Spinningcykel test – Find den bedste spinningcykel

Elsker du når sveden pibler af dig, og du virkelig får pulsen op? Så lyder spinning som noget for dig! En spinningtime foregår som oftest i et fitnesscenter, med høj musik, en instruktør, høj musik og mange mennesker, der giver alt hvad de har i sig. Det kan være tidskrævende, da du gerne skal møde lidt før, for at gøre cyklen klar, og efter en times spinning, så skal cyklen renses for sved, og du skal strække ordentligt ud.

Det er en skøn motionsform, men det er ikke altid at der er tid til halvanden til to timers spinning i en travl hverdag. Men der findes en løsning, for i stedet for at du skal komme vejen til fitnesscentret og spinningcyklen, så kan spinningcyklen komme til dig. En spinningcykel i hjemmet kan gøre at du får cyklet lidt mere, fordi det er nemt og bekvemt. Læs testen og find den spinningcykel der passer til dig.

Hvilket formål skal din spinningcykel have?

Inden du vælger hvilken cykel, du skal have i dit hjem er det vigtigt at afklare hvilket formål cyklen har. Skal det være en topprofessionel cykel, der kan holde til højintensive træninger, så skal du gå efter en af de dyre og tunge cykler, der giver god stabilitet og har en tungt svinghjul. Skal det være den mellemdyre model, men stadig en stabil model, så kan du finde en, der er perfekt til landevejscykling. Det kan også være den mindre og billigere model, der passer til dit behov? Uanset hvilket behov du har, så kan du i denne test finde en cykel, som du kan købe allerede i dag.

Testvinder: Fitland S8 Spinningcykel

Med en Fitland S8 spinningcykel, får du en høj kvalitet til en god pris, og det er derfor en meget populær cykel. Cyklen kan bruges af alle, da den har mange muligheder for justering og en maks brugervægt på 140 kg. En høj maksimal vægt giver oplevelsen af en stabil spinningcykel, og det er derfor en fordel af Fitland S8, kan bære 140kg, selvom du måske ikke er i den vægtklasse.

Cyklen kan justeres i både sadelstang, sadel og styret. Justeringen er i forskellige nummererede trin, så du kan huske din personlige indstilling, og hele familien kan få glæde af cyklen. Spinningcyklen fra Fitland kommer med pedaler, der har en tåhætte. Tåhætten kan justeres og spændes godt fast til skoene, men vil du hellere spinne med klikpedaler, så kan de købes til.

Cyklen har de samme funktioner som de cykler, du måske kender fra fitnesscentret. Modstanden reguleres på et trinløs hjul, og cyklen har en svinghjul på 22kg. Cyklens totalvægt er på 42 kg, hvilket også bidrager til din oplevelse af en robust og stabil spinningcykel.

To pulsure

Spinningcyklen har to pulsmålere på håndtaget som vises på den medfølgende lille computer, der under din træning desuden også kan informere dig om din tid, hastihed, distance og kalorier.

Fitland S8 giver dig muligheden for at tage en hurtig spinningtime i hjemmet på de pressede hverdage. Men ønsker du ikke at cykel skal stå fremme i stuen hele tiden, har cyklen transporthjul, så du nemt kan flytte den rundt i hjemmet. Den har desuden målene 123 x 54 x 115cm, så du kan få en fornemmelse af hvor meget plads den optager.

Fitland F8 er en solid og praktisk spinningcykel, der kan passe til hele familien. Den ligger i et middelprislag, mens kvaliteten er meget høj. Du får altså meget cykel for pengene.

Abilica Premium Pro Spinningcykel

Abilica Premium Pro Spinningcykel er en cykel i meget høj kvalitet. Det er den nyeste og kraftigste spinningcykel fra Abilica. En fordel ved Abilica Premium Pro Spinningcykel er, at den har magnetiske bremser, som gør, at cyklen er lydløs. Så forstyrrer du ikke resten af familien, når du træner i stuen foran TVet. Derudover kommer cyklen med kombinationspedaler. Det betyder, at du både kan bruge almindelige træningssko og spinningsko med SPD klamper. Der følger desuden også en holder til drikkedunk med.

