Varmetæppe Test – Top 7 Bedste varmetæpper her (2021)

Hader du også følelsen af iskolde og frysende tæer? Så er et varmetæppe måske lige sagen for dig.

I Danmark er det bekendt oftest koldt og vådt udenfor, og det er altså nemt at komme til at fryse både udendørs og indendørs, og det synes de fleste absolut ikke synes særligt godt om. Heldigvis findes der en løsning på dette problem.

Hvorfor bruge en evighed på at bygge din varme op med et tyndt fleecetæppe, når du hurtigt og let kan få varme ved hjælp af et elektronisk varmetæppe? Det skal nemlig bare sættes i en stikkontakt, og efter få minutter er hele din krop dejlig varm igen.

Varme hjælper faktisk også imod smerter. Hvis du har muskelsmerter i din krop, fx på grund af skader tilegnet under sport, en hævelse i anklen eller smerter i forbindelse med menstruation, så er varme faktisk en god måde at dæmpe disse smerter på. Varme er nemlig godt for mange ting og får musklerne til at slappe af. Et varmetæppe eller en varmepude kan altså derfor være behjælpelig i denne sag.

Mange tyer til en varmepude fyldt med enten ris eller korn, og som tåler at komme i mikrobølgeovnen. Andre tyr til en varmedunk, som skal fyldes op med varmt vand. Disse ting er også et fint alternativ, men ulempen er, at hvis de bliver utætte – og sandsynligheden for dette er større, end man skulle tro! – så vil indholdet blive spredt udover hele sengen, sofaen eller hvor du nu befinder dig henne.

Det er meget besværligt at skulle rydde sådan noget gris op og ikke særligt afslappende, så du kan gøre dig selv den tjeneste at købe et elektronisk varmetæppe, der ikke forvolder skade, hvis den skulle blive utæt. Et varmetæppe har desuden en større overflade end en pude og kan derfor dække mere af din krop, så varmen når ud fra top til tå. Hvis du vil fokusere varmen på kun ét sted, kan du altid folde tæppet eller vikle det omkring det ønskede område, så varmen er koncentreret.

Et elektronisk varmetæppe (også kaldet varmeplaid) er desuden meget nem at sætte til, da det blot kræver en stikkontakt, og så mister den ikke gradvis varme som de andre med ris eller korn. Det sender nemlig hele tiden varme ud, så længe det er koblet til strøm.

Varmetæpper kommer som regel også med en lang ledning, så du behøver ikke at være bange for at skulle være begrænset til at sidde fastlåst i en position. De fleste varmetæppe giver dig også mulighed for at vælge mellem forskellige niveauer af varme, så du selv kan bestemme, om det skal være en mild varme, middelvarme eller varme med fuldt tryk.

Hvis du er på udkig efter et nyt varmetæppe, er det vigtigt, at du finder ét, der passer lige til dig. Stil dig selv relevante spørgsmål, såsom hvad du vil bruge dit varmetæppe til. Skal det fx bruges til at hygge med om aftenen, eller skal det bruges imod smerterne fra din gamle skade, som springer op i ny og næ, og som har brug for at blive lindret lidt? Tænk også over, hvor stort tæppet skal være, og om det skal have forskellige varmeniveauer.

I denne guide vil du blive klædt bedre på til at vælge dit helt rigtige varmetæppe. Du bliver præsenteret for seks forskellige varmetæpper fra forskellige udbydere. Du vil kunne drage inspiration om varmetæpper og læse mere om de enkelte produkter via linkene under hvert afsnit. Du kan også let bestille det tæppe, du synes bedst om via linkene – rigtig god læselyst.

Testvinder: Beurer HD100 luksusplaid

Hvis du holder af lækre og bløde materialer, så læs med her.

Dette varmetæppe fra Beurer kommer i et dejligt fleecemateriale, der har en unik, naturlig farve, og som oven i købet er Økotex-100 mærket. Det vil sige, at plaiden er på forhånd testet og altså ikke indeholder nogen kemiske stoffer, som er skadelige for miljøet eller for dit helbred. Med andre ord kan du altså bare læne dig tilbage og nyde følelsen af det dejlige materiale.

