Trampolin Test – Se Top 7 Bedste modeller (2021)

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at en trampolin kan dække grundlag for rigtig mange timer, der byder på både sjov og spas. Derfor er det heller ikke nogen hemmelighed, at det er en ideel løsning at have en trampolin stående i baghaven, hvor børnene har mulighed for at slå sig løs og have det sjovt på såvel egen hånd som sammen med deres legekammerater. Det er dog vigtigt, at der ikke er mere end to til tre personer på trampolinen ad gangen, da det nemt kan resultere i en ulykke. Det er desuden også særdeles vigtigt, at du ikke bare køber en hvilken som helst trampolin, men derimod sørger for at give dig god tid til at finde frem til en trampolin, der er af god kvalitet og som har en lang levetid.

Der skal hverken lægges skjul på eller være den mindste tvivl om, at når man skal ud og købe en ny trampolin, så er man langt bedre stillet, hvis man vælger at investere en kende ekstra penge i at sikre sig en god kvalitet. Det betyder naturligvis også, at man ikke skal gøre sig de store forhåbninger om at en trampolin fra et supermarked som f.eks. Føtex og Bilka eller et byggemarked som Harald Nyborg er det store værd. I stedet skal man gå på jagt efter en trampolin fra en professionel forhandler, så du er garanteret en god kvalitet og dermed heller ikke skal være bange for, hvorvidt trampolinen kan holde til hård brug eller om den kan klare sig i mere end blot den ene sæson, hvor du har købt den.

En billig trampolin vil selvfølgelig være fremstillet af mindre robuste materialer og generelt blot være af dårligere kvalitet med hensyn til de dele og materialer, der bliver brugt til at fremstille selve trampolinen. Det vidner også om, at den er langt mere ustabilt og ikke vil kunne holde til nær så meget, som en trampolin, hvor du har betalt lidt ekstra for at få en bedre kvalitet. Du kan også nemt komme ud for, at de billige modeller ender med at ruste i svejsningerne og at de ikke har en synderligt god affjedring, hvilket – om noget – er det vigtigste ved en trampolin, hvilket selvfølgelig godt kan gøre det hele til en lidt mere beskeden oplevelse, selvom det meget gerne skulle være det modsatte, når man begiver sig op på en trampolin.

Slutteligt, så er det også værd at bide mærke i, at langt de fleste af de billige trampoliner er blevet udstyret med en kantbeskyttelse, der er af en meget beskeden kvalitet sammenlignet med de modeller, der er af bedre kvalitet. Det er naturligvis også ensbetydende med, at de ikke altid dækker alle fjedrene og heller ikke rammen hele vejen rundt om trampolinen. Det kan hurtigt vise sig at blive skyld i rigtig mange ulykker – specielt som følge af det faktum, at den manglende kvalitet også er ensbetydende med, at den ikke holder til synderligt meget og derfor vil gentagende hop på kantbeskyttelsen også ende med at ødelægge den, selvom den skulle kunne holde til det.

Testvinder: MCU-Sport Classic Plus 3,05m Trampolin

MCU-Sport er en dansk producent af professionelle og kvalitetsrigtige trampoliner, der befinder sig i et rigtig godt prisleje. Hvis du vælger at investere i en MCU-Sport Classic Plus 3,05m Trampolin, så får du også en trampolin, der er af rigtig god kvalitet og som er blevet udstyret med en langt bedre kantpude og en lang række ståldele, der er meget tykkere end dem, der oftest er at finde på de billige trampoliner fra mange af de andre producenter på markedet. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en MCU-Sport Classic Plus 3,05m Trampolin også er en trampolin, der vil blive betragtet som billig, men vælger du en model fra MCU-Sport, så er du garanteret en rigtig god pris!

MCU-Sport Classic Plus 3,05m Trampolin kommer med intet mindre end 60 forskellige fjedre langs trampolinen. Den kommer desuden også med en bedre kantpude, der kan bryste sig af en tykkelse, der lyder på intet mindre end 19 mm., mens alle ståldele på trampolinen er fremstillet i en ekstra tykkelse, der lyder på 38 mm. x 1,4 mm. og er galvaniseret. Den er selvfølgelig også blevet EN71-godkendt, men det gør sig dog kun gældende, hvis der også er monteret et godkendt sikkerhedsnet på trampolinen. Der måler 305 cm. i diameter og har en højde på 76 cm., hvorfor den har en rigtig god størrelse til en baghave. Den vejer 49 kg. og kan holde til en maksimal personvægt på op til 100 kg., mens den selvfølgelig også kommer med en UV-resistent måtte fra USA.

