Populære produkter

Produkt navn Pris Køb den hos
Clubber Sovesofa 5.915,-
Recast Sovesofa 4.990,-
Long Horn Sovesofa 10.694,-

Sovesofa test - Her er de 10 bedste sovesofaer

Der er både fordele og ulemper forbundet ved at købe en sovesofa. Den primære årsag til, at der er mange, der vælger at investere i en sovesofa i stedet for enten en traditionel seng eller en helt almindelig sofa er, at du dermed er sikret optimal udnyttelse af pladsen i stuen, soveværelset, gæsteværelset eller hvor end, du har lyst til at placere din sovesofa. Der er mange fordele ved at vælge en sovesofa, men de førnævnte er uden tvivl den absolut mest væsentlige fordel, for hvem vil ikke gerne have en behagelig sofa, der både kan bruges til søvn og afslapning.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en sovesofa bør betragtes som en vaskeægte 2-i-1-løsning. Det forholder sig dog desværre således, at de har fået et rygte for at være knap så behagelige og komfortable at sove på, hvilket naturligvis også er ganske korrekt, hvis man vælger en sovesofa, som ikke er af høj kvalitet og hvor der slet ikke har fokus på det faktum, at den også skal kunne bruges som en seng og ikke blot som en sofa. En rigtig sovesofa er en kombination af en sofa og en seng, hvorfor den naturligvis også er komfortabel.

Stort udvalg af sovesofaer hos Bedre Nætter

Er du på jagt efter en ny sovesofa? Hvis du er det, så finder du hele 10 gode eksempler på rigtig lækre sovesofaer nedenfor. Hvis du ikke kan finde hvad du kigger efter, så anbefaler vi, at du tager et nærmere kig på Bedre Nætter og deres udvalg.

Sovesofaer kan fås i et væld af forskellige størrelser og i endnu flere forskellige designs og udformninger. Det byder både på godt og ondt, at markedet er så stort. Først og fremmest, så er det naturligvis positivt, da det blot betyder, at der er langt større chance for, at du finder den perfekte sovesofa. Det har dog også den betydning, at det med stor sandsynlighed kommer til at tage dig længere tid at finde frem til den ideelle sofa, hvilket skyldes, at markedet er større og der er flere muligheder, der skal frasorteres, inden du står tilbage med den perfekte sovesofa.

Ghia er en luksuriøs og elegant sovesofa, der er både designet og fremstillet af danske Innovation. Ghia er en klassisk daybed, der med fordel kan bruges til en mindre middagslur, til gæsterne eller blot til afslapning i almindelighed - den fungerer helt fint som seng, men du kan naturligvis ikke forvente den samme komfort, som du får i eksempelvis en kontinentalseng. Innovation er hovedsageligt kendt for deres simple, skandinaviske design og Ghia er bestemt ingen undtagelse i denne sammenhæng, da den har et meget moderne og repræsentativ udseende.

Her får du en sovesofa, hvor det skarpe design er kombineret med funktionelle egenskaber, hvilket også er det, der har været med til at gøre Ghia til en populær sovesofa blandt de danske forbrugere. Denne model er perfekt, hvis du ikke har meget plads at gøre godt med, men stadig gerne vil have en sofa, der er både moderne, elegant og giver en god komfort, hvis du beslutter dig for at tage en lille lur eller måske endda sove igennem.

Når du køber en Ghia, så får du også mulighed for at vælge mellem intet mindre end fem forskellige betræk. Den har desuden også et meget karakteristisk stel i chrom, der ligeledes kan fungere som armlæn, hvis det ønskes. Sovesofaen bliver naturligvis leveret sammen med de puder, der er at se på billedet til højre - puderne vil selvfølgelig være i matchende betræk med det, du har valgt sofaen skal være i. Den ideelle sofa til dig, der gerne vil have en moderne sofa, men ikke har meget plads at gøre godt med.

Hvis du er på jagt efter en sovesofa, der er både elegant og har et eksklusivt udseende, så har du netop fundet den. Clubber fra danske Innovation har lige netop dét, du efterspørger. Det sofistikerede design er meget unikt og bestemt ikke til at tage fejl af. Sofaen er designet af Per Weiss, der har mange års erfaring og stor ekspertise med møbeldesign. Med Clubber har han formået at kombinere stilfuldt valnøddetræ og råt chrom på smukkeste vis. Sofaen emmer af elegance og eksklusivitet.

