Tablet Test – Top 7 Bedste tablet til prisen lige her (2022)

I de senere tider har tablets for alvor vundet frem blandt danskerne. Det er endnu ikke alle, som ejer en, men vi tør næsten godt sige, at der er flere, som har prøvet en, end folk der ikke har.

Det er naturligvis ikke tilfældigt, at tabletten er blevet en favorit for mange. Den repræsenterer friheden i at kunne have alle funktionerne fra en computer med sig under armen og i tasken til hver en tid. Den repræsenterer det nemme, det tastaturfri og det fleksible, og selvom computere i dag også er små og nemme at have med, er det stadig noget helt andet med en tablet.

Vi har her udvalgt seks forskellige tablets, som vi har testet. Vi fremlægger vores meninger om de forskellige produkter, så du forhåbentligt lidt nemmere kan træffe valget om, hvilken tablet du skal vælge. Vi bestræber os på at præsentere dig for et bredt udsnit af markedets forskellige tablets, og det indebærer naturligvis også forskellige mærker.

Testvinder: Apple iPad Air - Effektiv og billig iPad fra Apple

Vi starter ved Apple, som unægtelig må være et af de første mærker, som mange tænker på, når det handler om tablets. Lige siden Apple lancerede deres første MacIntosh-computer, har de været blandt de førende på markedet. De følger med tiden og laver produkter, som uden undtagelse bliver publikumsfavoritter, og sådan forholder det sig altså også med deres bud på tabletten, nemlig iPaden. Her skal vi helt konkret se på denne Apple iPad Air.

Denne model har en hukommelse på 32GB, som lader dig downloade mange forskellige apps og tage billeder og videoer. Denne model er grå og ultratynd og let. Den er kun 7,5 millimeter bred og vejer kun 469 gram. Den er blandt de mest effektive og billige tablets, som du finder på Refurb.dk, og den er helt optimal til at surfe på nettet, tjekke mails og beskeder samt se videoer.

Skærmen er en 9,7 tommer Retina-skærm i meget høj opløsning, og batteriet har en levetid på op til ti timer. Ved køb af denne iPad følger der en strømforsyning med.

Til dem, som ikke kender refurb.dk i forvejen, kommer vi her med en kort præsentation. Hos refurb.dk sælges der kun brugt IT-udstyr, og det gør altså, at du kan spare op mod 50 procent i forhold til varernes nypris. Du får samme fortrydelsesret, som havde du købt varerne fra ny, og du garanteres tilmed, at produkterne er rensede og nyinstallerede. Refurb.dk repræsenterer på mange måder den sikreste måde at købe brugt IT på.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet - Brugt Lenovo ThinkPad med tastatur

Testens næste tablet er ligeledes fundet hos refurb.dk og dermed brugt. Denne gang handler det om en ThinkPad fra Lenovo med tastatur og SSD-harddisk, som giver en super hurtig tablet. Skærmen har touch-funktion, så du kan altså både vælge at bruge tastaturet eller lade være. Det er op til dig. Prisen på denne tablet er væsentligt højere end på testens forrige model, men der følger også en del ekstrafunktioner og -muligheder med.

En Lenovo ThinkPad som denne minder på mange måder om en almindelig bærbar computer – blandt andet på grund af tastaturet, men også andre funktioner gør, at man tænker i de baner. Tabletten har et velfungerende webcam, som lader dig være i videokontakt med dine kære.

Hukommelsen på 16GB kombineret med SSD-harddisken giver dig en meget hurtig tablet, som ovenikøbet lader dig gemme og downloade i stor stil.

Tastaturet klikkes sammen med tabletten magnetisk, og du kan dermed også let tage det af, hvis du ønsker det. Denne model har desuden en batteritid på helt op til 16 timer, så den er helt oplagt at tage med på farten.

Operativsystemet er Windows 10, og det fungerer altså nøjagtigt som det, du kender fra Windows-computere.