Cyklen har en maksimal brugervægt på 150 kg og med et svinghjul på 30kg vil du opleve at cyklen føles meget stabil. Det tunge svinghjul giver cyklen en totalvægt på 57 kg, og den fylder 131 x 65 x 130cm. Hvis cyklen skal flyttes kan det derfor være nødvendigt med en ekstra hånd.

Cykelstyret og -sadlen kan justeres både vandret og lodret, og så den kan bruges af alle i højden fra 160-200 cm. Styret er er også robust, og det er både et bukkestyr og spinningstyr. Det giver dig en behagelig position, hvad end du vil stå eller sidde ned under træningen. Den har 16 modstandsniveauer, og cyklens computer kan vise dig dit arbejde i watt-belastning, distance og hastighed.

Abilica Premium Pro Spinningcykel er en cykel med kvaliteten helt i top. Den er meget stabil og robust samtidig med at den er lydløs. Der er dermed ingen forstyrrende elementer eller grund til bekymring under hjemmetræningen.

Abilica Racer 2.0 spinningcykel

Abilica Racer 2.0 spinningcykel, er en videre udvikling af den populære Abilica Racer spinningcykel og den er vurderet til ’Staff Pick’ i ablicaonline.dk’s udvalg af spinningcykler. Som det fremgår af navnet, ligger denne cykel sig tæt op ad racercykler, og den er dermed ideel hvis du gerne vil træne landevejscykling.

Cyklen har en maksimal brugervægt på 130kg og en svinghjul på 22 kg. Det er derfor stadig en stabil cykel, der ligger i den tunge ende, med en totalvægt på 42 kg. Cyklen har et lavt støjniveau,  så din koncentration ikke forstyrres og du kan yde dit bedste. Du kan justere spinningstyret og sadlen både vandret og lodret, så den passer perfekt til dig.

Denne cykel har et smalt racer-sæde, som igen understrejer, at det er en stationær racercykel. Det er mere behageligt til lange træninger, så du i tankerne kan komme langt på de franske landeveje, mens du stadig befinder dig hjemme i stuen. Den medfølgende computer kan vise dig hvor langt du rent faktisk har cyklet. Derudover kan den vise dig din kadance, kalorieforbrug, hastighed og tid. Cyklen kommer med kombipedaler, som både passer til træningssko og SPD klikpedaler. Abilica Racer 2.0 spinningcykel fylder desuden 120 x 55 x 117cm, hvilket er meget normale mål for en spinningcykel.

Er du vild med at cykle på landevejene om sommeren, så kan Abilica Racer 2.0 spinningcykel være din redningsmand om vinteren. Det er en kvalitet cykel, der ligger i et middel prisleje. Den kan lydløst og sikkert få dig igennem hjemmetræningen, når vejeret udenfor er for koldt.

Sole SB700 spinningcykel

Med Sole SB700 spinningcykel kan du få en højkvalitets spinningcykel, der er egnet til motionscentre i dit hjem. Det er en professionel cykel, og den blev i 2016 kåret som bedst i test af den svenske side bäst-i-stest.se. Cyklen er lavet i kraftigt stål, og den har en maksimal personvægt på 136 kg. Bremsesystemet er lavet til intensiv træning, der indeholder både tunge træk og hurtig kørsel. Svinghjuleet vejer 22 kg og cyklen har på grund af remdrift et lavet støjniveau.

Cyklen fylder 109 x 54 x 95cm og den har en totalvægt på 64 kg. Den ligger dermed i den tunge ende, men cyklens transporthjul, gør at du sagtens kan flytte den, hvis cyklen skal gemmes væk – eller sættes frem – når du har gæster.

Cyklen kan bruges af alle, da den kan justeres i sædet og i styret. Begge dele kan justeres vandret og lodret, så du kan dele cyklen med din familie, også selvom nogle i familien ikke har spinningssko. For cyklen kommer med kombipedaler, som også kan benyttes hvis du træner i almindelige træningssko frem for spinningsko med SPD klamper. Du får desuden også dikkedunk og en holder dertil med til cyklen. Det medfølger også en computer, der kan vise dig din kadance, kalorier, distance og hastighed. Hvis du har et pulsbælte, har computeren mulighed for trådløs tilkobling, så du kan følge med i din præcise udvikling under træning.

