Trådløs højtaler Test – Top 9 Bedste trådløse højtalere (2021)

Både stereoanlæg og CD’er er efterhånden et sjældent syn, og leder du efter noget, der kan erstatte den store afspiller og de mindst lige så store højtalere? Eller mangler du bare en lækker og praktisk musikafspiller i din hverdag? Så kan en trådløs højtaler være løsningen for dig! For en trådløs højtaler kan afspille al din musik, og den kan tilpasses lige netop dit hjem og ikke mindst dit behov. Skal den kunne fylde badeværelset med morgenradio, eller skal den spille køkken-alrummet op, når du har gæster?

Men hvor starter du så i jagten på den højtaler, der passer til dig? For der findes et hav af forskellige modeller med forskellige funktioner, i forskellig kvalitet, pris og design. I det følgende får du først et bud på, hvad du kan kigge efter i din søgen på en højtaler og dernæst otte kvalificerede trådløse højtalere.

Trådløse højtalere

Trådløse højtalere findes i utallige former og kvaliteter. Trådløse højtalere har forskellige formål, og derfor er det vigtigt, at du finder den højtaler, der passer bedst til dit netop dit formål. Og i den forbindelse er der flere forskellige ting, du skal være opmærksom på.

Hvor skal den bruges? Hvis du vil have den med på tur, kan det være en god ide at kigge efter en højtaler med indbygget batteri og måske endda en, der er vandafvisende. Skal den stå i hjemmet, kan du overveje i hvilket rum, lyden skal fylde, og om højtaleren skal kunne kobles til andre højtalere, så du kan høre den samme sang, selvom du går fra det ene rum til det andet. Skal den kunne spille en fest op, er det vigtigt, at du vælger en højtaler, der har god kraft og lydstyrke.

Hvordan skal den bruges? Foretrækker du at tilkoble telefonen over Bluetooth, eller skal det ske gennem WIFI? Skal du kunne modtage og optage opkald over din højtaler, eller skal du kunne tilkoble dit gamle stereoanlæg gennem et AUX kabel, så du stadigvæk kan høre dine yndlingscd’er? 

Hvordan skal den se ud? Skal det være et kunstværk, en neutral eller en ’se mig’-højtaler? 

Det er spørgsmål, du kan have i baghovedet, når du i det følgende bliver præsenteret for otte gode højtalere, der har sit formål.

Testvinder: Bang & Olufsen BeoPlay S3

Bang & Olufsen BeoPlay S3 er en stilet, lille højtaler. På trods af den lille størrelse giver den god lyd i alle vinkler. Den er ideel til badeværelset eller soveværelset, og hvis den skal stå i større rum, har du muligheden for at koble den sammen med andre BeoPlay S3 højtalere.

Højtaleren er lavet efter devisen ’less is more’ og har derfor kun de nødvendige knapper, og du kan kun tilslutte til højtaleren gennem Bluetooth. Du kan betjene højtaleren gennem Beoplay appen, der fås både til Android, iOS og WatchOS. I appen kan du justere dybden og tonen af din musik, og du kan tilkoble andre BeoPlay S3 højtalere.

Med en Bang & Olufsen BeoPlay S3 får du en lille og let højtaler, der med sit unikke og stilrene design byder på noget smukt at se og høre på. Du kan desuden skifte farvecoveret på din BeoPlay S3, så den kan skifte udtryk og altid kan passe ind i dit hjem.

Sonos One

Sonos har siden 2002 specialiseret sig i at lave trådløs lyd. Det har blandt andet resulteret i Sonos One, som er en lille, stilren og ikke mindst god højtaler. Den tilkobles gennem WIFI og betjenes gennem Sonos’ app. Herfra kan du nemt afspille fra en lang række streaming- og on-demand tjenester, internetradio, podcast, lydbøger og andre downloads. Appen understøttes både på Andoid og iOS, og Sonos kommer løbende med softwareopdateringer, så din højtaler kun bliver bedre.

Sonos One kan forbindes til andre Sonos One højtalere, og med dens kompakte størrelse, er der ikke et rum, hvor du ikke kan finde plads til denne højtaler. Den er fugtresistent, så du kan trygt placere den på badeværelset.

Sonos One fås både i sort og hvid, og den understøtter stemmestyring, og du kan dermed trygt gå en mere stemmestyret fremtid i møde.