Idet denne ThinkPad forhandles ved refurb.dk, gælder de samme regler som ved iPad’en ovenfor. Du får således fuld fortrydelsesret, et renset og nyinstalleret produkt, ligesom du sparer mange penge.

Huawei MediaPad T5 10.1" 32GB - Lækker tablet fra Huawei

Hos Apple hedder det iPad, hos Lenovo hedder det ThinkPad, og hos Huawei hedder det MediaPad, og det er netop en MediaPad, vi skal se lidt nærmere på her. Huawei er i høj grad et brand, som har vundet frem over den senere tid, og mange ser det som et rigtig godt alternativ til det ellers dominerende Apple. Er du ude efter en velfungerende, lækker og ikke mindst billig tablet, skal du læse videre her.

Denne MediaPad fra Huawei har en Full HD-skærm på hele 10,1 tommer og en hukommelse på 32 GB. Det gør – blandt meget andet – denne tablet helt oplagt til at surfe på nettet, læse en bog eller se et afsnit af din yndlingsserie på farten. Skærmen i Full HD lader dig desuden ikke gå glip af noget. Der er gode kameraer både på for- og bagsiden af tabletten, og uanset hvordan du foretrækker at tage billeder, bliver de gode og i høj kvalitet.

Designet er lækkert, og tabletten er slank og let i sit udtryk. Samtidig er den produceret således, at den er robust, hvis du eller barnet skulle risikere at tabe den. Og apropos barnet – har du børn, som indimellem låner din tablet, bliver du garanteret glad for at høre, at denne model har en smart KidsCorner-funktion. Den lader dig sætte en timer, så dit barn kun kan bruge tabletten i et vist tidsrum, ligesom du også kan vælge, hvilke apps der skal være tilgængelige for dit barn.

Dette er med andre ord en tablet, hvor der er tænkt over tingene. Det udtryksmæssige er i orden, sikkerheden og robustheden er i orden, og så er der desuden en masse praktiske ekstrafunktioner, som du lynhurtigt kommer til at sætte stor pris på.

Samsung Galaxy Tab S4 10.5" - Tablet med stor skærm til en fordelagtig pris

Testens næste tablet er denne Tab fra Samsung Galaxy. Skærmen er stor, hukommelsen er rigtig stor, og denne tablet er altså for dig, som gerne vil have lidt mere end sædvanligt. Denne tablet er ikke blandt testens billigste, men det er tværtimod en tablet med rigtig mange gode og praktiske funktioner – derfor scorer den også rigtig højt i de mange anmeldelser af modellen.

Med sin meget lille størrelse – 16,4 x 0,7 x 24,9 centimeter – er denne tab fuldstændig oplagt at have med sig i tasken. Skærmen er på hele 10,5 tommer, og med en touch screen med MultiTouch kan du nemt navigere rundt, lige præcis der hvor du ønsker.

Den store hukommelse på hele 64GB tillader dig at bruge tabletten til lige det, du allerhelst vil. Der er rigeligt med plads til at downloade apps, videoer og til at tage stribevis af billeder. Kameraet er nemlig blandt de bedste, du kan få på en tablet. Både for- og bagkameraet er i super høj kvalitet, hvilket i høj grad er én af de ting, som gør denne model til en publikumsfavorit.

Sikkerhedsmæssigt er modellen også helt i top. Du kan slå øjescan-funktionen til, således at dit øje scannes, når du vil låse tabletten op. På den måde er det umuligt for andre end dig at åbne og bruge tabletten.

Når du handler hos proshop.dk, får du mulighed for at splitte betalingen af din nye tablet op i flere bidder. Du kan naturligvis altid vælge at betale det hele på én gang, men kan du ikke det, kan du sprede betalingen ud over længere tid og på den måde stadig få råd til din drømmetablet.

