Vinkøleskab Test – Se Top 7 Bedste vinkøleskabe (2024)

Vinkøleskab test

De fleste mennesker nyder et dejligt glas vin en gang imellem, hvad end det er rødvin, hvidvin eller rosé. Hvis du derfor er den helt store vinentusiast og har en stor vinsamling med vin fra alverdens lande og årstal, så kan det måske være en god idé at investere i et vinkøleskab. På den måde kan du altid holde de vine, der skal nedkøles, dejligt kolde, så de altid er klar til at skænke af, og samtidig kan du passe godt på din store vinsamling. Med et vinkøleskab derhjemme er du altid sikret, at hvert glas, du serverer for dine gæster, har den rette temperatur, og at de altså smager bedst muligt.

Dog findes der et hav af forskellige vinkøleskabe, og det kan altså være en udfordring at finde ud af, hvilket der vil være bedst. Det gælder om at overveje sine behov og få et overblik over, hvor stor ens samling er. Måske kræver den kun et lille køleskab, eller måske er den efterhånden blevet så stor, at den kræver flere af de store modeller. For at hjælpe dig på vej har vi her testet seks køleskabe fra forskellige producenter og mærker, samt i forskellige prisklasser, så alle altså har mulighed for at være med både på pris og kvalitet. Så hvis du går med store overvejelser om at investere i et vinkøleskab, men er lidt i tvivl om, hvor du skal starte, så kan du læse med her om vores anbefalinger, og så vil du med garanti være hjulpet godt på vej mod dit nye vinkøleskab.

Testvinder: Electrolux Vinkøleskab ERW1573AOA

Det første vinkøleskab i vores test er en af de mindre modeller, som vil være god til dig, der endnu ikke har verdens største samling af vine. Vinkøleskabet er fra mærket Electrolux, som især har ekspertise inden for hårde hvidevarer og husholdningsapparater. Man må sige, at vinkøleskabe især går under den kategori, så man kan altid forvente et godt produkt fra Electrolux. Electrolux er et populært mærke, der sælger produkter i massevis verden over, og man må sige at dette vinkøleskab er et klart resultat af deres store erfaring og klare talent inden for produktionen af hårde hvidevarer og husholdningsapparater.

Antivibrationssystem

Med modellen ERW1573AOA fra Electrolux sikrer du altså, at vinen altid har den rette temperatur og fugtighed, og samtidig bliver din vin godt beskyttet i dette køleskab, da køleskabets antivibrationssystem minimerer kompressorens bevægelse og altså forhindrer farlige vibrationer, der kan skade din vin. Derudover har køleskabet en elektronisk temperaturstyring, der altså gør, at den elektroniske overvågning altid sørger for, at der er den rette temperatur i skabet, så din vin altid er klar til at blive serveret. Desuden er der ventileret køl, der giver en forholdsvis konstant og ensartet temperatur, så du altså sikrer, at vinen altid er frisk og smager bedst muligt. Noget andet smart ved denne model er, at glasdørene i vinkøleskabet er UV-absorberende. Det vil altså sige, at glasdørene beskytter mod solens UV-stråler, så der altid er garanti for, at din vin er helt optimalt beskyttet. Derudover er der selvfølgelig også lys i køleskabet, når det åbnes. Alt i alt kan dette vinkøleskab varmt anbefales til dig, der ikke har den største samling endnu. Det holder vinen på den temperatur, den skal være, og du vil altid være klar til at skænke et dejligt glas op til dine gæster.

La Sommeliére Prestige vinkøleskab

Det næste køleskab er til dig, der har samlet på vin i lang tid og derved har en stor vinsamling. Det er samtidig også et vinkøleskab til dig, der gerne vil give de ekstra penge for at få et vinkøleskab i en helt eminent kvalitet. Dette vinkøleskab er fra det franske mærke La Sommeliére. Den franske virksomhed er vokset konstant de sidste 15 år og er især stort på det europæiske marked. De er specialiserede inden for hele vinuniverset og har altså også produceret et stort antal af forskellige vinkøleskabe og ved lige præcis, hvad vinen har brug for, og hvornår den er bedst. Derfor vil man aldrig gå galt i byen, hvis man vælger at investere i et vinkøleskab fra La Sommeliére.

