Springmadras test – Her er de bedste springmadrasser

I de sidste mange år er der blevet sat større fokus på den gode nattesøvn, og hvordan man opnår den. En af de ting, som man er kommet frem til, er, at det har stor betydning, hvilken type seng man sover i, og hvilken madras man ligger på. Der er selvfølgelig flere ting, der spiller sammen, men særligt disse to ting er essentielle, når det kommer til den gode nattesøvn.

Mange tror, at de kan nøjes med at købe en god seng, og så er den gode nattesøvn i hus. Ofte er man dog nødt til også at finde en god madras for at få det optimale udbytte. Når det kommer til madrasser, er særligt springmadrasser yderst populære. Grunden til dette er, at kropsvægten fordeles ens på hele madrassen, og kroppen udsættes derfor ikke for tryk, der kan skabe ubehag. Af samme grund er madrassen også vendbar.

Springmadras 80x200 cm

Springmadrasser i størrelsen 80×200 er bedst egnet til dig, der udelukkende har brug for en enkeltmandsmadras. Nogle par vælger dog at få to springmadrasser af denne størrelse for at rykke dem sammen. Som den mindste enkeltmandsmadras er den god til dig, der ikke behøver meget plads om natten. Eftersom springmadrassen ikke er særlig stor, passer den ind i det fleste rum. Særligt er den gavnlig i små lejligheder og boliger, da der bliver mere råderum.

Springmadrasserne, vi anbefaler inden for denne størrelseskategori, har alle forskellige fordele, og det er derfor nemt for dig at finde frem til netop den springmadras, der passer til dig. De er alle af høj kvalitet, og så er de neutrale af udseende, hvilket betyder, at de passer ind i de fleste indretninger.

Springmadrasser i denne størrelse er oftest i den billige ende. Fordelen ved denne størrelse er, at du af og til kan købe to af den samme slags springmadras til en fordelagtig pris.

Venus er vores første bud på en god springmadras. Denne er produceret i Danmark og er derfor af garanteret høj kvalitet. Med syv komfortzoner og moderne pocketfjedre, sikrer den dig den maksimale komfort og støtte. Signaure er lige såvel produceret i Danmark og indeholder 260 pocketfjedre pr. kvadratmeter, som er fordelt på fem komfortzoner. Denne er også udstyret med en Latex-polstring, som sikrer god ventilation og en behagelig sovetemperatur.

BN Latex springmadras er lige en tand dyre end de to andre springmadrasser. Det skyldes blandt andet, at denne har hele 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Også denne er udstyret med fem personlige komfortzoner. Krone springmadras VB er et andet godt bud på en springmadras i størrelsen 80×200. Denne fås både som medium, fast og ekstra fast til merpris. De to første er med 250 pocketfjedre pr. kvadratmeter, hvor ekstra fast er udstyret med hele 500.

Uanset fasthed er du sikret maksimal støtte. Sengefabrikkens springmadras er af høj kvalitet og egner sig til de fleste kropstyper og -vægte. Her får du igen en springmadras med gennemsnitligt antal pocketfjedre og fem komfortzoner. Ønsker du en billig springmadras af høj kvalitet, er Athena en glimrende løsning. Med 250 pocketfjedre, fem komfortzoner og en polstring af 25 mm polyetherskum er den egnet til alle under 75 kg.

Sidst har vi PLUS S35 DREAMZONE. Denne er noget særligt, eftersom den er polstret med memoryskum på den ene side og purskum på den anden. Memoryskummet sørger for, at du får en springmadras, der aflaster og former sig efter din krop, hvilket kan afhjælpe samtlige smerter.

Springmadras 90x200 cm

En springmadras i størrelsen 90×200 er igen en størrelse, der er egnet til én enkelt person. Denne madras giver dog lidt ekstra plads i forhold til den, der kun har en bredde på 80 cm, hvilket er særligt gavnlig for dig, der ligger uroligt om natten og derfor har brug for plads til at bevæge dig. Igen er det en størrelse, der er fint egnet til de små boliger. Ønsker man to senge, som kan rykkes sammen, kan disse også benyttes til dette, uden at det tager for meget plads. Af og til er det muligt at få to af samme til en billig pris.

Vi her samlet en række senge i denne størrelse, der alle er i besiddelse af en høj komfort, der kan hjælpe dig til at sove bedre om natten. De har alle forskellige fordele, og du bliver derfor nødt til at mærke dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig. Hele udvalgt står til overkommelige priser, men de svinger med et par tusinde alt efter, hvilken springmadras du vælger.

En 90×200 springmadras, der ikke slår fejl, er Venus. Denne er udstyret med syv komfortzoner og pocketfjedre, der sikrer den gode komfort. Samtidig har den allergivenligt betræk. En anden løsning er Signatur, der med sine 260 pocketfjedre, fem komfortzoner og 25 mm latexpolstring sikrer dig optimal støtte og en åndbar madras, der sørger for en behagelig temperatur hele natten igennem. BN Latex er en springmadras, der giver dig fem komfortzoner og 300 individuelle pocketfjedre. Dette samt et 40 mm lag af latex giver din den maksimale støtte på hele kroppen.

