Test af gulvafløb – sådan finder du det der passer lige til dig

Annonce

Et godt gulvafløb er en vigtig, men til tider overset del af ethvert badeværelse, bryggers og lignende rum. Det kan være prikken over i’et i din indretning, men også en praktisk og funktionel del af indretningen, og i dag er der en række alternativer til det klassiske kvadratiske afløb – om end dette stadig har sin berettigelse. Men hvilke muligheder for afløb er der og hvilke passer til lige præcis dine behov? Følg med her, hvor vi tester tre typer gulvafløb.

Linjeafløb – populært og stilfuldt

Et meget udbredt og populært alternativ til det klassiske, kvadratiske afløb, herunder særligt i brusekabiner, er et såkaldt linjeafløb. Og det er da heller ikke svært at se hvor populariteten kommer fra. Et linjeafløb er utrolig stilfuldt i sit look og tilfører de fleste brusekabiner et moderne og lækkert udtryk. Afløbene kan enten løbe langs væggen eller være mere fritliggende. Du kan sætte dem i forlængelse af hinanden, eller lad dem mødes i et hjørne. Uanset hvad er resultatet altid moderne og friskt.

Der er også en række valgmuligheder når det kommer til udseendet. Hvis du går med Unidrain, så kan du både vælge klassiske riste, forskellige mønstre og materialer. Typisk er disse i børstet, rustfrit stål og med mønstre som striber, prikker eller firkanter. Du kan dog også tage den længere ud med mere moderne designs. En lækker twist kan være i at vælge andre farver end det børstede stål. Dette kan være særligt elegant hvis det matcher resten af armaturet i dit badeværelse. Linjeafløb kan desuden gøres ganske lange, så de passer perfekt til store badeværelser.

Hjørneafløb – praktisk og pladsbesparende

En populær løsning hos mange med mindre badeværelser, særligt folk i lejligheder, er et såkaldt hjørneafløb. Hjørneafløbet er et trekantet gulvafløb der, som navnet antyder, placeres i hjørner – særligt i brusekabiner, men også andetsteds. Hjørneafløb er grundet deres form noget mindre end andre afløb, og med deres placering i hjørnet tager de heller ikke plads mit på gulvet, og kan ofte være en meget elegant og diskret løsning.

Som med linjeafløb kan de typisk fås i forskellige finishes og typer så de matcher lige præcis dine behov. Hvis du virkelig vil udnytte det diskrete potentiale i et hjørneafløb, kan en virkelig god løsning være at få lavet afløbet så det matcher dine gulvfliser. På denne måde falder afløbet helt i et med sine omgivelser, og det kan se ud som der ikke er noget afløb. Dette er som sagt velegnet til mindre badeværelser, da det kan give følelsen af et større, uafbrudt gulv, og dermed give indtrykket af mere plads i badeværelset.

Kvadratafløb – klassisk og kvalitet

Den sidste gulvafløbstype i denne test, er det klassisk kvadratafløb. Indtil videre har testen nævnt de andre afløb som gode alternativer til denne klassiske løsning, men der er absolut meget godt at sige om den. For det første går klassisk design sjældent af mode. Et kvadratafløb er måske ikke ligeså stort et stil-statement som de andre afløbstyper, men det er altid lækkert, elegant og passer sammen med de fleste indretningsstile. Perfekt til dig der vil have funktionalitet og lækkert, tidløst design.

Et kvadratisk gulvafløb er desuden et meget alsidigt afløb. Det passer ind i mange situationer, og ser ligeså godt ud i brusekabinen som i bryggerset. Så ønsker du en gennemgående stil i dine gulvafløb på tværs af hjemmets rum, kan denne afløbstype være værd at overveje. Desuden er der, som med de andre afløbstyper, en række valgmuligheder når det kommer til designs. Du kan få en række forskellige mønstre i risten, eller som med hjørneafløbet, få sat flise på så det går igen med gulvet. Alt i alt et perfekt ”all-round” gulvafløb.