Det er naturligvis ikke kun på det udseendemæssige plan, hvor Clubber er i en klasse for sig og hvor den minder meget om de øvrige modeller fra Innovation, da der er blevet lagt stor fokus på at skabe en æstetisk sovesofa, der gør den velegnet til såvel stue som soveværelse. Sofaen er nemlig også blevet udstyret med posefjedre og derfor er det ikke bare en almindelig skummadras, som er tilfældet ved mange sovesofaer af lavere kvalitet, hvilket tydeligt kan mærkes på komforten.

Posefjedrene i Clubber vil naturligvis have en positiv virkning på din nattesøvn, da det vil resultere i, at den er nærmest identisk med den nattesøvn, du ville få i en almindelig seng. Det betyder også, at Clubber er det absolut bedste valg for dig, der gerne vil have en sovesofa, hvor udseende og funktionalitet går hånd i hånd, eftersom der er lagt stor fokus på at skabe en flot og moderne sovesofa, der samtidig er behagelig at sove på, sidde på og generelt også bare ligge på.

Puzzle Luxe er en sovesofa, der både kan bryste sig af, at have et enestående design, der er blevet skabt af danske Innovation såvel som muligheden for hurtigt at forvandle den fra behagelig sofa til komfortabel seng. Designet er stærkt præget af den klassiske 50’er-stil, men den har dog fået en overhaling, der vil få en Puzzle Luxe til at se godt ud i alle hjem, hvad end du har intentioner om at placere den i stuen, i soveværelset eller blot i gæsteværelset.

Du vil få en unik oplevelse, når du sidder op eller ligger ned i en Puzzle Luxe, der - som sagt - er både designet og fremstillet af Innovation, hvilket er et kvalitetsstempel i sig selv. Det er nemlig et brand, der nægter at gå på kompromis med funktionalitet, design såvel som kvalitet, hvilket også kommer til udtryk i Puzzle Luxe. Sovesofaen er desuden blevet polstret med posefjedre, hvilket er med til at give en meget bedre komfort og den er oven i købet også blevet betrukket med lækkert læder.

En sovesofa som Puzzle Luxe er et oplagt valg, hvis du har et hus eller en lejlighed, hvor pladsen er en anelse trang. Du vil nemlig få en 2-i-1-løsning, der både kan opfylde dine søvn- og siddebehov, selvom den størrelsesmæssigt ikke fylder mere end en helt almindelig sofa. Det særprægede design, som er meget moderne, er naturligvis med til at gøre Puzzle Luxe helt unik og den vil være enestående i ethvert rum i ethvert hjem.

Long Horn er én af topmodellerne fra danske Innovation, så hvis du gerne vil have en sovesofa, der ikke blot er æstetisk og smuk, men som samtidig også har en sidde- og liggekomfort, der er i en klasse for sig, når det kommer til sovesofaer, så er der ikke nogen tvivl om, at Long Horn er et oplagt valg. Endvidere, så er den udstyret med Excess Pocket Springs, hvilket betyder, at du er meget tæt på at have den samme komfort som i en helt almindelig seng.

Du skal naturligvis huske på, at sovesofaer per definition er en anelse hårdere end almindelige senge, da de ellers ville blive slidt uhyre hurtigt som følge af den ekstra vægt, der lægges på et mindre område. Med Long Horn har Innovation dog forsøgt at gøre søvnoplevelsen så identisk med søvnoplevelsen i en seng som overhovedet muligt. Det har hele tiden været et mål for Innovation, at Long Horn skulle være en sovesofa, der gjorde sig godt som et lounge-møbel.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Innovation bestemt har formået at indfri dette mål, da det er en sofa, der både har et smukt og elegant design, der emmer af eksklusivitet og derfor passer ind i det moderne, danske hjem. Ydermere, så er der også tale om én af de sovesofaer på markedet, der giver dig den bedste komfort og støtte, når du ligger på den, hvilket selvfølgelig også betyder, at du får en søvnoplevelse, der er meget lig den, du får i en helt almindelig seng.

