Det kan både være i stuen, på gæsteværelset, på teenageværelset, eller hvor du ellers ønsker. Derfor er det meget vigtigt, at du først og fremmest finder frem til målene på det rum, hvor sofaen skal stå i, så du på denne måde kan finde en sofa i den helt perfekte størrelse. I denne test vil komme omkring flere forskellige modeller, der alle er rigtig gode sofaer. Vi vil også have nogle sovesofaer med i denne test, da sådanne modeller er blevet meget populære på grund af deres smarte pladsbesparende funktion. Hvis du ønsker at læse mere om flere sovesofaer, kan du læse være sovesofa test her. Det skal bemærkes, at denne test ikke er en videnskabelig test, og at vi ikke selv har testet produkterne. Vores tests består af beskrivelser af en række modeller, der forhåbentligt kan være med til at give dig et overblik over, hvad du kan finde på markedet, og hvilke fordele de forskellige modeller har.  

Testvinder: Valdis U-sofa højrevendt

Ønsker du dig en klassisk U-sofa med et simpelt design, så vil denne Valdis sofa være et oplagt valg. Det er en højrevendt sofa, hvilket er vigtigt at være opmærksom på, når du skal vurdere, om den kan passe ind i din stue eller ej. Med denne sofa får du god plads, og den er endvidere utrolig funktionel samt nem at vedligeholde, hvilket også er en meget stor fordel. Modellen har et lækkert betræk, som er meget slidstærk. Det betyder, at hvis du passer på sofaen, så kan den holde i mange år. Sofaens puder kan alle tages af. Målene på modellen er 275x81x196 cm, hvilket betyder, at den skal bruge god plads, og det er dermed en fordel, hvis du har god plads i det rum, hvor sofaen skal stå. Det kan eksempelvis være i stuen.

Denne sofa har en chaiselong i den ene side. Dette giver rigtig gode muligheder for at sidde og ligge godt i sofaen, så du bare kan slappe af og eksempelvis se en god film. Hvis du godt kunne tænke dig at få lidt ekstra støtte til nakken, så kan du til denne model tilkøbe en nakkestøtte, der er cylinderformet. Denne nakkestøtte er nem at montere, da den blot skal sidde bag på ryghynden. For at sofaen kan holde i mange år er det vigtigt at passe godt på den og vedligeholde den. Netop denne model kan du med fordel behandle med tekstilimprægnering og tekstilrens for optimal vedligeholdelse.

Normann Copenhagen, Onkel sofa

Ønsker du en mere luksuriøs og lækkert designet sofa, så vil denne model være det perfekte valg for dig. Det er en 2 personers sofa, men hvis man ikke har noget imod at sidde lidt tæt, så kan man sagtens sidde tre i den. Lige denne model er i en flot grå farve, men du har også mulighed for at købe sofaen i andre farver. Disse farver er lilla, blå, lyse grå og så selvfølgelig grå. Modellen her er designet af Simon Legald med inspiration fra stilen i 1950’erne. I udviklingen af denne model har der været fokus på både design og komfort, så med denne model får du både en flot, men også meget komfortabel sofa, som du kan slappe af i.

Denne sofa er 87 cm i højden, 185 cm i længden og 80 cm i dybden. Det betyder, at det ikke er verdens største sofa, og du behøver dermed ikke at have en kæmpe stue for at kunne have denne lækre sofa stående. Selve siddehøjden er 40 cm, og siddedybden er 63 cm. Herudover er det værd at bemærke, at sofaen vejer 69 kg, så derfor vil det være en rigtig god idé at være en eller flere personer om at flytte sofaen. Selve sofaens understel er lavet af lakeret træ. Herudover er sofaens ramme lavet af Fame tekstil fra Gabril, og hynde og ryg er lavet af Melange tekstil ligeledes fra Gabriel. Alt i alt er denne sofa af rigtig god kvalitet, der både ser flot ud og er komfortabel at sidde på. Derfor er det bestemt en sofa, man kan få glæde af i sit hjem i rigtig mange år.

