Stegepande test – Se top 5 bedste stegepander

Hvis du vil have lækker mad, kræver det en god stegepande – i hvert fald hvis din mad skal steges. Men har du også lagt mærke til, at der er findes et utal af forskellige stegepander på markedet? Så fortvivl ej, i denne stegepande test forsøger vi at kaste lidt lys over markedet og fremhæve forskellige modeller, som, vi mener, er værd at investere i, hvis du står og skal bruge en eller flere nye stegepander. Rigtig mange stegepander ligner nemlig hinanden i forhold til design, så ved kun at kigge på designs kan det være svært at se forskel på de forskellige spegepander på markedet. Derfor kan det i stedet for at kigge på designet være en god idé at fokusere mere på aspekter som opvarmning, styrke og holdbarhed i forbindelse med stegepande, før du beslutter dig for, hvilken model du vil købe. Denne test er en ikke-videnskabelig test, og det skal forstås på den måde, at vores stegepande test ikke tager udgangspunkt i nogle forsøg, som vi selv har lavet. Testen består derimod af en række beskrivelser af forskellige modeller på markedet, så du som bruger kan få et indblik i, hvilke modeller du kan vælge mellem, og hvad de forskellige modeller kan.

Testvinder: WMF Comfort CeraDur – stegepande bedst i test

Denne stegepande er blevet kåret som stegepande bedst i test af blandt andet testpanelerne Tænk og Råd & Rön samt Politiken. Dette vidner om, at der er meget bred enighed om, at denne stegepande er en rigtig god en af slagsen. Denne pande er bedst i test, blandt andet fordi den er lavet af materialer af meget høj kvalitet. Den kommer med den meget populære non-stick belægning. Denne type belægning er blevet meget populær de seneste år, da den både er med til at gøre madlavningen, men ikke mindst rengøringen af panden meget nemmere. En anden fordel ved denne model er, at den har et stort håndtag i plastik, der er med til at sørge for, at varmen i stegepanden bliver godt isoleret. Denne stegepande får også ros for, at man får rigtig meget for pengene, når man køber den, da det er en god pande til en god pris. Den er rigtig god til hverdagsbrug, og den passer derfor til de fleste.

Non-stick belægningen er keramisk, og det er det tyske WMF, der står bag panden. Den kan tåle at være på en kogeplade med en temperatur på op til hele 400 grader. Herudover har du mulighed for at komme den i ovnen, så længe temperaturen ikke overstiger 180 grader. Dette er en meget stor fordel, som mange efterspørger i dag. Panden kan anvendes ved alle varmekilder, både almindelig kogeplader, men også med induktion. For at gøre rengøringen endnu lettere, kan det også godt lade sig gøre at komme denne pande i opvaskemaskinen. Dog anbefaler vi alligevel, at man altid vasker sine pander op i hånden for at sikre, at de holder så lang tid som muligt. Det er endvidere muligt at få denne model i forskellige størrelser, og prisen vil variere herfter. Priserne, vi har taget udgangspunkt nedenfor, er for en 20 centimeters pande.

Tefal Ceramic Control

Denne stegepande er en af de billigere på markedet, så hvis du ikke har råd til en af de helt dyre stegepander, så vil denne model være et godt alternativ. Den er blevet rost for at have rigtig gode stegeegenskaber samtidig med, at den har en god keramisk overflade. Det betyder, at den kan tåle lidt af hvert, og det er en stor fordel ved en stegepande. Den har et lækkert og godt håndtag, der er med til at sørge med, at panden ligger rigtig godt i din hånd, når du bruger den. Det kan være med til at gøre madlavningen lettere for dig. En anden fordel ved denne model er, at den passer til alle typer af kogeplader, og herved bliver du ikke begrænset på dette punkt. Ud over at have keramisk belægning, så er denne pande en aluminiumsstegepande.

Ud over at bruge stegepanden på dit komfur kan du rent faktisk også komme den i din ovn, hvor den kan tåle en temperatur på op til 175 grader. Modellen fungerer som sagt på alle kogeplader, så netop dette aspekt behøver du ikke at bekymre dig om. Modellen her er fra det anerkendte mærke Tefal, der er kendte for at lave rigtig gode stegepander. De er også kendte for at udstyre nogle af deres stegepander med et Tefal Termospot, der er en rød varmeindikator, der sidder i midten af stegepanden. Netop dette Termospot har denne model også, og herved vil du nemt og hurtigt kunne se, hvornår stegepanden er varm nok og klar til at blive taget i brug. Denne stegepande kan også tåle at komme i opvaskemaskinen, men det bliver anbefalet, at man vasker den op i hånden for at sikre en længere holdbarhed. Modellen hos Wupti i nedenstående oversigt er kun 21 cm, hvilket vil passe bedre til nogles behov.

Scanpan CTX

Denne model er også en stegepande, der klarer sig rigtig godt, og som er meget populær. Den er endda blevet kåret som stegepande bedst i test af Aftonblandet, og her har den især fået ros for at stege utrolig jævnt samt at give en flot stegeskorpe. Det er med til at gøre, at denne pande er rigtig god til at lave alt fra lækre bøffer til lækre pandekager. Herudover har den også den store fordel, at den er utrolig nem at rengøre. I udviklingen af denne model har der været et stort fokus på brugervenlighed og komfort, og det gør sig også gældende for selve håndtaget. Håndtaget er lavet med en ergonomisk udformning, der gør, at den passer rigtig godt ned i din hånd. Herudover er den lavet af stål, hvilket gør den meget holdbar. Det gør det endvidere også muligt at lave mad i ovnen med denne stegepande, og den kan tåle at være i ovnen med en temperatur helt op til 260 grader. Dette er en meget stor fordel, da du på denne måde får en pande og et ildfast fad i en og samme omgang. Folk, der allerede har købt denne stegepande, er yderst tilfredse, og mange har givet denne pande topkarakter. Dette gælder blandt andet køberne hos KitchenOne. Dette kan du se som et kvalitetsstempel og en sikkerhed for, at folk, der har købt denne model, er tilfredse med den.

