Hvad er VPN + Stor VPN test i 2023

Oversigt

En VPN beskytter din trafik, når du bevæger dig på internettet. I dag har vi så mange personfølsomme informationer, at det er ret gambling, når du ikke benytter en VPN, når du er på internettet.

Her gennemgår vi en række gode VPN selskaber, så du kan vælge den, som passer bedst til dit behov.

Vi har lavet en simpel liste til vores VPN test, så du hurtigt kan vælge vores favorit. Men vi gennemgår dem alle sammen længere nede i artiklen, hvis du gerne vil vide, om de er det rigtige valg for dig.

I slutningen af vores store VPN test kan du læse mere om, hvad en VPN kan gøre for dig.

 

VURDERING ER BASERET PÅ

Vi har valgt disse punkter at fokusere på, så du kan finde den VPN, som giver dig den optimale sikkerhed, når du surfer på internettet. Både med mobil, tablet og computer.

NordVPN - Fået anmærkningen Best VPN 2023

Vores bedømmelse

10/10
nordvpn

Det vigtigste ved valg af VPN er, at de ikke deler din data og at du altid kan være sikker på, at du har den bedste kryptering.

På begge punkter klarer NordVPN sig bedst. Det er da også grunden til, at mange udenlandske hjemmesider kårede NordVPN som Best VPN 2023

Allerede nu er NordVPN vores favorit til at vinde for 2023, fordi de har fortsat sikkerhed højest.

Med mere end 5.574 servere i 59 lande. Det betyder, at du kan streame i lige det land, som du har lys til og det giver dig fuld adgang til internettet.

Alt imens at du surfer anonymt, fordi NordVPN foretager aldrig nogle logning af din data. Til sidst i indlægget kan du læse mere om logning af data og hvordan det har kæmpe betydning for valg af VPN.

NordVPN koster 75 euro for et år. Det er 560 kr. Du kan dog få dem til 830 kr. For 3 år.

FORDELE

ULEMPER

ExpressVPN - Markedets hurtigste VPN

Vores bedømmelse

9/10
expressVPN er en god VPN

Som navnet ExpressVPN også antyder, så går de op i at være markedets hurtigste VPN.

Dette er relevant, fordi en VPN fungerer ved, at den sender din trafik over en anden server, inden du besøger den hjemmeside, som du gerne vil se. Dette betyder, at du kan miste meget af din internets hastighed, hvis du bliver sendt over en langsom VPN server.

Derfor arbejder ExpressVPN altid på at skabe de hurtigste og bedste VPN servere. Med andre VPN udbydere har jeg oplevet kun at have adgang til internettet med 10% af den hastighed, som jeg betaler for hos selskaber.

Dette gør ExpressVPN til et godt valg, når du er på udkig efter en VPN til netflix.

Ligesom NordVPN gemmer de heller ikke din data, så ingen andre har adgang til, hvad du har besøgt på nettet.

De har mere end 3.000 VPN servere i 97 lande.

ExpressVPN koster 80 euro for 15 måneder. Det er ca. 600 kr. for 15 måneder.

FORDELE

ULEMPER

CyberGhost - Bedste VPN når det kommer til sikkerhed

Vores bedømmelse

9/10
cyberghost logo

Som navnet antyder, går CyberGhost utrolig meget op i sikkerhed. Her er ingen logning af data, så de gemmer aldrig, hvad du bruger din tid på på internettet.

Du har også mulighed for at købe en dedikeret VPN, så det kun er dig, som benytter den. Det giver ekstra sikkerhed og samtidig vil det også for det meste give dig en hurtig forbindelse.

Som de to andre har de masser af servere, som du kan vælge mellem, hvis du oplever problemer med hastigheden på en af dem. Du får adgang til 5.900 servere i 89 lande.

CyberGhost koster 33 euro første år, 66 euro andet år. Dvs. 247 kr. Første år og det dobbelte andet år. Så det er en billig VPN at komme i gang med.

FORDELE

ULEMPER

HideMyAss - desværre gemmer de data

Vores bedømmelse

8/10
Hidemyass VPN

Det var en af de første VPN, som jeg faldt over. Når det kommer til VPN, er de pålidelige og du kan stort set altid regne med god hastighed på dem.

Desværre foretager de logning, som betyder, at de gemmer alt din data. De har en længere forklaring på deres hjemmeside om, hvorfor de gør det. I sidste ende skriver de, at de kun deler din data, hvis de bliver tvunget til det.

Hvis du har paranoia efter sager med Edward Snowden, så skal du ikke vælge HideMyAss.

HideMyAss VPN koster 468 kr. for 12 måneder.

FORDELE

ULEMPER

Private Internet Access - PIA VPN - Den billigste VPN

Vores bedømmelse

8/10
Private Internet Access

Når det kommer til pris, så er Private Internet Access det bedste valg. Den store fordel med dem er, at du får en billig VPN, som er rimelig pålidelig.

Private Internet Access, eller PIA VPN som de også bliver kaldt, er ikke den bedste VPN. De skriver på deres hjemmeside, at de ikke gemmer logs, men når man søger på det på internettet, er der blandede holdninger til dem. Nogle mener, at de gemmer data, fordi de er placeret i USA.

Hvis du aldrig har brugt en VPN før, vil PIA VPN være et fornuftigt sted at starte, fordi de er så billige i forhold til konkurrenterne.

