Vandseng Test – Stor test af de bedste vandsenge på markedet

Alle har prøvet at ligge vågen om natten. Urolig, svedig, rastløs, ukomfortabel, øm. Det dårlige sengemiljø skaber en ubehagelig nattesøvn, der har indflydelse på velværet hele den efterfølgende dag. Ved at investere i de ideelle omgivelser, skaber du både en rolig, dyb nattesøvn såvel som en overskudsrig morgendag.

Vandsengen er et alternativ til de klassiske madrastyper. Modsat de velkendte modeller skaber vandsengen en anderledes, aflastende og personligt tilpasset sengeoplevelse til dig, der er ved at miste håbet om, at den rette seng findes. Denne guide vil introducere dig til, hvordan nattesøvn i de vandsenge, der lige nu hitter på markedet, vil være ulig noget andet, du har prøvet før.

Testvinder: ProSleep Vandseng by Akva, 180x210 cm

Med ProSleep får du dansk kvalitet fremstillet specielt efter dine behov. Vandsengen skal imødekomme din krop rent fysiologisk med en række egenskaber, der påvirker sengemiljøet, således at de bedste vilkår for restitution skabes. Kvaliteten er garanteret, da sengen – lige fra varmesystemet til madrassen og sokkelen – er fremstillet af danske fagmænd, der sammen har skabt sig et overblik over den gode seng.

Det siger sig selv, at en vandmadras’ kerne er vand. Den målrettede komfort er i højere grad etableret med en vandseng end med en klassisk madras med fjedre og skum. Ved en vandseng kan vandmængden løbende justeres efter ønske om fasthed, således at du ikke behøver at udskifte sengen, men derimod blot kan justere sengens indstillinger, hvis dine behov ændrer sig.

En dobbeltseng, der måler 180x210cm, deles ofte. Når to sover på vandsengen, skal disse heller ikke gå på kompromis med deres behov. ProSleep-sengen har nemlig en todelt madras, der resulterer i, at hver side af sengen kan have individuelle fastheder såvel som temperaturer.

”God” Vandseng Allround, 180x210 cm

Ved køb af en vandseng, køber du sengekomfort, der vil skabe velvære, både mens du sover, men lige så vigtigt også, når du er vågnet. Et køb af denne form for komfort er ikke altid billig – og derfor skal vandsengen være holdbar, således at valget om en behagelig søvn er et valg, der vil gavne køberen mange år efter.

Den ”Gode” er solidt håndværk. Sengens elementer er minimalistiske, således at de enkelte bestanddele er prioriteret højt. Således kan du vide dig sikker på, at sengen er langtidsholdbar og kan bidrage til komfortabel søvn mange år frem.

Særligt er sengen optimal, hvis du sover alene eller har et godt sovehjerte. Den ”Gode” serie kendetegnes ved, at sengene består af en madras. Dette vil sige, at sengen har samme hårdhed på alle leder og kanter, samt at bevægelser påvirker hele madrassen. Altså vil det være muligt, at man kan mærke, hvis ens partner skifter liggestilling. 

Til sengen hører også ét stort topmadrasbetræk, der er praktisk designet. Det brugervenlige element består i, at det kan tages af ved lynlås og vaskes efter behov. Det er også muligt at få en sikkerhedsdug med til sengen, når den købes med sokkel. En sikkerhedsdug sørger for, at vandet bliver i sengen, i tilfælde af at uheldet skulle være ude.

”Bedre” Soft Vandseng, 180x210 cm

Den ”Bedre” vandseng er en smule forbedret ved blandt andet at være todelt. Når madrassen har to forskellige fastheder, er der også taget højde for, at overgangen vil forekomme abrupt. Om du sover tæt med din partner eller på hver jeres halvdel, vil forskellen på de to madrasser være naturlig.

Til hver madras hører en termostat, der giver brugeren mulighed for at regulere sengesidens temperatur. At du har det for varmt eller koldt kan være yderst forstyrrende, når din energi skal spares frem for at bruges på at holde dig varm eller afkøle dit system.

Sikkerhedssystemet består ved denne model i det udviklede koncept Zipp Liner. En Zipp Liner er en velkendt sikkerhedsdug, der modsat den sædvanlige model er fastmonteret på sengen med lynlåslukning. Således har designerne bag modellen skabt et pænere finish samt sikret sig, at sikkerhedsdugen aldrig vil bevæge sig.

Når modellen erhverves med sokkel, har brugeren mulighed for at vælge nogle funktionelle løsninger i form af skuffer i soklen. Herved bliver det muligt at have opbevaring under sengen på elegant og ukompliceret vis. På grund af vandsengens opbygning er det ikke muligt at skubbe noget – som for eksempel bed rollers – ind under sengen på anden vis, og derfor er skuffer i soklen en fornuftig udvidelse af sengens design.

Mont Ventoux Akva Vandseng Allround Q, 180x210 cm

Din søvn er betinget af flere faktorer. Blandt de med højest indflydelse på kvaliteten af din søvn er sengemiljøet. Kroppen kan være på overarbejde i løbet af dagen, og hvis den ikke får mulighed for at spænde af, vil det resultere i smerter, besværet søvn og derved mindre overskud. Madrassen i vandsengen afgiver præcis støtte til kroppens udsatte områder.

Finere kvalitet og udviklede egenskaber er udgangspunktet for Mont Ventouxs produkt. Yderligere er også designet kælet for. Dit møbel skal passe gnidningsfrit ind i dit hjem. Ikke mindst soveværelset indrettes oftest i rolige farver med personlige og hjemlige elementer, der skaber en atmosfære, man behageligt kan bruge sine sidste vågne timer i. Det visuelle udtryk er moderne, minimalistisk og alligevel noget for sig ved Mont Ventoux-modellen. Farverne er let brune, materialerne er flotte og helhedsindtrykket tidløst.

”Bedre” Hybrid High Vandseng, 180x210 cm

Testens mest eksklusive model har taget højde for alle facetter af en vandseng. Designet er stærkt uden at irritere øjet, alle kvaliteter er praktiske såvel som eksklusive, og købet af sengen indebærer en række ekstratilføjelser, der overgår en standard vandseng. Sengen har personlighed ved sit markante design, der henleder tankerne på en kontinentalseng. Opbygningen er sket således, at designet forekommer fuldendt, da sokkelen mere eller mindre ikke kan ses og derfor ikke forstyrrer heldhedsindtrykket.

Til forskel fra kontinentalsengen drager brugeren af denne seng fordel af vandmadrassens mange egenskaber i form af specialiseret komfort. Trykfordelingen i sengen er optimal og kan selvfølgelig justeres forskelligt på hver side. Ydermere er der to varmelegemer, sådan at også tilpasningen af temperaturen kan foregå efter egne behov. Også topbetrækket er delbart og har lynlås, sådan at holdbarheden kan sikres ved en lejlighedsvis vask.

ANDRE POPULÆRE GUIDES