Symaskine Test | Se Top 5 bedste Symaskiner her [2021]

At finde en ny symaskine kan være svært i sig selv. Med så mange muligheder på markedet er det svært at finde frem til, hvilken en der er den bedste til dine behov. Derfor finder du her en symaskine test. Alle produkterne er nøje udvalgt, og langt de fleste er blevet testet af ekspertkilder som Taenk.dk, hvor der er blevet testet med så objektive briller som muligt.

I testen har vi samlet seks forskellige modeller. Disse spænder vidt og bredt i forhold til funktioner, placering og pris. For at gøre det så overskueligt for dig som muligt har vi samlet dem alle i en produktoversigt, som du finder nedenfor. Her kan du også se nogle af de vigtigste egenskaber hos maskinerne.

Hvordan tråder man en symaskine? Sådan har Taenk.dk testet

Inden vi går i gang med at fortælle mere om de forskellige symaskiner, vil vi hurtigt gennemgå, hvordan Taenk.dk har foretaget en række tests. Alle er baseret på samme grundlag, så det er nemt at sammenligne de respektive modeller. Først og fremmest kigger de på, hvor god maskinen er til at sy på forskellige måder. Det gælder også, hvor tykt stof den kan holde til at sy i.

Herefter bliver der også foretaget en vurdering af maskinens klargøring. Er det nemt at tråde maskinen, så den er klar til brug? Og er den let at sy på? Også funktionaliteten bliver vægtet højt, og så er der selvfølgelig også fokus på støjniveauet. Der er nemlig stor forskel på maskinernes støjniveau, hvilket kan have en stor betydning for mange.

Holdbarhed og sikkerhed er også noget, der er blevet kommenteret på i testen, og det samme gælder for brugervejledningen. Syningen bliver vægtet højest sammen med brugervenlighed, hvor funktioner også udgør en stor faktor.

Testvinder: Husqvarna Opal 650 – En god symaskine i den dyre prisklasse

 • Nem betjening med fodpedal og start/stop knap
 • Hukommelsesfunktion
 • Stort display, der guider dig gennem forskellige trin
 • Generelt god til at sy på mange forskellige måder.

Her starter vi med én af de maskiner, der har placeret sig godt i midten i Taenk.dks symaskinetest. Husqvarna har i mange år leveret nogle solide maskiner til hjemmet, og derfor får den også toppoint i forhold til sin holdbarhed. Maskinen har også hele 160 muligheder for forskellige typer af sting, og derfor kan den være god for dig, der allerede har et godt kendskab til syning.

Generelt klarer maskinen sig godt over hele linjen. Dens display er en stor styrke, idet den gør arbejdet langt nemmere for dig. Når vi kigger på syningen, er den særdeles velegnet til at sy krydsende sømme og sammensyning af forskellige typer stof. Den klarer sig også godt, når der skal laves knaphuller, og så er det nemt og overskueligt at skifte nål samt at tråde maskinen. Sidstnævnte er en vigtig del af en god maskine, der er brugervenlig.

Der er også nogle forbedringsmuligheder i maskinen fra Husqvarna, hvis den vurderes ud fra sin høje pris. Sikkerheden vurderes som middel i testen, og det burde være bedre på en avanceret maskine som denne. Den egner sig ikke godt til at sy lynlåse i, og så er det altså en tung fornøjelse at arbejde med maskinen. Den vejer hele 10,4 kg, hvilket er meget for en klassisk symaskine. Alt i alt en god maskine, der samtidig også kunne forbedres på en række områder.

Toyota OEKAKI 50G – Den bedste maskine til prisen

 • Stilrent og lækkert design
 • En computerstyret symaskine med god brugervenlighed
 • Digitalt display
 • Masser af ekstraudstyr.

Her kommer vi til en model, der ikke er nævnt i testen hos Taenk.dk, men som skal med alligevel. Det er nemlig den populære model fra Toyota, der kan noget helt særligt. Den skiller sig dermed ud fra mange andre modeller. Helt grundlæggende arbejder denne symaskine med nogle andre teknologier, idet den er computerstyret. Det giver dig muligheden for at sætte gang i kreativiteten på en helt ny måde.