Debonair er en uhyre eksklusiv og stilfuld sovesofa, der er både designet og fremstillet af det danske brand, Innovation. Det er en sofa, der i særdeleshed er skabt med det formål, at den skal hylde den klassiske 50’er- og 60’er-stil. Da der er sket en modernisering af stilen fra denne tid, så er denne sovesofa et sikkert hit i ethvert hjem, hvor man ikke blot ønsker sig en sovesofa, der er funktionel, men som samtidig også er både moderne og elegant.

En sovesofa som Debonair fungerer både som seng og som sofa, hvilket gør den utroligt pladsbesparende. Sovesofaen er polstret med posefjedre, mens benene på sovesofaen er udarbejdet i metal. Debonair kan desuden også bryste sig af at være ganske nem at slå ud, da man blot skal folde et par skjulte ben i ryggen ud, hvorefter den faktisk vil kunne opfylde dine sove-behov. De komfortable posefjedre, du finder inde i sovesofaen gør, at du får en let og behagelig søvn.

Det er meget atypisk for en sovesofa, at man kan sove en hel nat på den, uden at det giver rygsmerter o.lign., hvilket skyldes, at de under normale omstændigheder er meget hårde. Sådan forholder det sig dog slet ikke med Debonair, der er noget helt specielt og noget helt for sig selv, hvorfor den slet ikke kan sammenlignes med de mange andre sovesofaer, der er på markedet her i Danmark. Ikke nok med det, så kan den oven i købet også fås i rigtig mange forskellige farver, så vælg din favoritfarve!

Hvis du leder efter en meget enkel sovesofa, så er der ikke nogen tvivl om, at det er din tid værd at tage et nærmere kig på en sovesofa som Fiftynine sovesofa. Det er en utroligt lækker sovesofa, hvor der virkelig er sat fokus på at skabe en sovesofa, der har et meget stilrigtigt og minimalistisk look, men dog uden, at den bare bliver endnu en sovesofa i mængden. Med sine unikke ben skiller den sig nemlig ud fra mængden og den kan være med til at skabe et fedt spil i det lokale, som den bliver stillet i, hvad end det er en stue eller det er på et værelse. Du får desuden muligheden for at vælge mellem to forskellige farver, men uanset hvilken farve, du ender med at vælge, så vil det se rigtig godt ud med den lyse farve og den mørke farve benene har.

Sovesofaen Fiftynine bærer præg af, at der er brugt rigtig meget tid hos designerne. Både ledelsen og de utrolig kompetente udviklere har været meget fokuseret på at skabe noget nyt og spændende. Det er så blevet til Fiftynine. Det er bestemt en sovasofa, der er kommet for at blive, da den har et rigtig lækkert look og samtidig også passer særdeles godt ind i det skandinaviske hjem med dens minimalistiske udtryk. Det er selvfølgelig også i høj grad det lækre, enkle design, der er med til at gøre en sovesofa som Fiftynine til noget, der har relevans for det skandinaviske marked. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at designet er den eneste kvalitet denne sovesofa har.

God sidde- og liggekomfort

Hvis du køber en Fiftynine, får du ligeledes også en sovesofa, der har en rigtig god siddekomfort, men, modsat mange andre sovesofaer, der minder om Fiftynine, så får du faktisk også en rigtig god liggekomfort, der gør, at den sagtens vil kunne bruges som en primær seng på f.eks. et børneværelse eller i en studielejlighed, hvor der ikke er helt så meget plads at gøre med. Sofaen har en højde, der lyder på 79 cm., mens den har en bredde på 90 cm. og en fornem dybde på 210 cm., hvorfor langt de fleste vil kunne ligge udstrakt i sengen. Endvidere, så har den selvfølgelig også muligheden for at indstille på ryggen, da det reelt set er ryggen, der bare lægges ned for at omdanne den til en seng.