Dette køleskab er i en supergod kvalitet med en masse funktioner. Der er plads til hele 315 flasker, og så kan det låses, og samtidig er døren massiv, så dine vine er godt beskyttet hele tiden. Derudover besidder køleskabet en kompressor og et aktivt kulfilter, der hele tiden sørger for optimal luftudskiftning og høj luftkvalitet i vinkøleskabet. Desuden er der monteret baghjul på køleskabet, så man nemt kan flytte det rundt i hjemmet, og så er der også en visuel og akustisk alarm, så du aldrig er i tvivl om, hvis der er noget, der ikke er, som det skal være ved din vin. Køleskabet er lavet i farven bordeaux, der er superflot og giver et friskt pust til indretningen i hjemmet. Dette køleskab er altså til dig, der ønsker maksimal beskyttelse af din vinsamling hele året rundt.

Vestfrost W32

Det næste vinkøleskab er fra mærket Vestfrost. Vestfrost er endnu et mærke, der har specialiseret sig i at producere de bedste vinkøleskabe til din vinsamling, og de har altså også et hav af forskellige varianter og modeller. Vi har valgt at teste modellen W32, og den lever i den grad også op til vores forventninger.

Vestfrost W32 vinkøleskabet kan rumme op til 32 flasker, hvilket er et ret passende antal, hvis man endnu ikke har en vildt stor samling, men heller ikke en helt lille. Noget supersmart ved dette vinkøleskab er, at det har to temperaturzoner. Det betyder altså, at temperaturen kan indstilles mellem 5-10 grader i toppen og mellem 10-18 grader i bunden. På den måde kan man altså selv have indflydelse på vinens temperatur og opnå den temperatur, man selv ønsker, at vinen skal have, alt efter hvilke varianter man har i køleskabet. Det er supersmart, og så er der både plads til rød- og hvidvin. Denne model har også UV-beskyttende glasdøre, så dine vine er godt beskyttet mod solen hele tiden, og så er det lavet i et flot børstet aluminium-materiale. Temperaturen kan styres digitalt, og der er LED-display, så man nemt kan se, hvilken temperatur vinen er på. Dette vinskab er helt klart et, der tjener sit formål.

Siemens KS38WA40

Det næste vinkøleskab i vores test er en lidt større model fra Siemens. Siemens er det mærke, der især har sine spidskompetencer inden for hårde hvidevarer, og så har de altså også lavet nogle superfine vinkøleskabe, der er i supergod kvalitet. Vinkøleskabet fra Siemens er forholdsvist enkelt, med færre funktioner og plads til mange flasker.

Modellen KS38WA40 fra Siemens kan rumme helt op til 106 flasker, så det er altså et vinkøleskab, der er perfekt til dig, der er godt på vej til at have en stor samling af vin. Skabet har to temperaturzoner, der sørger for at holde vinen nedkølet på den temperatur, der er bedst. Derudover kan temperaturen styres elektronisk med et LED-display, og så er der selvfølgelig også indvendig belysning. Selve skabet er indrettet med fem træhylder, der tilmed er justerbare og med en vinrack. Derudover er håndtaget rustfrit, og der er tonet glas i døren. Alt i alt er det et vinkøleskab, der tager sig rigtig godt ud og tjener sit formål til punkt og prikke uden alt for mange avancerede funktioner.

Caso Winemaster Touch 66

Dette vinkøleskab er en lidt mere avanceret model. Det er et køleskab fra mærket Caso. Caso er et tysk mærke, der især laver produkter til køkkenet, hvilket kan være alt fra mikrobølgeovne til komfurer. Derudover har de altså også lavet nogle rigtig smarte og innovative vinkøleskabe. De benytter sig af den nyeste teknologi og sørger for at udvikle deres produkter hele tiden, så det gør kundernes hverdag nemmere og mere overskuelig. Derudover går de op i et flot design, og det må man sige, at det næste køleskab i vores test også har. Man kan roligt investere i produkter fra Caso og forvente den bedste kvalitet i et smukt design.

