Toaster test – Se top 7 bedste toastere (2021)

I denne tid kan man nærmest sige, at toasteren er et modefænomen. Toast er både lækre som ret med skinke og ost, men den gør sig i høj grad også godt som rammen om en sød dessert med Nutella og banan. Maven knurrer bare ved tanken. Vi har gennemgået markedet for toastere og har samlet seks forskellige toastere i forskellige prisklasser, så det bliver nemt for dig at vælge lige præcis den toaster, som skal lave lækre toast til dig i fremtiden. Er du ude efter en billig toaster, eller er du villig til at lægge lidt flere penge? Vil du kun lave toast, eller skal din maskine være multifunktionel? Har du præferencer for design? Uanset hvad dine ønsker og behov er, er vi sikre på, at mindst én af testens toastere imødekommer lige præcis dine behov.

Læs med her for den ultimative toastertest, hvor du får indsigt i forskellige typer toasters. Når du har læst guiden til ende, er du i stand til selv at vælge netop din, så du kan få lækkert og sprødt brød hver eneste morgen. Det er altså bare lidt mere indbydende, når det knaser og har den velkendte duft, som kun en toaster kan give. Her får du vores bud på nogle rigtige gode toasters til fornuftige priser. God fornøjelse med det.

Testvinder: ON Sandwichjern

Testens første toaster ligger i den lave ende af prisskalaen med en pris på 188 kr., og modellen er da også helt klassisk. Den fås i en hvid farve med et strømlinet udtryk kun afbrudt af et indikatorlys på maskinens overside, og den har grillplader med en praktisk non-stick belægning, som letter rengøringen. Toasteren har desuden en sikkerhedsfunktion, som gør, at maskinen er beskyttet mod overophedning, og derudover har den et håndtag med cool touch-funktion.

Toasteren har en lille og praktisk størrelse og form. Den måler 23 x 22 x 8,8 cm og vejer kun 1 kg, og den fylder dermed ikke ret meget på køkkenbordet. Produkter fra ON er designet med det formål at kunne stå fremme på køkkenbordet – både i forhold til størrelse og strømlinet design. Har man ikke plads på køkkenbordet til sin nye toaster, kan denne model også sagtens opbevares opretstående i skabet.

Denne toaster er ideel til dig, som ikke har lyst til at smide mange penge efter din nye maskine. Den er til dig, som ikke behøver nogle fancy funktioner, og hvor det eneste vigtige er, at toasteren er nem at bruge, og at der er tænkt over detaljen.

Det er wupti.com, som forhandler toasteren, og der er en leveringstid på to dage på produktet samt gratis levering.

Krups Grcic Sandwich Toaster

Her har vi at gøre med en testvindende toaster. Den har vundet i både TÆNK 2015 samt i Politiken 2017. Krups’ sandwichtoaster har ekstra store og dybe sandwichplader, som måler 120 x 120 mm. Det gør, at du kan bruge andre og større brødtyper end ved mindre maskiner, hvilket kan give et anderledes og mere delikat resultat.

Toasteren har en tænd/sluk knap samt kontrollampe, som viser, når den er tændt, og når den er klar til brug. Varmelegemet kører med 850W, og det sikrer høje temperaturer og et perfekt resultat hver gang. Trods de høje temperaturer forbliver håndtagene kolde under brug og beskytter mod forbrænding. De store sandwichplader er med non-stick belægning, som gør dem nemme at bruge og lette at rengøre.

Prisen for denne maskine er lidt højere end ON-modellen, men der er dog flere ting i Krups-modellen, som retfærdiggør den højere pris. Blandt andet de store grillplader, den høje watt og også det faktum, at der er ledningsopbevaring i bunden af maskinen, så man enten kan have den stående på køkkenbordet eller vertikalt i skabet – begge dele uden at fylde ret meget.

Også på denne model er der fri levering, og leveringstiden er på omkring 1-2 hverdage.