Den danskproducerede Krone springmadras er også et glimrende bud, da denne også er inddelt i fem komfortzoner og derfor sørger for, at hele din krop modtager den nødvendige støtte for en god nats søvn. Madrassen er god til alle vægtklasser, da den både findes i medium, fast og ekstra fast – sidstnævnte med hele 500 pocketfjedre. SFU er polstret med 20 mm polyetherskum og har 500 multipocketfjedre. Det er derfor en springmadras, der er særligt egnet til dig, der har brug for en meget fast løsning – typisk hvis du vejer 100+ kg. Ophelia ligger i den billige ende, men kvaliteten er stadig høj. Den har fem komfortzoner, 370 multipocketfjedre og Cooltex-polstring, hvilket sørger for en ventilerende effekt. Sidst har vi PLUS S35 DREAMZONE, der med sine 254 pocketfjedre og syv komfortzoner giver ergonomisk korrekt støtte. For at afhjælpe smerter og gener er den polstret med memoryskum.

Springmadras 120x200 cm

Ønsker du en trekvartseng, er størrelsen 120×200 en mulighed. Dette er den mindste løsning, og den er derfor bedst egnet til dig, der skal sove alene. Er i to personer, der ikke har brug for særlig meget plads om natten, kan denne størrelse dog også sagtens fungere. Det handler om smag og behag. Størrelsen her er god til mindre boliger, da den på trods af at være større end en enkeltmandsmadras, stadig er en lille madras.

Uanset, hvad du leder efter i en springmadras, vil du med stor sandsynlighed kunne finde en, der passer til dig både komfort- og budgetmæssigt blandt dem, vi har valgt ud her. De har alle sammen forskellige fordele, men en høj kvalitet tilfælles, og det er derfor, at de er en del af denne test.

Leder du efter en billig løsning, der ikke går for på kompromis med kvaliteten, skal du vælge Athena. Denne har med sine 250 pocketfjedre en medium fasthed, og de fem komfortzoner sørger for at støtte alle de rigtige steder. Den gyldne middelvej er GOLD S30 DREAMZONE og Krone, da de begge står til en fin pris, samtidig med at du får meget komfort for pengene. DREAMZONE har den fordel, at den er udstyret med syv komfortzoner og 375 multipocketfjedre fordelt i disse, hvilket betyder, at hele din krop modtager den korrekte og maksimale støtte. For at aflaste kroppen og forebygge gener bedst muligt er den også polstret med memoryskum på den ene side og koldskum på den anden, hvilket betyder, at madrassen er udstyret med to forskellige hårdheder og funktioner.

Krone er en god løsning, da den har fem komfortzoner og findes i tre forskellige fastheder; medium, fast og ekstra fast. De første to med 250 pocketfjedre og den sidste med 500. Du kan derfor finde den Krone springmadras, der passer bedst til dig. Nordkap er en springmadras, der lige er en tand dyre, men stadig ikke i den dyreste ende. Denne er ekstra slidstærk og særligt egnet til elevationssenge. Den er i besiddelse af fem komfortzoner og 261 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Med denne får du derfor den ultimative støtte til gode penge. I den dyre ende finder du Venus, Signature og BN Latex, og du kan være sikker på, at du får kvalitet for disse penge. Ved Venus og BN Latex finder du blandt andet allergivenligt betræk, hvilket er en stor fordel, hvis du ønsker at være skånsom over for dig selv.

Springmadras 140x200 cm

En størrelse 140×200 er det, der helt officielt kaldes for en trekvartseng. Selvom denne størrelse ikke giver plads til, at man kan vende og dreje sig på må og få, uden at støde ind i den, der ligger ved siden af, er den bedst egnet til par. Rigtig mange vælger denne størrelse springmadras først gang, at de skal ud og have en madras sammen. Denne størrelse springmadras er selvfølgelig også en god mulighed, hvis man ønsker meget plads at sove på alene.

Vi giver dig har en række gode springmadrasser, der alle er i besiddelse af forskellige fordele og som alle ligger i forskellige prisklasser. Du kan derfor nemt finde lige præcis den springmadras, der passer bedst til dit budget og selvfølgelig også dit komfortbehov.

Leder du efter en springmadras, der er garanteret den høje kvalitet, skal du op at give lidt ekstra kroner for denne. Du kan blandt andet vælge sådan en som Venus, der har alt fra allergivenligt betræk til syv komfortzoner og moderne pocketfjedre. Denne springmadras sørger for at støtte maksimalt omkring kroppens følsomme punkter såsom nakke, skuldre og lænd. En anden springmadras, der er af høj kvalitet, er Signatur. Denne har en 25 mm polstring af latex, der sørger for en god åndbarhed og hermed en behagelig temperatur natten igennem. Her finder du fem komfortzoner og 260 pocketfjedre.

En tredje løsning i den dyre prisklasse er BN Latex, som er polstret med hele 40 mm latex, hvilket giver en god støtte til hele kroppen, sammen med fem komfortzoner, der indeholder 300 individuelle pocketfjedre pr. kvadratmeter. Den billigste springmadras i denne størrelse, som du kan få, er Athena. Selvom prisen er lav, får du en høj kvalitet og støtte i form af blandt andet fem komfortzoner og 25 mm polyetherskum. Som en mellemløsning, hvor du får meget for pengene, finder du Krone, SFU og GOLD S85 DREAMZONE. Krone har de fem klassiske komfortzoner, men findes i tre forskellige fastheder, og der er derfor noget for enhver. SFU er særligt egnet til personer, der vejer over 100 kg, eftersom den er udstyret med multipocketfjedre og 500 af dem fordel på fem komfortzoner. DREAMZONE har hele to lag pocketfjedre, og med denne får du derfor fuld støtte hele natten lang.

