Weekendseng Test – Se Top 7 Bedste Weekendsenge (2024)

Når en lille ny kommer til verden, er der mange ting, der ændrer sig. Det er langt de fleste forældre forberedte på, og derfor er der også rigtig mange, der når at få købt alle de ting, der er nødvendige, inden barnet melder sin ankomst. Dog er der også rigtig mange, der ikke når det hele – og så er det heldigt, at der også er mange ting, der kan købes, når de bliver nødvendige. Sådan er det eksempelvis med en weekendseng til den lille. Sådan en weekendseng kan med fordel bruges, hvis I skal på ferie eller blot skal overnatte et andet sted end derhjemme. Der findes utrolig mange weekendsenge på markedet, og derfor kan det også være svært at gennemskue, hvilken seng, der er den bedste. Det får du hjælp til at finde ud af her, hvor vi gennemgår seks forskellige weekendsenge i vores weekendseng test.

Weekendseng

Inden vi går i gang med vores weekendseng test, er det nok en god ide lige at klargøre, hvad en weekendseng i virkeligheden er. De weekendsenge, vi har testet, er alle egnede til små børn, da det typisk er disse senge, man forbinder med weekendsenge. Derudover kan weekendsenge siges at være senge, der er mulige at tage med på farten. Således kan de tages med på ferien, eller de kan slås op i gæsteværelset hos bedsteforældrene eller et helt tredje sted, hvor der er behov for det. Med en weekendseng får dit barn stadig en tryg ramme ved sovetid, selvom putningen ikke foregår i barnets egen seng.

Testvinder: BabyTrold weekendseng

Den første weekendseng, der indgår i vores weekendseng test, er en weekendseng fra BabyTrold. Denne weekendseng har før vundet tests for den funktionalitet, kvalitet og komfort, og det er da bestemt heller ikke tilfældigt. Denne weekendseng er nemlig utrolig god til de mindste. Den kan bære op til 14 kilo, og derfor kan du altså have den med på farten i de første år af dit barns liv uden problemer.

Sengen er en klassisk fold ud seng, der har et helt almindeligt design. Dog har sengen en særlig ved den ene ende, der gør den ekstra praktisk. Lommen kan eksempelvis indeholde sovebamsen eller en bog til godnatlæsningen, så det ikke glemmes. På siderne af weekendsengen er der net, hvilket gør sengen meget åndbar til alle tider. I den ene side er der desuden en lynlås, der kan åbnes og lukkes. Dette er en stor fordel, når dit barn bliver stort nok til selv at kravle ud af sengen.

Når sengen er klappet sammen, er den meget kompakt, og den fylder derfor ikke meget. Desuden er der to praktiske hjul på sengen, der gør den nem at transportere rundt – hvilket altså er meget praktisk, når sengen netop er en seng, der skal transporteres rundt.

Alt i alt får denne weekendseng en rigtig høj karakter, fordi den er praktisk, funktionel og komfortabel.

Deryan weekendseng

Denne weekendseng fra Deryan er meget anderledes end den klassiske fold ud seng, som weekendsengen fra BabyTrold eksempelvis er. Denne seng kan måske nærmere betegnes som en rejseseng, fordi den er ekstrem populær at medbringe på længere rejser. Hvis I er eventyrlystne og kan lide at bruge nogle nætter under åben himmel, er denne rejseseng måske den løsning, der gør, at I kan tage jeres barn med på eventyret.

Weekendsengen er opbygget som et oppusteligt telt. Den fylder ikke meget, når den ikke er slået op, men når den er slået op, er den et lille telt med en madras. Weekendsengen foldes ud ved, at du blot kaster den op i luften.

Teltet er UV-beskyttende, og det er fremstillet af brandhæmmende materialer. Dette gør blot, at sikkerheden for dit barn er i top.

Weekendsengen fås i tre forskellige størrelser, der alle vejer utrolig lidt men som kan rumme forskellige børnestørrelser. Derfor kan du altså også vælge sengen i den størrelse, der passer til dit behov.

