Tremmeseng test – Find den bedste tremmeseng i test

Hvis du skal være forælder til en lille ny, er en tremmeseng én af de ting, du skal anskaffe dig. Dette gælder både, hvis du har planer om, at baby skal sove i sin egen seng, eller hvis du har planer om, at samsovning er vejen frem for jer. Planerne kan nemlig ændre sig alt afhængig af babys personlighed, behov og temperament, og så er en tremmeseng rigtig god at have.

Måske skal den bruges til at sove lur i, måske skal den bruges som et sted, hvor babyen kan ligge i fred og ro uden forstyrrelser fra større søskende eller husdyr. Måske skal den bare bruges til at gøre babyværelset komplet. Uanset hvad, så er der én ting, der er sikker: der findes rigtig mange forskellige tremmesenge at vælge i mellem. Det kan være svært at finde den helt rigtige tremmeseng, og det er en god ide at lave noget research, inden du investerer i en. Vi gør det lettere for dig med denne tremmeseng test, hvor vi har samlet seks forskellige senge til babyer.

I vores tremmeseng test er den første tremmeseng, vi kommenterer på, Sebras Yomi tremmeseng. Yomi, som modellen hedder, er en sammentrækning af ”you” og ”mix”. Dette er meget sigende for denne model, og navnet er da med garanti heller ikke tilfældigt. Du kan nemlig selv sammensætte din tremmeseng, så designet er, som du ønsker det. Du kan vælge en bund og en top ud fra forskellige designs, og dermed kan du altså helt selv skabe designet på din drømme-tremmeseng. Dette er særligt fordelagtigt, fordi du så kan vælge sengen, som du allerbedst kan lide den; du kan få den til at passe lige ind på børneværelset, som du ønsker det. Generelt for designet kan det siges, at designet på sengen er meget skandinavisk og enkel med nogle helt simple linjer og detaljer.

Yomi tremmesengen har en justerbar bund, der kan hæves og sænkes manuelt af dig. Dette er utrlig praktisk for dig, og gør, at sengen sagtens kan bruges i flere perioder af barnet liv. Mens dit barn stadig er spæd, kan bunden hæves, så det er praktisk for dig. Så snart barnet bliver mere mobilt og kan sidde, kan du sænke bunden for at øge sikkerheden. Ydermere kan sideribberne fjernes, når barnet bliver gammelt nok til selv at stå ud af sengen. Dette er utrolig praktisk, og det gør desuden, at sengen kan bruges som en lille sofa på børneværelset i dagstimerne. Som en afsluttende bemærkning skal det nævnes, at der ikke følger en madras med til denne tremmeseng.

Babynor Asfrid krybbe

Den næste seng i vores tremmeseng test er denne seng fra Coops eget mærke, Babynor. Denne seng er noget mindre end andre tremmesenge, og derfor er den også ideel at bruge i de første måneder af barnets liv. Noget af det, der er helt særligt ved denne seng, er, at du kan ligge helt tæt med dit barn samtidig med, at barnet ligger i sin egen seng. Du kan nemlig tage den ene side af sengen og spænde den til voksensengen. Delene, der skal bruges til at spænde sengen fast til voksensengen, medfølger. Sengens højde kan justeres i fire forskellige højder, så den kan passe til langt de fleste voksensenge.

Du kan også sagtens bruge sengen uden at tage den ene side af, hvorfor den altså også kan fungere som en helt almindelig lille tremmeseng. Hjulene på sengen er praktiske, fordi du så kan rykke sengen med ind i et andet rum, hvis din baby sover.

Denne babyseng er virkelig ideel til de første måneder af barnets liv. Dette gælder især, hvis du gerne vil have dit barn helt tæt på dig om natten. Idet sengen er fra Coops eget mærke, er den en del billigere end lignende senge fra kendte brands. Den overholder dog alle sikkerhedskrav, og kvaliteten er bestemt i orden. Madras medfølger ikke til sengen, så den skal dog købes ved siden af.