Recast sovesofa

Som tidligere nævnt vil vi i denne test også komme omkring nogle forskellige sovesofaer, fordi de er ved at blive så populære blandt danskerne. De er især populære på grund af deres dobbeltfunktion samt pladsbesparende funktion. Med en sovesofa får du nemlig både en seng og en sofa, og dermed kan du spare en del plads. Der findes rigtig mange flotte sovesofaer på markedet, der både er gode at sidde på og sove i, og derfor kan du sagtens have en sovesofa stående i din stue. Der er dog også rigtig mange, der bruger sovesofaer til gæsteværelset eller teenageværelset. En sovesofa vil også være perfekt til dig, der bor i en lille lejlighed og ikke har så meget plads til rådighed.

Denne Recast sovesofa er en af de mest populære modeller på markedet, og det er ikke uden grund. Det er en nemlig en sovesofa af god kvalitet og med et lækkert design. Modellen har et simpelt og minimalistisk look, der gør, at den vil passe perfekt ind i rigtig mange danske hjem. Modellen er lavet af kvalitetsmaterialer, og selve madrassen er blevet udstyret med posefjedre. Disse posefjedre gør, at du vil opleve et højt komfortniveau, og det gælder både, når du ligger i sengen og sidder på den som sofa. Fjedrene kan tilpasse sig efter din vægt og kropsbygning, og de kan dermed forme sig efter din krop, så du vil få den optimale støtte. Sovesofaen her er fra Innovation, der er kendte for at lave sovesofaer af rigtig god kvalitet, og som du kan se, er denne model absolut ingen undtagelse.

Størrelsen på denne model er 140×200 cm, og det betyder, at man godt kan sove to personer på den, når den er foldet ud. Det er en rigtig god størrelse, der gør, at den kan passe ind i rigtig mange rum. Modellen her er udstyret med rigtig flotte træben, der er med til at fuldende det stilrene look. Når du skal købe denne model, har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige typer af tekstiler, og herved kan du tilpasse sovesofaen, så den passer endnu bedre til dine behov. Til sovesofaen tilbyder Innovation rent faktisk mange forskellige typer af specialstof, og det betyder, at der er gode chancer for, at du kan få sovesofaen i lige præcis den farve, du allerbedst kan lide.

Bifrost Lounger sovesofa

Den næste model i rækken er også en sovesofa, og ligesom Recast modellen en virkelig lækker en af slagsen. Denne model er også udviklet og lavet af Innovation. Modellen her kan betegnes som en lounge sofa, og eftersom det er en sovesofa, fungerer den selvsagt både som seng og som sofa. I udviklingen af denne model har der især været fokus på at skabe en sovesofa, der både kan fungere som en god seng og som en god sofa. Modellens madras er derfor blevet lavet med ekstra høje excess pocketfjedre, der er med til at skabe et utroligt højt komfortniveau. Så hvis du er i tvivl om, om det er en god idé eller ej at købe en sovesofa, fordi du er bange for at komme til at sove dårligt på den, så er det ikke en tvivl, du behøver at have med denne model. Du vil opleve, at den er rigtig behagelig både at sidde i og ligge på.

Denne Bifrost model er en del af Innovations 2015-serie, og derfor er der tale om en model af nyere dato. Modellen er designet af Per Weiss, der også har designet mange andre succesrige modeller fra Innovation. Når sovesofaen er slået ud, måler den 155×200 cm, og det betyder, at det godt kan lade sig gøre at sove to personer på den. Denne størrelse svarer cirka til det, man kan betegne som en trekvartseng, dog en smule større end nogle trekvartsenge. På grund af denne models flotte og enkle design gør det, at den kan passe ind i de fleste rum og hjem, og du kan dermed nemt kombinere den med hjemmets øvrige indretning.

Puzzle Luxe sovesofa

Den næste model er endnu en sovesofa, og den sidste sovesofa vi har med i denne sofa test. I designet adskiller denne model sig fra de to andre modeller. Det er stadig et utroligt lækkert design, men stilen er meget inspireret af den klassiske 50’er stil. Dog er er designet blevet moderniseret, så den kan passe ind i de fleste danske moderne hjem. Det, der især adskiller denne model fra de andre, er, at den er blevet fremstillet i lækkert læder, hvilket er med til at give et helt andet look end mere almindelig stof. Også denne model er fra Innovation, hvilket i sig selv må siges at være et kvalitetsstempel.