Max Ranger PRO oval trampolin inkl. sikkerhedsnet

Hvis du er på jagt efter en trampolin, der kan bryste sig af en rigtig kraftig ramme med et galvaniseret rør på minimum 42 mm., der samtidig også er blevet udstyret med en flot mørkegrå kantmåtte og sorte galvaniserede ben, der ikke bare giver en bedre rustbeskyttelse, som er med til at give trampolinen en længere levetid, men også en langt flottere finish, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at du skal vælge at se lidt nærmere på en Max Ranger PRO trampolin. En sådan trampolin kommer desuden også med en rigtig lækker kantmåtte i PVC, der er langt mere slidstærkt og vandafvisende end de PE-kantmåtter, der ofte er at finde på de billigere trampoliner, der er at finde på det danske marked.

Én af de helt særlige fordele ved at vælge en trampolin, som denne, der har en oval form er, at det giver en ekstra stor hoppeflade, der er helt og aldeles perfekt, hvis man ønsker at forsøge dig med nogle mere pladskrævende tricks og slatoer. Da den heller ikke er rund, så kan det sommetider også være meget nemmere at finde plads til den i en mindre have, hvor pladsen er lidt trang. Vælger du at købe en Max Ranger PRO oval trampolin har en diameter på 457 cm, så medfølger der naturligvis også et sikkerhedsgodkendt og kvalitetsrigtig sikkerhedsnet, der med til at sikre, at brugeren af trampolinen bliver oppe på trampolinen, hvis et trick eller en salto f.eks. skulle ende med at gå galt.

Max Ranger PRO trampolin IN- Ground inkl. sikkerhedsnet Ø 396 cm

Max Ranger PRO trampolin IN-Ground model inkl. sikkerhedsnet Ø 396 cm får du en trampolin, der kan bryste sig af at have en særdeles kraftig ramme, der er fremstillet af galvaniseret rør, der har en diameter, der lyder på minimum 42 mm. Den kommer desuden også med en rigtig flot mørkegrå kantmåtte, der sammen med de galvaniserede ben (der i øvrigt ikke kun giver trampolinen en ekstra god beskyttelse mod rust) får trampolinen til at have et rigtig flot udseende, der gør, at den passer ind i enhver have. Som navnet også antyder, så er der tale om en trampolin, der er lavet med det formål, at den skal graves ned i din have.

Denne trampolin har en diameter på 396 cm, og er derfor velegnet til større haver. Trampolinen er blandt de største på markedet, og giver god mulighed for at prøve selv de mest pladskrævende tricks. Du skal dog være klar over, at der her er tale om en model, der er relativt stor, da den måler intet mindre end 396 cm. i diameter, hvilket er svarende til godt og vel 4 meter. Derfor er det også kun en trampolin, der er relevant for dig, der har god plads i haven og som har mulighed for at grave en trampolin med en diameter på 396 cm. ned. Fordelen ved at vælge en trampolin som Max Ranger PRO trampolin IN- Ground, der kan graves ned er, at den ikke blæser væk og samtidig ser det også meget pænere ud.

Max Ranger trampolin inkl. sikkerhedsnet Ø 305 cm

I øjeblikket er trampoliner populære som de aldrig før har været. Langt de fleste børnefamilier har enten allerede gjort det eller har i tankerne at anskaffe sig en trampolin, de kan stille op i baghaven. Det kunne f.eks. være en trampolin som denne Max Ranger trampolin inkl. sikkerhedsnet Ø 305 cm., der har en passende størrelse, der gør, at den passer rigtig godt ind i stort set enhver have. Den har nemlig en diameter, der lyder på 305 cm., hvilket er noget, som langt de fleste burde kunne finde plads til i deres baghave, uanset hvor stor den er. Dog skal du ikke være bange for, at den ikke er stor nok, for 3 meter er bestemt mere end nok plads for langt de fleste børn at boltre sig på.

Køber du en trampolin som denne, så får du både en trampolin, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken springegenskaber, udseende eller sikkerhed. Køber du denne model, så følger der nemlig også et godkendt sikkerhedsnet med, så du ikke skal være bange for, at brugerne af trampolinen falder ud over, hvis der er et spring eller et trick, der ender med at gå galt. Den kommer med en kantmåtte, der er blevet lavet i en rigtig flot mørkeblå farve og samtidig er den også fremstillet af PVC, der giver en langt længere levetid og samtidig er det også med til at sikre, at der bliver taget godt imod, hvis man ender med at ramme kantmåtten. Endvidere, så er det også en trampolin, der har en høj maksimalvægt lydende på 120 kg.

MCU-Sport Classic Plus 4,3m Trampolin

Ligesom den første trampolin på denne liste, så er denne trampolin også blevet fremstillet af det danske MCU-Sport, der er et kendt navn, når det kommer til trampoliner til såvel haven som til mere professionelle anledninger. Den særlige årsag til at MCU-Sport er blevet et meget kendt navn, når det kommer til trampoliner er, at deres mange forskellige modeller befinder sig på et fornuftigt prisleje. Du skal dog ikke være bange for, at kvaliteten ikke er god nok, for kvaliteten er bestemt god og du får desuden også en rigtig god kantpude, der giver en god sikkerhed, hvis man rammer den. Endvidere, så kan den også bryste sig af en række tykkere ståldele end man ser på mange andre modeller i samme prisklasse.

