Vakuumpakker test – Se Top 7 Bedste vakuumpakkere (2021)

Vakuumpakker bruges mere og mere, idet flere og flere helt almindelige husstande er begyndt at tilberede mad i en sous vide. Vakuumpakker kan dog bruges til andet end det – en vakuumpakker er meget fordelagtig at have, når der skal fryses ting ned. Du kan nemlig sørge for, at dine frysepakker er drænet for ilt, og at de således kan holde i meget længere tid i og uden for fryseren. Herunder kan du finde en gennemgang af seks forskellige vakuumpakker-maskiner, så du kan danne dig et overblik over, hvilken der passer bedst til dine behov, inden du investerer i en.

Testvinder: FoodSaver V2860

FoodSaver V2860 er en vakuumpakker-maskine, som kan bruges til det hele. Den er god, når du bare skal have vakuumpakket noget mad for at opbevare den, men den er også god, hvis du skal vakuumpakke maden, inden du tilbereder den. Modellen sørger nemlig for, at vakuumpakningen er helt tæt, så der ikke slipper ilt ind, og den sørger også for, at der ikke er ilt tilbage i posen efter vakuumpakningen.

Hvis du sørger for ikke at overfylde poserne, kan du let og enkelt lukke dem. Hvis du ikke overfylder poserne, kan du også være sikker på, at de ikke sprækker; poserne er nemlig solide til en vis grad, og de findes også med en bred tætningsstrimmel, som kan bruges for ekstra sikkerhed. Sørg dog helst for at holde omkring 2/3 af posen fri ved vakuumpakning.

En vakuumpakker med mange funktioner

Denne vakuumpakker har nogle forskellige funktioner, der gør den lettere for dig at bruge. Eksempelvis har den to forskellige hastighedsfunktioner og en puls-funktion, der sikrer, at du har den ønskede kontrol. Udover dette har den to forskellige forseglingsindstillinger. Dette gør, at den egner sig godt til vakuumpakning af både tørre og fugtige fødevarer. Hvis du skal vakuumpakke nogle mere sarte fødevarer, der har svært ved at klare vakuumpakningen uden at gå i stykker, findes også en funktion til dette; en særfunktion til de sarte fødevarer, der ikke må gå i stykker.

Når du er i gang med vakuumpakningen, kan du se på modellens Progress Indicator, hvor langt i processen maskinen er, og om den er færdig.

Når du køber denne vakuumpakker, kan du desuden se frem til også at modtage 10 poser – fem med en kapacitet på 0,94 liter og fem med en kapacitet på 3,78 liter – samt en rulle.

FoodSaver V3840

FoodSaver V3840 kan også vakuumpakke dine fødevarer, så de holdes i poserne. Vakuumpakke-evnen for denne maskine betyder, at dine fødevarer kan holde sig i op til fem gange så lang tid, som de kan i en almindelige frysepose, når de fryses ned. Derudover kan du spare meget plads i fryseren ved at vakuumpakke dine fødevarer.

Denne vakuumpakker er meget robust og solid, og den ser da også noget større ud end den forrige vakkumpakker i vores test fra FoodSaver. Denne vakuumpakker er meget effektiv og god, men den er også lidt mere klodset at se på end den anden. Denne egner sig måske bedre til et større køkken, hvor vakuumpakkeren ofte er i brug.

En brugervenlig maskine

Denne maskine er meget brugervenlig, idet der ikke er mange instruktioner, du skal følge. Det eneste, du skal gøre, er at fylde posen og lægge den i maskinen. Derefter klarer maskinen resten for dig. Den trækker luften ud af posen meget hurtigt, så du kan få vakuumpakket en masse i en fart. Der er en lille lampe på maskinen, der angiver, om den er i gang med processen, eller om den er færdig. Du skal altså blot holde øje med denne lampe, når du først har fyldt posen og lagt den i maskinen.

Du kan både få vakuumpakket tørre og mere våde fødevarer i maskinen, der har to forskellige programmer til disse to ting. Desuden er der en meget kraftig forsegling af poserne samt en ekstra tætningsliste, som gør, at du kan være ekstra sikker på, at posen ikke bliver utæt, samt at der ikke kommer ilt ind i posen efter vakuumpakningen.

