Gasfyr Test – Find Top 5 Bedste Gasfyr her (2024)

Leder du efter en ny varmekilde til hjemmet? I så fald kan det være en rigtig god idé at kigge i retningen af et gasfyr. Gasfyret er et energivenligt og mere skånsomt alternativ til eksempelvis et oliefyr, som tidligere har været danskerne foretrukne varmekilde. Køber du et nyt gasfyr, er de tilmed meget effektive, og de kan derfor blive en ret stor økonomisk besparelse for dig og din familie. Ydermere er et gasfyr langt bedre for miljøet end oliefyret, som tit står i ældre hjem.

Der er dog mange forskellige gasfyr på markedet, og det kan være svært at finde det helt rigtige. Derfor har vi lavet en gennemgang af, hvilke typer af gasfyr der er på markedet, hvorfor du skal vælge gasfyret samt hvilke ting skal du være ekstra opmærksom på, inden du svinger dankortet? Slutteligt kommer vi med nogle gode råd til selve installationen af dit nye gasfyr samt konkrete idéer til, hvilket gasfyr du skal gå ud at investere i. Læs med her, og bliv meget klogere.

Testvinder: Bosch Gaskedel Condens 5000 W ZSB 14-5

Bosch står bag denne model, som er helt ideel i forbindelse med privat boligopvarmning. Fyret kan kobles sammen med en matchende varmtvandsbeholder også fra Bosch, men hvis pladsen er knap, kan kombinationen med varmtvandsfunktionen også sagtens benyttes. Når du har at gøre med gasfyr i det hele taget, kan det altid betale sig at tænke langsigtet, og med Boschs gode kvalitet og holdbarhed, som vil spare dig for mange penge over tid, er denne model et helt naturligt valg.

Modellen er vurderet til at have en virkningsgrad på næsten 100 % – mere konkret er det 93 % for kedlen alene og 95 % med styring, og det bliver næsten ikke højere andre steder.

Derimod er fyret ikke lige så lydløst som andre modeller, men dog stadig lavere end de fleste moderne opvaskemaskiner. Modellen er nem at bruge. Den kan åbnes forfra, og denne funktion gør dig i stand til hurtigt at danne dig et godt overblik over status, ligesom du også får en nem adgang til vedligeholdelse. Det brugervenlige display medvirker også til brugervenligheden, og du kan endda styre fyret ved hjælp af en mobil enhed, når du ikke er hjemme.

Ved køb af denne model kan du vælge mellem to versioner, en kombikedel med indbygget brugsvandsveksler og en kedel, som tilsluttes en varmtvandsbeholder.

Bosch EuroPur Gaskedelunit ZBS 14/150-3 MA (gulvstående)

Testens andet Bosch-gasfyr er denne model, som findes i to versioner, henholdsvis ZBS 14/159-3 MA og ZBS 22/150-3 MA. Den første er velegnet til boliger på omkring 250 m2, hvor den anden egner sig bedre til større boliger på 400 m2. I det hele taget er EuroPur-modellen udviklet med henblik på montering i hjem med store varmtvandsbehov, og hvor der har stået et fyr af en slags før.

Modellen er meget brugervenlig og har en overskuelig overflade. Ydermere ligger den højt i virkningsgraderne med 92 % for kedlen alene og 94 % for kedlen med styring, og modellen går for at være meget lydsvag.

Vaillant Ecocompact VCC 206/4-5 150

Dette højeffektive, fuldstændige og sammentrængte varmeanlæg kan installeres i både en- og flerfamiliehuse, i nybyggeri eller ved udskiftning af et eksisterende varmeanlæg. I denne model er alt integreret. Det vil sige gaskedel, højeffektiv pumpe, ekspansionsbeholder samt en rummelig varmtvandsbeholder, og det for at opnå den maksimale effekt med hensyn til opvarmning og varmt brugsvand.

Vaillant-modellen er meget brugervenlig, idet der på displayet er en dansk klartekst. Derudover opererer Vaillant med smarte systemer, der gør styringen af fyret meget nem. Der er en virkningsgrad på 92 % for kedlen alene og 94 % for kedlen med styring, mens støjniveauet er lavt, men ikke lavere end så mange andre modeller.