Plaiden desuden kan nemt tages af og vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen.

Selve tæppet er 200 cm gange 150 cm og er altså passende stort til at dele det med en anden person. Der er dog ingen, der siger, at du behøver at dele tæppet med en anden, og du kan også bare forkæle dig selv og pakke tæppet grundigt rundt om dig selv, så du kan få al varmen og hyggen.

Tæppet bruger 150 watt og har seks forskellige og varierende temperaturer, som du kan vælge i mellem. Den har også indbygget autosluk efter tre timer. Det vil sige, at du fint se en hel film eller falde i søvn i sengen om aftenen, mens du får varmen og behøver altså ikke tænke på at skulle huske at slukke for strømmen. Det gør varmetæppet helt af sig selv efter tre timer.

Tæppet er altså meget alsidigt og kan bruges af flere personer på én gang. Som noget ekstra særligt kommer varmetæppet med 5 års garanti, så du altid kan returnere den ved eventuelle fejl. Altså, et rigtig godt bud på et godt og hyggeligt varmetæppe.

Beurer HD90 el-varmeplaid

Endnu et dejligt varmetæppe af kvalitet fra det solide mærke Beurer. Tæppet har en autoslukfunktion, så du kan falde i søvn enten foran fjernsynet eller i sengen uden at være bange for at vågne op i en pøl af sved senere. Autosluk aktiveres efter 180 minutter.

Efter en kold dag uden for kan du hurtigt få varmen igen med de seks forskellige niveauer, som tæppet kommer med. Skru fx op på maksimum for at få varmen med det samme og derefter ned på et lavere niveau for at holde en god og stabil temperatur. Du kan også vælge at slukke tæppet (enten manuelt eller lad tæppet gøre det for dig efter tre timer), så snart du har fået varmen og ikke fryser mere.

Varmetæppet har desuden et indbygget sikkerhedssystem, hvilket vil sige, at den slukker ved den mindste fejl, så der ikke opstår en overophedning. Det betyder, at du altså kan føle dig 100 % tryg med tæppet omkring dig. Det er så godt som din nye bedste ven, der både varmer dig og passer godt på dig.

Tæppet kan dække hele din krop med sin størrelse på 180 cm gange 130 cm, og den varmer godt og effektivt med sine 100 watt. Derudover kan selve plaiden tages af og vaskes ved 40 grader i en almindelig vaskemaskine, når du synes, det trænger til en omgang vask. Så er det så godt som nyt igen.

Materialet er også øko-tex-mærket, så du kan lade tæppet varme dig op uden frygt for skadelige kemikalier. Beurer HD190 e-varmeplaid er altså et godt kvalitetstæppe med høj sikkerhed, og du får desuden fem års garanti ved købet af dette tæppe. Det kan næppe blive meget bedre.

Beurer HD50 varmetæppe

Endnu et kvalitetstæppe med mange features fra det kvalitetsbevidste firma Beurer.

Du kan nemt holde hele kroppen varm, idet tæppet fordeler varmen jævnt med sin store overflade. Det bløde fleecemateriale sikrer dig en hyggelig og afslappende oplevelse, mens du varmes op, og tæppet er altså perfekt til en sløv søndag, eller andre tidspunkter, hvor du skal forkæle dig selv lidt ekstra. Materialet er desuden også øko-tex-mærket og er altså testet og fri for skadelige stoffer.

Hvis selve materialet bliver beskidt, behøver du altså ikke at gå ud og investere i et helt nyt varmetæppe. Det kan nemlig let gøres rent. Du tager bare selve plaiden af og vasker det ved 30 grader i en almindelig vaskemaskine. Så er det dejligt rent og velduftende igen, så du kan genoptage afslapningen.

Det smarte BSS (Beurer Safety System) forhindrer overophedning, hvilket er med til at sikre dig en tryg og afslappende oplevelse. Du risikerer altså på intet tidspunkt at opleve, at tæppet overopheder. Det slukker på grund af BSS-systemet af sig selv ved eventuelle fejl.