Hvis du er på jagt efter en rigtig lækker og stilfuld sofa til dit hjem, så er der ikke nogen tvivl om, at det er din tid værd at se nærmere på en model som Recast. Det er nemlig en sovesofa, der kan bryste sig af et særdeles minimalistisk og lækkert look, men ikke nok med det, så er der altså også tale om en sovesofa, der har formået at kombinere både dit søvn- og siddebehov på absolut bedste vis, hvilket blandt andet bliver understreget af det faktum, at madrassen på denne sofa er udstyret med lækre posefjedre af god kvalitet. Disse fjedre er med til at give dig en rigtig god støtte baseret på din kropsbygning og din vægt, hvilket betyder, at du får den helt rette støtte uanset om du er stor eller lille, smal eller bred og tung eller let.

Recast er endnu en sovesofa fra Innovation, der er kendt for at skabe møbler, der både har et lækkert og stilfuldt look, men som samtidig også er driftssikre. Derfor er der altså tale om en sovesofa, der er blevet skabt med både kvalitet, driftssikkerhed såvel som modernitet for øje. Innovation selv siger, at de har fundet inspirationen til denne sofa tilbage i 60’erne og har forsøgt at skabe et møbel, der moderniserer denne stil - man kan nærmest kalde det en nyfortolkning af det klassiske møbel. Der skal i hvert fald ikke være nogen tvivl om, at de har formået at skabe en sovesofa, der er rigtig lækker og som passer ind i ethvert moderne hjem. Størrelsen lyder på 140 cm. x 200 cm., hvilket gør, at den passer perfekt til to personer, og derfor kan der også findes plads til den i stort set alle boliger.

Knivskarpt design

Du bør desuden også lægge mærke til de rigtig lækre træben, der er med til at understrege, at der bestemt er tale om en sofa fra førsteklasse med et knivskarpt design, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. Der er ikke nogen tvivl om, at Innovation endnu engang har formået at skabe en sovesofa med et lækkert design, der appellerer til stort set enhver dansker, og dermed også passer ind i enhver bolig, hvad end den skal stå i stuen, på et børneværelse eller måske bare skal bruges i gæsteværelset. Du har desuden også muligheden for at vælge mellem en lang række forskellige tekstiler, så du kan få den lige præcis som du vil have den. Innovation tilbyder faktisk så mange forskellige former for specialstof, at du kan få den i lige præcis dén farve, du havde tænkt dig - eller som minimum meget tæt på!

Innovation Living er en dansk virksomhed med base i Randers. I denne by har de efterhånden skabt et utal af designkreationer, der tilhører en klasse for sig. Det inkluderer blandt andet en sovesofa som denne Bifrost Lounger, der er en lounge sofa fra bedste skuffe - du får ikke bare en sofa, der i sig selv er særdeles funktion, men du får samtidig også en sofa, der fungerer som en seng. Det er dog ikke bare endnu en sovesofa på markedet, men derimod en sovesofa, hvor der har været lige så meget fokus på at skabe en god seng som der har været fokus på at skabe en god sofa. Det er blandt andet derfor er den er blevet udstyret med ekstra høje Excess Pocketfjedre. Det giver dig en komfortabel sofa at sove på, mens den sagtens kan modstå det ekstra pres, der kommer, når man sidder på den!

Bifrost Lounger er en sovesofa, der tilhører Innovations 2015-serie, hvorfor der bestemt er tale om en relativt ny sofa. Denne sofa er designet af danske Per Weiss, der står bag en stor af de mange succesrige designs, der er blevet sendt ud fra Innovation. Med denne sofa har han forsøgt at skabe en sovasofa, der kan bruges af flere personer, eftersom den samlede størrelse, når den er udslået når op på intet mindre end 155 cm. x 200 cm., hvilket er meget tæt på at være på størrelse med en helt almindeligt dobbeltseng.

Innovation sovesofa

Derfor skal du ikke være bange for, at den er for smal at sove på - hverken hvis man skal sove en person eller to personer. De føromtalte fjedre er selvfølgelig også med til at gøre det til en komfortabel oplevelse at sove på Bifrost Lounger, hvorfor den ikke er som mange andre sovesofaer, der ofte ikke er synderligt komfortable at sove på.

