Vejrstation Test – Top 5 Bedste vejrstationer (2022)

En vejrstation er praktisk at eje, da vejret ofte har stor indflydelse eller betydning på vores hverdag. Ved at kende til vejrudsigten kan du finde ud af, om det bliver solskin og tørt vejr, så du kan tage cyklen på arbejde, eller om der er et forfærdeligt skybrud på vej, så bilen vil være mere passende. Samtidig kan du også finde ud af, om du kan tage sommerkjolen på, eller om du nærmest skal pakkes ind i en flyverdragt, inden du går ud af døren. De fleste mennesker tjekker altså vejrudsigten dagligt, og især i et land som Danmark, hvor vejret svinger rigtig meget, er det praktisk at have en vejrstation ved hånden, så du hele tiden kan blive opdateret på vejret. Man kan beskrive en vejrstation som et termometer, der er blevet mere teknisk og avanceret og altså kan vise dig flere forskellige funktioner ud over temperaturen.

De fleste vejrstationer kan fortælle, hvordan vejret kommer til at se ud i fremtiden, hvor meget nedbør der vil falde de kommende dage, og sågar også hvilken retning vinden kommer fra, samt hvornår solen går ned, og hvornår den står op igen. Det er supersmart, men der findes altså også et hav af forskellige udgaver af vejrstationer fra forskellige mærker og producenter, så det kan godt være noget af en udfordring at finde ud af, hvilken vejrstation man skal investere i. Derfor har vi testet seks forskellige vejrstationer og derved kommet med et bud på de bedste af slagsen. De testede vejrstationer ligger samtidig i forskellige prisklasser. Vi har altså testet både nogle i den billige ende og nogle i den dyrere ende, så der er noget for ethvert behov, og så alle samtidig kan være med, når det kommer til prisen.

Testvinder: OBH vejrstation 4832

Den første vejrstation i vores test er modellen 4832 fra OBH Nordica. OBH Nordica er et kendt mærke, der blev etableret tilbage i 2002 og altså har nordiske rødder. Virksomheden producerer primært elektroniske husholdningsprodukter og køkkengrej, hvor der især er fokus på funktionalitet og et flot design, der ofte er udarbejdet i samarbejde med dygtige nordiske designere. Derfor er man altid garanteret et produkt i den bedste kvalitet og i et flot og tidløst design, der vil passe perfekt ind i hjemmet. 

Modellen 4832 er et tydeligt resultat af HBO Nordics fokus på designet. Vejrstationen er lavet i et enkelt design, så den vil passe ind både på natbordet og i vindueskarmen. Vejrstationen har en prognose for de kommende 12-24 timer, så du altså hele tiden bliver opdateret på dagens vejr, og hvordan det udvikler sig. Derudover har den trådløst inden- og udendørstermometer samt radiostyret ur og kalender, så man altså også nemt kan holde styr på sine aftaler, og endda bruge vejrstationen som vækkeur eller som alarm, da denne model også er lavet med en alarmfunktion. Baggrundslyset på denne model er blåt, så den er nem at navigere rundt på, når det er mørkt, og så har den en transmissionsrækkevidde på 30 meter. Denne vejrstation har altså en masse gode og brugbare funktioner, og den er perfekt til dig, hvis du både vil have et praktisk og effektivt produkt, der samtidig har et flot og moderne design, der vil se godt ud i et moderne hjem.

Den næste vejrstation er af mærket Ventus. Ventus er specialister i at lave vejrstationer, og der er altså garanti for rigtig god kvalitet, når man investerer i en vejrstation, som Ventus har produceret. Denne næste model ligger i den lidt dyrere ende, og har en masse smarte funktioner, der også er brugbare.