Caso VC300

Den tredje maskine i vores test, er en maskine fra Caso; Caso VC300. Denne maskine kan sikre, at dine fødevarer holder i længere tid, fordi den suger stort set alt luften ud af poserne. Dette skyldes, at maskinens vakuum-funktion er utrolig effektiv, samt at den forsegler poserne fuldstændig. Den er udstyret med to meget solide svejsetråde, der sørger for forseglingen.

Sous vide vakuumpakker

Denne vakuumpakker fra Caso egner sig særdeles godt til sous vide. Hvis du skal tilberede din mad i en sous vide, er det nemlig meget vigtigt, at posen er tæt, og at der ikke kan komme hverken ilt eller vand ind i den. Den tætte forsegling sørger for, at det ikke kommer til at ske med denne vakuummaskine.

Med denne vakuumpakker kan du desuden selv bestemme, hvor stor posen skal være. Det betyder altså, at du både kan pakke helt små fødevarer og fødevarer med en bredde på helt op til 30 centimeter. I maskinen findes også et udtageligt vakuumkammer og en folieboks, hvori du kan opbevare folierullen. Dette gør maskinen mere praktisk og håndterbar i køkkenet – både til hverdagsbrug og til mere sjælden brug.

OBH Nordica Supreme 7949

OBH Nordica står bag den næste vakuumpakker i vores vakuumpakker test. Denne model er af meget høj kvalitet, og den er meget alsidig. Ikke nok med, at den kan bruges til fryseren eller tilberedning af mad i sous vide, kan den nemlig også bruges i mikroovnen. Dette gør den meget velegnet til den almindelige husstand, hvor den store alsidighed vil være fordelagtig.

Maskinen er meget effektiv, og dens vakuum-effekt er god. Det betyder, at du undgår, at der slipper luft ind i posen efter vakuumpakningen. På den måde sikrer du, at der ikke sker frostskader i fryseren, eller at vand ikke slipper ind, når du bruger den til sous vide.

Vakuumpakker tilbud

OBH Nordica Supreme vakuumpakkeren hører til i den højere ende af prisskalaen, medmindre du er medlem af Coop, hvor vi denne gang har fundet vakuumpakkeren. Hvis du er medlem, kan du være heldig at finde et godt vakuummaskine tilbud – også på denne vakuumpakker.

Når du modtager vakuumpakkeren, modtager du den med en meget udførlig manual. Således er den altså meget brugervenlig, selvom der er nogle forskellige knapper, du skal trykke på. Hvor meget du selv skal trykke på, er dog begrænset. Maskinen klarer nemlig langt det meste for dig.

Maskinen larmer ikke særlig meget ved brug, og dens design er let og enkelt. Det betyder altså, at dette er en vakuumpakker, du sagtens kan have stående fremme hele tiden, hvis du bruger den ofte. Du kan tilmed gemme rullen i maskinen, der har opbevaringsplads til den.

Caso VC100

Caso VC100 er en mindre vakuumpakker end den foregående fra Caso, som vi har gennemgået i vores Vakuumpakker test. Det betyder dog ikke, at den er dårligere. Denne Vakuumpakker er nemlig meget robust og kraftfuld på trods af sin mindre størrelse. Det betyder, at den også kan vakuumpakke store fødevarer som eksempelvis et større stykke kød. Du bestemmer nemlig selv længden på vakuumpakningen, og bredden kan være helt op til 30 centimeter.

Denne vakuumpakker sørger for at vakuumpakke dine fødevarer forsvarligt, så der hverken kan slippe noget ud eller ind. Den overskydende væske, der er under vakuumpakningen, sørger maskinen selv for at opsamle i en beholder, som du blot kan rengøre efterfølgende. Det betyder altså, at du med denne vakuumpakker kan pakke dine fødevarer ind, så de kan holde sig længere og undgå frostskader i fryseren.