PIA VPN koster 40$ for 12 måneder. Dvs. ca. 270 kr. Det er stort set halvt pris i forhold til konkurrenterne.

FORDELE

ULEMPER

StrongVPN - Stabil men ikke den bedste VPN

Vores bedømmelse

4/10
StrongVPN

StrongVPN er kendt som en stabil og sikker VPN. Prismæssigt koster den det samme, som de andre VPNs, så der er ikke den store grund til at vælge dem.

For du er bedre stilet med NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost, når det kommer til sikkerhed. Når det kommer til pris, vil jeg kigge mod Private Internet Access.

De burde ikke foretage logning af data, men mange mener, at de gør det, fordi de er placeret i USA.

De koster 70$ for 12 måneder. Det er ca. 470 kr.

FORDELE

ULEMPER

Hvem skal du vælge?

Det kommer meget an på, hvad du er på udkig efter. Hvis du aldrig har haft en VPN før og gerne vil se, hvad det kan gøre for dig (det bør få en VPN)

Så kan jeg anbefale dig, at du starter med Private Internet Access, fordi PIA VPN er så billige i forhold til konkurrenterne.

Rent sikkerhedsmæssigt bør du overveje NordVPN, HideMyAss, ExpressVPN og CyberGhost.

De er alle gode bud og i denne VPN test kan vi anbefale dem alle sammen.

Du skal bruge en VPN, når du er på internettet. Det er underordnet, om du søger fra din mobil, tablet eller computer.

Selv en dårlig VPN er 100.000 gange bedre end ingen VPN. Det er uansvarligt at surfe på internettet uden en VPN.

Derfor kan du altid starte med en VPN og så skifte over til en anden udbyder, hvis du havde problemer med dem.

Jeg anbefaler dig, at du køber et år ad gangen, da du får en kæmpe rabat hos dem alle sammen, hvis du gør det på denne måde.

Hvad er en VPN?

Det står for Virtual Private Network.

Du kan se på tegningen herunder, hvordan en VPN rent teknisk fungerer. 

Du vil have adgang til en hjemmeside. Du opretter forbindelse fra din computer, hvor du sender trafik ud til den hjemmeside, du gerne vil besøge. Her henter du trafik ind fra deres server og dermed kan du se hjemmesiden.

Det er i denne trafik-udveksling, at nogle kan stjæle dine informationer, få adgang til din computer osv. 

Nogle hjemmesider har bedre sikkerhed end andre. Men generelt bør du altid få maksimal sikkerhed selv, så du er beskyttet mod angreb.

Når du har installeret en VPN, sender du din trafik gennem en VPN.

Når du modtager trafik, sendes det også gennem din VPN. På den måde kan du surfe anonymt, da andre kun ser din server og ikke din fysiske placering.

Dette gør det nærmest umuligt for hackere at få adgang til din computer.

Hvad er VPN forbindelse?

Når du er tilknyttet en VPN server fra din udbyder, er der tale om en VPN-forbindelse. Det er ufattelig let at tilknytte en VPN forbindelse til mobil, tablet eller computer.

Du vælger en af de udbydere, som jeg skrev om øverst og når du har gjort det, henter du en app til mobil og tablet og et program til din computer. På den måde kan du tilkoble dig din VPN-forbindelse, når du har brug for den.

Ved de fleste udbydere kan du sætte den til at tilkoble automatisk, når du tænder din enhed. På den måde er du altid sikker på, at du har sikkerheden helt i top.

Gratis VPN - Er det en god idé?

Det er det ikke.

Mange tænker, at de kan spare penge og bruge en gratis VPN.

Men du skal huske på, at ingenting i livet er gratis og derfor betaler du på anden måde.

Det er forskelligt, alt efter VPN du vælger, hvad denne pris er.

Men det vil stort set altid handle om, at de har adgang til dine informationer, så de kan bruge din hastighed til andre formål. Eller de kan målrette reklamer mod dig.

Her skal du huske på, at hele ideen med en VPN er, at du surfer anonymt og sikkert. Derfor bør du altid betale for en god VPN.

Det er også grunden til, at vi har lavet denne VPN test. Hvis penge er et problem, kan du starte med Private Internet Access.

Hvornår skal jeg tænde min VPN?

Hos alle udbydere kan du tænde den med det samme, at du connecter til din computer, tablet eller mobil.

Dette er en god idé at gøre.

Alternativ bør du tænde din VPN, når du er på internettet steder med åbent internet. Det vil typsik være på caféer, som man arbejder eller laver lektier på.

Hvis du tjekker din netbank, borger.dk osv., vil vi også altid bruge en VPN. De har allerede meget sikkerhed, men det er her bedre at være på den sikre side.

Vores konklusion

Hvis du ikke har en VPN, skal du købe en med det samme. Der bliver hele tiden stjålet data på internettet.

Her er en vigtig pointe, at når du gør det svært for hackere at stjæle din data, så er der en god sandsynlighed for, at disse angreb ikke går udenom dig.

Du behøver ikke altid have den bedste sikkerhed, men du bør være i Top 10% med sikkerhed. Det er du med en VPN.

Vores store vinder i denne VPN test er NordVPN. Du kan tilmelde dig dem herunder. Jeg vil anbefale dig, at du køber 3 år, da du får en kæmpe rabat her.

ANDRE POPULÆRE GUIDES