Trådløs Router Test – Se Top 7 Bedste Trådløse routere (2022)

Der er ikke noget som en langsom og ustabil internetforbindelse, der kan sætte gang i raseriet. Alt for mange danskere har en alt for dårlig router i hjemmet og glemmer at skifte denne ud med en fornyet og bedre model. Hvis du vil have en god og stabil internetforbindelse, kræver det en god trådløs router!

Trådløse routere kommer i alverdens forskellige modeller fra mange forskellige producenter, og det betyder også, at der er stor forskel på deres funktioner og ikke mindst prisen. Vi har samlet seks forskellige routere, der varierer meget i både funktion og pris, så du kan finde den helt rette model, der passer til dig og dine behov.

Bedste trådløse router

Det kan være svært at sige hvilken router, der er den bedste, for det kommer helt an på, hvad dine behov er. Der er jo ingen grund til at spendere langt over tusind kroner for en trådløs router, hvis du bor på få kvadratmeter, og det kun er dig, der bor i hjemmet. Hvis du derimod bor sammen med en hel familie, og børnene ofte gamer online, kan det være nødvendigt at smide lidt flere penge efter en trådløs router. Sørg altid for at læse alle tilgængelige informationer om den router, du gerne vil købe, så du er sikker på, at du køber den rette model.

Helt sort og hvidt kan man sige; at der er nogle modeller på markedet – særligt fra ASUS – som har klaret sig godt i diverse testforsøg gennem årene. Ved disse modeller kan du være sikker på at få en god trådløs router, der ikke blot fungerer optimalt, men som også har de nyeste og mest innovative teknologiske funktioner på markedet.

Wifi router test

Vi vil nu præsentere dig for seks forskellige routere i vidt forskellige prisklasser, så du kan finde netop den model, der matcher dig og dine behov på bedst mulig vis.

Testvinder: LINKSYS EA6200 AC900 DUAL BAND WI-FI ROUTER

Routeren er produceret af det velkendte mærke Linksys, som er særligt kendte for at udvikle kvalitetsprodukter, der indeholder den nyeste teknologi – og alt sammen til fair priser. Med denne router får du også mulighed for at give andre internetadgang samt prioritere, hvilket udstyr på dit netværk der skal have mest båndbredde. Så er der ingen i hjemmet, der sidder med en internetforbindelse, der driller.

Routeren er udstyret med dual-band, der minimerer interferens, samt den er utrolig nem at opsætte. Der medfølger nemlig Connect software, der selv sørger for sikkerhedsopsætning og automatisk giver dit netværk et godt og unikt navn. Designet er enkelt og stilrent, så du slipper for at se på en klodset og grim router – den kan med garanti nemt få en plads i hjemmet, hvor den ikke stjæler for meget opmærksomhed.

Prisen ligger på 1099 kroner, som er meget fair for en trådløs router. Der findes dog mange billigere modeller på markedet, men du får med denne router en masse bekvemmeligheder, som ikke ses hos de mere traditionelle varianter.

Fakta om routeren:

 • Maksimal hastighed op til N300 + AC900Mbps for ekstrem hurtig trådløs overførsel
 • 1 USB 3,0 port
 • DLNA Certificeret
 • Høj sikkerhed med WPA2kryptering

LINKSYS E900 WIRELESS ROUTER

Denne router fra Linksys er en trådløs router i topklasse! Den giver dig en meget stabil og hurtig opkobling til internettet, så du ikke får grå hår af dårlig internetforbindelse i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Særligt én ting adskiller router fra langt de fleste andre modeller på markedet, da der i høj grad er tænkt over designet. Den er utrolig flot og elegant at se på, så du slipper for at pakke din router væk i et hjørne, hvilket går ud over forbindelsen.

Du kan både tilslutte Macbook, PC, Ipad og Android Mini PC til denne router, og med en pris på 339 kroner får du altså en rigtig god router til en god pris. Den har dog ikke samme smarte funktion som den førnævnte router, men hvis du er på jagt efter en model i et flot design, der giver dig en stabil forbindelse, er denne router fra Linksys et rigtigt godt bud.

ASUS RT-AC68U trådløs router

Hvis du er på udkig efter en virkelig hurtig router, er det denne model, du skal vælge! Det er nemlig en af verdens hurtigste modeller med en kombineret dataoverførselshastighed på op til 1900 Mbps. Hvis du synes, fart er vigtigt, vil dette blive din bedste ven!

Den er utrolig nem at opsætte, og du skal blot igennem tre enkle trin – og så er routeren klar på under 30 sekunder. Så bliver det ikke nemmere og hurtigere at opsætte en router. Den er ydermere udstyret med dual-core processor, som gør den ekstra hurtig sammenlignet med andre produkter på markedet.

Denne router fra ASUS har indbygget AiRadar, som styrker din trådløse forbindelse i hjemmet på en smart og intelligent måde. Den giver din forbindelse en større rækkevidde, forbedret stabilitet samt en dynamisk øget hastighed.

Du skal hive 1.141 kroner op af lommen, hvilket er en smule over den gennemsnitlige pris på en router, men du får til gengæld en af verdens hurtigste og måske bedste routere.

Fakta om routeren:

 • Ekstrem god rækkevidde og hastighed
 • 3 års garanti
 • Har vundet flere test, blandt andet i Alt om Data 6/2014
 • 0 USB-port

ZyXEL NBG-418Nv2 trådløs router

Hvis ikke du har lyst til at betale over 1000 kroner for en trådløs router og ikke rigtig går så meget op i, om hastigheden er i top, er denne variant uden tvivl noget for dig. Designet er meget traditionelt, og dens funktioner vil passe til mindre husholdninger, der blot har brug for en god og stabil router.

Det er en N300 router, der giver dig dataoverførselshastigheder på op til 300 Mbps, som også er forstærket af en god dækning, sikkerhed og naturligvis en nem opsætning. Det er en router uden for mange dikkedarer, og det afspejler sig også i prisen, som kun ligger på 199 kroner. Det bliver ikke meget billigere at købe en router end med denne model fra ZyXEL.

Du får en stabil og god forbindelse, men meget mere kan du ikke forvente af denne billige model. Vi anbefaler, at du køber denne router, hvis du mangler en model til en lille husholdning og ikke har høje krav til hastighed.

Fakta om routeren:

 • N300 router
 • Dataoverførselshastigheder på op til 300 Mbps
 • Traditionel og kompakt design

Asus Rt-Ac66U - Dual-Band trådløs router

Her får du endnu en trådløs router fra Asus, der har slået flere rekorder i forbindelse med maksimal ydeevne. Den er meget kraftfuld og kan med garanti imødekomme dine behov, hvis du er på udkig efter en router, der kan sende signaler ud i selv de mindste kroge i hjemmet og endda på ingen tid.

Det er endnu en model i rækken fra Asus, der har fået rigtig gode anmeldelser og anses som værende en af bedste varianter på markedet. Den er i familie med den tidligere nævnte trådløse router fra samme mærke. Denne er dog en generation ældre, og derfor er prisen også en smule lavere. Du skal hive 849,95 kroner op af lommen, hvis du gerne vil have fingrene i denne pålidelige og kraftfulde router fra Asus.

Fakta om routeren:

 • Femte generation med lynhurtig 1.74 Gbps
 • Giver dig adgang til ASUS AiCloud, hvor du kan streame, dele og synkronisere på farten
 • Indbygget AiRader der optimerer din trådløse rækkevidde med aftagelige, kraftige antenner.
 • To indbyggede USB-porte.

ASUS RT-AC52U

Denne router er også fra det kendte og anerkendte mærke ASUS, men ligger i en lidt lavere liga end de to foregående. Dermed ikke sagt, at routeren ikke kan imødekomme dine behov og forventninger til en router.

Routeren giver dig høj hastighed, og du kan opdatere dit hjemmenetværk til den nyeste wifi-teknologi. Du får en hastighed på 300 Mbps, der sikrer dig en hurtig og stabil internetforbindelse i alle hjørner af dit hjem.

Routeren har ydermere indbygget hukommelse, så den forbliver hurtig og stabil, lige meget hvad du udsætter den for. Den er lavet i en flot og kraftigt design, der passer ind i ethvert rum i huset – særligt hvis familien har en ’gamer’.

Den er nem at sætte op, og det tager kun 30 sekunder at få routeren til at virke for første gang. Den har forældrekontrol, administration af dual WAN, netværksmapping og printerdeling.

Med en pris på kun 534 kroner kan vi klart anbefale denne model, da den indeholder alle de vigtige funktioner, man ønsker og har behov for. Det er et særdeles fordelagtigt køb, da prisen er langt under gennemsnittet samtidig med, at du får alle de nødvendige funktioner og bekvemmeligheder.

Fakta om routeren:

 • Dataoverførselshastighed: 433 Mbps
 • 0 USB-port
 • 3 års garanti
 • Indeholder VPN-server så du kan opsætte en sikker adgang til hjemmenetværket.

Placér din router korrekt i hjemmet

Det er ikke nok blot at købe en god, hurtig og stabil router – du skal også være klar over, hvordan du placerer den i dit hjem, så du får den maksimale ydeevne af din nye router. Der er rigtig mange do’s and dont’s, når det kommer til placering af en trådløs router i hjemmet, for den forkerte placering kan have stor indflydelse på routerens ydeevne. Læs videre og bliv meget klogere på, hvordan du skal være dig ad.

Placer den centralt, højt og frit: rigtig mange mennesker placerer deres router på gulvet og gerne bag en plante, en kommode eller anden, som kan gemme den – ret ofte – grimme plastikkasse af vejen. Dette er dog langt fra den mest optimale placering af en router, da det vil forværre ydeevnen. Du kan i stedet, med fordel montere den centralt og oppe i højden – gerne en meter eller mere over gulvet. På denne måde vil signalet fra routeren blive sendt ud i flere retninger og skråt nedad, som giver dig langt den bedste dækning. Husk også, den bør stå frit med god afstand til møbler og andre ting, som kan forstyrre signalet.

Antennerne skal pege i den rigtige retning: rigtig mange trådløse routere er udstyret med to eller flere antenner – og disse er naturligvis ikke placeret på routeren for sjov. Du skal pege dem i den retning hvorfra du bruger netværket mest, så signalet forstærkes i det område, hvor du ofte sidder med eksempelvis din computer. Så får du den hurtigst mulige forbindelse.

Anden elektronik kan forstyrre: der er utrolig mange elektroniske ting i hjemmet, der kan have en negativ indflydelse på din routers signal. En routers værste fjende er trådløse fastnettelefoner, mikrobølgeovne, halogenlamper og bluetooth-enheder. Placér derfor din router i god afstand til disse forstyrrende elementer.

Opdater din router: en router er i bund og grund en lille computer, og derfor har den også brug for software, før den kan fungere. Dette kaldes også firmware, da det er noget, som producenten bag specifikt har udviklet til din router. Hold altid din routers software opdateret til den nyeste version. Det er nemt og enkelt at gøre dette, da du blot skal logge ind i routerens betjeningspanel eller bruge en app, såfremt din router understøtter dette.

Vores bedste råd

Du er nu blevet præsenteret for seks meget forskellige modeller i forskellige prisklasser. Vælg altid en router med de rette funktioner, som matcher dine behov samt en pris, du er villig til at give for en router. Husk også, at placering af routeren er altafgørende for dens ydeevne – der er jo ingen grund til at bruge over tusind kroner for en router, hvis du placerer den dårligt i hjemmet. På denne måde vil du nemlig ikke få glæde af dens fulde udbytte.

ANDRE POPULÆRE GUIDES