Terrassevarmer Test – Top 4 Bedste Terrassevarmere (2024)

Sommeren i Danmark er desværre ofte en kort fornøjelse. Dette betyder at danskerne generelt forsøger at få så meget ud af den danske sommer som muligt, og man ønsker derfor heller ikke at snydes for de lækre sommeraftener som nydes bedst sammen med venner, familie, god mad og vin. Dog finder mange det for koldt, at opholde sig på terrassen alt for længe om aften, idet manglen på sol og eventuel tiltagende vind hurtigt kan fjerne den lune sommerfornemmelse.

Ved hjælp af tykke trøjer og tæpper, formår de fleste alligevel at klare sig et par ekstra timer på terrassen, dog fjerner nødvendigheden i at iklæde sig de mange lag hurtigt fornemmelsen af dansk sommer. En måde hvorpå du kan få mere glæde af den danske sommer, uden at skulle hive de store sweatre og tæpper frem når du har gæster, er ved at investere i en terrassevarmer. Terrassevarmere er en fantastisk måde hvorpå du kan gøre sommeraftnerne lidt længere, både til dagligt med familien samt i weekenderne når der er gæster. En terrassevarmer er i stand til at opvarme store områder af flere meters radius, hvilket betyder at alle har mulighed for at blive lunet når først terrassevarmeren er taget i brug, hvilket er en yderst stor komfort at have når man opholder sig udendørs.

Alt efter behov findes der flere forskellige modeller, samt typer af terrassevarmere. Typisk kan du veksle mellem el, gas og brænde, dog vælger de fleste den eldrevne terrassevarmer, idet den fylder betydeligt mindre end eksempelvis gasdrevne terrassevarmere, som typisk er dem man ser anvendt på caféer. Det er nemlig ikke alle der har mulighed for eller plads til at placere en flere meter høj terrassevarmer på terrassen, og det kan derfor være rart med nogle gode alternativer. Den eldrevne terrassevarmer fås i en praktisk størrelse der passer ind i ethvert hjem, hvad end du er interesseret i en terrassevarmer der kan placeres under havebordet, på havebordet, monteres på parasollen eller måske en helt fjerde løsning, så vil en eldrevne terrassevarmer uden tvivl kunne give dig den rette udendørs løsning.

Der er ingen tvivl om, at en terrassevarmer kan give en hel del glæde til dig og dem der bor i husstanden, men på samme vis er der heller ingen tvivl om at det kan være en svær opgave at skulle finde frem til den helt rette terrassevarmer. Der findes i dag et hav af muligheder og løsninger indenfor terrassevarmere, og med et marked der hele tiden ekspanderes og redefineres, kan det være rart at få den hjælp man nu engang kan, til at foretage sig den helt rette investering.

Af samme årsag har vi valgt at lave en test over forskellige udvalgte terrassevarmere, så du kan blive klogere på hver enkelt individuelle terrassevarmeres funktioner og kunnen, inden du gør dig dit endelige køb. I testen vil vi i alt kigge på 4 forskellige terrassevarmere, hvorefter det selvfølgelig er op til dig at afgøre, hvorvidt en af de fire udvalgte terrassevarmere kunne være det rette valg for dig.

Testvinder: Hortus terrassevarmer - Gulvmodel med bord 900/1200/2000 W

Som den første blandt vores fire udvalgte terrassevarmere finder du Hortus terrassevarmer – Gulvmodel med bord 900/1200/2000 W. Denne model er en terrassevarmer med el, hvilket betyder at det er påkrævet at du tilslutter den til en stikkontakt – dog vil du derefter nemt og hurtigt få gang i din terrassevarmer, i løbet af blot få sekunder. I og med at denne model er en eldreven terrassevarmer, er du i stand til at anvende den både indendørs som udendørs, og det kan være særdeles rart hvis man eksempelvis har orangerier, sommerhus eller kolonihavehus, hvor der nemt bliver køligt indendøre.

Hortus terrassevarmer – Gulvmodel med bord 900/1200/2000 W er udviklet med den såkaldte golden tube opvarmning, hvilket betyder at terrassevarmeren kun opvarmer de flader den selv registrerer via infrarøde stråler. Du undgår derfor unødvendig energispild, hvilket gør netop denne type terrassevarmer både økonomisk og miljøvenlig. Desuden er modellen udstyret effekttrin, hvorfor du kan tilpasse varme indstillingerne efter behov. På denne måde får du det mest effektive udbytte muligt. Som en ekstra bonus er denne terrassevarmer udformet således at der har været plads til at indbygge et bord rundt om selve stolpen. Dette gør det altså muligt at stå under terrassevarmeren og udnytte bordfunktionen mens man holder varmen.