I udviklingen af denne model har der været et stort fokus på både design og kvalitet, hvilket er kendetegnet for Innovation. Modellen her er ikke så stor, og det betyder, at den sagtens kan stå i selv mindre rum. Det kunne for eksempel være i gæsteværelset eller på teenageværelset, hvor der ikke er så meget plads at gøre godt med. Når du skal lave sovesofaen fra seng og om til sofa og omvendt, er den proces utrolig nem, og det er ikke noget, du skal bruge lang tid på at bøvle med. Størrelsen på modellen er 110x 200 cm, så hvis man gerne vil sove to personer på sovesofaen, så bliver det måske lidt trængt, og den passer derfor bedst til enkeltpersoner. Modellen kommer som udgangspunkt i sort læder, men du har også mulighed for at vælge mellem en række forskellige typer af specialstof, hvis det passer bedre til dine ønsker.

Bruunmunch Pump 2 personers sofa

Denne model er ikke en sovesofa, men til gengæld en rigtig god, flot og enkel sofa. Så hvis du gerne vil have en sofa i et flot design og en god størrelse, så vil denne model være et rigtig godt valg. Du kan sammensætte denne model på rigtig mange forskellige måder, så du kan også få den som en større model, eller du kan få den som en stol. Alt afhængigt af hvad du vælger, vil prisen på modellen variere. Udover at kunne vælge mellem forskellige typer af modeller, så kan du også vælge mellem forskellige typer af polstringer. Her kan du vælge mellem hele seks forskellige typer. Modellen er yderst stilfuld og designet af Peter Barreth. Udover det flotte design er modellen også meget komfortabel, og på grund af dens gode kvalitet, kan den holde i rigtig mange år.

Hele sofaen er af god kvalitet, og derfor er blandt andet armlænene og sofaryggen ingen undtagelse, da også disse elementer yder god støtte og giver god komfort. En af de helt store fordele ved denne model er, at du kan sammensætte den helt, som du har lyst til, og du har derfor mulighed for at tilpasse den, så den kan passe til hvilket som helst rum. Hvis du vælger en 2 personers sofa, som eksemplet her, så vil bredden være 190/120 cm, dybden vil være 95/70 cm, og højde vil være 65/38 cm. Modellen her er en sofa i den lidt dyrere prisklasse, men du får til gengæld også en sofa i virkelig høj kvalitet, der kan holde i mange år. Derfor kan det være en idé at se købet af en sofa som en investering og ikke blot et køb.

Eilersen Plano sofa

Den sidste sofa i denne sofa test er også en model i den lidt dyrere prisklasse, men også en model af utrolig høj kvalitet og med et lækkert design. Den er fra Eilersen, der er kendte for at lave produkter af rigtig god kvalitet. Når du køber denne model, har du både mulighed for at vælge mellem forskellige opstillinger og forskellige polstringer. Dette giver dig muligheden for at skabe en sofa, der afspejler lige netop din stil, og du har gode chancer for at tilpasse den, så den passer perfekt ind i dit hjem. Modellen er designet af Jens Juul Eilersen, og det er en sofa i et meget enkelt, men meget moderne design, der vil passe rigtig godt ind i et hjem med en skandinavisk inspireret indretning.

Modellen er blevet udstyret med 14 cm højde stålben, og det er med til at skabe et enkelt og let look, der indbyder til afslapning. Modellen har endvidere lækre og bløde puder, der er med til at sikre, at du kommer til at sidde godt i sofaen. Benene er skråben i børstet og rustfrit stål, og fjedrene i selve madrassen er Nozag-fjedre, der er med til at sikre, at du kommer til at sidde godt i sofaen. Fyldet i både rygpuderne og armpuderne er 100 procent dun og andefjer, og dette er vigtigt at være opmærksom på, hvis man lider af allergi over for sådanne typer af dun. Med denne sofa får du hele fem års garanti på ramme, fjedre og indholdet i hynderne.

ANDRE POPULÆRE GUIDES