Vinduesvasker Test – Se Top 5 bedste vinduesvaskere (2022)

Mangler du en maskine, der nemt og hurtigt kan hjælpe dig med at vaske dine vinduer, så vil en vinduesvasker være et oplagt valg. Batteridrevne maskiner som en vinduesvasker er blevet mere og mere populære blandt danskerne, og derfor vil vi i denne vinduesvasker test gennemgå nogle forskellige modeller, så du kan få et indblik i, hvad sådan en maskine koster, og hvad den kan. Du kan finde mange forskellige modeller med forskellige funktioner og i forskellige prisklasser på markedet, og derfor kan denne test være med til at give dig et overblik over markedet samt give inspiration, så du kan finde lige netop den model, der passer bedst til dig og dine behov.

Bedst i test vinduesvasker

Denne vinduesvasker test er ikke en videnskabelig test, men det er en samling af en række beskrivelser af forskellige modeller. Disse beskrivelser kan du som læser holde op mod hinanden og finde frem til, hvilken model der passer bedst til dig. I beskrivelserne vil vi komme omkring de forskellige modellers funktioner og fordele samt priser. Hvis en model forhandles af flere af vores forhandlere, vil vi lave en oversigt over de forskellige forhandlere samt deres priser på den pågældende model. På denne måde kan du hurtigt se, hvor du kan få de bedste vinduesvaskere til de bedste priser.

Du kan med en stavblender både blende groft og fint, og så er den eminent til f.eks. suppe – du kan nemlig stikke stavblenderen direkte i den varme gryde, og dermed holde suppen varm, mens du blender. Desuden kan en stavblender af en vis kraft uden besvær klare smoothies og andre ting, du normalt ville bruge en almindelig blender til – og så er den super nem at have liggende i skuffen, da den nærmest ingenting fylder.

En stavblender er en helt eminent følgesvend i køkkenet, og du kan opnå virkelig lækre resultater med din madlavning. Den gør køkkenarbejdet lidt mere effektivt, og letter en stor del af byrden ved manuelt arbejde – og så bliver det hele bare lidt sjovere med det rigtige værktøj.

Uanset om du er nybegynder eller laver mad på professionelt plan, så går du aldrig galt i byen med en stavblender. Den er nem at bruge, og kan ekviperes til meget få penge, hvis du ikke har brug for en af dem, der kan det hele. Stavblendere fås nemlig i meget forskellige kalibre, så der er også noget til dig, der kun ønsker det bedste af det bedste.

Testvinder: Vileda Windomatic elektrisk vinduesvasker

Med denne lækre vinduesvasker fra Vileda får du en testvindende maskine. Det er Familie Journalen, der i 2016 har kåret netop denne vinduesvasker som bedst i test. Med denne model kan du være sikker på at få flotte og rene vinduer. Dette skulle du gerne få uden striber, hvilket er en meget stor fordel, da der ikke er noget værre end at få striber på sine vinduer efter, man lige har vasket dem. Modellen her kører på batterier, og den kan hurtigt og problemfrit suge skum og beskidt vand op, og på denne måde vil den efterlade overfladen tør samt ren og skinnende. Selve modellens hals er meget fleksibel, og det gør det ekstra nemt at komme helt ind i kanter og hjørner.

Denne vinduesvaskers sugestyrke er fordelt meget jævnt over hele mundstykket, og det gør det muligt at undgå striber på vinduerne. Maskinen kører som sagt på batterier, og disse har en driftstid på omkring 20 minutter, når batteriet er ladet fuldt op. Maskinen her passer til alle, og den passer især til dig, der gerne vil undgå de store fysiske anstrengelser, når du skal vaske dine vinduer. Når du skal bruge denne vinduesvasker, skal du vaske overfladen, som man normalt ville gøre. Dette kan du eksempelvis gøre med en vinduesklud, og herefter kan du så bruge denne Vileda Windomatic maskine til at fjerne det beskidte vand.

Nem at rengøre

Denne maskine kan du ikke kun bruge, når du skal vaske vinduer, men du kan også bruge den på eksempelvis spejle, glasborde eller køkkenborde med jævne overflader. Når du er færdig med at bruge vinduesvaskeren, er det en rigtig god idé at gøre den rent. Dette kan du gøre ved at afmontere vandbeholderen, og den kan herefter rengøres i opvaskemaskinen eller under rindende vand.