Rent praktisk er Hortus terrassevarmer – Gulvmodel med bord 900/1200/2000 W ca. 2 meter høj, med en diameter på 59 cm. hvor den er bredest. Terrassevarmeren er fremstillet af aluminium og rustfrit stål, hvilket gør den modstandsdygtig, i så fald at du ønsker at lade den stå ude. I modsætning til hvad man forventer af en eldreven terrassevarmer kan du desuden glæde dig over, at denne model har et dækningsområde på 8-10 m2, hvilket svarer til et spektrum af 10-12 personer. De estimerede funktionstimer ligger på omkring 7000 timer og desuden ligger energiudnyttelsen på omtrent 92%, hvilket gør denne model til et rigtig godt valg.

Hortus terrassevarmer - Bordmodel 1200/2100 W

En anden model fra Hortus, er Hortus terrassevarmer – bordmodel 1200/2100 W. Denne model er også endnu en eldreven terrassevarmer, som kan placeres på bordet, hvis man eksempelvis ikke har plads til at have en hængende eller stående andetsteds. Dette er derfor en praktisk og god løsning på en terrassevarmer, som grundet sin størrelse også let kan transporteres med rundt, efter behov. Ved at placere modellen midt på bordet fordeles varmen jævnt ud til alle dem der sidder rundt om, hvilket er yderst praktisk. Rørene anvendt i netop denne model er infrarøde halogen med mellem/kortbølge, som sikrer dig en jævn og effektiv varme til de kølige sommeraftener.

Du har også mulighed for at indstille terrassevarmeren ved hjælp af de to effekttrin af henholdsvis 1200 og 2100W, så du kan få den helt rette temperatur når du tager denne bordmodel i brug. Terrassevarmeren er fremstillet i aluminum og rustfrit stål, og har en højde og diameter på henholdsvis 80 og 50 centimeter. Det er muligt for denne Hortus model af sprede varme på 6-8 m2, hvilket svarer til 8-10 personer, som enten kan sidde eller stå rundt om bordet. Estimeret funktionstid er ca. 5000 timer, og du kan med denne model glæde dig over hvor nemt det er at medbringe den indendøre, hvis der er småt med plads.

Solamagic 1400 BASIC u/afbryder

Tager vi et kig på et mærke som Solamagic, vil du også finde gode og prisvenlige terrassevarmere. Med fokus på modellen Solamagic 1400 BASIC u/afbryder vil du kunne glæde dig over en fleksibel og højkvalitets terrassevarmer, som kan monteres på enten væg eller loft. I nogle tilfælde vil det også være muligt at montere den som ophæng i en parasol, men alt dette afhænger af hvilken type parasol du har.

Det smarte ved Solamagic 1400 BASIC u/afbryder, er at den kan monteres hvor du lyster, om så du blot har en balkon, en større terrasse eller måske et skur, hvor du finder det nyttigt at have lidt ekstra varme hen mod aftenen. Du er derfor ikke begrænset af dit hjem, ved at vælge en model som denne. Terrassevarmeren Solamagic 1400 BASIC u/afbryder er udstyret med infrarød teknologi, som gør den anvendelig indendørs som udendørs. Du bør derfor heller ikke bekymre dig og hvorvidt der er sikkerhedsrisiko, ved at ophænge den det pågældende sted, alt det kræver er blot adgang til strømforsyning.

På samme vis behøver du heller ikke bekymre dig om et udendørs ophæng, idet terrassevarmeren er fremstillet i vejrbestandigt aluminium og rustfrit stål, som garderer dig mod vind og vejr. Solamagic er desuden i stand til at fordele varme på et areal af 12 m2, hvilket er atypisk taget både størrelse (230 mm. X 444 mm. X 110 mm.) og type i betragtning. Dog er dette selvfølgelig kun en fordel for dig, hvis du ønsker en praktisk og effektiv terrassevarmer, der kan placeres hinsides jorden.

Hortus terrassevarmer - Under bord 800 W

En sidste model fra Hortus som sniger sig med i testen, er Hortus terrassevarmer – under bord 800W. Denne model er fremstillet således at du kan placere den under et bord, i så fald at du finder behov for at få en jævn og god varme nedefra, når man som familie og venner samles rundt om bordet til aftensmad eller hygge på terrassen. Denne model er også en eldreven, og gør det nødvendigt for dig at have en strømforsyning i nærheden, for at kunne udnytte modellens potentiale.

