Gamer mus Test – Find den bedste og billigste gamer mus

De fleste gamere har et helt særligt setup med mus, tastatur, computer, headset og naturligvis den helt rigtige gamer-stol. Alle elementerne i dette setup er vigtige for den samlede spiloplevelse, og derfor skal de også vælges med omhu. Du er for eksempel nødt til at undersøge forskellige gamer mus, hvis du vil finde den helt rigtige mus, der matcher dit behov. Der er nemlig næsten lige så stor forskel på mus til gaming, som der er på gamere. Herunder kan du læse vores test af gamer mus. Testen kommer omkring seks forskellige mus, der egner sig til gaming. Således kan du let få et overblik over, hvilken mus der er den rigtige for dig, og som passer ind i dit setup.

Testvinder: Razer Abyssus

Razer er et meget populært brand, når det kommer til udstyr til gaming, og det gælder også gamer mus. Razer har lavet mange forskellige modeller, der passer til forskellige spil og spiltyper. Razer Abyssus er en såkaldt universalmus, der kan bruges til det hele.

Musen er meget lille, og den fylder derfor ikke ret meget – hverken i din håndflade eller på bordet. Det betyder, at gamer musen har et godt greb, hvis du skal bruge fingerspidserne. Størrelsen er måske en af de største fordele ved musen, men den skal man heller ikke undervurdere. Musens andre funktioner og specifikationer er ikke mange. Dog er der også den store fordel, at du kan slukke for prediction, mouse smoothing og angle snapping.

Vægten hænger rigtig fint sammen med musens størrelse. Den vejer nemlig ikke meget. Det betyder, at du kan bevæge musen hurtigere. Musen er desuden meget følsom, hvilket gør den hurtigere til at reagere.

Alt i alt er Razer Abyssus en rigtig fin gamer mus med ledning. Dens størrelse er en god fordel, men i forhold til prisen er der ikke mange andre funktioner, der tæller i regnskabet. Det er muligt at finde gamer mus, der kan det samme, men til en lavere pris. Her betaler du altså også for brandet, for Razer er bestemt et anerkendt brand inden for denne verden.

Logitech G502

Logitech er et andet brand, der producerer kvalitetsprodukter til gamere. Det er også tilfældet med den næste mus i testen – nemlig Logitech G502. Musen har et meget specielt design, som vil passe til rigtig mange gamere. Musen har derudover rigtig mange forskellige funktioner, som gør den til den ideelle gamer mus. Den har blandt andet en universel optisk sensor, dual-mode scroll wheel og vægte, der kan justeres af den enkelte spiller. De fem vægte, der hver vejer 3,5 gram, er til stede for at afbalancere musen, som er forholdsvis tung. Vægtene kan placeres forskellige steder i musen, hvilket kan vise sig at være strategisk klogt for spilleren.

Denne mus fra Logitech har mange funktioner. Faktisk har musen hele 11 forskellige programmerbare knapper, som du kan benytte frit, alt efter hvad du spiller. Du kan altså opnå rigtig stor kontrol med denne mus, og de mange programmerbare knapper har en stor betydning i den forbindelse.

Musen befinder sig i den dyre ende af prisskalaen, men du får også rigtig mange gode funktioner for pengene. Den eneste ulempe er, at musen er en smule tung. Til trods for dette er musen altså en af de bedste gamer mus, der findes på markedet.

Razer Diamondback Chroma

Den tredje mus i vores test er en anden mus fra Razer – nemlig Razer Diamond Chroma. Denne mus er faktisk en nyere og forbedret version af Diamondback, som er en ældre mus fra Razer, der nærmest er blevet en legende. Musen har et forholdsvist enkelt design, der passer til de fleste gamere. Designet er dog ikke kun til pynt, for musen er også designet, så den er så ergonomisk som muligt. Musen har et fleksibelt gummigreb, som du kan justere, så den passer til din hånd. Derudover har musen den hurtigste reaktionstid, der findes på markedet. Det kan altså være altafgørende for dit spil, hvis du er i en presset situation.

Musens lynhurtige reaktion gør, at den også er utrolig nøjagtig. Styringen i denne mus er altså intet mindre en formidabel, og derfor kan prisen på musen altså også sagtens forsvares. Denne mus er en af de dyre, men her betaler du altså ikke bare for et godt brand. Her betaler du faktisk for en kvalitetsvare. Musen fra Razer er med andre ord en af de allerbedste gamer mus på markedet.

Mad Catz R.A.T.1

Mad Catz er et andet brand, der har produceret meget udstyr til gamere gennem tiden. Det gælder blandt andet også gamer mus, som de har solgt mange forskellige typer af. R.A.T.1 er en af dem. Gamer musen er meget billig, men du får alt i alt en rigtig god mus for pengene. Musen er især rigtig god til dig, der ikke har høje krav til musens funktioner, eller til dig, der er nybegynder og gerne vil prøve kræfter med en rigtig gamer mus. Designet på musen er meget anderledes, og musen vil uden tvivl passe godt til de fleste setup. Når du kigger på musen, er du i hvert fald ikke i tvivl om, at det er en gamer mus, du kigger på.

Musen er udstyret med 3500 dpi, og den er optisk. Det er altså også det, der er at sige om denne mus. Det er helt bestemt designet, der er den største fordel ved denne mus, men designet er til gengæld også noget helt særligt.

SteelSeries Rival 600

SteelSeries er en dansk producent, der er kendt for at producere udstyr i høj kvalitet. SteelSeries er generelt meget innovative og nytænkende, hvilket de blandt andet beviser med nogle af de funktioner, de har givet musen Rival 600. Du får med denne gamer mus – for første gang nogensinde – en mulighed for at styre musen, selvom den ikke har kontakt med musemåtten. Det giver helt nye dimensioner til dit spil og hele spiloplevelsen.