Cam Cam tremmeseng

Den næste tremmeseng, som vi kommenterer på i denne tremmeseng test, er en tremmeseng fra Cam Cam. Cam Cam er et meget anerkendt brand, som laver rigtig mange fine ting til børn. Her er fokus på et flot skandinavisk design og god funktionalitet. Det er også noget af det, der er tydeligt ved denne tremmeseng, som har et meget fint og karakteristisk design. Tremmesengen har nemlig et rigtig flot harlequin mønster langs siden, der gør den meget dekorativ på børneværelset.

Sengen kan indstilles i hele otte forskellige højder, og det er bestemt en god funktion, der er en fordel for dig. Derudover kan den ene side tages af tremmesengen. Således bliver det lettere for dig at skifte lagnet, ligesom det er en stor fordel, når dit barn begynder selv at kunne gå ud af sengen om morgenen. Du kan nemt selv tage hele siden af sengen, men der er naturligvis børnesikring på.

Denne tremmeseng er i den dyrere prisklasse. Dette skyldes naturligvis de gode funktioner, sengen har. Det skyldes dog i høj grad også det specielle og flotte design samt brandet, som står bag sengen.

Babyseng og juniorseng fra FLEXA

Denne seng fra FLEXA er et pragteksempel på en seng, der kan følge barnets udvikling i flere år. Denne seng kan du nemlig benytte fra dit barn er spæd til dit barn er omkring 10 år gammel. Tremmesengen har et enkelt og strømlinet design, der passer ind på de fleste børneværelser. Madrassen følger ikke med sengen, så den skal du være opmærksom på, at du skal købe separat.

Tremmesengen har rigtig mange funktioner, der gør, at den er funktionel i rigtig mange år. Først og fremmest kan du selv justere den i højden. Derudover kan du først fjerne tre tremmer i siden, hvorefter du kan fjerne de resterende fronttremmer. Dette er en rigtig stor fordel, fordi du så stille og roligt kan vende dit barn til selv at stige ud af sengen, uden der er risiko for, at dit barn falder ud af sengen om natten.

Når sengen bliver for kort til dit barn, kan du tage alle siderne af sengen og forlænge bunden – og bruge en længere madras naturligvis. Derefter kan sengen bruges som en seng eller briks, som dit barn kan sove på om natten eller hvile sig på om dagen.

Med denne seng skal du betale en forholdsvis høj pris, men til gengæld får du en seng i rigtig god kvalitet, som du kan bruge i rigtig mange år.

FLEXA Play tremmeseng

Denne tremmeseng fra FLEXA Play har et meget ikonisk design, som passer ind på de fleste danske børneværelser. Denne tremmeseng er i den dyre ende, men FLEXA er dog også kendt for at fremstille rigtig gode kvalitetsmøbler til børneværelset.

Tremmesengen har ingen skarpe kanter, og derfor er den også helt sikker på børneværelset. Den kan bruges, indtil dit barn er omkring tre år. Derefter vil du nok få brug for en seng, dit barn selv kan stige ud af. Det er nemlig ikke muligt i denne tremmeseng, som er lukket fra alle sider. Du kan dog justere tremmesengen i højden, hvilket er helt ideelt at kunne i løbet af de første år af barnets levetid.

Her betaler du altså for design og kvalitet, for der er ikke specielt mange funktioner, der retfærdiggør prisen på sengen.

Leander tremmeseng

Denne tremmeseng fra Leander er meget populær, og den har vundet flere tests for sit design og funktionalitet. Denne seng er meget multifunktionel, fordi du kan bruge den til dit barn i mange år; op til omkring 7-års alderen. Du kan hæve og sænke bunden på sengen, ligesom du kan indstille længden på den. Således kan den altså både fungere som en rigtig fin tremmeseng og en lækker juniorseng. Du kan fjerne de høje gavle og tremmerne på sengen, og dermed har sengen altså rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Prisen på sengen er forholdsvis høj, men du får både kvalitet, funktionalitet og sikkerhed for pengene – og derfor er prisen måske ikke så høj, når alt det tages i betragtning.

