Solbeskyttelse til ansigtet – hvordan vælger jeg den rigtige?

Sponsoreret indhold:

Der er mange forskellige typer af solbeskyttelse på markedet, og solbeskyttelse til ansigtet er én af dem. Ansigtscreme med SPF er dagcreme med solfaktor, du kan bruge i stedet for din normale dagcreme. Solbeskyttelse er ikke kun vigtigt for at beskytte huden mod solens skadelige stråler, men det er også med til at forebygge aldersrelaterede tegn. Derfor er det altså vigtigt, at finde en type solbeskyttelse, som passer til netop dit ansigt og du skal derfor vælge ansigstcreme med SPF alt efter din alder, hudtone og hydtype. Få her gode råd til, hvordan du vælger den rigtige type af solbeskyttelse til ansigtet.

Fordele ved ansigtscreme med SPF

Ansigtscreme med SPF er en fantastisk måde at beskytte din hud på, samtidig med at du får fugt og næring. Denne type ansigtscreme beskytter mod både UVA- og UVB-strålerDagcreme med solcreme er et godt element at have i sin plejerutine, da solcreme beskytter mod hudkræft. Du tror måske det kun er nødvendigt at bruge solcreme om sommeren, hvor solen er stærkest. Men faktisk bliver din hud udsat for UV-stråler hele året, også om vinteren. Derfor er det en god idé at skifte din normale dagcreme ud med en dagcreme med solfaktor. 

Er det nødvendigt at bruge en ansigtscreme med SPF?

Det er faktisk rigtig vigtigt at bruge en ansigtscreme med SPF, hvis man gerne vil undgå for tidlig aldring af huden og kræft. Solen er nemlig en af de største årsager til for tidlig aldring af huden, og derfor er det vigtigt at beskytte sig mod solens skadelige stråler. Det kan man gøre på flere måder, for eksempel ved at søge skygge og bruge solhat, men den bedste måde er ved at bruge en ansigtscreme med SPF. På den måde sikrer man både mod rynker, men også mod andre skader som solen kan påføre huden – eksempelvis rødme, irritation, solskoldning og ikke mindst hudkræft. 

Sådan finder du den rette ansigtscreme med SPF

Det er ikke kun om sommeren, at det er vigtigt at bruge en ansigtscreme med solfaktor. Selvom solen måske ikke skinner lige så meget, og man ikke føler sig lige så udsat, så er det stadig vigtigt at beskytte sin hud mod de skadelige stråler fra solen. En faktor du kan vælge dagcreme med solfaktor ud efter er din hudtone: hvis du har meget lys hud bør du gå efter SPF 30-50, mens hvis du har en mørkere hudtone kan du ofte klare dig med en lavere SPF. Derudover skal du også vælge efter om din hud er tør, sensitiv eller fedtet, samt om du er allergisk over for noget, for eksempel parfume.