Springmadras 160x200 cm

Størrelse 160×200 er den lille dobbeltseng, og den er særligt egnet til par. Her får man noget mere plads end i den, der lige er tyve centimeter mindre. I denne er der mulighed for, at man kan dreje og vende sig uden at skubbe til den, der ligger ved siden af, hvilket er en stor fordel, hvis begge vil have en god nattesøvn. Denne størrelse springmadras kræver, at man har et større rum som soveværelse, da den ikke bare lige kan gemmes væk i hjørnet. Derfor er den særlig egnet til boliger og større lejligheder.

Det udvalg, vi har fundet frem her til dig, giver dig høj kvalitet og forskellige fordele, så du finder det, der passer til dig og dine behov.

Springmadrassen Venus er danskproduceret, og det kommer til gode, da man er sikret den høje kvalitet samt en springmadras, der er bygget til det nordiske klima. Madrassen har hele syv komfortzoner med individuelle pocketfjedre. Omkring disse fjedre er der en polstring af hybridskum, hvilket giver en behagelig temperatur uanset, hvilken årstid der er tale om. Denne type skum er en af de mest holdbare løsninger, og du får derfor en springmadras, der holder i mange år.

Signatur er også en god løsning, når det kommer til en ny springmadras. Her får man igen et danskproduceret produkt af høj kvalitet. Denne gang får du bare fem komfortzoner med 260 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Madrassen sørger for at støtte alle de steder, som du har brug for, og du får derfor en dybere og bedre nattesøvn. En tredje løsning er BN Latex, der har en polstring af 40 mm latex. Man får derfor en madras, der sørger for en god åndbarhed og ventilation. Med et allergivenligt betræk, er den også skånsom. Her får du igen fem komfortzoner, der er tilpasset dig, samt 300 pocketfjedre, der giver dig den optimale støtte. I den billigere ende finder du PLUS S25 DREAMZONE. På trods af prisen skal man ikke betvivle dens kvaliteter. Madrassen har nemlig syv komfortzoner og 254 pocketfjedre, der sørger for, at du får ergonomisk korrekt støtte. Sidst er der Sengefabrikkens springmadras, der passer perfekt til samtlige senge. Her får du de gennemsnitlige 250 pocketfjedre samt fem komfortzoner. Du kan vælge mellem fast og medium.

Springmadras 180x200 cm

En springmadras i størrelsen 180×200 er den officielle dobbeltseng. Her får du rigeligt med plads, men selve madrassen kræver til gengæld også rigeligt med plads. Bor man i en lille lejlighed, er dette muligvis ikke løsningen, da den ikke ville give plads til meget andet. Det er dog den perfekte løsning, hvis man er boende i hus eller større lejligheder som par.

Vi har her samlet nogle af de springmadrasser i størrelsen 180×200, der er bedst på det nuværende marked til de forskellige priser. Du kan derfor finde en springmadras, der stemmer overens med dit budget såvel som dine krav til komfort og kvalitet.

Har du brug for størst mulig støtte, bør du vælge en af de springmadrasser, der har syv komfortzoner. På den måde kan du nemlig justere madrassen efter din krop mest præcist. Det gælder blandet andet Venus springmadras. Venus har også den fordel, at den er polstret med hybridskum, hvilket en af de mest holdbare løsninger i Danmark. Du er derfor garanteret en solid madras de næste mange år. En anden fordel ved denne type skum er, at den er ventilerende og sørger for, at madrassen holdes frisk og ren indvendigt hele døgnet rundt. En anden løsning, som også er en af de dyrere af slagsen, er Signatur springmadras. Denne sørger for maksimal støtte med 260 pocketfjedre pr. kvadratmeter fordel på fem individuelle komfortzoner. Madrassen er polstret med latex, hvilket er et materiale, der sørger for åndbarhed og ventilation, når man sover.

En tredje mulighed i den dyre ende er BN Latex. Denne er, som navnet angiver, polstret med 40 mm latex. Dette giver en høj komfort, støtte og ventilation. Springmadrassen her har også hele 300 pocketfjedre, hvilket også er med til at optimere støtten. I den billigere ende finder du Euphoria, som på trods af prisen stadig har en meget høj kvalitet. Her får den en gennemsnitlig mængde pocketfjedre på 250 af slagsen og 30 mm skumpolstring omkring fjedrene. Du får derfor meget for pengene med denne springmadras. Den sidste, vi anbefaler, er GOLD S85 DREAMZONE. Denne har hele to lag pocketfjedre, hvilket betyder, at man modtager ekstra støtte og komfort i sin nattesøvn. Denne springmadras har også fem komfortzoner, der kan tilpasses den enkelte person. Desuden er den bestående af 100% New Zealandsk uld, hvilket gør den allergivenlig, da støvmider ikke trives i dette.

Hvad skal jeg så vælge?

Uanset, hvilken størrelse springmadras du vælger, kan det være en god ide at supplere denne med ben, så sengen kommer væk fra jorden og op i en bedre højde, lameller til anbringelse i et sengestel eller en underseng med lameller eller underfjedre. Når du supplerer din springmadras med en af følgende, vil du som hovedregel kunne øge din komfort yderligere, men det er helt op til dig, hvad du finder mest behageligt.

Leder du efter en god enkeltmandsspringmadras, anbefaler vi, at du vælger Venus eller PLUS S35 DREAMZONE. Grunden til dette er, at disse er i besiddelse af flest komfortzoner og samtidig står til fornuftige priser. Venus har den fordel, at den er polstret med Latex, hvilket gør den åndbar og ventilerende. PLUS S35 DREAMZONE er derimod polstret med memory-skum, som virker trykaflastende på den ene side og purskum på den anden. Alle springmadrasserne lever dog op til den gode kvalitet og sørger for maksimal støtte. Derfor er det op til dig og dine behov, hvad du sover bedst på. For selvom mange af springmadrasserne er udstyret med samme teknologi, så mærkes de forskellige at ligge i.