Du kan få denne model i flere forskellige størrelser, og disse inkluderer 20, 24, 26, 28 eller 32 cm. Den har en belægning af keramisk titanium og er herudover lavet af rustfrit stål med en aluminiumskerne. Det er netop disse elementer, der er med til at sørge for, at varmen hurtigt og jævnt vil blive fordelt. Også selve håndtaget er lavet af rustfrit stål. Ved pander er det altid en god idé at være opmærksom på, hvilke redskaber du må bruge sammen med dem. Ved denne pande kan du godt bruge køkkenredskaber af metal, men for ikke at slide for meget på panden, vil vi dog anbefale, at du kun bruger køkkenredskaber af plast, træ eller melamin. Herudover kan panden godt tåle at komme i opvaskemaskinen, men det vil dog være mere optimalt at vaske den op i hånden, da det vil slide mindre på panden. Modellen kan som sagt fås i flere forskellige størrelser, og priserne i nedenstående oversigt vil variere herefter. Vi vil dog ved hver pande og pris oplyse størrelsen, så du kan få det bedste overblik. Hvis du ønsker at se priser på nogle af de andre størrelser, kan du blot klikke dig ind på forhandlernes hjemmesider og se alle størrelser og priser.

Raadvad All Steel

Denne model er efter vores mening en rigtig god stegepande. Det er vi ikke de eneste, der synes, for denne model har faktisk fået 5 ud af 6 stjerner hos Gastromand, og den er blevet topscorer i Søndagsavisen. Den får især ros for dens mange gode egenskaber samtidig med, at den har en rigtig god holdbarhed. Denne stegepande har også en rigtig god varmefordeling, og den kan blandt andet godt holde til at blive kølet ned med koldt vand, efter den har været oppe på en meget høj temperatur. En af de største fordele ved denne model er nok, at den bliver hurtig varm. Vi kender alle det, at man bare står og venter på, at panden bliver klar, men med denne pande behøver du altså ikke at vente i særlig lang tid, før den er klar til brug. Denne Raadvad/Foskars All Steel er en del af en serie af navnet All Steel. Det betyder, at du kan få denne pande i flere forskellige størrelser, men det betyder også, at du kan få gryder og sauterpander med låg i samme serie.

Modellens ydre design er lavet i rustfri stål, og den indvendige side har Ceratec belægning. Denne belægning har den store fordel, at den modvirker, at madrester brænder fast på panden. Det betyder altså, at denne Ceratec belægning har de samme egenskaber som Teflon belægning. Dog viser det sig, at denne Caratec belægning rent faktisk kan tåle lidt højere temperaturer, og derfor vil nogle foretrække denne type fremfor Teflon. Panden er også udstyret med et rigtig godt greb, der sikrer dig, at du kan holde ordentligt fast i panden, både når du tilbereder og serverer maden. Dette er en meget stor fordel, da det er med til at sørge for en mere sikker madlavningsproces. Lige som de andre modeller i denne stegepande test kan også denne model tåle at komme i opvaskemaskinen. Dog vil vi igen gøre opmærksom på, at dette kan slide meget på panden, og derfor anbefaler vi, at man altid vasker sine pander op i hånden for at undgå slid.

Skeppshult Professional

Vi slutter denne stegepande test af med endnu en kvalitetsmodel, der er blevet topscorer hos Aftonblandet og anbefalet af Gastromand. Det er en støbejernspande, og især denne pandetype er populær hos rigtig mange kokke, når de skal lave lækker mad. Med en støbejernspande kan du nemlig stege din mad ved meget høje temperaturer. Modellen har en høj massefylde, og netop dette er med til at sikre, at temperaturen forbliver høj, når du eksempelvis lægger dit kød på panden. Netop dette er med til at sørge for, at du vil opnå et rigtig godt stegeresultat. Udover at sikre god stegning så er støbejernet også med til at sikre en længere holdbarhed, end hvis panden ikke var lavet af støbejern.

Modellen, vi tager udgangspunkt i her, er 28 centimeter i diameter, hvilket er en størrelse, der passer til de flestes behov. Denne pande er blevet støbt på en fabrik i Sverige, og efter støbningen er den blevet indbrændt med rapsolie. Netop dette skaber en non-stick funktion, hvilket er en utrolig populær funktion. Her er det utrolig vigtigt at være opmærksom på, at du ikke må vaske denne pande med sæbe, da det vil ødelægge denne belægning, og jernet kan endvidere ruste. Derfor kan du rense panden på en anden måde, og det kan du eksempelvis gøre ved at opvarme panden og fordele et lag af salt på den. Herefter skal den have lov til at stå lidt tid, hvorefter du dækker bunden til med olie. Denne proces gentager du, og så er støbejernet beskyttet, og du vil kunne bevare pandens non-stick funktion.

ANDRE POPULÆRE GUIDES