Nilfisk Smart vinduesvasker

Den næste model i denne test er fra det anerkendte brand Nilfisk, der især er kendte for deres kvalitetsstøvsugere. Denne model er et rigtig godt eksempel på, at de også kan finde ud af at lave rigtig gode vinduesvaskere. Modellen her er lidt dyrere end den forrige, men den har også rigtig mange gode egenskaber, som vil være en stor fordel for de fleste brugere. Modellen her er rigtig god til rengøring af vinduer, men den kan også nemt klare fliser og spejle.

Du kan spare en masse tid med denne maskine, da den nemt og hurtigt kan fjerne snavset fra dine vinduer. Med denne model får du en vinduesvasker, der har en sugeenhed med et 28 cm sugemundstykke. Dette sugemundstykke har gummilæber, hvilket er med til at sørge for, at den nemt kan rengøre glatte overflader. Du får endvidere en batterioplader med til maskinen.

Inden du skal bruge maskinen, er det en rigtig god idé, at du gør dine overflader rent med rengøringsmiddel. Her kan du eksempelvis bruge en sprayflaske med en mikrofiberklud på. Efter den første rengøring kan du tage vinduesvaskeren i brug, hvor du kan suge det beskidte vand op, og ruden vil herefter fremstå ren og skinnende. Eftersom vinduesvaskeren er batteridrevet, bliver det ganske enkelt ikke meget lettere at vaske dine vinduer. Det at vaske vinduer kan være en svær opgave for mange, og derfor er en vinduesvasker som denne en oplagt mulighed for at få lidt hjælp og lette processen. Batteriet har en levetid på op til 25 minutter, når du bruger maskinen, og den skal lade i cirka 2,5 time for at blive fuldt opladt.

HOOVER JWC 60 B6 vinduesvasker

Denne vinduesvasker er en af de bedste på markedet, og med denne maskine vil du hurtigt og nemt opnå et flot resultat uden striber på ruderne. Det er en batteridrevet vinduesvasker, og batterierne til maskinen er genopladelige. De skal oplades, når du har brugt maskinen i 25 minutter. En ekstra stor fordel ved denne model er, at du får to forskellige skrabere med til den, og det vil sige, at du kan få en mere grundig og nem rengøring af dine vinduer her gang. Den ene skraber er 28 cm, og den anden skraber er 17 cm. Maskinen her efterlader endvidere ikke vand i karmen, så dette er ikke noget, du behøver at bekymre dig om. Selve modellen har en højde på 17 cm, en bredde på 10,5 cm og en dybde på 37 cm.

Den vejer kun 1,1 kg, og den kan derfor betjenes af alle, også selvom man ikke har mulighed for at løfte særlig mange kilo. Den lave vægt er en meget stor fordel, når man skal nå helt op i de øverste hjørner, da det ville være meget tungere og hårdere, hvis maskinen vejede flere kilo. Du kan også bruge denne maskine til andet end kun vinduer. Hvis du har andre glatte overflader som eksempelvis fliser og spejle, kan du også bruge maskinen til at rengøre disse ting. Når du skal oplade batteriet, tager det omkring seks timer, før det er fuldstændigt opladt. Begge mundstykker har gode bredder på 28 cm og 17 cm, som er med til at sikre, at du vil opnå en jævn og god rengøring.

Kärcher vinduesvasker - WV2 Premium

Den næsten vinduesvasker i rækken er fra Kärcher og er af meget høj kvalitet. Det bliver ganske enkelt ikke lettere at vaske sine vinduer, end det gør med en model som denne. Den har et rigtig godt Li-on batteri, der har en driftstid på cirka 25 minutter. Det vil sige, at den normalt kan klare at rengøre omkring 75 kvadratmeter per opladning. Noget af det, der er med til at gøre denne model ekstra god, er, at den kommer med en kombination af selve vinduesvaskeren med sugefunktion sammen med en sprayflaske samt fiberklud. Tilsammen gør disse ting, at du vil få en effektiv og god rengøring af dine vinduer. Udover at være egnet rigtig godt til vinduer kan vinduesviskeren her også bruges på andre glatte overflader, som eksempelvis bordplader, spejle eller brusekabiner.

