Soundbar Test – Se Top 7 Bedste Soundbars (2022)

Ønsker du lækker lyd uden store og klodsede højtalere, så læs med her. I denne test vil vi nemlig kigge nærmere på forskellige soundbar, som du kan koble til dit fjernsyn. På denne måde vil du få rigtig god lyd samtidig med, at du kan få et stilfuldt look i stuen. I denne soundbar test vil vi gennemgå nogle forskellige modeller på markedet. Disse modeller er både fra Danmark og fra udlandet, og gennemgangen kan forhåbentligt være med til at give et indblik i, hvilke modeller på markedet der er gode at investere i.

Vi vil ikke kåre én soundbar testvinder, da det er meget individuelt, hvad man har brug for i forbindelse med en soundbar. Derfor vil vi i stedet beskrive en række modeller, der muligvis kunne være den bedste soundbar for dig. Vi har dog alligevel valgt at fremhæve tre modeller, som især vil være et godt valg for mange forbrugere. Hvis du ønsker en god model, kan du som regel finde sådan en for under 5000 kr. Du kan dog få modeller i flere forskellige prisklasser, så det er muligt at tilpasse dit køb efter dit budget og dine behov. Vi har som før nævnt valgt at fremhæve tre modeller i testen, som, vi mener, er nogle af de bedste soundbar lige nu.

Soundbar testvindere – 7 rigtig gode modeller

Hvad er forskellen mellem en soundbar og en lydsokkel?

Flere forskellige forhandlere har både soundbar og lydsokler, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvornår det er bedst at have det ene, og hvornår det er bedst at have det andet. Derfor vil vi her kort forklare, hvad forskellen er. En soundbar er en form for stang indeholdende en række højtalere. Det betyder, at sådan en egner sig bedst til at hænge på væggen eller at stille på et tv-bord under et fjernsyn, der hænger på væggen. En lydsokkel har derimod en lidt anden konstruktion.

Den har en mere dyb konstruktion, og derfor kan den udgøre en platform, hvorpå dit fjernsyn kan stå. Uanset hvad, vil du opnå en bedre lyd end fjernsynets egen lyd med både en soundbar og en lydsokkel. Derfor er det op til at dig selv at vurdere, hvad der vil passe bedst til dit fjernsyn og din stue. Det kan også være, at du bare står og skal bruge et nyt fjernsyn og i denne forbindelse også en soundbar. Hvis dette er tilfældet, kan du læse mere om forskellige Smart TV’er i vores Smart TV test her.

Testvinder: Sonos Playbar

Den første soundbar i denne test er fra Sonos, og du får den i et rigtig lækkert og stilfuldt design, der vil passe perfekt ind i de fleste stuer. Det er en alt-i-ét soundbar, der har især fået gode anmeldelser for dens meget naturlige lyd. Det har den blandt andet fra Lyd & Billede, som selv har lavet en stor soundbar test. Herudover er modellens opsætning meget brugervenlig og nem at finde ud af. Med denne model kan du blandt andet streame musik fra din smartphone, tablet eller computer, og det foregår enten via et trådløst netværk eller Bluetooth.

Modellen har en digital lydudgang, hvorfor du kan koble din fladskærm direkte til. På denne måde kan du få gang i et rigtig godt højtaleranlæg, der fungerer rigtig godt til både afspilning af film og musik. Hvis du ønsker endnu flere højtalere, kan du også købe ekstra højtalere og subwoofer fra Sonos, som kan supplere soundbaren.

Selve soundbaren er lavet med et aluminiumskabinet og er som før nævnt et højtalersystem, der er blevet rost meget af anmelderne. Det er en yderst funktionel og brugervenlig soundbar, som langt de fleste ikke vil have nogen problemer med at betjene. Du kan koble Sonos Playbar på dit netværk eller din mobil enten via Wi-Fi eller Bluetooth i alle hjemmets rum, og så er du i stand til at kunne streame musik direkte. Dette kunne eksempelvis være fra Spotify.

