Undgå mørke vinteraftener i haven med LED-belysning

Da vi i stigende grad lever i vores haver og bruger dem som en forlængelse af huset, er det vigtigt, at det er rart og sikkert at bevæge sig rundt. Belysning spiller en stor rolle i at skabe et behageligt miljø udendørs.

Det gør det nemlig lettere at underholde, lave mad, gå rundt i haven og meget mere. Det kan også hjælpe med at skabe stemning i en have, uanset om du planlægger en intim middag eller en stor havefest.

For at personliggøre din have kan du indrette den på bedste vis med forskellige former for LED-lamper. Der findes mange former for lamper, så du kan vælge netop de lamper, der passer bedst til dine behov samt til din have. Det vigtigste er, at du undgår de mørke vinteraftener i haven, så du kan nyde den optimalt hele året rundt.

Lys din terrasse op med spotlamper

På din terrasse er der som regel brug for flere forskellige former for lys. Hvis du laver mad, er det vigtigt, at der er en ordentlig belysning, så det er sikkert. Her kan du blandt andet gøre brug af udendørs spots, der giver en kraftig og god belysning.

Ønsker du at have mulighed for at justere lysintensiteten, bør du vælge dæmpbare udendørs spots. På den måde kan du dæmpe belysningen, når maden er færdig, og du er klar til at spise på terrassen.

Gør din have mere sikker

Stejle trapper skal naturligvis være godt oplyste af sikkerhedsmæssige årsager om aftenen. Men du skal også bruge belysning til at angive enhver ændring af niveauet i en have, så du roligt kan gå rundt. Desuden er det en god idé at oplyse havestier eller åer m.m. På den måde kan du gå rundt i din have uden at bekymre dig. Dette kan du gøre med hjælp fra bedlamper eller nedgravningspots.

Skræm ubudne gæster væk

Udendørs belysning er en fremragende tyverisikring. Installation af diverse LED-lamper i haven vil være skræmmende for potentielle tyve. Vælger du lamper med sensorer, er dette endnu bedre, da det kan være med til at skræmme de ubudne gæster væk.

En lampe med en sensor vil nemlig kun tænde, når det bliver mørkt, eller når den registrerer bevægelse. Det vil i mange tilfælde overraske tyven, hvis vedkommende ikke havde lagt mærke til, at der var lys udenfor i din have.

Skab stemning med den rette belysning

Ligesom belysningen skal passe til de forskellige funktioner i haven, bør den også skabe en hyggelig atmosfære. Her er lyskæder perfekte, da de giver en smule lys, men mest af alt skaber en lækker stemning.

Træk øjet til fokuspunkterne i haven

Sidst men ikke mindst kan du ved brug af udendørs belysning fremhæve lige netop det, du gerne vil i din have. Det kan være, at du har et rigtig flot blomsterbed, en fin statue eller et stort træ, som du er helt vild med. Eller måske har du en sø, et hyggeligt hjørne eller lignende, du gerne vil sætte fokus på. Lige meget hvad kan belysning gøre netop dette.