Denne smukke symaskine fra Toyota vandt tilbage i 2015 Red Dot Design Award for dens produktdesign. Du får altså en symaskine, du nemt kan lade stå fremme og pynte i hjemmet. Men det er ikke kun dens udseende, der er værd at skrive om. Du får en elektronisk maskine med hele 50 forskellige stingprogrammer samt et drop-in spolesystem. Det sætter brugervenligheden i top, så du nemt kan gå i gang. Samtidig kan den sy hen over 12 lag stof ad gangen.

Maskinen er yderst solid og slidstærk. Her får du masser for dine penge, og den placerer sig inden for et ganske fornuftigt prisleje. Den store fordel er alle de ekstra ting, der følger med til maskinen. Det drejer sig blandt andet om en speciel glidefod, forskellige typer af nåle, en trykfod til zig-zag og en trykfod til overlock. Og så har du muligheden for at arbejde så kreativt som muligt. Du kan nemlig skabe dine egne design gennem frihåndssyning.

Singer 8280 – En billig og let symaskine til nybegynderen

 • Den billigste model i testen
 • Generelt god til at sy inden for forskellige kategorier
 • Stinglængde og stingbredde kan justeres trods den simple maskine.

Her får du testens billigste model, der samtidig har en lille og fiks størrelse. Disse to ting er også noget, som Taenk.dk fremhæver i deres test af denne symaskine fra Singer. Denne lille maskine scorer generelt nogle solide karakterer i testen, hvor det er støj, brugervenlighed og funktioner, som du skal gå på kompromis med. Maskinen er det bedste valg til dig, der gerne vil prøve kræfter med syningen og skal starte fra bunden.

Maskinen er generelt god til de forskellige discipliner inden for syningen. Især når det gælder at sy i tykt stof og over krydsende sømme, scorer den topkarakterer. Den er også god til at kante, sy tæt på kanten og lave usynlige sting. Den kan altså alt det, som en klassisk symaskine skal mestre, for at den kan være brugbar i enhver situation. Du skal selv sørge for knaphullerne, da den automatiske funktion er sparet væk. Dog fungerer den manuelle funktion særdeles godt.

Når vi kigger på brugervenligheden, er der her nogle ting, der godt kunne være bedre. Men prisen taget i betragtning er dette en af de bedste symaskiner inden for prisklassen. Monteringen af stingplade er svært på den lille maskine, og så kunne trådningen gå lidt nemmere. Samtidig er fodpedalen ikke noget at råbe hurra for, men her kan du altid vælge at investere i en anden model. Alt i alt en super god maskine, der kan anbefales til nybegynderen.

Singer Legacy FC440 – Luksusmaskinen til den professionelle

 • 200 forskellige stingindstillinger
 • Stort display
 • 13 forskellige knaphulstyper.

Her kommer en model, der er til dig, der elsker godt udstyr. Denne model fra Singer skal med i testen, da den er spækket med forskellige indstillinger. Prisen er også derefter, og derfor placerer denne model sig ikke som bedst i test symaskine. Dog er der rigeligt positivt at sige om den, og her er de 200 forskellige stingindstillinger helt klart værd at nævne. Netop de mange funktioner og indstillingsmuligheder gentager sig ved modellen. Du har også 13 forskellige knaphulstyper, som maskinen kan klare automatisk for dig.

Samtidig kommer maskinen med meget forskellige udstyr. Du kan eksempelvis nyde godt af en all-around fod, en broderifod og en hjælpe-spolenål. Brugervenligheden er sat i højsædet, men det forudsætter altså også, at du kan håndtere en mere avanceret maskine. Maskinen vil også hjælpe dig med at strække eller trække stoffet sammen under syning, så det bliver nemmere for dig under arbejdet.