Skal du op at have fat i en lidt større seng, vil PLUS S25 DREAMZONE i størrelse 160×200 være en optimal løsning. Denne står nemlig til en overkommelig pris – faktisk er den ganske billig – samtidig med at den har kvaliteter som syv komfortzoner, der giver maksimal støtte til hele kroppen natten igennem.

Selvom vi anbefaler dig diverse senge, er det i sidste ende dig, der bedst kan definere, hvilken seng du sover bedst i. Derfor er det bare med at komme ud at prøve dig frem og eventuelt benytte den test som vejledning.

Springmadras test 2024

Der findes rigtig mange forskellige typer af madrasser på det danske marked. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at en seng ikke er meget værd uden en springmadras. En springmadras er en madras, der er opbygget af fjedre – i hvert fald i langt de fleste tilfælde. Der er også mulighed for at vælge mellem ren skum eller latex, når du skal investere i en springmadras. Langt de fleste ender dog med at investere i en springmadras med fjedre, eftersom en sådan variant meget ofte kommer til at minde om en almindelig boxmadras. Dog er der en skelsættende forskel mellem en springmadras og en boxmadras, eftersom sidstnævnte altid bliver placeret i en træramme, som gør det muligt for madrassen at stå på egen hånd, hvilket du ikke kan med en springmadras.

Testfabrikkens Springmadras test sikrer dig et godt underlag

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du ikke kan købe en springmadras og lade den stå selv. Den er nemlig ikke bygget på samme måde som en boxmadras, men den er derimod udelukkende bestående af indmad og et betræk. Det betyder også, at du selv skal ud at investere i en passende sengeramme, som du kan placere din springmadras i, så den kan stå selv, med mindre du i forvejen har en. Du kan dog også vælge at bruge en springmadras som det midterste led i en kontinentalseng, som er en af de absolut mest populære senge blandt de danske forbrugere. Derfor er der med garanti også mange, der læser med her, som leder efter en springmadras, der kan bruges som det midterste led i en kontinentalseng. Er du på jagt efter en springmadras, der kan placeres i en sengeramme, kan du dog også sagtens finde en passende madras i denne artikel.

Værd at overveje

Signatur Springmadras - 90x200

Bedste springmadras

Krone Springmadras - 140x200

Hvis du i øjeblikket har en sengeramme, hvori der er placeret en ganske almindelig boxmadras, kan det sagtens betale sig for dig at investere i en springmadras. Det kræver selvfølgelig, at du enten allerede har en sengeramme, eller at du er villig til at investere i én, så du kan have din springmadras stående. Vælger du denne madrastype, får du dog rig mulighed for at benytte dig af en række yderligere funktioner, som du ikke får med en klassisk boxmadras. Komforten bliver forøget utroligt meget, hvis du vælger at investere i en springmadras som en erstatning eller ekstra madras til en boxmadras. Hvis du eksempelvis føler, at din nuværende seng enten er for blød eller for hård, får du muligheden for at justere fastheden med en springmadras, så den kommer til at passe bedre til dig og din krop.

Springmadras - 90x200 cm

Signatur Springmadras - 90x200

Signatur Springmadras fra Bedre Nætter i størrelsen 90 cm x 200 cm er designet med en særlig vision om at skabe en madras, der kan erhverves til en rigtig god pris, men hvor der samtidig ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Denne madras er blevet opbygget således, at du både får madraskerne og betræk hver for sig. Det betyder, du blot skal putte betrækket på, når de modtager den, hvorefter du er klar til at tage din madras i brug. Det kan dog være en god idé, at du lige vælger at vaske betrækket, inden du tager din nye Signatur Springmadras fra Bedre Nætter i brug. Det er dog ikke noget krav, så det er helt og aldeles op til dig selv, om du vil det eller ej.

Vælger du en Signatur Springmadras fra Bedre Nætter, vælger du samtidig også en springmadras, der er udstyret med intet mindre end 260 pocket fjedre per kvadratmeter. Ikke nok med det så får du også et komfortlag på hele 25 mm af High Resilient skum. Det er med til at give dig en madras, der både har en lang holdbarhed, en rigtig god komfort og samtidig også en kvalitet, som er højere end andre madrasser i dette prisleje. Endvidere får du faktisk også muligheden for at vælge mellem to forskellige fastheder, hvor den mest faste fasthed anbefales til personer med en vægt på mellem 75 kilo og 95 kilo, mens du bør vælge en medium fasthed, hvis du vejer under 75 kilo.

Suveræn kvalitet

Selv betrækket på denne madras er af en rigtig god kvalitet. Det er faktisk det samme betræk, der bliver brugt og går igen på alle springmadrasser, der er produceret af Bedre Nætter selv. Du får en rigtig blød overflade, der oven i købet også har fået en såkaldt AEGIS behandling, hvorfor det er særdeles allergivenligt samt antibakterielt. Det er en behandling, der bliver givet til stoffet, hvorefter det ikke længere vil være muligt for bakterier at leve i dit betræk. Det forholder sig således, at 25% af alle allergier og op mod 50% af astmarelaterede sygdomme oprinder i støvmider. Hvis du har et betræk, der har fået en AEGIS-behandling, vil disse støvmider ikke kunne leve i madrassen, hvilket giver et sundt og behageligt søvnmiljø.

