Test af vaffeljern – Læs inden du køber

Mens det stadig er småkoldt og gråt udenfor, så er der ikke noget hyggeligere end at være indenfor med stearinlys, kaffe og nybagte lækre sager. Hvis din favorit er vafler, i stedet for måske pandekager eller æbleskiver, så er du kommet til det helt rigtige sted. Og har du endnu ikke købt dig et vaffeljern eller er det du har ved at være slidt op, ja så er du endnu engang kommer til det perfekte sted. For hvad skal du egentlig være opmærksom på inden du køber et vaffeljern.

Normale eller belgiske vafler?

Nu behøver man jo ikke længere at nøjes med de almindelige vafler, selvom man laver dem hjemme i sit eget køkken. For der findes også mange forskellige vaffeljern til at lave belgiske vafler med. Så inden du går ud og køber et vaffeljern, bør du måske overveje hvilken type af vafler der er din favorit, og så gå med den. Men hvis du ikke er i stand til at vælge mellem de normale og de belgiske vafler, så findes der heldigvis en løsning på det også. For nogle gange er det faktisk muligt at finde et vaffeljern med aftagelige plader, så du kan lave begge slags vafler. På den måde kan du lave lige den slags vafler du har lyst til den dag.

Til storfamilien eller selvforkælelse?

Noget andet det også er godt at gøre sig klart, er hvor meget man kommer til at bruge vaffeljernet og til hvor mange mennesker du normalt vil lave vafler til. For hvis du altid skal lave en stor portion vafler, så kan det være en fordel at få et jern der kan lave to vafler på én gang eller lave vafler der er nemme at dele. Noget der også vil gøre processen nemmere og hurtigere, er hvis jernet varmer hurtigt op og kan bage vaflerne hurtigt. På den måde kan man nemt få lavet en stor stak vafler, som alle i familien eller hele vennegruppen kan nyde.

 

Men er du på den anden side alene, eller er det bare dig og kæresten eller roommaten du vil lave vafler til, så er det måske ikke nødvendigt at kunne lave mere end én vaffel ad gangen. Måske du endda kan vælge et vaffeljern, som laver vafler der ikke som sådan er delevenlige, men i stedet har et flot mønster.

Vafler kan spises hele dagen

Hvis du er en af dem som ikke bare laver dessert vafler, men også vil bruge vaffeljernet til at lave madvafler. Så er det nok en stor fordel at få sig et jern der varmer hurtigt, så du nemt kan få dit fiks af spinatvafler dækket. For i dag kan et vaffeljern sagtens bruges til både morgenmaden, frokosten og aftensmaden. For der findes så mange måder du kan gøre dem til et måltid, ved at lave en sundere dej. Derefter er det bare at fylde nogle lækre råvarer i den bagte vaffel. Netop derfor er det vigtigt at den er hurtig og effektiv, for i en travl hverdag gider man ikke at kæmpe med et langsomt vaffeljern.

 

Når det kommer til det belgiske vaffeljern, findes der faktisk en lang række af typer af vafler man kan lave. Både inden for de søde og de salte vafler. Det er faktisk en hel trend. Overrask dine venner med en hel vaffelmiddag. Det kan være pizza vafler til hovedret og kanelsnegle vafler til dessert.

Nyd gavn af at andre har testet dem for dig

For bedre at kunne huske forskellen på nogle af de bedste vaffeljern der er på markedet, så læs den store test af vaffeljern. For de lader dig nok desværre ikke selv teste de forskellige maskiner i butikken, så kan du i stedet nyde gavn af at andre har valgt at prøve dem af og samlet deres viden og erfaringer. Her vil du nemt kunne se hvor mange watt de hver især har, om de bager vaflerne hurtigt, kan den lave mere end en af gange og så videre. Det kan være med til at gøre din beslutning om hvilket vaffeljern du vil have nemmere.

 

Uanset hvad du ender med at købe, så bliver du sikkert glad for endelig at kunne få alle de vafler du har lyst uden at skulle på café.