BAXI WGB K-EVO 20/28H Kedel med indbygget 60L VVB

Denne model er den nyeste version fra BAXI, som fungerer med en indbygget varmtvandsbeholder. Mærkets evige udvikling af egne produkter medfører, at den nye vægmonterede, kondenserende gaskedel i dag er betragteligt optimeret i forhold til varmtvandsproduktion, og varmtvandsbeholderen kan levere 17 liter i minuttet. Modellen er velegnet til mindre huse, og den kommer – lige som alle andre BAXI-modeller – med indbygget vejrkompensering, hvilket vil lette installatøren for en stor arbejdsbyrde. Det er et pålideligt gasfyr med meget lave omkostninger til reparation og vedligeholdelse, og gaskondenskedlen har en jævn, hygiejnisk forbrænding med meget lav CO2-udledning. Modellen ligger højt i virkningsgrader med 93 % på kedlen alene og 95 % på kedlen med styring, og den er særdeles støjsvag.

Hvilket gasfyr er det helt rette for dig?

Som det forhåbentligt fremgår klart og tydeligt af ovenstående gennemgang, er der nogle ting, du skal gøre op med dig selv, inden du investerer i dit nye gasfyr. Først og fremmest skal dit personlige behov klarlægges. Hvor skal gasfyret installeres – er det i dit eget hus og i så fald, hvor stort er det? Har der tidligere været installeret gasfyr eller andet? Hvor meget støj kan du acceptere fra gasfyret? Hvor mange penge har du at lægge netop nu, kontra hvor mange penge vil du spare på længere sigt?

Nogle modeller er specialfremstillede med henblik på installation i henholdsvis mindre eller større huse, eksempelvis BAXI-modellen, mens andre modeller er lavet, så de er velegnede til både større og mindre boliger, eksempelvis Vaillant-modellerne og Bosch-modellerne.

I langt de fleste moderne gasfyr er der i høj grad tænkt over både brugervenlighed samt miljøbevidsthed, og på den måde adskiller de sig ikke synderligt meget fra hinanden. Der kan naturligvis være modeller, som enten udmærker sig særligt på den ene eller den anden front, og hvis du ønsker sådan én, anbefales du at tage kontakt til relevante udbydere for at høre om deres udvalg og eventuelle aktuelle tilbud.

De gældende standardpriser for komplette gasfyr ligger i dag på alt fra omkring 15.000 kr. til 40.000 kr. Gasfyret ér altså en af de større udgifter, samtidig med at det er noget, de færreste ved ret meget om. Netop af disse grunde kan det i høj grad betale sig at være grundig i sin research samt tage kontakt til forskellige udbydere, der måske har et råd til dig eller kan sammensætte et fordelagtigt, personligt tilbud til dig.

Uanset hvad håber vi, at denne gennemgang har gjort dig bare lidt klogere på, hvad et gasfyr overhovedet gør og kan, samt hvad man skal være særligt opmærksom på, når man skal investere i et. Om du ender med at gå med en af testens fremhævede modeller eller ej, ønskes du held og lykke med dit nye gasfyr.

Hvorfor overhovedet vælge et nyt gasfyr?

Uanset om du først stifter bekendtskab med gasfyret nu, eller om du allerede har et gammelt ét stående i kælderen, giver det rigtig god mening at skifte til et nyt gasfyr. Ved at skifte til et nyt gasfyr, vil du nemlig både skåne miljøet markant, men du vil også kunne spare op til en femtedel af dit gasforbrug. Hvad du vil bruge de penge på, som du sparer, når din varmeregning bliver mindre, er naturligvis helt op til dig!

Det er selvfølgelig individuelt og helt op til dit gamle gasfyrs stand, hvor mange penge du reelt kan spare. Hvis dit nuværende gasfyr er 20-30 år gammelt og derfor ikke kondenseret, vil du ved udskiftningen til et nyt, højteknologisk gasfyr hurtigt opleve, hvordan gassen udnyttes meget bedre og sparer dig for gasspild og dermed penge. Hvis du derimod bor i et nyere hus med et nyere gasfyr, vil du stadig opleve besparelser, men ikke lige så markante.