Modellen W831 kan give lokale vejrinformationer fra din vindmåler. Den måler altså både vindretning og vindhastighed, og så har den også en indbygget regnmåler samt termohygrometersensor. Der er altså næsten ikke det, som denne vejrstation ikke kan. Den kan nemlig også vise tidspunkter for både solopgang og solnedgang samt månefaser, og så har den også barometrisk lufttryksvisning, hvor den kan komme med en barometrisk forudsigelse af vejret. Som om al dette ikke var nok, så kan du altså også gemme al vejrdataen på din pc med softwaret, der medfølger, når du køber en model W381 fra Ventus. Det medfølgende software sikrer altså, at du kan gemme og registrere de oplysninger, du får, og der kan gemmes op til 200 vejrdata, inden det skal overføres til en computer. Det er altså en enormt funktionel vejrstation, der kan et hav af forskellige ting, og den vil være perfekt for dig, der går op i den nyeste teknologi og gerne vil betale lidt ekstra for det.

Modellen 66844 er fra mærket Rosenborg, som også laver forskellige modeller af vejrstationer til forskellige formål. De laver både de dyre og mere avancerede vejrmodeller, men så laver de altså også de lidt mere enkle modeller, der ligger i den lidt billigere ende til en overskuelig pris. Det er denne model lige præcis et eksempel på.

Modellen 66844 fra Rosenborg er en smart og enkel vejrstation, der faktisk vil være helt perfekt til at have stående i soveværelset. Vejrstationen har nemlig en indbygget kalender og et radiostyret ur, der nemt kan fungere som et vækkeur. Derudover viser vejrstationen både minimum og maksimum temperatur samt luftfugtigheden. Det er endnu en funktion, der går godt i spænd med at have den stående i soveværelset, da du hele tiden kan holde øje med luftfugtigheden og temperaturen, så du kan få en optimal nattesøvn.

Ydermere er vejrstationen trådløs, så den er nem at flytte rundt på i hjemmet, og så har den et lysende farvedisplay, så den også er brugervenlig, når det er mørkt. Det er altså en superfin vejrstation, der ikke besidder en masse avancerede funktioner, som for eksempel at kunne gemme data på en pc via en software, men den tjener alligevel sit formål til punkt og prikke, og den vil uden tvivl være en god investering.

SimplyBestBuy vejrstation UN 1200

Den næste model i vores test af vejrstationer er en vejrstation fra mærket SimplyBestBuy. Det er endnu en af de modeller, der ligger i en lidt højere prisklasse, hvor man til gengæld får en masse fede funktioner med i købet. Modellen UN 1200 er endnu et resultat af en udviklende teknologi, der simpelthen kører på højtryk.

Modellen UN 1200 viser både lufttryk og vejrtendenser med månefaser. Derudover besidder denne smarte vejrstation altså også et indbygget ur med alarmmodus samt en radiostyret visning af klokkeslæt og dato. Derudover besidder den forskellige alarmfunktioner til det indbyggede ur, så her kan man altså med fordel også bruge vejrstationen som vækkeur til de dage hvor man skal tidligt op. Udover at kunne fungere som vækkeur, så viser vejrstationen altså også, hvad tid solen står op, og hvad tid den går ned igen, så man nemt kan holde sig opdateret på, om dagene tiltager eller aftager i længde. Derudover måler vejrstationen også luftfugtigheden og temperaturen, og så har den altså også en aktuel visning af nedbørsstatistikker, så du hurtigt kan finde ud af, om du skal finde regnfrakken frem, eller om du kan lade den blive i skabet. Sidst, men ikke mindst, så har denne model altså også en vindkølingstemperatur samt statistikker for vindretning og vindhastighed. Modellen UN 1200 fra SimplyBestBy har altså et hav af forskellige funktioner, der uden tvivl vil falde i god jord hos enhver potentiel kunde.

Netatmo WiFi Vejrstation

Den sidste vejrstation i vores lille test er den avancerede wi-fi-vejrstation fra Netatmo. Det er et af de nyere mærker på markedet og blev etableret tilbage i 2011. Netatmo producerer elektronik til forbrugere, primært til hjemmet, med fokus på den nyeste teknologi og innovation for at skabe et mere sammenhængende hjem. Derfor kom det heller ikke bag på os, at denne wi-fi-vejrstation fra Netatmo er enormt innovativ og veludviklet, med den nyeste og smarteste teknologi, og så er den samtidig i besiddelse af et hav af avancerede funktioner, der også er brugbare. Netatmo har altså udviklet den ultimative vejrstation.

