Stavblender Test – Se Top 7 Bedste Stavblendere (2022)

En stavblender er tilnærmelsesvist et uundværligt stykke værktøj i køkkenet, da den kan klare ting, en almindelig blender ikke kan – og desuden fylder langt mindre. En stavblender er super god til at lave mos og puré, hvor en almindelig blender kræver en vis mængde væske for at kunne blende ordentligt.

Du kan med en stavblender både blende groft og fint, og så er den eminent til f.eks. suppe – du kan nemlig stikke stavblenderen direkte i den varme gryde, og dermed holde suppen varm, mens du blender. Desuden kan en stavblender af en vis kraft uden besvær klare smoothies og andre ting, du normalt ville bruge en almindelig blender til – og så er den super nem at have liggende i skuffen, da den nærmest ingenting fylder.

En stavblender er en helt eminent følgesvend i køkkenet, og du kan opnå virkelig lækre resultater med din madlavning. Den gør køkkenarbejdet lidt mere effektivt, og letter en stor del af byrden ved manuelt arbejde – og så bliver det hele bare lidt sjovere med det rigtige værktøj.

Uanset om du er nybegynder eller laver mad på professionelt plan, så går du aldrig galt i byen med en stavblender. Den er nem at bruge, og kan ekviperes til meget få penge, hvis du ikke har brug for en af dem, der kan det hele. Stavblendere fås nemlig i meget forskellige kalibre, så der er også noget til dig, der kun ønsker det bedste af det bedste.

Testvinder: Bamix Superbox XL

Bamix er uden tvivl kongen inden for stavblendere, og det er da også blevet bevist igen og igen gennem et utal af tests og anmeldelser. Professionelle kokke benytter Bamix flittigt, og hvorfor ikke bringe professionalismen ind i dit eget køkken, så du kan begynde at lave mad som en vaskeægte chéf?

Med denne superbox fra Bamix får du meget mere end blot en stavblender. Pakken indeholder nemlig både en minihakker, foodprocessor, snitte- og riveskive, forskellige blade der pisker, purerer og skummer, samt diverse beholdere med låg, så du kan putte maden direkte i køleskabet, hvis du ikke skal bruge det hele på én gang. Bamix Superbox XL giver dig det hele.

Bamix stavblender

Bamix er, som du måske kan fornemme, ikke som enhver anden stavblender. I modsætning til de gængse modeller, kan du nemlig udskift bladet i blenderen, så du kan bruge den til forskellige formål. Et blad hakker, et andet blender, et tredje pisker – du kan sågar lave hjemmerørt mayonnaise med din Bamix på blot et enkelt minut. Den åbenlyse fordel ved at kunne udskifte bladene er selvfølgelig, at det giver blenderen mange forskellige anvendelsesmuligheder, men ydermere er det med til at gøre rengøringen til en leg. Du kan nemlig tage bladet ud og skylle det i hånden og på den måde komme til at rengøre det på både for- og bagside i modsætning til almindelige stavblendere, hvor rengøringen kan være lidt af en udfordring.

Pakken indeholder desuden en miniatureudgave af en foodprocessor, der foruden at være god til at lave salsa og pesto samt hakke og snitte, kan rive ost, chokolade, frugt og grøntsager med de medfølgende skiver. Med Bamix får du altså et multiprodukt, der samler alle de gængse køkkenmaskiner i én, hvilket sparer dig for penge og plads. Bamix er den ideelle maskine til dig, der bruger mange timer i køkkenet og gerne vil gøre madlavningen lidt sjovere.

GEAR Stavblender Ella 1.0 Rosa

Denne stavblender er et solidt stykke værktøj, der gør det, den skal. Den koster ikke alverden, og er derfor perfekt til dig, der lige er flyttet hjemmefra eller bare ikke har behov for en blender med super mange funktioner. GEAR stavblenderen fås i fine pastelfarver, og er derfor en ret fin blender at se på.

Mange billige stavblendere har den ulempe, at de er udformet i ét stykke, hvorfor de kan være uroligt besværlige at rengøre, men denne model fra GEAR er delt i to stykker, så du kan aftage selve blenderdelen for hurtig og effektiv rengøring. Der er dog taget højde for sikkerheden, og med den simple klikfunktion er det nemt at sikre sig, at blenderstaven sidder ordentligt på før brug.