Caso Winemaster Touch 66 er den næste model i vores test af vinkøleskabe. Denne model er topmoderne og lavet med den nyeste teknologi. Designet er minimalistisk og elegant i al sin enkelthed, og derfor vil det også passe ind i ethvert hjem. I dette vinkøleskab er der plads til op til 66 vinflasker, så det er altså forholdsvist rummeligt uden at være for stort og vil derfor passe til dig, der har en god vinsamling, der ligger i den lidt mindre ende. Derudover har vinkøleskabet to temperaturzoner, hvilket altså er supersmart. Det kan nemlig indstilles separat mellem 5 grader og 22 grader.

Det betyder altså, at dette er et vinkøleskab, hvor man har mulighed for at opbevare en masse forskellige varianter af vin, der har brug for forskellige temperaturer. På den måde sikrer du, at din vin bliver serveret med den bedst mulige smag. Køleskabet betjenes ved hjælp af sensor touch, hvor man ikke fysisk skal hen og åbne døren, hvilket altså er et klart bevis på Casos brug af den nyeste teknologi. Sidst, men ikke mindst, så foregår nedkølingen med kompressoteknologi, der giver et bredt temperaturinterval og altså er energieffektivt. Det er altså et smart køleskab til dig, der ønsker de nyeste metoder og den nyeste teknologi samt et lækkert design.

Caso Winecase 6

Det sidste vinkøleskab i denne test er endnu et vinkøleskab fra det tyske mærke Caso. Ud over at Caso er gode til at designe de avancerede produkter, som modellen Caso Winemaster Touch 66, så kan de altså også gå lidt ned i gear og designe nogle helt enkle produkter, som det sidste vinkøleskab er.

Modellen Caso Winecase 6 er et lille vinkøleskab med plads til seks flasker. Det er altså til dig, der ikke har den helt store samling, men stadig ønsker, at din vin har den bedste temperatur, så den kan afgive den bedste smag. Dette vinkøleskab har en lille størrelse og er kompakt, så det er noget nemmere at flytte rundt på end de helt store køleskabe. Det har en enkelt temperaturzone, og derved egner det sig altså bedst til de vine, der kan klare sig i samme temperaturzone. Til gengæld er dette lille vinkøleskab udstyret med en køleteknik, der er termoelektrisk, hvilket betyder, at man undgår en masse støj fra en kompressor, som de større vinkøleskabe indeholder. Dette vinkøleskab er altså perfekt til dig, der ikke har brug for avancerede funktioner og en masse teknologi, men derimod har en lille samling, der skal på køl. Selvom det er et enkelt produkt, så kan det helt klart anbefales, og vinen får en dejlig temperatur og en god smag.

Få det bedste ud af din vin med et vinkøleskab

Hvis du ønsker, at din vin skal serveres så velsmagende som muligt og ved den bedste temperatur, så er det altså vigtigt at anskaffe sig et vinkøleskab. Som det tydeligt fremgår af de forskellige testeksempler, så findes der et hav af forskellige vinkøleskabe i forskellige størrelser og modeller. Man behøver nemlig ikke at have en samling på flere hundrede vinflasker for at investere i et vinkøleskab. Der findes både helt store og helt små køleskabe, og det eneste vigtige er faktisk, at du som forbruger ønsker at få den bedste smag og konsistens ud af din vin. Derfor gælder det bare om at finde ud af, hvad dine behov indebærer, og hvor stor en samling vin, du gerne vil have opbevaret i et vinkøleskab. Dernæst er det en god idé at overveje, om man skal anskaffe sig en af de helt dyre modeller med lås- og touch-funktioner, eller om en af de mindre avancerede modeller, der stadig tjener sit formål, vil være god nok. Det er fuldstændig op til dig, og hvis du lader dig inspirere af vores lille test af disse seks forskellige vinkøleskabe, så er du i hvert fald godt på vej.

ANDRE POPULÆRE GUIDES