Sonos Play 5

Sonos Play:3, der er den midterste størrelse i Play: serien. Med det elegante og simple design kan den både stå på den høje og den brede side, og derfor passer den ind på de fleste flader – og hvis ikke, så kan du tilkøbe vægophæng. Uanset om den skal stå i køkkenet, stuen eller badeværelset kan Sonos Play:3 komme til at lyde perfekt. Trueplay analyserer rummets størrelse og indretning og kalibrerer lyden derefter. Dog kan Trueplay indtil videre kun køres gennem en iPhone, iPad eller iPod Toutch.

Ligesom Sonos One betjenes Sonos Play:3 gennem Sonos’ app, der understøtter en lang række online musiktjenester. Sonos Play:3 tilkobles gennem WIFI. Det har den fordel, at lyden ikke bliver afbrudt, hvis du for eksempel modtager et telefonopkald, men til gengæld gør det højtaleren mere stationær. Men hvis du har flere Sonos højtalere, kan de kobles til hinanden, så du kan høre den samme sang i flere rum. 

Sonos Play:3 giver meget velspilende lyd og mulighed for at udvide lyden til flere af hjemmets rum.

Creative Sound Blaster Roar 2

Creative Sound Blaster Roar 2 er en kompakt højtaler, hvor du får meget for pengene. Den er 20% mindre end sin forgænger, men kvaliteten er ikke dårligere. Den indeholder stadig en subwoofer, der giver en god bas og dyb lyd. Lyden kan tilpasses rummet, alt efter om den ligger ned og lader lyden fylde hele rummet eller står op, så du kan opnå en mere retningsbestemt lyd. Den er mobil og har et genopladeligt batteri med en levetid på op til otte timer, og du kan tilmed oplade din telefon gennem højtalerens store batteri. Højtaleren har en batteriindikator, og når den er løbet tør for strøm, kan den oplades på to forskellige måder. Enten en hurtig opladning gennem den medfølgende strømadapter, eller en lidt længere opladning gennem et micro USB kabel, hvis opladeren ligger derhjemme.

Æstetisk gør højtaleren ikke meget væsen af sig. Den har en neutral indpakning, som kan fås i hvid og sort. Du kan tilkoble gennem Bluetooth, NFC eller AUX, og højtaleren kan besvare og optage opkald. Derudover har den MicroSD-kortlæser, så du kan høre musik, selv hvis telefonen ikke er i nærheden.

Creative Sound Blaster Roar 2 er en praktisk højtaler, der giver dig god lydkvalitet til en mindst lige så god pris.

Bose Soundlink Revolve+

Bose Soundlink Revolve+ ser ikke ud af meget. Men du skal ikke lade dig snyde af det stilrene og simple ydre. For under gemmer sig en højtaler der kan give dyb og kraftig lyd overalt. Højtalerens 360° graders design gør, at alle får samme lyd, uanset hvor du tager den med hen. Og den kan tilmed tages med alle steder, for Bose Soundlink Revolve+ er super mobil. Foruden det praktiske håndtag og de stødabsorberende hjørner er højtaleren vandafvisende. Den er derfor ideel at have ved siden af køkkenvasken, ved poolen eller med ud på tur i den danske sommer. Dertil har højtaleren et genopladeligt batteri med en spilletid på op til 16 timer.

Du kan tilkoble via Bluetooth eller gennem et AUX stik, og den kan kobles med andre Bluetooth enheder gennem NFC. Den kan også tilkobles andre Bose Soundlink højtalere, hvis du vil have stereolyd. Højtaleren har tilmed indbygget mirkofon, så du kan modtage opkald. Den betjenes gennem knapperne i toppen, og gennem multiknappen i midten kan du bruge både Siri og Google Now. 

Bose Soundlink Revolve+ er den smukke og praktiske højtaler, der gør sig bedst ved at være i centrum. Du får en god højtaler, der kan tåle lidt af hvert.

Bose SoundTouch 10

Bose SoundToutch 10 er en rigtig god højtaler til en fornuftig pris. Modsat Bose Revolve+ gør sig Bose SoundToutch 10 sig bedst indendørs. Den egner sig bedst til en stationær plads i hjemmet, da den ikke har indbygget batteri, og derfor skal sidde i stikkontakt. Den vejer omkring to kilo og fås både i sort og hvid, alt efter hvad der passer bedst ind i dit hjem.

Du får i Bose SoundToutch 10 en højtaler, der kan spille rummet op, og den kan også kobles til andre Bose SoundToutch enheder, så du kan få en gennemgående lytteoplevelse på tværs af rum.

Du kan tilkoble til højtaleren både gennem WIFI, Bluetooth eller AUX-indgangen. Betjening af højtaleren kan enten foregå ved en lille fjernbetjening, der medfølger eller gennem den gratis app, der understøtter diverse musikafspilningstjenester, internetradio og dit eget downloadede musikbibliotek.

Med Bose SoundToutch 10 får du til en rimelig pris en trofast musikafspiller i hjemmet, der giver god lyd og ikke fylder for meget.

Marshall Stanmore

Marshall Stanmore har ikke kun et ikonisk udsende, men også en ikonisk lyd. Den kan spille højt og kraftigt og kan spille ethvert rum i hjemmet op. Desuden kan du finjustere både bas, diskant og lydstyrke på toppen af højtaleren. Selvom lyden er i højsædet, er udseende ikke nedprioriteret. Den er lavet i klassisk vintage design, der går igen i de fleste Marshall højtalere. Den er betrukket med læder, der kan fås i sort, brun og cremefarvet, og det let genkendelige guldlogo ’Marshall’ sidder midt på højtaleren.

Højtaleren er forholdsvis stationær og primært til indendørs brug. Den vejer omkring fem kilo, og da den ikke har indbygget batteri, og skal den være tæt på en stikkontakt. Højtaleren kan tilkobles både gennem Bluetooth og AUX-stik.

Selvom Marshall Stanmore er en kompakt højtaler, er der ikke gået på kompromis med hverken indhold eller design. Det er en højtaler med attitude, og uanset hvor den står i dit hjem vil dine gæster lægge mærke til både design og den gode lyd.

Marshall Kilburn

Marshall Kilbrun har ligesom Stanmore-modellen udpræget god lyd. Men med Marshall Kilbrun kan du tage lyden med dig. Denne Marshall model er ideel til at tage med på tur, for foruden det praktiske læderhåndtag, så er det en lettere model på kun tre kilo. Den har indbygget batteri, med en levetid på op til 18 timer, og den kan derfor spille højt og længe, uanset om du er på farten eller flytter den rundt i hjemmet.

Med en Marshall Kilbrun højtaler kan du også finjustere både bas, diskant og lydstyrke, og så du ikke skal gå på kompromis med lydkvaliteten, selvom du ønsker en mobil højtaler. Du kan tilkoble højtaleren via Bluetooth eller gennem det medfølgende AUX-kabel, der er lavet i Marshalls spiraldesign. AUX-indgangen sidder på bagsiden, mens Bluetooth aktivering og øvrige knapper til betjening sidder i toppen af højtaleren.

Højtaleren er lavet i det klassiske Marshall vintage design, og højtaleren fås i sort og cremefarvet læder.

Marshall Kilbrun er ideel til dig, der ikke vil gå på kompromis med kraftig lyd og ikonisk design, uanset om du er hjemme eller på tur. Denne model har sin fordel i at være transportabel uden at gå ned på Marshalls lydkvalitet.

Hvilken trådløs højtaler passer til dig?

Udbuddet af trådløse højtalere er meget stort. Her har du otte bud på højtalere, der alle udmærker sig alle på en bestemt måde og til et bestemt formål. Men fællestrækket for dem alle er, at de alle giver dig en god lydkvalitet. Så nu er det op til dig at beslutte, om designet skal være stilrent, neutral eller ikonisk vintage? Om højtaleren skal bruges i et rum, i hele hjemmet?

Eller skal den med udenfor til sommer, så den skal kunne holde til lidt af hvert? Skal den kunne klare arbejdet selv, eller skal den kunne kobles sammen med andre højtalere og skabe stereolyd i hele hjemmet? Det er overvejelser, du kan gøre dig, så du ender ud med den helt rigtige trådløse højtaler til dig. Og så er det kun et spørgsmål om tid, før du kan fylde dine omgivelser – uanset om det er ude eller inde – med god lyd.

ANDRE POPULÆRE GUIDES