Denne sovesofa er blot endnu en af Innovations mange forskellige sovesofaer, der står med et knivskarpt design, der gør, at vil kunne bruges i ganske enkelt ethvert dansk hjem. Du kan naturligvis gøre brug af Bifrost Lounger præcis som du ønsker det, men det er dog en god idé at bruge den sammen med øvrige møbler, da idéen med denne sofa nemlig har været, at den skal kunne være en integreret del af den øvrige indretning. Det betyder også at du sagtens vil kunne bruge en Bifrost Lounger som din primære sofa i stuen. Et godt tip herfra er f.eks. er kombinere den med et lækkert og simpelt sofabord, som du kan stille oven på et lækkert koskindstæppe, som du også kan se på billedet.

Det er de færreste, der ikke kender til danske Innovation, der bestemt er et rigtig stort brand, når det kommer til sovesofaer og andre møbler til det moderne, danske hjem. Det er dog primært deres sovesofaer, der har skabt deres brand og det er også fuldt forståeligt, når man ser de sovesofaer, de fremstillet. Et godt eksempel på deres multifunktionelle sofaer og i et lækkert design er denne model, som de selv har valgt at kalde for Dublexo.

Den er perfekt til dig, der ikke har så meget plads at gøre godt med og derfor gerne vil kunne kombinere din seng og din sofa. Det er dog ikke ensbetydende med, at den f.eks. ikke vil kunne bruges på et børneværelse, i stuen som primær sofa eller måske bare til at give en lidt anderledes indretning i gæsteværelset - så har gæsterne også mulighed for at lave andet end bare at ligge i sengen.

Pocketfjedre

Du skal dog ikke være bange for, at det ikke er noget værd at tilbringe natten på en Dublexo fra Innovation, for den er nemlig blevet udstyret med såkaldte pocketfjedre, der er lige så gode som de fjedre, du finder i helt almindelige madrasser, hvorfor du faktisk ikke får en dårligere liggekomfort ved at vælge en sovesofa som denne til fordel for en helt almindelig seng. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du ikke trygt kan lade dine gæster overnatte på en Dublexo Sovesofa, for de kommer til at have en lige så god søvnoplevelse, som de vil have fået, hvis du havde købt en seng med en ganske almindelig madras til at stå i dit gæsteværelse. Det er blandt én af de punkter, der er med til at fremhæve Innovations sovesofaer til fordel for de mange andre.

Dublexo er dog ikke bare en ud-af-pakken-løsning. Du har nemlig selv en hel række forskellige valgmuligheder, når du skal bestille din Dublexo Sovesofa, hvilket blandt andet tæller muligheden for at vælge om du skal have armlæn på din sofa eller det er noget, du hellere vil spare væk. Endvidere, så har du faktisk også mulighed for at bestille en stol, der designmæssigt minder rigtig meget om Dublexo, og derfor ser rigtig godt ud sammen. Slutteligt, så er det også helt op til dig selv, om du gerne vil have mørke eller lyse ben på din nye sovesofa. Med andre ord, så er det helt og aldeles op til dig selv, hvordan du ønsker din kommende sovesofa skal se ud.

Supremax er en sovesofa, der blev designet af danske Per Weiss tilbage i 2008, hvorfor der er tale om en model, der har været på det danske marked i en del år. Det har dog også betydet, at det er en sovesofa, der har printet sig fast i danskerens hukommelse, og der er rigtig mange danskere, der gemme tiden har sendt drømmende blikke efter denne sovesofa. Det er bestemt en model, der er helt enestående og den tilhører også klassens allerbedste.

Det bliver både understreget med det meget unikke design, der er lavet med henblik på, at skulle være meget simpelt og dermed også passe til den skandinaviske designstil. Det er en lounge sofa, der passer ind i ethvert hjem, hvad end du har intentioner om, at den skal være placeret i stuen sammen med andre møbler eller den derimod skal bruges i f.eks. et børneværelse, hvor den skal erstatte en seng - eller om den skal tjene samme formål i et gæsteværelse.