MCU-Sport Classic Plus 4,3m Trampolin er udstyret med intet mindre end 88 fjedre, der selvfølgelig er med til at sikre at den giver rigtig gode springegenskaber. Ikke nok med det, så er de også alle sammen blevet galvaniseret, hvilket er med til at sikre, at de ikke ruster lige så hurtigt og det er samtidig også med til at sikre, at springegenskaberne er endnu bedre. Den har en størrelse, der lyder på intet mindre end 426 cm. i diameter såvel som en højde på 89 cm., hvorfor den har en rigtig god størrelse. Den vejer 68 kg., hvilket også bevidner om, at der er tale om en både stabil og robust trampolin. Endvidere, så har den også en maksimal personvægt, der lyder på intet mindre end 150 kg., hvorfor der sagtens kan være helt op til tre børn på trampolinen ad gangen.

MCU-Sport Classic Plus 3,05m Trampolin + Sikkerhedsnet

Denne trampolin er også en del af Classic Plus-serien ligesom den ovenstående trampolin. Det betyder naturligvis også, at det også er en trampolin fra danske MCU-Sport, der er særligt kendt for deres lækre og kvalitetsrigtige trampoliner, som du samtidig også har mulighed for at erhverve til en rigtig god pris. Du skal dog ikke være bange for, at kvaliteten ikke er god, for MCU-Sport er rigtig gode til at holde deres trampoliner på et fornuftigt prisleje, men dog uden at gå ned på kvaliteten af alt lige fra deres kantpude og ståldele. Hvis du er på jagt efter en trampolin, der har en diameter lydende på godt og vel 3 meter, så skal du bestemt se nærmer på denne Classic Plus-trampolin fra MCU-Sport.

MCU-Sport Classic Plus 3,05m Trampolin er en trampolin, der passer rigtig godt til langt de fleste børnefamilier, da den har en god størrelse og den kommer desuden også med et sikkerhedsnet, der er EN71-godkendt. Den er desuden også blevet udstyret med hele 60 fjedre, der selvfølgelig er blevet galvaniseret for at sikre, at de ikke ruster lige så hurtigt og at de samtidig også har rigtig gode springegenskaber. Den kan bryste sig af en maksimal personvægt, der lyder på helt op til 100 kg., hvorfor flere personer sagtens kan bruges af flere personer, hvis blot de ikke vejer synderligt meget, men det er naturligvis sjældent, at børn vejer mere end 50 kg. Selve trampolinen vejer cirka 50 kg., hvilket bevidner om, at det er en robust og stabil trampolin.

Husk altid sikkerhedsnettet, når du køber en trampolin

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé også at investere i et sikkerhedsnet, hvis du skal ud og købe en ny trampolin, da det er med til at sikre trampolinen langt bedre. Det er i særdeleshed noget, der gør sig gældende, hvis det primært er små børn, der kommer til at gøre brug af den respektive trampolin, da de meget nemt kan ende med at komme alvorligt til skade, hvis de falder ud over en trampolin, fordi de f.eks. fejler et spring eller skal forsøge sig med et trick. Derfor frarådes det bestemt at lade dit barn eller dine børn bruge trampolinen, inden der er blevet monteret et sikkerhedsnet på den.

Dog skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det også er en rigtig god sikkerhedsforanstaltning for større børn og voksne, som bruger den pågældende trampolin, for selvom man er ældre, har en god balanceevne og måske endda er rigtig garvet, når det kommer til at hoppe på trampolin, så kan det sagtens ende med at gå rigtig galt alligevel. Et sikkerhedsnet vil selvfølgelig være med til at minimere sikkerhedsrisikoen rigtig meget, da det sørger for, at man ikke falder ud over trampolinen, men derimod blot ender med at lande ned på kantmåtte i stedet for. Hvis du gerne vil være på den sikre side, så er du bedst stillet ved at vælge en trampolin, der kan graves ned i jorden, da du på den måde også minimere faldhøjden.

Sørg for at vælge den rigtige størrelse

Ikke nok med, at det er vigtigt at sikkerheden er i orden, så skal du selvfølgelig også sørge for at vælge en trampolin, der har den rette størrelse. Der findes en lang række forskellige størrelser, men hvis du gerne vil styrke sikkerheden yderligere, så er du selvfølgelig bedre stillet med en større trampolin, da det er med til at minimere risikoen for at falde ud over. Dog skal du også sørge for at tage pladsen i din have med i denne betragtning, for hvis du ikke har synderligt meget plads i haven, så er du selvfølgelig langt bedre stillet ved at tage en mindre trampolin. Som nævnt ovenfor, så kan en trampolin også graves ned, og ikke nok med at det er mere sikkert, så fylder det også mindre med en nedgravet trampolin.

ANDRE POPULÆRE GUIDES