5 tips, der gør hverdagen lidt grønnere

 

 

Årsskiftet er lige om hjørnet, hvilket for mange er lig med nytårsforsæt. Forsæt, der eksempelvis lyder på at være mere bæredygtig eller få bedre styr på økonomien og spare penge. Kan du nikke genkendende til førnævnte, så får du her en række tips til, hvordan hverdagen kan blive lidt grønnere. Bonus er, at de fleste af nedenstående tips også gavner økonomien, da der nemt kan være penge at spare.

 

Farvel til isterningeposer

Der er næsten intet værre end kølige drikkevarer, der ikke er rigtig kolde. Derfor er det altid rart at have isterninger i fryseren, så du kan byde dine gæster på lidt koldt at drikke. Mange tyer til den klassiske blå isterningepose lavet i engangsplast. Poserne ødelægges når isterningerne skal ud, hvorfor det ikke er muligt at genbruge dem og poserne derfor skal genkøbes. Kort fortalt, så er metoden hverken praktisk eller særlig miljøvenlig. Derfor er det oplagt at skifte til isterningebakker, da de netop kan bruges igen og igen. Der findes utallige varianter, hvor de fås med eller uden låg, i diverse materialer samt i forskellige størrelser og udformninger, så isterningerne kommer ud i fine faconer.

 

Drop engangskruset

For mange er kaffe eller andre varme drikkevarer et fast inventar i hverdagen. De varme drikke, der indtages udenfor hjemmet serveres typisk i engangskrus. Det kan både være, hvis du brygger en kop kaffe til at have med på farten, henter en kop kaffe på arbejdspladsen eller køber en kaffe på en gåtur i byen. Det er både upraktisk, da engangskrusets evner til at holde på varmen er ringe, men også skidt for miljøet, da kruset ofte lander i nærmeste affaldsspand efter brug. Tippet lyder derfor at anskaffe et termokrus. Det er en god måde at have morgenkaffen med på vej igennem morgentrafikken. Det er desuden smart, hvis du køber to go-kaffe, da termokruset holder drikkevarens temperatur i længere tid. Termokruset er også typisk både bedre at drikke af og smartere af udseende. Læs testen af termokrus, så du kan få inspiration til at finde ud af, hvilket termokrus du skal købe for at undgå lunken kaffe, te eller andet.

 

Grønnere indkøb

Er du blandt de mennesker, der har et skab i hjemmet fyldt med bæreposer, men alligevel ligger en ny pose på båndet når dagligdagens indkøb klares. Efter prisstigningerne på plastikposer, så kan der undgås rigtig mange småbeløb ved at genbruge dine indkøbsposer eller bruge stofposer. Danskernes adfærd har de seneste år udviklet sig markant på dette område, og i gennemsnit brugte danskerne 32 plastikbæreposer i 2021. Læs mere om forbruget af plastikbæreposer og tilhørende statistik og målsætning. Dermed kan du blive endnu klogere på effekten ved at medbringe din egen pose når du handler, hvad end det er i detailhandlen eller i supermarkedet.

 

Tænk over vandforbruget

En anden post, der både påvirker økonomi og miljø, er dit vandforbrug. En dårlige vane kan være, at vandet løber imens du børster dine tænder, at du vasker op mens vandet rinder, at du ikke slukker for vandet når du påfører sæbe i badet eller smører håndsæbe ind i håndfladerne. Eksemplerne er mange, og der er mange penge at spare på dette punkt, da der på den lange bane er mulighed for at spare adskillige liter vand. Derudover vil du, ved at tænke over måder hvorpå, at du kan nedbringe dit vandforbrug også øge din omtanke for miljøet.

 

Nej tak til trykte reklamer

Hvis du er en af dem, der modtager en bunke tilbudsaviser ugentlig, men de mest af alt bare ender med at fylde i din affaldscontainere, så er det her tippet til dig. Du kan nemt fravælge at modtage de trykte tilbudsaviser, hvilket både er mere praktisk, da postkasse og skraldespand dermed ikke fyldes unødvendigt. Derudover er det et valg, som gavner miljøet, da det resulterer i et formindsket papirforbrug og især papirspild. Derudover anvendes smartphonen hyppigt, og derpå kan tilbudsaviserne ligeledes tilgås, så du nemt kan få indblik i butikkernes tilbud.