Sengen her egner sig til en weekendtur såvel som til længere rejser, hvor den kan skabe en tryg ramme for dit barn ved sovetid. Den har nogle helt særlige funktioner, der gør den egnet til udendørs brug, men nettet i siden gør, at udluftningen er i orden, hvorfor den også sagtens kan benyttes indenfor.

Next2Me weekendseng

Den tredje weekendseng, som vi gennemgår i vores weekendseng test, er en weekendseng, der er beregnet til de helt små, fra Next2Me. Rejsesengen er meget anderledes end de andre to weekendsenge, fordi den er designet som en almindelig kryppe. Den er hævet fra jorden, hvilket er anderledes i forhold til andre weekendsenge, hvor madrassen er placeret på eller tæt på jorden.

Noget af det, der er allermest smart ved denne weekendseng, er, at den faktisk kan bruges som en almindelig krybbe, der blot kan tages med ud af huset. Den ene side kan tages af, og således kan den tilkobles en voksenseng. Dette er en meget populær soveløsning hos mange småbørnsfamilier, fordi det skaber mere tryghed for barnet. Især kan det være med til at skabe mere tryghed for barnet, hvis I overnatter ude. Sengen kan justeres i højden, så den kan tilpasses til langt de fleste voksensenge.

Når du slå sengen sammen, fylder den ikke meget. Dette er en stor fordel, når du skal have sengen med på tur. Der medfølger endda en transporttaske til den, som gør den endnu lettere at transportere rundt.

Weekendsengen her er altså en smule alternativ, og den kan kun bruges, mens dit barn er lille. Prisen på weekendsengen er forholdsvis høj i forhold til dette, men til gengæld får du en helt særlig funktion, som du ikke finder på mange andre weekendsenge.

Basson weekendseng

Den fjerde seng i vores weekendseng test, er en weekendseng fra Basson. Rent designmæssigt minder denne weekendseng meget om den første seng i testen fra BabyTrold. Der er dog nogle væsentlige forskelle, som er værd at nævne. Den første iøjnefaldende forskel er prisen. Denne weekendseng fra Basso er en meget budgetvenlig weekendseng, som med fordel kan bruges, hvis I kun sover ude et par nætter ad gangen. Prisen er lavere, fordi der er nogle funktioner, der ikke er tilstede ved denne weekendseng. Blandt andet er weekendsengen lukket med net hele vejen rundt om madrassen, hvilket betyder, at dit barn ikke selv kan kravle ud af den. Derudover er madrassen i denne weekendseng tynd, hvilket ikke giver den bedste komfort for barnet. Det kan altså være en god ide at tilkøbe en madras i en bedre kvalitet, som du kan lægge i sengen – sådan en madras kan dog også findes til budgetvenlige priser.

Når du slår sengen sammen, fylder den ganske lidt, og den kan puttes i den rejsetaske, der medfølger.

Alt i alt er denne weekendseng en budgetvenlig løsning, der kan være den rigtige, hvis I ikke får brug for en weekendseng så ofte. Sengen kan desuden bruges af børn op til 18 kilo, hvilket gør, at den kan bære en smule mere end andre weekendsenge, som eksempelvis weekendsengen fra BabyTrold.

LUDI weekendseng

Den næste weekendseng, vi gennemgår i denne weekendseng test, er en weekendseng fra LUDI. Denne weekendseng vil måske blive populær hos de mindste – især hvis dit barn er vild med Sophie Giraf. Den populære giraf danner nemlig baggrund for designet på denne weekendseng, som også er opbygget som et telt. Teltet slås nemt og hurtigt op, så det på få sekunder kan blive klar til at rumme din lille øjensten.

Teltet har mange gode fordele. Blandt andet er det UV-beskyttende og udstyret med et net. Derfor kan sengen også bruges som weekendseng såvel som et beskyttende telt på stranden om sommeren. Helt ideelt er det at kombinere de to; dit barn kan tage en god lang lur på stranden, uden det behøver at bekymre dig om UV-stråling, vind og vand. Du kan lade nettet være nede eller åbne nettet helt, så du sikrer, at der er udluftning i teltet.