Ophelia Springmadras - 90x200

Her er der tale om en springmadras, der er blevet produceret af lækre materialer. Det samme gør sig gældende for alle madrasser fra Ophelia serien. Denne madras er en springmadras af høj kvalitet, der kommer med intet mindre end hele 5 komfortzoner. Madrassen består af multipocket fjedre med COOL-TEX polstring. Det er uden tvivl en af de mest moderne og mest komfortable former for fjedre. De er lagt ind i individuelle poser, der er med til at gøre fjedrene i stand til at arbejde individuelt, og det giver dig en langt bedre og langt mere præcis støtte.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at multipocket- og pocket fjedre er de mest solgte fjedretyper på det danske marked. Det er med god grund, da det som regel er de former for fjedre, der giver den bedste komfort for langt de fleste danskere. Du får muligheden for få en springmadras med fast fasthed. Hvis du vejer under 75 kilo, bør du vælge den i medium fasthed, men hvis du derimod har en vægt, der lyder på mere end 75 kilo, så får du en bedre komfort og en bedre støtte ved at vælge en madras, der er mere fast. Her vil denne model være et oplagt valg for dig. Madrassen her vil passer allerbedst til dig, der vejer mellem 95 og 125 kg.

Multipocketfjedre med COOL-TEX polstring

COOL-TEX polstring har en kølende, fugtabsorberende og ventilerende effekt på madrassen, og der er 370 multipocket fjedre per kvadratmeter, der er med til at sikre, at du vil få rigtig god støtte, når du ligger i sengen.  Som det også bliver nævnt ovenfor, er denne Ophelia springmadras en madras, der kommer med en rigtig lækker polstring omkring fjedrene inde i madrassen. Det lyder måske ikke som noget specielt, men det faktum, at du har polstring omkring fjedrene, er med til at gøre, at du får en langt bedre udnyttelse af fjedrene. Polstringen er dog ikke kun med til at give dig en bedre udnyttelse af dine fjedre, men det er ligeledes også med til at give dig en øget og bedre komfort. Springmadrassens betræk er et såkaldt 3D-betræk, der er også af god kvalitet samt ekstra åndbart.

AirPur Senses - 90x200

Bedre Nætter har selv skabt en række springmadrasser, hvilket blandt andet inkluderer denne springmadras, der går under navnet AirPur Senses. Det er en nyskabende og trykaflastende madras, hvor der er fokus på at skabe optimal åndbarhed, uden at det er noget, der går udover den støtte, der bliver leveret af den respektive madras. Fresh er en form for skum, der er trykaflastende på samme måde som eksempelvis Visco skum, der er den skumtype, der blandt andet bruges af Tempur, som er ét af de mest kendte brands inden for denne branche. Der er dog den forskel, at Freshgel er blevet udstyret med en form for blå gelperler inde i selve skummet, som er med til at gøre madrassen mere åndbar og mindre varm.

AirPur Senses er en madras, der er en smule mere fast end mange andre madrasser på markedet, eftersom den har intet mindre end 300 fjedre per kvadratmeter. Herved er du sikret en uovertruffen støtte. Det er også med til at gøre madrassen en tand mere fast, men fjedrene, der benyttes i denne madras, er desuden også en smule mindre faste end de mere almindelige fjedre, der går under navnet multipocket fjedre. Endvidere er madrassens komfortlag også en anelse tykkere, end hvad det normalt er i en madras, da der er intet mindre end 35 mm Freshgel på hver side af fjedrene. Derfor er du også garanteret en madras, der både giver en formidabel støtte fra fjedrene og en uovertruffen komfort fra komfortlaget.

Thermogel- og AEGIS-behandling

Der skal ikke lægges skjul på, at der ikke er blevet sparet på noget, når det kommer til en AirPur Senses madras. Det betyder også, at selv betrækket er af en rigtig høj kvalitet, og det har gennemgået både en Thermogel- og AEGIS behandling. Det er ikke sikkert, at disse to behandlinger siger dig det store, men AEGIS er en tekstilbehandling, der er med til at gøre stoffet langt mere resistent over for både husstøvmider såvel som andre former for bakterier. Faktisk opstår intet mindre end 25% af alle allergier og op mod 50% af alle astmarelaterede sygdomme i forbindelse med husstøvmider i hjemmet, men det skal du ikke længere frygte med et betræk, der er AEGIS-behandlet. Betrækket er selvfølgelig også både aftageligt og vaskbart.

Springmadras - 120x200 cm

Sleepzone Springmadras - 120x200

Denne springmadras fra Sleepzone findes i mange forskellige størrelser, og du kan blandt andet også få den i størrelsen 120×200 cm. Springmadrassen her er designet med det fokus, at prisen skulle holdes i bund, uden at der skulle gås på kompromis med hverken kvaliteten eller komforten. Madrassen er blevet udviklet således, at den er vendbar. For dig betyder det, at du hurtigt og nemt kan vende madrassen om, når du synes, at den er ved at være slidt. Ved at vende madrassen om vil du opleve, at den er så god som ny, og den kan herved holde i flere år. Hvis du vælger at investere i en springmadras fra Sleepzone, vælger du at investere i en springmadras, der er udstyret med intet mindre end 5 komfortzoner. Det er ikke kun noget, der er med til at give højere komfort, men det er også med til at give madrassen en meget bedre og længere holdbarhed og en kvalitet, som man normalvis ikke vil forbinde med en madras i denne prisklasse.