Vejer mindre end 1 kilo

Det er en yderst brugervenlig vinduesvasker, der kan betjenes af stort set alle. Den vejer ikke særlig meget, og dens støjniveau er også meget lavt, og begge disse ting er gode fordele for de fleste. Den vejer rent faktisk kun 0,6 kg, og det er endda inklusivt batterier. Dette er lavere end mange andre vinduesvaskere på markedet, og det er noget af det, der har været med til at gøre denne model ekstra populær. Maskinen har en beholder, der kan indeholde 100 ml, og den er utrolig nem at tømme og gøre rent.

Lige som med modellen fra Hoover kommer også denne model med to forskellige mundstykker, så du selv kan vælge, hvad der passer bedst til netop dine overflader. Det ene mundstykke er 28 cm, og det andet er 17 cm. Det lille mundstykke på 17 cm er rigtig godt at bruge, hvis du har små vinduer eller franske døre. Ved at skifte mellem de to mundstykker kan du sikre dig, at du kommer helt ind i de forskellige kroge og får alt snavset med.

Leifheit vinduesvasker og teleskop

Hvis du godt kunne tænke dig en komplet løsning med både en vinduesvasker, en skraber og en teleskopstang, så vil det være en rigtig god idé at læse med her, da du med denne model fra Leifheit lige netop får alle disse ting. Modellen har et godt og fleksibelt hoved, som du kan justere frem og tilbage, men også fra side til side. Dette er med til at sikre dig, at du kan komme rundt i alle de små hjørner og kanter og få alt skidtet med, når du vasker dine vinduer.

Du har også mulighed for at tage hovedet af, og på denne måde kan du i stedet nøjes med at anvende maskinen med hånden. Løsningen med teleskopstangen er rigtig god til dig, der har loftsvinduer, men det vil også være en meget fleksibel og god løsning til dig, der ikke er så høj. Det er også værd at bemærke, at selve teleskopstanden også passer til vinduestørreren fra Leifheit.

Rengøring af vinduesrammen

Udover at kunne rengøre dine vinduer, kan denne model rent faktisk også rengøre vinduesrammen, hvilket er en stor fordel, da man jo lige så godt kan få rengjort begge dele i sammen omgang. Teleskopstangen er i sig selv med til at gøre denne vinduesvasker meget fleksibel, men selve stangen er faktisk også fleksibel i sig selv. Den kan nemlig justeres i længden fra 110 cm til 190 cm. Hermed kan du tilpasse længden efter, hvor høj du er, og hvor højt du skal nå op med vinduesvaskeren.

Selve hovedets bredde er 28 cm, og det er med til at sikre, at du får en jævn og god rengøring. En anden stor fordel er, at du med til modellen også får et microfiber cover, der kan fjerne det allermest genstridige skidt. Dette microfiber cover kan nemt og hurtigt kommes i vaskemaskinen, og herved kan det nemt blive klar til at blive taget i brug igen. Når du køber denne model hos Wupti, vil du få hele tre års garanti med i købet, hvilket også er værd at tage med i sine overvejelser.

Gode råd til at undgå striber på ruden

For at undgå striber på ruden er det først og fremmest en rigtig god idé at læse instruktionsbogen til maskinen, før du begynder. Dette kan måske virke som et meget simpelt og måske unødvendigt råd, men for at være på den sikre side, er det altid en god idé at læse instruktionerne igennem før brug. Hvis du bruger glasrens, er det altid vigtigt, at du bruger den korrekte mængde. For meget eller for lidt kan få det til at gå galt, og der vil komme striber på dine vinduer. Det er som regel beskrevet på selve flasken med glasrens, hvad den korrekte dosering er.

Det er endvidere en rigtig god idé at være opmærksom på at have den rette vinkel, når du bruger din vinduesvasker. Som regel vil den bedste vinkel være, når du har mundstykket så vandret som muligt på ruden. Her skal du så give et lille tryk, således det bredeste gummistykke peger lidt opad, når du bruger den. Det handler naturligvis også meget om øvelse og erfaring, så det kan muligvis godt tage nogle gange, før du er helt øvet i at vaske dine ruder uden at få striber. Vi håber, denne lille vinduesvasker test har været med til at give dig lidt inspiration til, hvilken model du vil have, og hvad de forskellige modeller kan.

ANDRE POPULÆRE GUIDES