Plastikken er varmebestandig, så du kan bruge blenderen direkte i den varme suppe eller sovs, uden den tager skade. Derudover gør det den perfekt til mos og puré, der ofte skal blendes, mens det er varmt. Denne stavblender er ikke nogen Supermand, men den er effektiv og simpel og gør sit arbejde – og så koster den nærmest ingenting.

Bosch stavblender MSM87140

Denne blender er en kraftfuld en af slagsen, og har med hele 750 watt mere end dobbelt så meget smæk på som Bamix’en, der dog har væsentligt flere funktioner.
Den kraftfulde motor klarer selv de mest hårde og genstridige råvarer, og gør madlavningen til en leg. Den sikrer dig det mest lækre og cremede resultat på enhver mos eller puré, og der er ikke det, den ikke kan klare.

Der kan være stor forskel på, hvad der skal blendes, og ikke alting har godt af at blive blendet til ukendelighed. 12 forskellige hastighedsfunktioner gør arbejdet super nemt, og giver dig et bredt udvalg af muligheder for at lave forskellig mad. For en grovere mos, kan du med fordel vælge den laveste hastighed og ved blot enkelte tryk få det resultat, du ønsker. Derudover har den en turbofunktion, så du på få sekunder kan opnå en helt ensartet konsistent. Motoren er støjsvag og vibrerer minimalt, så du slipper for støjgener og

Blenderstaven er udført i rustfrit stål, og kan derfor gå direkte i varme retter som f.eks. suppe. Staven er aftagelig og kan gå i opvaskeren for grundig og effektiv rengøring. Det ergonomiske Soft Touch håndtag er udført i kunstmateriale, der ligger godt og sikkert i hånden, og den buede form sikrer det absolut bedste greb.

Du får både minihakker og målebæger med, så du kan hakke nødder, chokolade og grøntsager og opmåle de præcise mængder til din opskrift. Målebægeret er desuden ideelt at blende i, hvis du f.eks. skal lave puré. Begge dele er egnede til opvaskemaskinen, så du slipper for besværet ved at skulle vaske op i hånden. En super kraftfuld stavblender, der klarer alt det, andre blendere ikke kan.

Braun MQ745 Multiquick

Denne dobbelt testvindende blender er et intelligent og intuitivt stykke værktøj, der med garanti vil gøre madlavningen til en leg. Med den innovative Smart Speed Control kan du nemlig styre blenderens hastighed med dit greb – jo hårdere du trykker, jo hurtigere kører blenderen. Dette betyder også, at du kan justere hastigheden under blendning, hvilket mange andre stavblendere ikke er i stand til.

Blenderen har 750 watt, og er altså af en særdeles kraftfuld kaliber. Dette betyder, at den blender, hakker og purerer de hårdeste og mest bestandige råvarer uden besvær, ligesom den klarer frossen frugt, som var det æblegrød.

Med til stavblenderen følger målebæger, minihakker, stor blender og piskeris, og så kan den med sin særlige isknuserkniv give dig knust is på få minutter. Med bægeret kan du opmåle dine ingredienser til præcision, og så er den udformet i en størrelse, der passer perfekt til blenderhovedet. Med piskeriset påsat er den ideel til at piske f.eks. flødeskum eller æggehvider i. Blenderstaven kan aftages, så rengøringen bliver så let som mulig, og de resterende dele kan gå i opvaskemaskinen.

OBH Nordica Stick Processor Creation

Skal du bruge en stavblender med lidt flere funktioner end de gængse, er denne fra OBH et oplagt valg. Foruden den helt almindelige blender-funktion, medfølger en foodprocessor, der kan lave salsa og hakke eller snitte blandt andet nødder og krydderurter. Dertil kommer en terningskærer, der kan lave brunoise, og et jern til at lave grøntsagsstave som f.eks. pommes frites. Et ballonpiskeris pisker flødeskum eller æggehvider på få minutter, og så slipper således for også at have en håndmikser liggende.