Det er dog ikke kun designet, der er med til at sikre Supremax Deluxe Excess Lounger en plads blandt den absolutte topklasse, når det kommer til sovesofaer - det er lige så meget, fordi den er blevet udstyret med lækre pocketfjedre, der blandt andet er med til at sikre, at du ligger rigtig godt i sofaen, når du skal sove i den. Fjedrene er dog mindst lige så gode til at sikre, at du sidder godt i sofaen, når du sætter dig til rette foran TV’et.

Eksklusive materialer

Med andre ord, så får du en så imponerende sidde- og liggeoplevelse, at du ganske enkelt ikke vil kunne få det ved en anden sovesofa. Du skal derfor heller ikke være bange for at tilbyde din overnattende gæster en nat på en Supremax Deluxe Excess Lounger, for de vil med garanti også blive overrasket over, hvor godt man egentlig sover på den.

Hvis du vælger at investere i en Supremax Deluxe Excess Lounger Sovesofa, så får du en sovesofa, hvor der ikke er blevet sparet på de eksklusive materialer, hvilket blandt andet kan ses på sofaens ben, der er blevet udarbejdet i chrom - det gør både at den holder bedre og længere. Det er selvfølgelig også en fordel for dem, der skal bruges sofaen, at den er nem at folde ud og folde sammen igen, og det er Supremax bestemt.

Højden på sofaen lyder på 70 cm., mens højden på sengen (det vil sige, når den er blevet foldet ud) er 41 cm. Hvis du gerne vil gøre et rigtig godt køb, så skal du købe en sovesofa som denne, da den både har en formidabel komfort, når man sidder i den, men takket været de lækre materialer og støtten fra pocketfjedrene, så føles det som om at sove i en rigtig dobbeltseng, når man sover på sovesofaen.

En sovesofa er boligens mest praktiske møbel

Der findes ganske enkelt ikke ét eneste andet møbel, der er lige så multifunktionelt som en sovesofa. Ikke nok med, at den dækker to behov, så dækker den faktisk to af de absolut mest krævende behov og det er naturligvis også derfor, at der er så mange, der har taget det op til overvejelse, hvorvidt man skal anskaffe sig en sovesofa. Der er nemlig mulighed for at spare rigtig meget plads, hvilket naturligvis er et vigtigt aspekt af indretningen, hvis ikke man har synderligt meget plads at gøre godt med i hjemmet, hvad end det er fordi man har en lille stue eller et lille værelse.

Der er rigtig mange, der vælger at købe en sovesofa, som de kan bruges i deres gæsteværelse eller i deres stue, så den kan foldes ud, når der kommer gæster forbi. Det er naturligvis absolut ikke ensbetydende med, at du kun vil kunne bruge en sovesofa, hvis du skal have gæster forbi eller hvis du gerne vil have mulighed for at kunne redde op til et par stykke ekstra inde i stuen.

Du vil også sagtens kunne bruge en sovesofa som din primære seng, men det kræver naturligvis, at du er villig til at investere i en ordentlig sovesofa - hvis du bedre kan lide idéen om at have en rigtig seng, så kan du f.eks. se nærmere på en Kontinentalseng Test i stedet.

Gode sovesofaer til fornuftige priser

Det danske marked er efterhånden ved at flyde over med forskellige former for sovesofaer, hvilket blandt andet skyldes, at du har mulighed for at købe en sovesofa til en rigtig god pris, og derfor er der eksempelvis rigtig mange studerende, der finder det interessant at investere i en sovesofa i stedet for i en almindelig seng. Det er dog særdeles vigtigt, at hvis man bestemmer sig for, at man vil erstatte en almindelig seng med en sovesofa, at man så sørger for at vælge en sovesofa, der giver en god støtte, masser af komfort og en søvnoplevelse i særklasse.

I forbindelse med ovenstående, så skal det nævnes, at det er langt fra alle sovesofaer, der kan bryste sig af at være gode og det er endnu færre, der også kan prale af, at være udstyret med en form for fjedre, som vil give dig den samme søvnoplevelse, som hvis du lå og sov i en helt almindelig seng. Det er naturligvis oftest de dyrere modeller, som er udstyret med fjedre, men hvis du har intentioner om at bruge en sovesofa som primær seng, så skal du også sørge for at vælge en ordentlig model, så du kan få en god nats søvn - hver nat!

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

/ 5
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering