Æggekoger Test – Top 7 bedste æggekoger i test (2022)

Kan du lide et blødkogt æg om morgenen, eller sætter du pris på at få et hårdkogt æg med i madpakken? Måske kan du lide et æg, der er kogt lige midt imellem. Med en æggekoger kan du koge dit æg, præcis som du ønsker det. Du behøver ikke holde øje med ægget i gryden, og du behøver ikke selv høje øje med tiden. Typisk behøver du ikke en gang selv at finde ud af, hvor lang tid ægget skal koge, før det er perfekt. En æggekoger er altså en genial opfindelse til dig, der elsker et perfekt kogt æg, men som ikke elsker at koge det. Der findes så mange forskellige æggekogere, at det kan være svært at finde ud af, hvilken der er den bedste. For at gøre det mere overskueligt, får du her vores æggekoger test.

Æggekoger tilbud

Prisen på æggekogere varierer, men det er alligevel begrænset, hvor stor prisforskellen på de forskellige æggekogere er. Prisen varierer typisk med et par hundrede kroner – måske lidt mere. Hvis du gerne vil finde en billig æggekoger, kan du dog med fordel se, om du kan finde en æggekoger på tilbud; de findes nemlig.

Udover at tænke på prisen på æggekogeren skal du vælge den æggekoger, der passer bedst til dine behov. Blandt andet har det måske betydning, hvor mange æg æggekogeren kan rumme ad gangen. Der er flere funktioner og små detaljer, der adskiller den ene æggekoger fra den anden, og derfor er det vigtigste også, at du laver lidt research, inden du vælger den æggekoger, der skal være din. Prisen siger nemlig ikke det hele. Vi hjælper dig med at lave researchen på nogle af de bedste æggekogere på markedet, så du skal blot læse vores æggekogertest.

Testvinder: Steba EK5 æggekoger

Steba producerer rigtig mange forskellige slags køkkenredskaber, og derfor kan du også være sikker på, at kvaliteten er i top. Denne æggekoger fra Steba har samme gode kvalitet, som Steba generelt er kendt for. Dette kommer blandt andet til udtryk, hvis man ser på holderen, der skal holde æggene på plads. Der er nemlig ingen fare for, at æggene bevæger sig og ødelægges under tilberedningen.

I æggekogeren er der plads til hele otte æg, hvilket er en fordel for de større familier, eller i familier, hvor der spises mange æg. Du kan således lave æg om morgenen, som du både kan få glæde af under morgenmaden og i madpakken.

Det er helt utroligt nemt at indstille maskinen. Du kan selv vælge, om dine æg skal være hårdkogte eller blødkogte. Du indstiller maskinen inden brug, hvorefter den giver lyd fra sig, når dine æg er færdige. Du skal altså ikke holde øje med maskinen imens. Som noget helt særligt kan du også indstille denne æggekoger til at lave pocherede æg. Du kan lave to pocherede æg ad gangen ved at udskifte æggeholderen med de indsatser, der følger med maskinen.

Designet på æggekogeren er klassisk. Selve kassen er lavet i rustfrit stål, der er børstet. Låget er i gennemsigtigt plast, hvilket gør, at du kan se igennem, hvis du alligevel ønsker at holde øje med dine æg. Helt overordnet set må vi altså sige, at denne æggekoger kan det, den skal kunne, til perfektion. Prisen er helt i orden, og du får rigtig meget for pengene. Du får perfekte æg hver gang.

Cloer CL6021 æggekoger

Cloer æggekogeren er en noget mindre æggekoger end mange af de andre æggekogere, der findes på markedet. I denne æggekoger kan du få plads til at koge tre æg ad gangen. Derfor egner denne æggekoger sig altså også bedst til den lille familie, parret eller den enlige. At der ikke er plads til at koge så mange æg betyder også, at æggekogeren er mindre. Det er en fordel, fordi den så ikke fylder så meget i køkkenet, og den kan nemt gemmes væk.