Blenderen har hele 800 watt, og er dermed den kraftigste i sin klasse. Dette er selvsagt en nødvendighed, når den skal kunne køre en foodprocessor, men det betyder også, at stavblenderen kan klare selv de antageligt sværeste opgaver uden det mindste besvær.

Staven på denne model er ekstra lang, og kan derfor gå i de fleste gryder og skåle, så du kan blende direkte i retten. Til foodprocessoren medfølger forskellige skriver, så du kan snitte, hakke og rive grøntsager på ingen tid. Du får masser af sjove og brugbare funktioner med denne multifunktionelle stavblender – madlavning har aldrig været nemmere.

Kenwood kMix HB850GR Stavblender

Ønsker du funktionalitet kombineret med godt design, kommer du ikke udenom denne model fra Kenwood. Kenwood er i et utroligt anerkendt mærke indenfor køkkenmaskiner, og deres høje kvalitet er særegen. Med denne stavblender får du et smukt stykke udstyr, der sagtens kan få lov at ligge frit fremme. 700 watt sikrer dig en solid og kraftfuld ydeevne, og derfor kan denne blender klare selv de mest besværlige opgaver.

5 forskellige hastigheder gør, at du let kan variere alt efter behov, og få det optimale ud af din madlavning. Alle delene, på nær motordelen, kan gå i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen aldeles overkommelig. Du kan eventuelt kombinere denne stavblender med de andre maskiner i kMix-serien, og lade det stilrene design gå igen. kMix stavblender er simpel, effektiv og smuk – og hvad mere har man egentlig brug for?

Funktionalitet frem for alt

Inden du går ud og bruger flere hundrede kroner på en ny stavblender, så overvej lige, hvad den egentlig skal bruges til. Laver du rigtig meget mad og bruger du generelt mange timer i køkkenet, er det naturligvis vigtigt med en blender af en vis kraft og kaliber, men skal den blot bruges et par gange om måneden, kan den billige model helt sikkert klare arbejdet for dig.

Stavblendere kommer med forskellige slags ekstraudstyr, og nogle af dem kombinerer flere køkkenmaskiner i én. En stavblender med tilhørende piskeris kan spare dig for en håndmikser, og en minihakker kan klare ting, en almindelig blender ikke kan. Står du alligevel og skal bruge en foodprocessor, kan det måske lige så godt svare sig at købe en stavblender med tilhørende foodprocessor, så du sparer plads i dit køkken. Nogle modeller har ligeledes udstyr til at rive og snitte grøntsager, så hvis du er træt af at bruge evigheder ved et rivejern, så kan det være en investering i tid og mindre besvær.

Kraftig stavblender

Vurdér desuden, hvad du skal blende. Kraften på blenderen er relevant i forhold til, hvor meget blenderen kan holde til, og hvor kraftige madvarer den kan klare at blende. Frossen frugt kan være en stor udfordring for en svag blender, mens modellerne med mange watt kommer lettere omkring de besværlige opgaver. Rengøringen er en helt anden sag. Vi anbefaler, at du vælger en todelt stavblender, da du derved ikke risikerer at få vand i vitale motordele, så den går i stykker. Dog er der forskel på, om selve blenderstaven kan gå i opvaskemaskinen, hvilket er vigtigere for nogle, end det er for andre.

I bund og grund handler det om at vælge en blender, der kan klare de opgaver, du stiller den. En svag blender kan unægteligt ikke klare lige så store og svære opgaver som de kraftfulde, og du risikerer altså, at den brænder sammen, hvis du stiller for store krav til den – og så skal du alligevel ud at købe en ny.

Såfremt du ved, at blenderen skal bruges til lidt af hvert, så bør du investere i en stavblender af en vis kaliber. Dette behøver langt fra være den dyreste, men god kvalitet er ikke at kimse af. Det rette udstyr i køkkenet kan være med til at gøre madlavning til en sjov og hyggelig oplevelse, ved at lette på nogle af de lidt mere kedelige opgaver.

Her har du 6 modeller i forskellige kvaliteter, som forhåbentligt har givet dig en idé om, hvad du godt kunne tænke dig. Kortlæg dine behov og gør dig dine præferencer klart, og så er det bare at gå på jagt.

ANDRE POPULÆRE GUIDES