Musen har fået rigtig mange anbefalinger fra de største gamere og magasiner verden over, og det er helt sikkert ikke tilfældigt. Denne mus har alt det, der er nødvendigt – og meget mere til. Du kan blandt andet justere musens vægt, bruge de programmerbare knapper og indstille musen, så den passer helt perfekt til dig.

De mange funktioner gør, at denne mus passer til alle slags spil. Du kan nemlig selv justere og programmere den, så den passer til dig. Musen er i den dyre prisklasse, men du får altså også en mus med den nyeste og bedste teknologi.

Xtrike Hydra 203

Den sidste gamer mus, som vi vil præsentere i vores test, er en model fra Xtrike – nemlig Hydra 203. Denne mus er utrolig billig og forholdsvis simpel. Det er dog ikke nødvendigvis negativt. Billige og simple gamer mus kan nemlig være de mest ideelle for nogle spillere. Hvis du er nybegynder på jagt efter en god gamer mus, du kan prøve kræfter med, kan det eksempelvis være en god idé at starte med at købe en budgetvenlig udgave.

Når du første gang kaster et blik på denne gamer mus, er du ikke i tvivl om, at det er en gamer mus. Den ser meget ikonisk ud med det ergonomiske design og LED-lys, der er karakteristisk for gamer mus. Det ergonomiske design er især en fordel ved denne gamer mus, da det gør den meget behagelig at bruge. Komforten fortsætter, selvom du har spillet i lang tid.

På toppen af musen finder du en dpi-knap, hvor du kan skifte mellem de forskellige dpi-levels. Det er fordelagtigt, at knappen sidder på toppen, da det gør den nem at nå, mens du stadig har fuld kontrol over musen. På siden af musen findes to makroknapper, som du kan programmere. Dermed kan musen altså tilpasses til dine behov.

Musen fra Xtrike er utrolig billig, men musen er en rigtig fin gamer mus til begyndere eller gamere, der ikke har brug for en mus med mange forskellige funktioner.

Trådløs gamer mus

Som du har læst i vores test, er der mange forskellige typer af gamer mus. Musene har mange forskellige funktioner, fordele og ulemper. Nogle af musene er trådløse, mens andre tilsluttes med et kabel. Som vi nævnte indledningsvist, er der ikke en mus, der er bedre end en anden. Helt generelt kan de gamer mus, der tilsluttes via kabel, have en bedre reaktion, men det er langtfra universelt. Derfor er det også vigtigt, at du undersøger funktionerne og specifikationerne for den enkelte gamer mus, inden du køber den.

Bedste gamer mus

Gaming kan være en hobby, men det kan bestemt også være en livsstil. Uanset om gaming er det ene eller det andet for dig, er det vigtigt, at du har en rigtig gamer mus, når du gamer. Forskellene på en almindelig mus og en gamer mus er mange, og derfor kan det altså altid betale sig at investere i en gamer mus, hvis du gamer. Hvor mange penge du skal investere, og hvilken mus du skal investere i, afhænger af flere ting. Selvfølgelig afhænger det af dit budget, men det afhænger i høj grad også af dit behov. Hvis du ikke gamer så meget, eller hvis du er nybegynder, kan du med fordel prøve en billigere gamer mus, inden du investerer i en dyrere mus. Således kan du nemlig være sikker på, at du får en gamer mus, der har de funktioner og specifikationer, du leder efter.

Der er stor forskel på kvaliteten og funktionerne på de forskellige gamer mus, men vi må dog sige, at SteelSeries Rival 600 skiller sig ud fra mængden med sine innovative teknikker.

Trådløs mus og tastatur

Du kan finde trådløse mus og trådløse tastaturer, men rigtig mange gamer mus er også med ledning. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og derfor kan man altså heller ikke sige, at der er en løsning, der er bedre end en anden. Den primære fordel ved en trådløs mus er bevægelsesfriheden. Du skal nemlig ikke skal bekymre dig om en ledning, der forstyrrer dit spil. Den trådløse mus kræver dog opladning eller nye batterier en gang imellem, hvilket du skal være opmærksom på. Det kan nemlig betyde, at musen løber tør for strøm midt i et spil. Fordelen ved en mus med ledning er således, at den aldrig skal lades op. Den fungerer altid. Den kan dog – modsat den trådløse mus – resultere i en lidt mere begrænset bevægelsesfrihed. Hvis du har placeret dit setup rigtigt, vil du dog sjældent bemærke ledningen.

Billig gamer mus

Der kan være stor forskel på prisen, når det drejer sig om gamer mus. Der findes nogle, der er meget billige, der findes nogle, der er meget dyre, og der findes nogle, hvor prisen er lige midtimellem. Prisen er som regel en god indikator for, hvor god musen er. Du skal dog være opmærksom på, at du sagtens kan komme til at betale for design og brand, hvis du vælger en gamer mus fra et velkendt og anerkendt brand. Selvom prisen er en god indikator for, hvor god musen er, kan du ikke altid regne med denne regel, da der bestemt også findes gode gamer mus til budgetvenlige priser. Der findes altså ikke et endegyldigt svar på, hvor meget du skal betale for en gamer mus, hvis du vil være sikker på, at den er god. Det hele afhænger af dit behov. Hvis du er nybegynder eller ikke gamer så meget, kan det være en god idé at starte med at købe en billigere mus, inden du betaler mange penge for en dyr mus.

ANDRE POPULÆRE GUIDES