Det er utrolig nemt at benytte æggekogeren fra Cloer, som ikke har så mange funktioner. Du skal bare bruge tænd- og sluk-knappen, som findes på maskinen. Æggekogeren afgiver en fin lyd, når dit æg er færdigt – og perfekt. Denne æggekoger kan nemlig – også – klare at koge dine æg helt perfekt.

Noget af det, der er en klar fordel ved denne æggekoger, er, at den er nem at rengøre. Du kan nemlig komme både låget og æggebæreren i opvaskemaskinen, når du har kogt dine æg. Låget er transparent, så du kan se igennem det. Bunden af maskinen kan du få i både sort og hvid. Derfor passer den lille, simple maskine ind i de fleste køkkener.

Prisen på denne fine æggekoger er lige så fin som æggekogeren. Den er hverken dyr eller billig. Den lille fine æggekoger er ideel til dig, der ikke har brug for at koge mange æg ad gangen, og som ikke har brug for mange forskellige funktioner.

Caso E9 æggekoger

Denne æggekoger fra Caso kom helt uundgåeligt også med i vores æggekogertest. Caso har også produceret flere forskellige æggekogere, hvoraf denne E9-model er en af dem. Modellen minder rigtig meget om den første model fra Steba. Der er plads til op til otte æg, som du kan vælge at koge til blødkogte eller hårdkogte æg. Rent designmæssigt minder denne æggekoger også rigtig meget om den første model fra Steba. Den er produceret i stål, og med et låg af plast kan du også med denne æggekoger se ned til dine æg, mens de bliver tilberedt. Du behøver dog ikke nødvendigvis at kigge ned til dine æg, for æggekogeren afgiver naturligvis en lyd, når dine æg er færdige.

Noget af det, der er en klar fordel ved denne æggekoger, er, at den har en automatisk sluk-funktion, der sørger for, at maskinen slukker, inden den løber tør for vand. Således undgår du en grim lugt, der ellers kan opstå fra æggekogere. Derudover er æggekogeren lavet med en anden funktion, der gør, at du kan holde øje med, hvor langt æggene er i tilberedningsprocessen. Du kan således holde øje med, om dine æg er færdigkogte eller ej. 

Udover at du kan koge hård- og blødkogte æg i denne æggekoger, kan du også tilberede dine æg smilende eller pocherede. Du kan altså få dine æg, lige præcis som du kan lide dem. Prisen på æggekogeren er en smule højere end på de andre æggekogere. Der er dog ikke tale om mange kroner, og derfor er prisen også – så godt som – underordnet.

Profi Cook æggekoger

Æggekogeren fra Profi Cook er den fjerde, vi tester her i vores æggekogertest. Æggekogeren ser lidt anderledes ud, fordi den er mere aflang end kvadratisk. Dog er designet på mange måneder lignende designet på æggekogerne fra Steba og Caso. Bunden er produceret i stål, og låget er gennemsigtigt og af plast. Designet på æggekogeren er altså lignende de andre æggekogere, men den rektangulære form får æggekogeren til at virke mere let. Du kan se dine æg, mens de tilberedes, men æggekogeren afgiver selvfølgelig en klar lyd, når dine æg er, som de skal være.

Du kan koge op til otte æg i æggekogeren ad gangen, og du kan vælge mellem tre forskellige indstillinger for, hvordan de skal koges. Du kan få æg, der er blødkogte, hårdkogte eller midt i mellem. Alt i alt kan denne æggekoger altså nogenlunde det, som de andre æggekogere kan. Dog har denne æggekoger en speciel funktion, som måske kan gøre dig glad, hvis du kan lide dine æg på en anderledes måde. Du kan nemlig også lave omeletter i denne æggekoger. Til æggekogeren medfølger tre forskellige indsatser, hvori du kan lave omeletter, hvilket altså er en anderledes – og fordelagtig – funktion.

Prisen på denne æggekoger er forholdsvis lav, og du får derfor rigtig meget for pengene her. Du kan koge op til otte æg ad gangen, du kan lave tre omeletter, og du kan få dine æg, præcis som du vil have dem.