Hortus terrassevarmer – under bord 800W er fremstillet i aluminium, rustfrit stål og plast, og er desuden forsynet med en væltesikring, som afværger unødig energispild. Det er således at ved hjælp af væltesikringen afbrydes strømmen, så snart terrassevarmeren er væltet, og når terrassevarmeren endnu engang er placeret oprejst under bordet vil strømtilførslen genoptages.

På denne måde undgår du, at din terrassevarmer spilder energi ved at opvarme jorden, i så fald at man kommer til at tippe den over med et uforsigtigt ben under bordet. Du behøver heller ikke bekymre dig om, hvorvidt denne model nu passer ind under dit havebord, da denne terrassevarmer er produceret til at kunne passe ind under ethvert havebord beregnet til spisning og lignende. Med en højde på 65 cm. og en diameter på 20 cm. formår terrassevarmeren dermed at passe perfekt ind under diverse haveborde, samtidig med at der er rigelig plads til benene.

Der er anvendt infrarød halogen, og med golden tube funktionen er terrassevarmeren i stand til at udsende varme af 3-4 m2, hvilket svarer til 4-6 personer. Du kan derfor med stor fordel investere i en terrassevarmer fra Hortus, hvis du leder efter en der sikre dig god og jævn varme, samt høj sikkerhed under borde både indendørs og udendørs.

Terrassevarmer med el

Den mest typiske terrassevarmer i dag er for mange nok terrassevarmeren med el. Denne type terrassevarmer er fordelagtig for dem med terrasser der enten er overdækkede eller som har en vis form for læ/vægge, eksempelvis et orangeri. Her er der ingen fare ved at have en eldreven terrassevarmer, idet der anvendes enten infrarød varme eller reflektorvarme. Den infrarøde varme er en intelligent varme, dvs. de infrarøde varmestråler kun opvarmer de personer eller genstande som strålerne rammer, hvilket gør at du som ejer af denne type undgår varmespild.

Dette gør altså lige netop denne type terrassevarmer sikker ved brug, samt effektiv uafhængigt af vejret (vindstille eller blæsevejr) samtidig med at den miljøskadelige effekt minimeres markant, grundet energiforsyningen. Ulempen kan dog for nogle være den fysiske begrænsning, idet terrassevarmeren ikke er fritstående, og dermed er bundet af en tilgængelig strømkilde i form af stikkontakt, samtidig med at den i højere grad ikke har mulighed for at opnå så stor en varme radius såsom en terrassevarmer med enten brænde eller gas.

Terrassevarmer med gas

En anden type terrassevarmer, som også bliver taget meget i brug – specielt af caféer og andre steder i bylivet, er terrassevarmeren med gas. Terrassevarmeren med gas er en fritstående en af slagsen, som står på en fod hvori den anvendte gasflaske skjules. På toppen af terrassevarmeren finder du typisken en “hat” som er med til brede de varme stråler, der udsendes ved hjælp af gassen. Denne type kan du med stor fordel have med dig rundt, idet den ikke er afhængig af nogen strømforsyning, idet al varmen produceres ved hjælp af gas. Dog kan denne type kun anvendes udenfor, idet der udvikles CO2 ved afbrænding, hvilket også gør denne type en anelse mere miljøskadelig end eksempelvis den eldrevne. Du kan dog stadig glæde dig over, at denne type terrassevarmer er i stand til at fordele varmen i en større radius end den eldrevne.

Terrassevarmer med brænde

Den sidste type af terrassevarmere der er at finde, er terrassevarmeren med brænde. Dog forekommer lige netop denne type sjældent i den form og facon, som du forbinder ordet terrassevarmer med. Med en terrassevarmer der anvender brænde er der oftest tale om såkaldte terrassepejse, udeovne eller lerbrændeovne. Disse har derfor ikke det typiske udseende, som du ellers kender fra de to andre modeller. Fordelen ved lige netop denne type terrassevarmer, er at du kan anvende den “åbne” ild til andet end blot at afgive varme.

Mange benytter sig nemlig også af deres til at riste skumfiduser eller lave popcorn på, hvilket selvfølgelig blot tilføjer en vis ekstra hygge til aften. Ulempen bliver dog det faktum, at denne type terrassevarmer er meget massive og tunge, hvilket gør dem svære at placere hvor man ønsker. På samme vis er denne type terrassevarmer heller ikke i stand til at fordele varmen jævnt, som både den eldrevne og gasdrevne terrassevarmer er i stand til. Dog skal du selvfølgelig afstemme med dig selv, hvilke funktioner du finder passende for dit behov, når det kommer til at vælge den helt rette terrassevarmer.

ANDRE POPULÆRE GUIDES