Steba Sandwichtoaster XXL

Denne toaster fra Steba adskiller sig fra de øvrige toastere på flere områder. Først og fremmest er toasteren stor, og med hele fire formstøbte sandwichplader kan du altså lave fire toast på én gang. Det er virkelig smart, hvis du er på udkig efter en toaster, der kan stille sulten på hele familien, eller hvis du blot har en stor appetit. Selve pladerne er store i sig selv og kan således rumme de helt store amerikanertoast, hvilket er endnu en klar fordel.

Designet er tidløst, og maskinen passer ind i ethvert moderne køkken med sine sorte farver og rustfri stål. Toasteren måler 12 x 27 x 35 cm og vejer 3 kg. Ligesom testens andre toastere har denne non-stick belægning på pladerne, som giver den nemme rengøring, ligesom den har et kontrollys, der viser, hvornår maskinen er klar til brug. Der er endvidere kredset om sikkerheden med både skridsikker bund samt lås i grebet til at løfte overdelen – på alle måder en velegnet toaster til hele familien.

Læser man anmeldelserne om produktet, bliver man kun bekræftet i, at der her er tale om en rigtig god toaster. Alle lægger vægt på det smarte i, at man kan lave mange toast på én gang, ligesom det bemærkes, at dens størrelse gør, at man nemt kan tage den med på ferie.

Der er gratis levering, og der er en leveringstid på 1-3 hverdage.

Steba Multi Snack Maker 3i1- SG55

Alene maskinens navn vidner om, at der her er tale om en helt særlig toaster. Multi Snack Makeren har nemlig tre sæt plader og dermed hele tre funktioner. Den kan både lave toast, vafler samt fungere som grill til kød, grøntsager, panini og meget mere. Det er nemt at skifte mellem de forskellige plader på grund af det funktionelle click-off-system, som kun kræver et enkelt klik for at skifte plade. Pladerne er naturligvis non-stick, hvilket dog gør, at de ikke er velegnede til at komme i opvaskemaskinen. Maskinen kan indstilles til temperaturer på helt op til 210 grader, hvilket giver et lækkert resultat, uanset hvilken plade du bruger, og hvad du tilbereder.

Denne Steba-maskine har ligeledes et strømlinet og moderigtigt udtryk, og med børstet, rustfrit stål og det matte sorte plast vil den helt sikkert passe godt ind hos dig. På forsiden har maskinen desuden en kontrollampe og en temperaturkontrollampe, så man både kan se, om den er tændt, og hvornår man har opnået den ønskede temperatur.

Dette er endvidere en model, hvor der er tænkt meget over sikkerhed, og det skridsikre underlag samt låsen på grebet gør den sikker at bruge, og den fritager dig for at bekymre dig om, dine børn kommer galt afsted, hvis du kigger væk. Maskinen måler 9,5 x 25,5 x 22 cm og fås til en særdeles overkommelig pris, når man tænker på, at den kan anvendes på hele tre forskellige måder.

Coop.dk tilbyder gratis levering samt en kort leveringstid på 1-3 hverdage. Desuden reklamerer coop.dk med 14 dages fuld returret, også selvom produktet er afprøvet.

Funktion Multitoaster ST5000-CB

Endnu en gang bliver man glad og forventningsfuld, bare man læser navnet Multitoaster. Dette vidner nemlig om en maskine, som kan lidt af det hele, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting, når det kommer til toastere.

WhiteAway, som forhandler produktet, kalder maskinen for en bordgrill og lover, at denne maskine vil forlænge grillsæsonen, så den varer hele året, hvilket de færreste er utilfredse med. Er det ikke grillfunktionen, du er ude efter, kommer denne maskine med hele tre forskellige pladesæt og dermed tre separate funktioner. Den kan således både lave toast, belgiske vafler samt lækker grillmad til dig. Alle tre pladesæt er med en praktisk non-stick belægning, som giver en nem rengøring. Grundet den særlige belægning anbefaler WhiteAway rengøring i hånden for at forlænge maskinens levetid.

Maskinen har et velfungerende indikatorlys, som både viser, hvornår maskinen er tændt, og hvornår den er klar til brug.