Modellen her kan naturligvis også benyttes ved at slutte den til dit fjernsyn, hvor du kan bruge den digital optiske udgang. Du behøver ikke at bruge en ekstra fjernbetjening til dette, da du bare kan bruge dit fjernsyns fjernbetjening, hvis du eksempelvis skal justere lydstyrken.

Philips Fidelio

Denne soundbar fra Philips er af yderst god kvalitet, og den har klaret sig godt i forskellige tests. Den er især blevet rost for at spille rigtig godt samtidig med, at den er meget alsidig og brugervenlig. Den er en lidt større soundbar, som du har mulighed for at skille ad. På denne måde kan du dele den op i en 4.1-kanals løsning. Det har den fordel, at du på denne måde kan få rigtig god surroundlyd, når du ser film. Modellen kommer med små og aftagelige højtalere, og disse har deres eget Bluetooth modul. For dig betyder det, at du har mulighed for at tage de små højtalere med dig rundt i huset, eller hvis du skal ud i haven og gerne vil høre musik her.

Philips har lavet denne soundbar med en rigtig god lyd, og sammen med dens fleksibilitet er det med til at gøre det til en populær model på markedet. Ved denne model har du mulighed for at få forbindelse til den ved hjælp af flere forskellige muligheder. Det er blandt andet via Bluetooth med NFC-funktion, koaksial indgang, optisk indgang, HDMI-indgange eller et 3,5 mm jackstik indgang.

På grund af modellens fleksibilitet er den især god til familier, der har brug for sådan et underholdningssystem. Du kan selvfølgelig også bruge soundbaren og subwooferen, når du ser almindelige tv-programmer i fjernsynet. Hvis du gerne vil have surroundlyd, når du ser programmer eller film, kan du tage de to trådløse højtalere fra soundbaren og placere dem i stuen, så du kan opnå lækker surroundlyd. Det mest oplagte sted ville være at placere dem bag sofaen. Du kan også nøjes med at have den ene trådløse højtaler i stuen og den anden i køkkenet. Dette kan sagtens lade sig gøre, da de har hver deres Bluetooth modul og dermed virker uafhængigt af hinanden.

Canton DM 50

Denne model er også en af testpanelets Lyd & Billedes soundbar testvinder. Det er en lydsokkel, som også er kendt under navnet soundplate. Den har en mere kompakt opbygning og design, men derfor spiller den alligevel rigtig godt. Modellen her er fra tyske Canto, der har opbygget modellen således, at det er en 2.1 løsning. Samtidig er prisen lidt lavere end mange af de andre modeller på markedet, og derfor er denne model et rigtig godt bud på en god lydsokkel til den mere prisbevidste forbruger.

Også denne model er brugervenlig samt nem at sætte op, hvorfor du ikke behøver at bøvle med det i lang tid, før du får den slået til. Eftersom det er en lydsokkel, vil den mest optimale placering af denne model være direkte under dit stående fjernsyn. Dette kan naturligvis være en begrænsning for nogle, men for andre vil det passe perfekt til stuens look. Oven på denne lydsokkel kan du placere en fladskærm eller andet udstyr på op til 40 kg, hvilket vidner om, at det er en meget robust model.

Modellen her er en kraftig 2.1 soundplate, og den har en integreret subwoofer. Modellens udgangseffekt er på 200 watt, og du kan blandt andet slutte den til via Bluetooth til din smartphone eller tablet og digital coaxial og digitial optisk. Du har altså flere forskellige muligheder, hvorpå du kan tilslutte. Hvis dit fjernsyn har Bluetooth, har du den fordel, at du ikke behøver at tilslutte nogen kabler.