Du får her en madras i en medium fasthed, der passer rigtig godt til personer, der vejer under 95 kg. Madrassen består af posefjedre, der ligger i poser, og det er disse fjedre, der er fordelt i de fem komfortzoner. Madrassens polstring består af 25 mm polyetherskum, der er omkring fjedrene. Dette er med til at skabe ekstra komfort samtidig med, at det er med til at beskytte fjedrene. Selvom der bestemt ikke er tale om en dyr madras, er der ikke blevet sparet på noget, hvilket også kan mærkes og ses helt ud på betrækket. Det er nemlig et lækkert og sort betræk, der har en dejlig blød overflade. Du får endvidere 15 års garanti på fjedrebrud og 2 års reklamationsret, når du køber denne madras hos Boboonline.dk.

Signatur Springmadras - 120x200

Hvis du bare ikke kan få nok af kvalitet, bør du bestemt se nærmere på, hvad denne springmadras, som du kan få hos Bedre Nætter, kan tilbyde dig. Madrassen har fået navnet Signatur, og den er blevet udstyret med intet mindre end 260 individuelle posefjedre, også kaldt pocket fjedre, per kvadratmeter. Det betyder, at du får en rigtig god komfort, og du får mere støtte, når du ligger på en Signatur springmadras i forhold til mange af de andre madrasser, der er at finde på det danske marked. Opbygningsmæssigt minder multipocket- og pocket fjedre rigtig meget om hinanden, men pocket fjedre passer rigtig godt til dig, der vejer under 95 kg. Denne madras har endvidere hele fem komfortzoner, hvilket sikrer, at din krop hele tiden får den nødvendige støtte på de mere udsatte steder, hvilket blandt andet inkluderer nakke, skuldre og hoved. Det er meget unikt for en springmadras at have så stort et antal af komfortzoner, da det er mere normalt, at en springmadras blot har tre komfortzoner. Når du køber denne model, har du mulighed for enten at vælge at få madrassen med medium fasthed, almindelig fast fasthed eller MP fasthed med 500 pocket fejedre pr. m2.

Skumpolstring

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at en springmadras enten skal have en sengeramme at blive placeret i, og ellers skal den sættes sammen med en boxmadras, hvor den vil fungere som den midterste byggesten i en kontinentalseng. Derfor skal du også investere i enten en boxmadras eller en sengeramme sammen med denne Signatur springmadras, hvis du rent faktisk vil kunne bruge den. Der er dog en række helt særlige fordele ved at vælge en Signatur madras i stedet for de mange andre alternativer, der er på det danske marked. Signatur er nemlig en springmadras, der er rigtig god til at transportere fugt væk fra din madras, og det er med til at sikre et meget bedre soveklima. Madrassen kommer med kuvertsyning og 25 mm skumpolstring, hvorfor den bestemt vil være et godt valg, hvis du er på udkig efter en ny springmadras.

Venus, sort - 120x200

Venus er med til at give dig en helt særlig og kølende samt frisk fornemmelse, hvorfor denne madras bestemt kan betragtes som den perfekte harmoni mellem komfort og støtte. Madrassen består af 220 fjedre. 

Der er særligt én grund til, at Fresh er så eftertragtet i store dele af verden, hvilket er den friskhed, som man får i madrassen. Med Freshgel får du ikke blot en kølende madras, men du får samtidig også en perfekt ventilation, hvorfor din kropsvarme ikke vil blive optaget på samme måde som med mere almindelige madrasser. Derfor er du sikret en behagelig søvn, og du kan være sikker på, at du ikke får det for varmt i løbet af natten. Fjedrene gør, at modellen er lidt mere fast i den end den almindelige Venus model, men dog ikke helt lige så fast, som hvis madrassen havde været opbygget af multipocket fjedre.

AEGIS behandling

Betrækket, der bliver brugt på denne Venus springmadras, er behandlet med en såkaldt AEGIS behandling. Denne behandling er yderst fordelagtig og gør, at der ikke kan leve støvmider eller andre mikroorganismer i betrækket. Dette må ses som en stor fordel, især hvis du lider af eksempelvis støvallergi. Alt i alt får du en madras, hvor der fra ende til anden er blevet arbejdet mod at skabe en kvalitetsspringmadras, der både er trykaflastende og kølende samt giver optimal støtte.

Springmadras - 140x200 cm

Athena Springmadras - 140x200

Du kan kontrollere din sengs komfortniveau med en rigtig lækker springmadras. Hvis du allerede har en lækker sengeramme, der passer til en trekvartseng i størrelsen 140×200 cm, men du står og mangler en lækker springmadras, der passer hertil, er der ikke nogen tvivl om, at du er havnet det helt rette sted. Her kan du nemlig få den populære Athena springmadras med en størrelse, der lyder på 140×200 cm, og den vil derfor passe perfekt i en sengeramme i samme størrelse. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det bestemt er pengene værd at investere i en springmadras som denne Athena model, eftersom det vil være med til at forbedre din komfortoplevelse markant. Denne model får du med en fast fasthed, og på denne måde kan du være med til at forme din seng, hvis du ønsker en mere fast seng.

Hvis du vælger at investere i en Athena springmadras, vælger du ligeledes at investere i en madras, der er opbygget af pocket fjedre, som er med til at sikre dig et rigtig højt komfortniveau. Du får intet mindre end 250 pocket fjedre per kvadratmeter, hvorfor du bestemt er garanteret en yderst fleksibel og god støtte fra din springmadras. Det er netop dette aspekt, der er en af de vigtigste fordele ved en springmadras, eftersom den har til formål at forbedre din nattesøvn via en høj fleksibilitet såvel som en suveræn støtte. Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på de mange springmadrasser, der er at finde på det danske marked, og derfor skal du finde den helt rette. Vi forsøger at hjælpe dig gennem denne test, hvor du forhåbentlig kan finde inspiration til, hvilken model der vil passe bedst til dig og dine behov.