Acer Switch 3 SW312-31-C2FT - Fleksibel tablet med mange ekstra-funktioner bl.a. aftagelig tastatur

Det næste brand, hvis tablet skal repræsenteres her i testen, er Acer og denne Switch 3-tablet. Ligesom ved Lenovo-modellen, som vi var omkring i starten, minder denne tablet på mange måder om en bærbar computer, og selvom prisen er lavere end ved Lenovo-modellen, får du også her rigtig mange lækre og brugbare detaljer.

Først og fremmest har denne tablet fra Acer et aftageligt tastatur og en smart udklappelig holder, som lader din tablet stå af sig selv, uanset om der er tastatur på eller ej. Skærmen er på hele 12,2 tommer, hukommelsen er på 64 GB, og du får altså en yderst solid tablet med rigtig meget plads. Skærmen er desuden med touch-funktion, så du selv kan vælge, om du vil bruge tastaturet eller ej. Vægtmæssigt er denne tablet en smule tungere end andre i testen, men med en vægt, der stadig ikke overstiger 1,5 kilo, er der vist ikke så meget at klage over.

I denne tablet får du en mikro-USB-indgang, og det er blot endnu en af de ting, som trækker den i retningen af at være en bærbar – og så alligevel ikke. Det er en tablet, men den har bare fået en lang række ekstrafunktioner med i pakken, så brugen af den giver dig rigtig mange forskellige muligheder.

Modellen forhandles hos Wupti.com, hvor der er hurtig levering samt mulighed for at splitte betalingen op i flere dele.

Som testens sjette og sidste tablet vil vi gerne præsentere denne fikse model fra POV. Størrelsesmæssigt er den meget mindre end testens øvrige modeller, men denne tablet er helt oplagt til dig, som primært gerne vil have en simpel tablet, du kan tage med dig – uden utallige ekstrafunktioner, som du måske alligevel ikke får sat dig ind i. Og ikke mindst slipper du rigtig billigt…

Skærmens størrelse er på beskedne syv tommer, og selvom det er testens absolut mindste, skal man absolut ikke kimse af det. Skærmen er stadig rigeligt stor til at surfe på nettet, se en video eller spille et spil.

Hukommelsen er den mindste af sin slags, nemlig 8 GB. Igen er det altså ikke en tablet, som du kan downloade alverdens ting på, men har du ikke de store behov for det alligevel, er den helt oplagt.

Den lille størrelse gør den super praktisk at have med på farten, og det ér nu engang det, som var idéen med tablets i første omgang.

Trods den lille størrelse får du stadig hele to styks kamera – et foran og et bagpå. Kvaliteten er ikke den højeste blandt testens modeller, men det er der.

Denne model forhandles hos Wupti.com, og som kunde her får du megen fleksibilitet på forskellig vis. Du får lynhurtig levering, og så får du mulighed for at splitte betalingen op, hvis du ønsker det.

Afrunding - Sådan finder du din favorit

Nu er vi nået til vejs ende, og vi har præsenteret hele seks gode tablets og lige så mange mærker for dig. Formålet med at lade alle tablets være fra forskellige mærker er at give dig den diversitet, som er vigtig, inden man træffer valget om, hvilken tablet man skal vælge. Er man ikke velbevandret i tablet-verdenen, kan mange godt have en tendens til at tro, at Apple er den eneste producent på markedet. Apples produkter er gode, og deres popularitet er velbegrundet. Alligevel ville vi gerne præsentere et mere varieret udvalg for dig.

Testen rummer tablets i alle prisklasser – billige og knap så billige – ligesom du også så enkle tablets og tablets med mange ekstrafunktioner. Du så tablets med og uden tastaturer og med små og store skærme.

Nu er der efterhånden kun tilbage for dig at finde ud af, hvilken tablet der matcher dine behov bedst, for i sidste ende er det det, der afgør, hvilken tablet du skal vælge.

ANDRE POPULÆRE GUIDES