Tæppet er dejligt stort og har målene 100 cm gange 145 cm, og kan derfor nemt nå rundt om dig selv og evt. en anden person, du ønsker at dele tæppet med. Varmetæppet har en energi på 100 Watt.

Ved købet af tæppet får du også tre års garanti, så du kan få pengene tilbage, skulle der være et fejl med varmetæppet, selvom det næppe bliver aktuelt.

WILFA HBW-3, varmetæppe

Varmetæppe bedst til prisen

Dette varmetæppe fra Wilfa er 75 cm gange 150 cm, og er altså et dejligt stort tæppe. Det er perfekt til fx at putte sig under en weekendsaften, eller når du skal sove, hvis det er koldt. Tæppet har nemlig en indbygget afbryder, og kan køre op til 12 timer ad gangen. På den måde kan du holde dig varm hele aftenen og natten med. Tæppet har desuden snore, som gør, at du kan pakke dig godt ind i tæppet.

En ekstra bonus er, at tæppet har et særligt område til fødderne alene, og derudover har to forskellige varmeniveauer. Resten af selve tæppet har tre forskellige varmeniveauer. På den måde har du mere kontrol over varmestyringen og -fordelingen, så du opnår den bedste komfort.

Tæppet er lavet i et brandsikkert materiale og kan tages af og vaskes i en almindelig vaskemaskine. Dette er et godt bud på et varmetæppe, som skal passe ind i en større husstand.

TOPCOM, BW4754, varmetæppe

Her er et varmetæppe, der ikke alene holder dig varm, men hjælper dig også med at dæmpe stress! Tæppet er nemlig meget dejligt at sove med, og du kan placere det under dit lagen på din dobbeltseng, så du får en god nats søvn helt uden at fryse. Det er ideelt at bruge varmetæppet på denne måde fx om vinteren, når det er koldt, og resten af året kan du bruge det til hyggelige aftener i sofaen.

Tæppet har også et smart sikkerhedssystem, som hele tiden regulerer og justerer varmen ved at tænde og slukke for strømmen. Når det er ved at være for varmt, slukker tæppet automatisk, så der ikke sker nogen overophedning og derefter tænder det igen, når det er ved at blive for koldt. Det eneste du behøver er, at slappe af og nyde varmen.

Du kan selv skrue op og ned for temperaturen ved hjælp af kontrolenheden og de tre forskellige styrker. Du kan skrue op på maksimal styrke (2), skrue ned på normal styrke (1) og slukke for varmetæppet (0).

Du kan med fordel vaske tæppet i hånden, for at undgå at slide materialet alt for meget, men tæppet tåler også maskinvask. Det anbefales også, at du lader det lufttørre i stedet for at smide det i tørretumbleren.

MYSTYLE

Varmetæppe forhandler

Dette varmetæppe kommer med tre forskellige varmeniveauer, så du kan vælge den rette styrke til dig.

Materialet er lækkert, sort fleece, der passer ind i de fleste hjem, og som også tåler vaskemaskine.

Varmetæppet kommer med en smart sikring, som forhindrer tæppet i at overophede, så du aldrig brænder dig eller skade møblerne.

Du behøver altså ikke længere at finde dig i kolde tæer eller muskelsmerter. Køb dig allerede et varmetæppe eller varmeplaid i dag, så du kan holde dig varm og være med til at sprede hyggen.

Prøv bare at forestille dig en søndag aften uden et dejligt, elektronisk varmetæppe til at bekæmpe kulden – Det er svært at undvære her i den mørke og kolde tid, eller når sommeren svigter med det gode vejr.

Guiden er tiltænkt at give dig lidt inspiration til dit køb, og hvis din nysgerrighed er blevet vækket (og dine fødder stadig fryser) så kan du altid klikke på linkene under hvert afsnit for at læse mere om det enkelte produkt. Her kan du også let og ubesværet bestille dit splinternye, personlige varmetæppe hjem. Husk blot at sætte dig ind i, hvilke krav du har til et varmetæppe, og hvad det skal bruges til i din hverdag for at få den bedste oplevelse ud af tæppet.

ANDRE POPULÆRE GUIDES