Tremmeseng mål

Tremmesenge har forskellige mål. Producenterne af tremmesengene producerer dem med en målgruppe i tankerne, og målene er derfor tilpasset til denne målgruppe. Du kan eksempelvis finde tremmesenge, der er små, fordi de er tilpasset til babyer og spædbørn. Du kan også finde større tremmesenge, der er tilpasset til babyer og småbørn.

Nogle producenter har lavet tremmesenge, der kan justeres og altså har justerbare mål. Dette kan være en stor fordel, hvis du leder efter en seng, der kan udvikle sig sammen med dit barn. Målene i højden varierer ligeledes. Sommetider har tremmesenge en justerbar bund, der gør, at bunden kan sænkes i tank med, at barnet vokser og bliver mere mobil. Tremmesenge, der kan justeres i højden, kan være en god ide, fordi det er meget komfortabelt, at bunden kan hæves, imens barnet er lille.

Madras til tremmeseng

Når du skal købe en tremmeseng til din øjesten, skal du ikke kun holde øje med målene, som kan variere. Du skal også holde øje med madrassen til tremmesenge. Til nogle tremmesenge følger en madras, mens det er en tilkøbsvare til andre tremmesenge. Det kan være en fordel at købe en tremmeseng med madras inkluderet, fordi det er lettere. Hvis du køber madrassen separat, kan du dog selv være med til at vælge kvaliteten af madrassen. Det er trods alt madrassen, der skal give dit barn den støtte og komfort, der er så vigtig.

Kvaliteten på madrasser varierer ligesom på alt andet, og derfor skal du altså holde øje med dette. Typisk er madrasser til tremmesenge dog forholdsvis billige, og derfor er det altså også en mulighed at købe en tremmeseng med en madras, som du kan skifte ud til en bedre, hvis du finder det nødvendigt.

Billige tremmesenge

Alle ved, at det er dyrt at få et barn – det er vist ingen hemmelighed. Hvis dit budget er begrænset, skal du dog ikke være bekymret. Det er nemlig muligt at finde billige tremmesenge. Hvis du er villig til at gå på kompromis med design og brandværdi, kan du sagtens finde tremmesenge til forholdsvis billige penge. Typisk betaler man nemlig, blandt meget andet naturligvis, også for den brandværdi, de forskellige producenter har. En tremmeseng kan desuden blive dyrere, des flere funktioner den har, hvilket jo er naturligt nok.

Det kan ofte være givet godt ud at betale flere penge for en tremmeseng, hvis den eksempelvis også kan udvides og bruges som juniorseng. Et sted, hvor du ikke bør gå på kompromis, er, når du ser på madrassen og sikkerheden i tremmesengen.

Tremmeseng tilbud

Har du forelsket dig i en tremmeseng, der er uden for dit budget? Så må du ikke blive fortvivlet. Det kan nemlig være, der er mulighed for at finde din drømmetremmeseng på tilbud. Når du ser på prisen på tremmesengen, bør du desuden også tænke på, om det er en tremmeseng, der kan laves til en juniorseng. Hvis dette er tilfældet, skal du nemlig ikke også bruge penge på en juniorseng om få år.

Tremmeseng bedst i test 2023

I vores tremmeseng test indgår seks forskellige tremmesenge, der har forskellige funktioner. Den tremmeseng, der er bedst, afhænger af, hvad dit behov er. Hvis du leder efter en seng, der kan kobles til sengen, mens dit barn er spæd, er sengen fra Babynor en sikker vinder.

Hvis du derimod leder efter en mere multifunktionel seng, der kan bruges i mange år, er tremmesengen fra Leander en sikker vinder. Den er nemlig både god som tremmeseng og som juniorseng. Sengen fra Leander er forholdsvis dyr, mens sengen fra Babynor er billig – prisen har altså ikke nødvendigvis en betydning for, hvilken seng, der er bedst, men det har dine behov og ønsker til gengæld.

ANDRE POPULÆRE GUIDES