LP-08 Soundbar trådløs Bluetooth subwoofer højtaler

Denne model er en trådløs Bluetooth subwoofer højtaler, der har et yderst lækkert og simpelt design. Modellen har en enkelt knap til at styre volumen og tænde på. Det er en HiFi højtaler, der er udstyret med anti-støj teknologi, og den kan afspille musik fra musikafspillere. Dette kan den direkte gennem et 3 mm AUX kabel, hvilket dog ikke er inkluderet i købet. Modellen er blandt andet kompatibel med smartphones, tablets og mp4-afspillere. Med denne soundbar får du to gangen 5W 40 mm højtalere. Det er en yderst simpel model, der kan dække de mest basale behov, når du skal afspille musik. Den passer derfor dig rigtig godt til dig, der har enheder med Bluetooth og ikke har brug for en smartere model.

SAMSUNG HWK360 Soundbar

Hvis du er på udkig efter en soundbar til en rigtig god pris, bør du tage et nærmere kig på denne flotte model fra Samsung. Denne model sikrer dig en god lyd, så du slipper for at høre på den dårlige lyd fra din fladskærm. Dette gælder, hvad end du skal se fjernsyn, film, spille spil eller høre musik. Modellen her har audio output kanaler på 2.1, men fordeler lyden næsten lige så godt som et 5.1 surroundsystem. Det vil sige, at lyden kan nå godt ud i hele rummet.

Med til modellen får du en subwoofer, der er trådløs, hvilket også er en stor fordel. Du får modellen i sort, og det er muligt at hænge den op på væggen, så den hurtigt kan blive en del af den øvrige indretning i stuen. Denne soundbar fra Samsung har forskellige indgange, som blandt andet inkluderer to HDMI porte, en USB port, audio (L, R), digital audio optisk samt Bluetooth. Selve subwooferen er placeret separat, hvilket er med til at gøre denne model ekstra fleksibel.

Canton DM 75 lydsokkel

Denne model er en testvindende lydsokkel, der giver yderst god lyd til både musik, film og almindelige TV-programmer. Det er en meget nem soundbar at anvende, og denne model passer utrolig godt til dig, der ikke vil få på kompromis på nogen punkter. Modellens design er yderst elegant og simpelt, og du kan få den i en flot sort eller hvid farve, der vil passe ind i de fleste stuer. Den har en kraftigere lyd end Danton modellen DM 50, som vi beskrev lidt tidligere i denne soundbar test. Det betyder, at hvis du gerne vil spille højt og god musik, kan det sagtens lade sig gøre med denne model.

Det er en særdeles højtydende lydsokkel med både en subwoofer og MDF-kabinet. Dette er kun med til at understrege, at du vil få suveræn lyd med denne lydsokkel fra Canton. Du kan tilslutte den via forskellige muligheder, blandt andet kan din fladskærm tilsluttes gennem en digital optisk indgang, digital koaksial indgang eller en analog RCA indgang. Du kan endvidere tilslutte din smartphone eller tablet via Bluetooth, og det er på denne måde trådløst. Med til modellen får du en fjernbetjening samt kabler, der passer til alle indgangene. Det er værd at bemærke, at du kan placere din fladskærm eller andre apparater på op til 40 kg oven på denne lydsokkel.

Yamaha YAS-152

I Lyd & Billedes soundbar test er denne model ikke soundbar testvinder, men det er stadig en af de bedste soundbar, der får høj karakter. Det er en model, der bliver anbefalet på grund af dens lyd og anvendelighed. Denne model har et flot design, og det er en lang soundbar, der vil passe bedst til store fladeskærme. Du kan tilslutte den tilhørende subwoofer ved hjælp af en subwooferudgang, der er klar til brug. Du kan endvidere hurtigt og nemt oprette forbindelse og fjernstyring gennem enten din tablet eller smartphone. Herudover får du modellen til en rigtig fornuftig pris, som også er en meget stor fordel for de fleste.

Det er en 2.2 surround soundbar, der har en udgangseffekt på 120 Watt. Den kan både tilsluttes til smartphone og tablet gennem en Bluetooth forbindelse. For dig som bruger betyder det, at du kan streame både musik og lys fra din enhed til soundbaren. Du kan endvidere slutte den til din fladskærm gennem soundbarens digitale lydudgange.

ANDRE POPULÆRE GUIDES