Let at bruge

Denne vakuumpakker er meget let at komme i gang med at bruge. Ikke nok med, at der medfølger 10 folieposer, så du kan komme i gang med det samme, er den meget intuitiv. Det betyder, at du sagtens vil kunne finde ud af at bruge de forskellige indstillinger, selvom du ikke er vant til at vakuumpakke. Designet er ydermere meget enkelt og simpelt, hvilket gør, at du sagtens kan lade vakuumpakkeren stå fremme i køkkenet, hvis du bruger den ofte. 

Caso VC10

Den sjette og sidste model, som vi gennemgår i vores vakuumpakker test, er også en model fra Caso; nemlig Caso VC10. Denne model er meget brugervenlig og intuitiv, så det er nemt for dig at finde rundt blandt de forskellige indstillinger og funktioner. Funktionerne omfatter mest af alt forskellige typer af vakuumpakning, der er tilpasset forskellige fødevaretyper. Derudover kan du også selv få lov til at bestemme, hvor store dine vakuumpakninger skal være.

Designet på denne model er meget simpelt og minimalistisk. Maskinen ligner mest af alt en lille kontormaskine, er der designet i sølv og sort. Det betyder altså, at den ikke vil genere øjet, selvom den står fremme på køkkenbordet i hverdagen. Du kan faktisk med fordel lade den stå fremme i hverdagen for at gøre det lettere for dig selv.

VC10 er en billigere model

Denne model fra Caso er en af de billigere modeller, der findes. Det betyder dog bestemt ikke, at den er dårlig. Faktisk er maskinen meget kraftfuld og effektiv. Det betyder, at du ikke behøver at være bange for, at den ikke suger tilstrækkelig meget luft ud af poserne; det gør den nemlig. Den sørger for at vakuumpakke tilstrækkeligt godt, og den holder tæt. Det betyder, at du ikke skal være bange for, om der kommer vand ind i poserne under sous vide-tilberedningen, eller bang for frostskader, når du fryser fødevarerne ned. Den billigere model fra Caso er altså bestemt ikke en dårlig model. Denne model er den ideelle til dig, der er førstegangskøber af en vakuumpakker, eller som måske bare ønsker at prøve det af, inden du investerer i en dyrere maskine.

Vacuum maskine

En vakuummaskine er en maskine, der kan vakuumpakke noget for dig; i dette tilfælde dine fødevarer. En sådan maskine er virkelig fordelagtig at have i køkkenet. Ikke nok med, at den kan holde dine fødevarer friskere, så kan du også bruge den, hvis du skal tilberede lækker mad i en sous vide. Vakuummaskinen kan sørge for, at dine madvarer holder sig længere i fryseren – faktisk op til fem gange så lang tid, som hvis du bruger almindelige fryseposer. 

Bedste vakuumpakker

Vi har nu gennemgået seks forskellige vakumpakker. Der er i virkeligheden ikke så stor forskel på, hvad de forskellige vakuumpakkere kan. De er alle kraftfulde, og de lover at holde tæt og suge alt ilt ud af poserne. Derfor skal du altså også selv lave en vurdering af, hvilken vakuumpakker, der vil passe bedst til dine behov. Det afhænger i høj grad af dit budget samt af, hvor meget du har planer om at bruge vakuumpakkeren.

Vakuumpakker bedst i test

Alle de vakuumpakkere, som vi har gennemgået, er rigtig gode. De kan alle bruges til det helt almindelig køkken, som vil få gavn af en vakuumpakker. Den vakuumpakker, der har vundet flest tests, er den første i vores test; nemlig FoodSaver V2860. Den har blandt andet vundet en test hos Forbrugerrådet Tænk. Med denne vakuumpakker er du altså sikker på, at du får en vakuumpakker i god kvalitet til pengene. Den er effektiv, robust og solid, og du kan stole på, at den altid vil gøre vakuumpakningen let som en leg. Denne vakuumpakker kan du med fordel købe, hvis du bruger vakuumpakning meget i din hverdag.

Hvis du kun bruger vakuumpakkeren en gang imellem, kan du sagtens overveje at købe en i et billigere prisleje; eksempelvis Caso VC10. Denne vakuumpakker er den billigste i vores test, men du får altså rigtig god kvalitet for pengene – den er nemlig også både effektiv, brugervenlig og robust.

ANDRE POPULÆRE GUIDES