Cook & Baker æggekoger

Denne æggekoger har vi taget med i vores æggekogertest, fordi den måske er den rigtige for dig. Æggekogeren fra Cook & Baker er utrolig simpel. Der er ikke mange funktioner, og den kan ikke meget andet end det, den skal kunne; nemlig at koge æg.

I denne æggekoger er der plads til op til syv æg ad gangen, og den er derfor passende til de fleste familier. Æggekogeren kan koge dine æg bløde, hårde eller smilende, men den har altså ingen andre funktioner end det. Den er utrolig nem at finde ud af, hvilket hænger sammen med, at der ikke er mange funktioner.

Æggekogeren er hvid med et matteret låg. Den ser måske en smule retro-agtig ud, hvis man sammenligner med de andre æggekogere, vi har gennemgået i vores æggekogertest. Måske er det udseendet og de begrænsede funktioner, der gør, at æggekogeren er forholdsvis billig. Prisen er lav, men du får heller ikke noget udover det nødvendige, hvis du køber denne æggekoger. Hvis du ikke har brug for andet end en æggekoger, der kan koge perfekte æg, er denne æggekoger dog fin til formålet.

Caso E7 æggekoger

Den sidste æggekoger i vores æggekogertest er denne æggekoger, som også er fra Caso. Caso laver generelt rigtig meget forskelligt køkkenudstyr i god kvalitet, og det gælder altså også æggekogere. Denne æggekoger er lidt anderledes end den første æggekoger, vi testede fra Caso. Designet er det første, der er anderledes. Bunden af æggekogeren er fremstillet af rustfrit stål, og låget er af plastik. Æggekogeren er dog rund, hvilket er det, der gør den største designmæssige forskel.

Denne æggekoger fra Caso er utrolig simpel, og den har ikke mange funktioner. Du kan koge op til syv æg ad gangen i æggekogeren, og du bestemmer selv, hvordan dine æg skal koges. Der er hele 13 forskellige trin, som du kan indstille æggekogeren på for at få æggene helt præcist, som du kan lide dem. Æggekogeren passer altså til dig, uanset om du skal koge æg til hele familien eller blot til dig selv. Den kan dog ikke meget andet end at koge æg – hvilket altså igen skyldes, at Caso her har skabt en meget simpel æggekoger.

Når dine æg er færdigkogte, kan du høre en lyd, der signalerer, at dine æg er tilberedt, som de skal. Således kan du altså sagtens lave noget andet, mens dine æg koger, hvilket vel er hele formålet med at bruge en æggekoger.

Prisen på æggekogeren er i den høje ende – men den er ikke meget højere end på nogle af de andre æggekogere. Selvom æggekogeren er meget simpel, er det en stor fordel, at du kan indstille æggekogeren på hele 13 forskellige indstillinger.

Bedste æggekoger

Der er ikke et ensidigt svar på, hvilken æggekoger der er den bedste. Hvilken æggekoger, du skal vælge, afhænger af, hvad dit behov er. Hvis du gerne vil kunne koge mange æg ad gangen, bør du naturligvis vælge en af de æggekogere, der kan indeholde flere æg. Hvis du derimod ikke har brug for at kunne koge så mange æg ad gangen, bør du vælge en mindre – den fylder nemlig ikke så meget i køkkenet. Prisen på æggekogerne varierer, men de varierer altså ikke meget. Derfor er det også typisk funktion frem for pris, du skal holde øje med, når du vælger en æggekoger.

Æggekoger bedst i test

Endnu en gang er det vigtigt at pointere, at der ikke er én æggekoger, der er den rigtige at vælge. Alle æggekogerne i vores æggekogertest kan det, de skal kunne; de kan koge perfekte æg.

Æggekogeren fra Steba er rigtig god, fordi den har nogle gode funktioner, og den kan indeholde hele otte æg ad gangen. Æggekogeren fra Profi Cook er ligeledes god – dette gælder især, hvis du kan lide omeletter. Æggekogeren fra Cloer er ideel til dig, der kun har brug for at kunne koge ganske få æg ad gangen, og som ønsker en æggekoger, der nemt kan gemmes væk.

ANDRE POPULÆRE GUIDES