Komfortzoner

Noget af det vigtigste ved en god springmadras er, at den har et højt antal velfungerende komfortzoner. Hvis du vælger en Athena springmadras, får du en springmadras med hele 5 komfortzoner, der bestemt også er med til at forbedre din støtte, da madrassen i kraft af disse giver dig den nødvendige støtte på de mere udsatte områder. Disse udsatte områder er blandt andet din nakke, dine skuldre og dit hoved. Alle disse områder vil ligge på ekstra hårde fjedre, som blandt andet vil være med til at forebygge skader og skavanker i disse områder. Madrassen har selvfølgelig også en polstring bestående af intet mindre end 25 mm polyetherskum, som ligeledes vil være med til at forbedre din samlede søvnoplevelse. Athena modellen er en springmadras, der er et rigtig godt valg for dig, der er bevidst om både kvalitet og pris.

Sengefabrikkens Springmadras - 140x200

Hvis du går meget op i at have en springmadras, der er blevet produceret i Danmark, er der ikke nogen tvivl om, at du bør se nærmere på denne model fra Sengefabriksudsalg.dk. Denne springmadras er som nævnt produceret i Danmark, og derfor er du garanteret en uovertruffen kvalitet og holdbarhed. Selve madrassen er blevet polstret med rigtig lækkert polyetherskum, der er 20 mm. Dette skum ligger rundt om de multipocket fjedre, der er at finde inde i denne lækre madras.

Madrassen består af hele 500 individuelle multipocket fjedre per kvadratmeter. Multipocket fjedre er en meget populær fjedretype, der især passer godt til personer, der vejer mere end 95 kg. Fordi madrassen indeholder så mange fjedre, betyder det, at din vægt bliver fordelt ud på flere mindre fjedre, og det betyder, at du vil opleve, at du kommer til at få en mere fast komfort, end hvis du havde en madras med pocket fjedre. Her er det værd at bemærke, at din madras ikke bliver bedre, jo flere fjedre den har. Jo flere fjedre en madras har, jo højere en vægt kan den klare, så hvis du vejer under 95 kg, vil en madras med pocket fjedre passe bedre til din krop og give dig bedre komfort. Med denne madras kan du vælge mellem en fast fasthed eller en medium/fast fasthed. Jo højere vægten på madrassen er, jo mere fast behøver madrassen at være for at skabe det bedste komfortniveau og yde optimal støtte.

Polyetherskum

Som det også er blevet nævnt ovenfor, er denne springmadras blevet polstret med formidabelt polyetherskum omkring fjedrene. Der er 20 mm polyetherskum omkring fjedrene, og det bevirker blandt andet, at du aldrig vil komme til at ligge direkte på fjedrene. I og med at du ikke ligger direkte på fjedrene, får du også en meget længere levetid på produktet. Det skal desuden også nævnes, at der er fri fragt på denne lækre springmadras fra Sengefabriksudsalg.dk.

Krone Springmadras - 140x200

Denne springmadras fra krone er en rigtig god springmadras, der giver dig rigtig meget kvalitet for pengene. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en springmadras, du vil kunne få glæde af i mange år. Den er blevet produceret af kvalitetsmaterialer, og den adskiller sig blandt andet fra flere af de andre springmadrasser ved at være opbygget med posefjedre og fast affjedring. Det giver både en helt fantastisk støtte, men samtidig også en uovertruffen komfort, som du ikke får ved særlig mange andre springmadrasser i denne prisklasse.

Denne springmadras bliver især anbefalet dig til, der vejer mellem 60 og 90 kg, da det er med denne kropsvægt, du vil få den bedste støtte på denne madras. Du kan også godt få gavn af springmadrassen her, hvis du vejer under 60 kg, men så bliver det anbefalet, at du tilkøber en latex topmadras, der kan sikre, at madrassen ikke bliver for hård at ligge på. Det anbefales i øvrigt altid, at man tilkøber en topmadras for at øge komfortniveauet og for at beskytte springmadrassen, så den kan holde i mange år. Ydermere er der et komfortlag af hele 25 mm af polyetherskum omkring fjedrene, hvilket giver en blødere overflade, som er mere givende og støttende. Det er en god ide at vende madrassen cirka hver 3. måned, da det forlænger levetiden og sikrer en konstant god sovekomfort. Der er desuden 15 år garanti mod fjederbrud og også to års reklamationsret. Hvis du køber madrassen hos Sengetid.dk, får du endvidere gratis fragt med i købet.

Springmadras - 160x200 cm

BN Latex - 160x200

Du kan bestemt være sikker på, at denne producent kan fremstille madrasser, der er både komfortable, giver den rette støtte og som er af en god kvalitet. Denne model kan fås i de fleste størrelser, blandt andet denne model i størrelsen 160×200 cm. Der er bestemt tale om en madras, hvor du får rigtig meget for pengene, da den blandt andet giver dig hele fem komfortzoner med intet mindre end 300 pocket fjedre per kvadratmeter. Springmadrassens betræk er et antibakterielt betræk med allergivenlige egenskaber. I forhold til selve madrassen kan vælge mellem to fastheder, når du køber den. Du kan enten vælge mellem en fast fasthed eller en medium fasthed.

De 300 individuelle pocket fjedre per kvadratmeter er omgivet af et komfortlag med 35 mm latex. Denne latex polstring er med til at skabe et meget højt komfortniveau, og det er samtidig med til at skåne fjedrene og sikre, at de kan holde i længere tid. Sidst, men ikke mindst er de også med til at give optimal støtte til din krop. Latex polstringen skaber en yderst god trykelasticitet, der er med til at sikre madrassens kvalitet. Eftersom madrassen består af pocket fjedre, egner denne madras sig især godt til personer, der vejer under 95 kg. Hvis du eller den samlede vægt på madrassen overstiger 95 kg, vil det være mere optimalt at investere i en madras med multipocket fjedre.