Denne model minder umiddelbart meget om den forrige Steba Multi Snack Maker. Det som dog helt instinktivt adskiller dem, er designet. Denne model har et mere klassisk toaster-look som testens første maskine, ON-modellen. Det kan dermed være din personlige holdning til toasterens udseende, som gør udslaget, i forhold til hvilken én du vælger.

Hos WhiteAway får du en lynhurtig levering, og denne maskine vil den kunne blive sendt afsted mod dig i morgen! Derudover lader WhiteAway dig splitte regningen op med Viabill og således kun betale 10 kr. om måneden uden renter og gebyrer. Der kan alle være med!

Tefal Snack Collection

Testens sidste toaster er denne model fra Tefal, der ligesom de forrige modeller er en maskine, som har fokus på multifunktionalitet. Den leveres som standard med to forskellige pladesæt, og hvis det ikke er nok, kan du supplere med op til 10 forskellige plader senere hen. Du kan således både lave toast, vafler, panini, hjerteformede vafler, pandekager og meget mere. Tillægspladerne kan fås fra omkring 100 kr., og der medfølger et opskriftshæfte. Pladerne er nemme at tage af, og som testens eneste model tåler pladerne at blive rengjorte i opvaskemaskinen. Den kan altså være helt perfekt til dig, som vil have det hele, men som ikke har tid eller tålmodighed til at gøre maskinen ren.

Maskinen har en lysindikator, som lader dig vide, når maskinen er klar til brug, ligesom den har en praktisk integreret løsning til opbevaring af strømstik.

KopK.dk har 90 dages returret og lover at sende dig din vare efter senest seks hverdage, uanset hvilken vare du køber, og de lader dig splitte din regning op med Viabill, så du kun skal betale 27 kr. om måneden, helt uden renter og gebyrer. Du kan altså få fingrene i denne smarte maskine uden at skulle leve af havregryn resten af måneden, hvilket ville være en skam med en helt ny, lækker toaster stående på køkkenbordet.

Så hvad skal jeg vælge?

Nu har vi været markedet igennem og fokuseret på seks meget forskellige toastere, både hvad angår pris og funktion. Vi tør næsten love, at der her er noget for enhver smag, både for dig som kun er på udkig efter en toaster, og for dig som vil have forskellige funktioner og mulighed for at grille inden for hele året.

De to overordnede ting, som skiller testens toastere fra hinanden, er design og funktionalitet. Designmæssigt spænder feltet bredt fra helt hvide, klassiske modeller til maskiner med et mere moderne udtryk i rustfrit stål og sorte farver. Funktionsmæssigt har testen både maskiner, som kun laver toast, og maskiner som er multifunktionelle og kan tilberede forskellige kategorier af mad.

Derfor kan en nem fremgangsmåde være at tage stilling til de to forhold først. Beslut dig for, om du er mest til det klassiske, hvide udtryk, eller om du hellere vil pryde køkkenbordet med en smart sag i rustfrit stål. Det kan selvfølgelig også være, at du er helt ligeglad, og i så fald kan du nøjes med at tage stilling til det andet forhold, som er funktionaliteten. Går du efter en maskine, som udelukkende laver toast, er det ON-modellen, Krups eller Steba Sandwichtoaster XXL, du skal gå efter.

Gode, gedigne maskiner til vidt forskellige priser. Vil du hellere have en maskine, hvor du både kan grille og lave toast og vafler, skal du gå efter Steba Multi Snack Maker, Funktion Multitoaster eller Tefal Snack Collection. Alle tre maskiner giver dig meget mere end blot toast, og det er dermed bare at vælge, hvilken én du hælder mest til.

Så er der vist efterhånden ikke så meget andet at sige end god appetit! Og rigtig god fornøjelse med din nye toaster – I skal nok blive gode venner. Du vil takke dig selv for det lækre brød hver morgen, eller hvornår du nu har lyst til toasted brød. Det er ren fryd, og det giver brødet en ekstra dimension.

ANDRE POPULÆRE GUIDES