Yogamåtte Test – Top 5 bedste & billigste yogamåtter (2022)

Yoga som træningsform er for alvor blevet populært blandt danskerne de senere år. Det er en træningsform, hvor smidighed, fleksibilitet, udholdenhed og styrke er vigtigt, og det er således en træningsform, der inddrager hele kroppen.

Mange finder ro ved at dyrke yoga eller pilates. Det faktum, at tempoet er lavt, og at musikken er slukket, gør, at det faktisk kan være helt afslappende at bruge en times tid på yoga – også selvom det er benhårdt.

Når man dyrker yoga eller pilates, ligger man ned i mange af øvelserne, og for at gøre det så behageligt og skånsomt for kroppen som muligt, er det en rigtig god idé at investere i en god yogamåtte.

Vi har testet seks forskellige yogamåtter, og vi præsenterer dem for dig lige her.

Testvinder: CPro9 - Billig yogamåtte med taske

Den allerførste yogamåtte, som vi skal se på i vores test, forhandles af apuls.dk. Mærket er CPro9, og foruden en yogamåtte får du også en yogataske med i købet.

Yogamåtten fra CPro9 er i en fin lilla farve, og den måler 173 x 61 x 0,4 cm. Måtten er i rigtig fin kvalitet, og denne måtte kan du være helt sikker på at ligge godt på i rigtig mange yogatimer.

Det, som i høj grad udmærker denne måtte i forhold til andre yogamåtter, er, at der følger en praktisk taske med, når du køber måtten. En taske til din yogamåtte giver dig rigtig mange fordele. Det gør det nemt at transportere din yogamåtte fra A til B, og du passer også bedre på den, hvis du opbevarer den i tasken, når den ikke er i brug.

Prisen på dette pakketilbud er yderst rimelig – og især når du både får måtte og taske med i prisen.

Yogamåtten forhandles hos apuls.dk, der ved alt om træningsudstyr og -tilbehør. Med andre ord kan du være helt sikker på, at de kun forhandler kvalitetsprodukter, og du kan derfor trygt købe din nye yogamåtte her.

Gaiam Plum Jam Premium - Tyk og lækker yogamåtte

Den næste yogamåtte, som vi meget gerne vil præsentere for dig, er denne Premium-model fra Gaiam. Farven er lilla, og med det indbydende navn Plum Jam er der lagt op til mange gode timers træning på denne måtte.

Måtten fra Gaiam er lavet i fast skum, og den har en helt ideel hårdhed, så den giver dig god støtte og komfort i både liggende, siddende og stående øvelser. Hos Gaiam går de meget op i, at en yogamåtte ikke bare er en yogamåtte. Deres måtter er nemlig lavet helt specifikt til yoga, og derfor er måtten også lavet med henblik på at fungere optimalt i denne sammenhæng.

Noget af det allerbedste ved denne måtte er uden tvivl dens tykkelse. Den er hele fem mm tyk, og det giver altså i sig selv lidt ekstra komfort til de lange træningssessioner. Den er 172 cm lang og 61 cm bred.

Måtten er lavet uden huller til ophæng, og den egner sig derfor også til hjemmebrug.

Ligesom testens forrige model forhandles denne måtte også hos apuls.dk, og her får du blandt andet den fordel, at du kan vælge at splitte betalingen op i flere bidder, hvis du har behov for det.

Nordic Strength TPE - Lækker antislip yogamåtte i høj kvalitet

Testens næste yogamåtte forhandles hos flere forhandlere, og den har rigtig mange fordele og karakteristika, som gør, at den skiller sig ud fra mængden. Den er både tyk, ekstra lang, og så er den udført i et lækkert materiale. En rigtig lækker yogamåtte til dig, som forventer lidt mere.

Yogamåtten fra Nordic Strength er i meget høj kvalitet, og den henvender sig i høj grad til dig, som ikke vil nøjes. Dermed ikke sagt, at den kun henvender sig til øvede yoga- eller pilatesudøvere – tværtimod. Denne model egner sig til alle niveauer.

Måtten er først og fremmest hele seks mm tyk, og det giver dig altså en rigtig god komfort i alle de yogastillinger, du måtte komme ud i. Desuden er den et godt stykke længere end mange andre måtter – nemlig hele 183 cm i alt. Så er du høj, eller foretrækker du bare en lang yogamåtte, så er det denne måtte, du skal gå efter.

Den er desuden lavet i TPE, der er et lækkert og skridsikkert materiale, og derudover er materialet både sundheds- og miljøvenligt. Der er nemlig hverken PVC eller ftalater i.

Med denne lækre yogamåtte får du altså meget for pengene. Ekstra tykkelse, ekstra længde, gode materialer – og garantien for du ikke glider. Det er noget, vi kan lide.

Nordic Strength - Tynd yogamåtte, der styrker din balance

Vi bliver ved mærket Nordic Strength med denne næste yogamåtte, og det er ikke tilfældet. Producenten er en af de bedste i Norden til at producere lækkert fitnesstilbehør i tårnhøj kvalitet og med en god holdbarhed. Samtidig er priserne yderst rimelige, og er du på udkig efter en tyndere yogamåtte, er denne måtte et super godt bud.