Maskinens pris er noget af det, der gør den mindre attraktiv for dig. Du betaler nemlig meget for de ekstra indstillinger, og det er sjældent, at du får brug for samtlige 200 indstillinger. Dens LCD-touchskærm gør det til gengæld nemt for dig at arbejde på maskinen. Støjniveauet er middelmådigt, hvilket kunne forventes at være bedre ved en maskine som denne. Det her er altså maskinen til dig, der gerne vil have alle muligheder for at sy på forskellige måder.

Janome DC4030 – Symaskinen, der er bedst i test hos Taenk.dk

 • Bedst i test hos Taenk.dk
 • Stort display
 • Meget god holdbarhed.

Den sidste model i vores test er den, der har scoret flest point i testen hos Taenk.dk. Dermed synes vi også, at du skal have muligheden for at læse mere om denne skønne symaskine. Denne maskine scorer høje karakterer på næsten alle områder. Her er det især på baggrund af syning og brugervenligheden, at den lægger sig i toppen af testen. Du får en maskine, der kan klare alle former for syning, og især når det gælder syning af knaphuller, klarer den det eminent.

Maskinens brugervenlighed er som nævnt også noget af det, der fremhæves. Den scorer topkarakter inden for trådning og at skifte nål, hvilket kommer dig til gode i sidste ende. Det kan nemlig være noget af en udfordring på nogle maskiner. Indstilling af forskellige sting er også nemt for dig. Du finder omkring 30 forskellige stingindstillinger, hvilket gør det overskueligt for dig at vælge. Du slipper for en maskine, der er alt for teknisk, men som i stedet for rummer alt det, du har brug for. Den kommer i et klassisk design, og den er nem at opbevare grundet dens passende størrelse.

Når det kommer til maskinens svagheder, skal vi forbi støjniveauet. Den larmer desværre en smule, når der syes i flere forskellige lag. Jo tykkere og flere lag, desto højere bliver lyden. Og så er den ikke særlig god til at sy i kanter. Men kan du leve med dette, er det altså en yderst fornuftig maskine, der dog ligger i den høje ende i forhold til pris.

Valg af din nye symaskine

Vi har nu givet dig fem forskellige symaskiner, der hver især kan noget forskelligt. Selvom det indsnævrer feltet for dig, kan det stadigvæk være svært at vælge den helt rigtige. Når du skal vurdere, hvilken model du skal have, er det især dit niveau samt dine behov, du skal prioritere.

Er du nybegynder, kan du med fordel spare nogle penge på de mange funktioner, som de mere avancerede maskiner har. For at kunne få brug for alle disse skal du nemlig kende godt til faget og til de forskellige teknikker, du kan bruge. Som nybegynder kan du med fordel købe Singer 8280, der er den perfekte begyndermodel. Den er god på de mest basale områder, og så er den let og lille at have stående.

Er du mere til den æstetisk flotte model, kan vi kun sige god for modellen fra Toyota. Du finder den enten i en støvet grøn eller i rød, og derfor kan den passe ind i ethvert moderne hjem i dag. Dens solide konstruktion og innovative arbejdsgang kan være med til at skubbe til din kreativitet. På den måde opstår der nye muligheder for dit sy-arbejde.

Janome 4030 DC er et fornuftigt valg for dig, der elsker at sy, men som gerne vil holde dig til de grundlæggende teknikker og indstillinger. Jo flere indstillinger, desto mere avanceret bliver det at bruge maskinen. Det kan hurtigt blive svært at finde tilbage til udgangspunktet, og det undgår du med denne model. Men hvis du er rutineret og gerne vil have så mange muligheder som overhovedet muligt, er de to mere avancerede modeller gode for dig. Dog skal du overveje, om du vil betale for disse ekstra indstillinger.

Generelt set kan det være en god idé altid at have prisen med som en overvejelse. Vi har været inde på det i vores test, men hold øje med, om du kan finde en symaskine på tilbud og dermed få mere for dine penge. På den måde kan du måske få den af maskinerne, som du helst vil, og endda til en endnu bedre pris. Så er du klar til at tage hul på nye kreationer og blive endnu dygtigere på din nye symaskine.

Kilder

ANDRE POPULÆRE GUIDES