Forskellige fastheder

Selvom Latex 300 er en helt igennem fantastisk springmadras, skal du selvfølgelig stadig sørge for at have en bund eller boxmadras under madrassen, da det er med til at sikre, at der kommer ventilation ind i madrassens kerne. Dette er med til at sørge for, at madrassen får den mest optimale åndbarhed. I forhold til fastheden er det som før nævnt muligt at vælge mellem to forskellige fastheder, nemlig en fast fasthed eller en medium fasthed. I den forbindelse skal det nævnes, at hvis du vejer under 75 kilo, er det en god idé at vælge en madras med medium fasthed, men hvis du derimod har en vægt på over de 75 kilo, bør du i stedet se nærmere på den mere faste fasthed, da det giver en bedre komfort.

AirPur Fresh - 160x200

Bedre Nætter har udviklet sine egne madrasser, hvilket blandt andet inkluderer denne madras, der går under navnet Airpur Fresh. Her er der tale om en madras, hvor der er blevet brugt en form for skum, der minder lidt om Visco og har en meget trykaflastende effekt. Visco skum er blandt andet meget kendt fra Tempurs mange modeller. Madrassen her er samtidigt udstyret med Vertex fjedre, der er med til at give dig en helt formidabel nattesøvn. Med andre ord er der tale om en springmadras, hvor Bedre Nætter har formået at kombinere nogle rigtig gode materialer, så madrassen både er trykaflastende og kølende. Der er mange grunde til, hvorfor det er en god idé at vælge en madras, der har Freshgel omkring fjedrene, men det er dog i høj grad fordi, det er med til at skabe et højt komfortniveau samtidig med, at det er med til at sikre dig en behagelig temperatur i sengen.

500 Vertex fjedre per kvadratmeter

Desuden får du en madras, hvor fjedrelaget består af intet mindre end 500 Vertex fjedre per kvadratmeter. Vertex fjedre har den virkning, at madrassen bliver en smule fastere i det end ved den almindelige Airpur model. Dog vil en madras med mulitpocket fjedre dog stadig være endnu fastere. Så hvis du leder efter en fasthed, der ligger et sted mellem pocket fjedre og multipocket fjedre, vil denne model være et rigtig godt bud. Komfortlaget af Freshgel er hele 35 mm, og det er især en af grundende til, at madrassen her er så lækker, som den er. Madrassens betræk er et AEGIS betræk, der er antibakterielt og sørger for, at der ikke kan leve støvmider eller andre mikroorganismer i sengen. Betrækket er endvidere vaskbart, hvilket gør, at du hurtigt og nemt kan få vasket dit betræk, når du synes, det trænger. Dette er også med til at sørge for, at du kommer til at sove på en ren madras uden eventuelle støvmider.

BN HR - 160x200

Den sidste madras i denne test er også en madras, som du kan købe hos Bedre Nætter. Hvis du gerne vil have en madras, der giver dig en elastisk og frisk fornemmelse, og som giver dig en yderst god støtte, skal du bestemt se nærmere på denne BN HR model. Her er der nemlig tale om en madras, der har den perfekte harmoni mellem komfort og støtte. Der er ikke mange andre madrasser, der minder om BN HR springmadrassen, da det er en meget speciel og unik madras. Ikke nok med at du får et helt igennem fantastisk fjedresystem med 300 individuelle pocketfjedre pr. m2, så får du også et komfortlag, der består af 40 mm high resilient-polstring.

Det vil sige, at madrassen består af en kombination af to helt unikke materialer. Det første materiale er Pulse Latex, der er en meget speciel form for latex, der blandt andet skiller sig ud fra andre former for latex med sin ekstra spændstighed og elasticitet. Denne ekstra spændstighed og elasticitet bliver opnået ved den meget specielle produktionsform, der kaldes for vulkanisering. Du får en friskhed i madrassen, som du ikke får andre steder, og hertil får du også en helt perfekt ventilation samtidig med, at materialet ikke optager din kropsvarme på samme vis som andre madrasser. Pulse latex er det blødeste, mest holdbare og mest elastiske latex, du finder på markedet, og derfor er det helt sikkert værd at investere i en madras, der indeholder denne type latex.

Vertex Fjedre

Vertex fjedre er kendte for at være en smule fastere end de mere almindelige pocket fjedre. Dog er de ikke helt lige så fast som multipocket fjedre, men derimod en god mellemting. Disse kvalitetsrige fjedre er med til at give dig en rigtig god støtte hver nat. Dette kan være med til at forbedre din nattesøvn, som på længere sigt kan være med til at forbedre din livskvalitet. Madrassen er en af de mere dyre madrasser på markedet, men du får til gengæld også rigtig mange lækre materialer for pengene, der er med til at sikre dig en god nattesøvn. Også denne madras har et betræk, der er behandlet med AEGIS, og det er med til at gøre madrassen ekstra allergivenlig og skabe et godt søvnklima uden støvmider. Når du køber madrassen kan du endvidere vælge mellem to typer af fastheder, nemlig fast fasthed eller medium fasthed. Alt i alt er denne madras perfekt til dig, der ønsker en springmadras af allerhøjeste kvalitet og ikke vil gå på kompromis på nogen punkter.

ANDRE POPULÆRE GUIDES