Sole SB700 er en solid og professionel spinningcykel, der kan holde til en hård omgang hjemmetræning.

Titan SB5600 Spinningcykel

Titan SB5600 Spinningcykel kan give dig en effektiv hjemmetræning for billige penge. Den har et svinghjul på 13 kg, hvilket er lavere end de ovenstående cykler. Ligeledes har den maksimal personvægt på 100 kg. Det betyder ikke, at cyklen er ustabil, for den giver stadig en jævn stabilitet er særdeles egnet til træning. Dog kan du overveje om denne cykel er for let til dig, hvis du er et muskelbundt, der virkelig giver den gas til spinningtimen. Cyklen har justeringsskuer i bunden, så den kan stå sikkert på gulvet mens du træner. Titan SB5600 Spinningcykel har en sport-saddel, der kan justeres, ligesom styret der også kan tilpasses din højde.

Computeren, der medfølger, kan infomere dig om hastighed, tid og distance, dog har den ikke kadance eller mulighed for pulsmåling. Cyklens pedaler kommer med tåhætte, der kan strammes om din sko. Dermed kan du ikke bruge Look eller SPD kliksko til denne cykel, hvilket kan virke anderledes, hvis du er vant til kliksko fra motionscenteret, eller din udendørs spinningcykel.

Cyklen er en af de mindre med målene 107 x 51 x 115 cm og en total vægt på 36,5 kg. Selvom det ikke er den tungeste cykel er de monterede transporthjul stadig en meget praktisk funktion. Så kan du flytte cyklen fra rum til rum, alt efter hvor du foretrækker at træne.

Denne cykel er i den lave ende prismæssigt, og kan være ideel hvis du i forvejen ved at din stationære spinningcykel bliver til et begrænset brug.

InShape spinningcykel

InShapes spinningcykel er den billigste i denne test. Det har både sine fordele og begrænsninger, og det er værd at overveje hvilket ambitionsniveau du har med din træning. Den har et svinghjul på 13kg og en maksimalbrugervægt på 110kg. Sædet kan justeres både vandret og lodret, mens styret er stationært. Pedalerne er med tåhætte, så du ikke behøver at investere i spinningsko med klamper.

På denne cykel kan du bruge dine egne træningsko. Spinningcykelen kommer med en computer, som kan informere dig om tid, hastighed, kalorier og distance under din træning. InShapes spinningcykel er lavet i et stilrent sort design, der giver den et professionelt og sportsligt udseende. Den har to transporthjul, så du nemt kan flytte cyklen, og med målene 100 x 47 x 107 cm, kan du nemt få plads til den, hvis den hurtigt skal gemmes væk i soveværelset.

Denne cykel kan være ideel til dig, der skal genoptræne dit knæ, da spinning giver en god og skånsom træning. Hvis du ikke ønsker at bruge flere tusinde kroner på en spinningcykel, men samtidig ønsker en mere dynamisk cykel end en regulær motionscykel, så kan denne være et godt og billigt bud.

Spinning i hjemmet kan have mange fordele

Der findes mange forskellige typer, og prislejer i spinningcyker. Racercyklen er til dig der elsker at køre stærkt på landevejene om sommeren, og mangler motionen om vinteren. Er du ved at genoptræne dit knæ, så er spinning en god og skånsom motionsform, men måske er det ikke nødvendigt at bruge en mindre formue på cyklen. Jo tungere og kraftigere cykel du vælger, jo mere stabil vil den opleves.

Derfor kan det være en god idet at ofre lidt ekstra penge, hvis du i forvejen ved at det er en cykel, du vil bruge meget. Følelsen af stabilitet og en støjsvag cykel kan have stor betydning for din oplevelse af træningen. Men uanset hvilken cykel du ender med får du muligheden for at få en god omgang træning lige hjemme i stuen. Du kan gøre det lige hvor og når du vil, og hvis flere i familien er glade for at spinne, så kan i dele cyklen.

Det er værd af bemærke at nogle hjemmesider anbefaler, at du tilkøber en træningsmåtte til at lægge under cyklen, så dit gulv ikke bliver ridset. På den måde kan du give dig fuldt ud, når du sidder hjemme i stuen og cykler.

ANDRE POPULÆRE GUIDES