Denne rejseseng er mest ideel til de mindste, fordi der simpelthen ikke er plads til, at større børn kan ligge i det. Hvis du har planer om at rejse i kortere eller længere tid med en baby, er denne weekendseng dog helt perfekt. Det farvestrålende design gør desuden rejsesengen indbydende og giver dit barn lyst til at lægge sig til rette i den eller udforske de mange fine farver og naturligvis Sophie Giraf.

BabyDan weekendseng

Den sidste weekendseng, som indgår i vores weekendseng test, er weekendsengen fra BabyDan. BabyDan laver mange forskellige produkter til de mindste, og derfor kan man altså også regne med, at kvaliteten er i orden på produkterne. Helt generelt er dette også tilfældet for denne weekendseng, som er designet som en klassisk fold ud weekendseng. Weekendsengen ligner både sengen fra BabyTrold og Basson. Kvalitetsmæssigt placerer weekendsengen sig fra BabyDan sig lige i midten. Kvaliteten er nemlig god, men der er ikke så mange funktioner på denne seng, som der for eksempel er på sengen fra BabyTrols, mens der er flere funktioner på denne end på sengen fra Basson.

På sengen er der net på siderne, der sikrer, at barnet kan ånde, og at der er konstant udluftning. Nettet sikrer samtidigt, at dit barn ikke selv kan komme ud af sengen – der er nemlig heller ingen lynlås på denne weekendseng. Til gengæld er kantlisterne forede, og madrassen er fin. Komforten er altså god. Weekendsengen er beregnet til børn fra 0-11 kilo, og den kan derfor bære lidt mindre, end de andre lignende senge kan.

Rent praktisk er denne weekendseng også god. Den kan slås sammen, så den ikke fylder meget, og den er nem at transportere. De to hjul gør blot sengen endnu nemmere at transportere, og hjulene kan naturligvis bremses, når sengen står stille.

Weekendseng bedst i test

Vi har nu gennemgået seks forskellige weekendsenge i forskelligt design, i forskellig kvalitet og med forskellige funktioner. Weekendsengen fra BabyTrolds skiller sig ud med sin gode kvalitet, der sikrer, at dit barn kan sove trygt, selvom det er uden for de almindelige rammer. Weekendsengen egner sig til små og lidt større børn. Weekendsengene, der er designet som små telte, er også helt ideelle. Dette gælder især, hvis du skal rejse med dit barn, og du gerne vil have en seng, der kan slås op hvor som helst og når som helst. Hvis du har en lille baby, og du ønsker at skabe maksimal tryghed, er weekendsengen fra Next2Me ideel, fordi den kan sættes i forlængelse af en voksenseng. Som du kan fornemme, er der altså ikke én weekendseng, der kan siges at være den bedste. Hvilken er, der er bedst, afhænger nemlig af, hvad du har brug for.

Fold ud seng

Der findes rigtig mange forskellige weekendsenge, som er forskellige i deres funktioner og design. Nogle af de weekendsenge, vi kommenterer på, her i vores weekendseng test, er såkaldte fold ud senge. Disse weekendsenge er praktiske, fordi de så ikke fylder så meget. De kan ofte ligge i bagagerummet i bilen eller stå i et skab, hvor de ikke står i vejen i hverdagen.

Fold ud senge kan også forstås som fold ud madrasser. Denne form for weekendseng egner sig bedre til voksne eller større børn. Derfor har vi altså ikke medtaget sådanne typer for weekendsenge i vores weekendseng test.

Test af weekendseng

Research er nøgleordet, hvis du vil være sikker på at finde det rigtige produkt til dit barn. Dette gælder nærmest uagtet, hvad du er på udkig efter, og det samme gør sig altså også gældende, når du skal finde den rigtige weekendseng. I vores test har vi samlet seks rigtig gode bud på en weekendseng for at gøre det lettere for dig at finde den rigtige. Hvis du læser vores weekendseng test, har du altså allerede lavet en del research, der kan sikre, at du netop vælger den helt rigtige weekendseng, der passer til dine behov.

ANDRE POPULÆRE GUIDES