Måtten fra Nordic Strength adskiller sig fra testens forrige model på ét punkt – nemlig tykkelsen. Denne er kun tre mm tyk, hvilket vil sige, at måtten kun er halvt så tyk som den forrige. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting. Balance er en stor del af yogaen, og med en tynd måtte som denne får du mest mulig jordforbindelse – og dermed den bedste balance. Er du helt ny i yogaens verden, er en tykkere måtte måske et bedre sted at starte, men vil du gerne have fokus på din balance, er det en rigtig god idé at gå efter en så tynd måtte som muligt.

Måtten er desuden i et materiale, som ikke indeholder nogen skadelige stoffer, og den er således god på alle måder. Derudover har den en smart antislip-funktion, som giver dig en meget skridsikker måtte.

Denne måtte forhandles hos billig-fitness.dk, der – ligesom navnet også antyder – har specialiseret sig i fitnessudstyr til billige penge. De tilbyder i øvrigt lynhurtig levering, hvis du bestiller dine varer tidligt på dagen.

Abilica Bamboo Yogamåtte - Yogamåtte i bambus

Den yogamåtte som vi er nået til nu, er testens absolut dyreste model. Du får dog i høj grad noget for pengene. Måtten er lavet i miljøvenlig bambus, som har mange gode fordele, når det kommer til yogamåtter. Er du villig til at give lidt mere for din yogamåtte, er denne model et rigtig godt bud.

Testens øvrige yogamåtter er lavet i forskellige former for skum, men der er rigtig mange fordele ved at vælge en måtte i bambus. Miljøvenligheden er blot én ud af mange gode ting, vi kan sige om denne måtte. Bambusmaterialet forhindrer nemlig også bakterievækst og virker derfor lugthæmmende. Det er en kæmpe fordel, når man har med yoga og pilates at gøre. Man sveder ofte rigtig meget til disse sessioner, og det meste af sveden lander på måtten.

Denne bambusmåtte er helt perfekt til dig, som sveder meget, eller som dyrker hot yoga eller bikram yoga. Bambussen er nemlig ikke kun lugthæmmende, men også svedabsorberende. Du slipper altså for en glat måtte, hvor du skrider under øvelserne.

På den ene side – den som vender opad – er måtten blød og lækker, og materialet er desuden med til at holde dig varm og tør. Den anden side – den som vender nedad – har en smart antislip-belægning, som sikrer, at du står fast på underlaget, og at du ikke glider.

Måtten måler 61 x 172 cm.

Er du villig til at betale mere for din yogamåtte, får du med denne model en luksusmåtte, som du kan bruge igen og igen med rigtig god samvittighed – både når det gælder miljøet og dig selv.

Abilica ECO Yogamåtte - Lækker yogamåtte i genanvendeligt materiale

Den sjette og sidste yogamåtte, som vi gerne vil præsentere for dig, er endnu en model fra Abilica. Her har vi også en yogamåtte, der er fremstillet i de helt rigtige materialer, og her har du mulighed for at få en lækker yogamåtte til lidt færre penge end den forrige model – den gode samvittighed følger stadig med.

Denne måtte måler 175 x 61 x 0,4 cm, og den er produceret i det miljørigtige materiale TPE. TPE-materialet er desuden genanvendeligt, og hver gang man køber noget, hvor der er tænkt så meget over materialet, får man uden tvivl en god samvittighed med i købet.

Abilica ECO-modellen har en skridsikker belægning, som gør det sikkert for dig at stå på måtten, ligesom måtten også ligger godt og sikkert på gulvet.

Investerer du i denne model, er det vigtigt, at du aldrig placerer måtten direkte i solen i længere tid. Det vil nemlig ødelægge måtten. Behandler du den med omtanke, har du en supergod træningsmåtte til din yoga i mange år.

Afrunding og opsamling

Vi er nået til vejs ende, og vi har nu været gennem de seks forskellige yogamåtter, som vi gerne ville præsentere for dig i denne test. Formålet var at give dig et billede af, hvor mange forskellige yogamåtter, der er på markedet, og hvad du skal overveje, inden du køber din næste yogamåtte. Vi har fokuseret på at vise dig et bredt udsnit af markedets forskellige måtter, og det håber vi, at du har bemærket.

Testen inkluderer yogamåtter i alle prisklasser. Der er således både noget til dig, som er nybegynder, og som skal finde din allerførste yogamåtte, og der er noget til dig, som er en rutineret yogaudøver, og som kun vil have det bedste af det bedste.

Du har set yogamåtter i skum, bambus og genanvendelige materialer. Du har set tynde og tykke måtter, og du har set måtter med ekstra længde.

Vi håber, at du med denne test har fået den hjælp, du skal bruge, når det drejer sig om at finde den helt rette yogamåtte til dig.

Rigtig god træning.

ANDRE POPULÆRE GUIDES