Denne vejrstation kan altså meget mere end bare at måle temperaturen udenfor og indenfor. Med denne vejrstation kan du simpelthen også have indflydelse på dit eget indeklima, så du hele tiden kan sikre dig, at det er, som det skal være. Derudover kan den kobles til din iPhone eller Android-enhed, så du kan få direkte besked og data tilsendt. Den måler for eksempel CO2-koncentrationen i indeklimaet, og hvis CO2-niveauet er for højt, så giver den dig direkte besked på din iPhone eller Android-telefon, så du hurtigt kan lufte ud og få et optimalt klima i hjemmet, der er sundt og friskt. Det er altså supersmart. Ud over at måle luftkvaliteten indendørs og udendørs, så måler den selvfølgelig også temperaturen og luftfugtigheden. Derudover er den også i besiddelse af et barometer, der fortæller dig, hvordan vejret, og ikke mindst lufttrykket, forholder sig og udvikler sig i løbet af dagen. Desuden kan den, som noget ekstrasmart, også måle støjniveauet i rummet, så du også har mulighed for at regulere dette, hvis det bliver for højt. Netatmos wi-fi-vejrstation hjælper dig altså med at regulere både indeklimaet og støjniveauet, så du kan få den mest optimale hverdag, uden for meget larm og med et godt og sundt klima.

Vejrstationen består derudover af to forskellige enheder eller moduler, hvor den ene altså skal installeres udenfor for at måle udeklimaet, og den anden skal installeres indenfor for at holde styr på indeklimaet. På den måde er du supergodt dækket ind og klar til at få en masse opdateringer på vejret ved hjælp af wi-fi. Derudover kan denne smarte vejrstation også nemt udvides med en vindmåler og en regnmåler, så man er helt dækket ind, når det kommer til vejret, og så du er helt opdateret på, hvor kraftig vinden er, og hvor stor en mængde nedbør, der forventes at falde i løbet af dagen.

Netatmo-vejrstationen er altså enormt innovativ og kan altså hjælpe dig med at opretholde et godt klima i hverdagen. Du bliver opdateret på alverdens vejrdata via wi-fi til din iPhone eller Android-telefon, og hvis der er noget, der ikke er, som det skal være, så får du en advarsel, så du hurtigt kan regulere på det. Disse avancerede funktioner er til dig, der går op i den nyeste teknologi og gerne vil have en vejrstation, der giver dig alle funktioner på en gang, så du er så godt dækket ind som overhovedet muligt, når det kommer til vejret.

Tænk over dine behov

Disse fem vejrstationer giver dig altså lidt af hvert. Alle fem vejrstationer kan klart anbefales, hvis du går og overvejer, om du skal til at investere i en vejrstation, så du hele tiden kan blive opdateret på vejret. Dog er det selvfølgelig altid vigtigt, at man overvejer sine behov, inden man går ud og bruger en formue på en vejrstation. Du skal altså overveje, om du kan nøjes med en vejrstation, der ligger i den lidt billigere ende prismæssigt, eller om du skal have en af de lidt dyrere med de mange avancerede funktioner. Det kan være, at det er vigtigt for dig at være opdateret på den nyeste teknologi, men det kan også være, at du hellere vil investere i noget, der er mindre avanceret, men stadig rigtig funktionelt.

Ligegyldigt om du vælger at købe en af de dyre vejrstationer, såsom vejrstationen fra Netatmo med de mange avancerede og nye funktioner, eller om du vælger at købe en billigere model, såsom modellen 66844 fra Rosenborg, så tjener alle disse vejrstationer altså deres formål, og du får ikke mere eller mindre, end hvad der bliver lovet. Så det er bare med at gøre op med dig selv, om du gerne vil have en vejrstation der, ud over at måle temperaturen indenfor og udenfor, også måler både støjniveau og CO2-koncentrationen i indeklimaet, eller om en af de mere enkle vejrstationer, der holder dig opdateret på de mere basale ting, vil være god nok og dække dine behov.

ANDRE POPULÆRE GUIDES