Forskellige typer gasfyr

Når du gennemsøger markedet for dit nye gasfyr, er det først og fremmest rigtig vigtigt, at du er opmærksom på, at dit nye gasfyr skal være kondenserende. Det kondenserende gasfyr er resultatet af en lang produktudvikling, hvor man som det helt nye ikke kun udnytter varmen fra forbrændingen. Kondenserende gasfyr genbruger nemlig også varme gemt i den vanddamp, som opstår som følge af afbrændingen. På den måde opnås de helt høje virkningsgrader, som vi kommer nærmere ind på, når konkrete gasfyr præsenteres. Det er tilmed den eneste slags gasfyr, som er lovlig at installere, fordi de udnytter gassen optimalt og dermed ikke slipper skadeligt spildgas ud i naturen. Så langt så godt!

Dernæst skal du tage stilling til, om du vil have åbne eller lukkede forbrændingskamre, hvilket helt overordnet er det, som deler gasfyrene i to lejre. Det lukkede forbrændingskammer får luft fra et rør, hvormed den friske luft trækkes ind. Et åbent gasfyr får luft til forbrændingen af gassen fra luften i selve det rum, fyret står i. Som tommelfingerregel kan man regne med, at det primært er ældre gasfyr, som har de åbne forbrændingskamre, og i dag er der nærmest kun produktion af gasfyr med lukkede kamre. Det lukkede kammer er klart at foretrække, idet det er mest praktisk, men også bedre for miljøet.

Vær opmærksom på pris, brugervenlighed og Bosch

Står du for at investere i et nyt gasfyr, kan det anbefales at gå efter dem, der bruger så lidt energi som muligt – altså gasfyr mærket med det såkaldte A-mærke. Derudover er brugervenlighed noget, som står højt på mange køberes liste, også når det drejer sig om gasfyr. Vær derfor opmærksom på, om gasfyrets styring er nem og enkel, så du selv vil kunne agere, hvis der skulle komme komplikationer. Et andet pejlemærke, som er smart at være opmærksom på, er Bosch. Bosch er anerkendt for sit meget energieffektive gasfyr, og de skaber efter sigende de bedste forudsætninger for både økonomi og miljø. Et gasfyr fra Bosch er moderne og højteknologisk, hvilket sparer dig for mange penge i det lange løb, og derudover er Bosch særligt kendt for deres holdbarhed, når det kommer til gasfyr.

I forhold til prisen skal man have for øje, at der over tid er mange penge at spare, hvis du vælger et energieffektivt gasfyr frem for et mindre og billigere. De gasfyr, som er billige i anskaffelsespris, er ikke nødvendigvis de billigste på sigt, når varmeregningen skal betales.

Installation af dit nye gasfyr

Når du har besluttet dig for, hvilket gasfyr du vil investere i, er det næste skridt, at du skal finde den kvalificerede håndværker, som skal stå for installationen. Det er der naturligvis mange råd for, men hvis det skal være nemt og hurtigt, kan det anbefales at rette henvendelse til www.3byggetilbud.dk, som på kort tid besvarer din henvendelse og kommer med et uforpligtende tilbud på installationen af dit nye gasfyr.

Konkrete idéer til det gode gasfyr

Som tidligere nævnt er Bosch én af de absolutte storspillere på markedet for gasfyr. I følgende gennemgang er Bosch velrepræsenteret, men der fokuseres også på mærker som Vaillant og BAXI for at give feltet lidt bredde og diversitet. Uanset hvilket gasfyr du påtænker at investere i, anbefales du at undersøge modellen yderligere samt sammenligne priser på forskellige udbyderes hjemmeside eller ved at tage personlig kontakt til dem. På den måde bliver det muligt at få det bedste tilbud samt den mest kompetente information.

Når du skal ud at vælge gasfyr, er det som regel altid en rigtig god idé at tage udgangspunkt i økonomi og behov. Afstem dine egne forventninger til, hvad det skal kunne levere, således at du kan matche et fyr til din bolig. Der er et væld af forskelligartede muligheder, og det kan være en sand jungle at finde det helt rigtige.

Med denne testguide bliver du klædt godt på til at træffe et godt valg, når du skal ud at søge dit næste gasfyr. Om du har præferencer inden for mærker, er helt op til dig. Du har nu gode forudsætninger for at se efter de vigtige ting, som har betydning for din bolig og dit forbrug. Det er altid godt at sætte sig ind i tingene, før man vælger. Har du et gammelt fyr stående, har du sikkert erfaret, at det ikke er tidssvarende, og at du kan spare mange penge ved at erhverve et nyt. Og det håber vi, at du nu har fået rigeligt med inspiration til. Rigtig god jagt.

ANDRE POPULÆRE GUIDES