Hårkur Test – Se Top 7 Bedste hårkure til kvinder (2022)

Håret er noget af det vigtigste, vi har, og derfor er det naturligvis også vigtigt at passe godt på det. Her er der ikke blot tale om en god shampoo og en kvalitetsbalsam – om end de er lige så vigtige for dit hårs velvære – men om en supplerende pleje til toppen. En hårkur er, som navnet henleder til, en kur til dit hår. Markedet for hårkure er stort, og det samme er udvalget, så hvor skal du overhovedet starte, hvilke produkter skal du have, og hvad skal du vide? Det får du svar på lige her.

Hvad skal du gå efter?

I og med at udvalget er så stort, som det er, er der selvfølgelig også en bred række af kure, du kan få til dit hår. Alle kurene passer hver specielt til visse typer hår, og det er derfor vigtigt, inden du køber din hårkur, at du finder ud af, hvilken hårtype du har, og hvilken slags pleje det skal have. Nogle produkter er naturligvis bedre end andre, og dén test har vi netop lavet for dig, så du slipper for at gøre det. Vi har udvalgt nogle af markedets bedste produkter og har følgende med:

Testvinder: Redken Extreme Strength Builder Plus: En hårkur til den prisbevidste forbruger

Det skal du vide om Redken Extreme Strength Builder Plus:

 • Til skadet hår og hår med spaltede spidser: styrker og plejer håret
 • Indeholder parfume
 • Testens billigste hårkur: kvalitet derefter.

Den første hårkur er fra det anerkendte mærke Redken, som du med garanti har set på hylderne hos din frisør. Denne hårkur er samtidig testens billigste, og med et indhold på 250 ml kan det roligt siges, at du får en del for dine penge her. Til gengæld er det ofte med hårkure som med så meget andet, at pris og kvalitet hænger sammen. Du får altså her en hårkur, som er udmærket, men ikke den højeste kvalitet, du finder i testen her.

Det ses blandt andet i valget af ingredienser, som ikke er noget særligt – i modsætning til mange kvalitetsmærker i dag, som har stort fokus på netop dette. Det er en hårkur med parfume i, så vær opmærksom, hvis du er allergisk. Kuren passer perfekt til skadet hår og hår med spaltede spidser, hvilket vil sige, at den styrker håret indefra, gør det mere medgørligt og eksempelvis lettere at rede. Påføringen foregår, som med de fleste hårprodukter i badet, hvor du lader det sidde i 5-15 min., hvorefter du skyller det ud og afslutter med din egen balsam.

Denne hårkur passer altså til den prisbevidste forbruger, som blot ønsker en god hårkur, som kan passe til det meste slags hår, og som ikke går specielt højt op i, hvad der er i kuren af ingredienser. Den er nem at bruge og relativt billig og derfor et fint valg til en stram økonomi – såfremt du ikke lider af særlige allergener.

Kérastase Reflection Masque Chromatique Fine Hair: Mærkevare for alle pengene

Det skal du vide om Kérastase Reflection Masque Chromatique:

 • Til normalt eller fint hår, der er farvet
 • Testens dyreste hårkur: høj kvalitet
 • Fugter håret uden at tynge det.

I den helt modsatte ende ser vi her på testens dyreste hårkur fra det meget roste mærke Kérastase, som før har vundet flere tests inden for deres felt, blandt andet i magasinet ’Q’.

Som beskrevet ovenfor følger kvalitet typisk med pris, og det er bestemt også tilfældet her. Det er dog ikke testens højeste kvalitet i forhold til ingredienserne, hvorfor den ikke får vindertitlen i denne omgang. Kuren skal dog anerkendes for sin meget høje kvalitet og er bestemt et godt valg, hvis pris ikke betyder noget.

Denne hårkur skiller sig ud fra ovenstående, idet den henvender sig til forbrugere med normalt eller fint hår og hår, der er farvet. Det gør den, fordi Kérastase har gjort sig umage for at lave en fugtgivende hårkur, som ikke tynger håret. Med denne kur bevarer du dermed hårets glans, hvorfor den er god til farvet hår. Det sker blandt andet gennem E-vitamin og hørfrøolie, og så er der inkorporeret et UV-filter, så håret ydermere er beskyttet mod solens stråler.

Hårkuren her skiller sig også ud ved, at den skal påføres i håndklædetørt hår frem for i badet og lade virke i 5-10 min., hvorefter den naturligvis skal skylles ud.

Denne hårkur henvender sig altså til den kvalitetsbevidste forbruger, som går meget op i mærkevarer, og hvor prisen ikke betyder så meget. Har du et meget tykt eller ødelagt hår, er denne hårkur ikke noget for dig, og så vil det være spild af dine penge, da du ikke vil få den ønskede virkning.

HairLust Protein Reconstructor Hair Mask: Bedst i test

Det skal du vide om HairLust Protein Reconstructor Hair Mask:

 • Til kemisk skadet, tørt eller fint hår
 • Testens vinder
 • Økologiske kvalitetsingredienser genopbygger håret i en dybdegående kur.

Testens vinder skal findes midt i feltet og fra HairLust, som har begået en usædvanlig højkvalitetshårkur til en ganske fornuftig pris. Den er også andre steder kåret som testvinder, og det er med god grund.

Måske kender du ikke så meget til mærket, men ingredienserne er ikke til at gå fejl af.

Der er et højt indhold af aktive proteiner, gærprotein, hvedeprotein og planteprotein, som alle er med til at forbedre hårets elasticitet og styrke. Derudover får du økologiske fedtsyrer fra aloe vera, solsikkekerneolie og sheasmør, som ligeledes er med til at styrke og pleje håret, så det efterlades blødt, sundt og beholder sin glans. Kuren indeholder også parfume, men i form af 100% naturlige dufte, så du er sikker på, at hverken du eller dit hår tager skade overhovedet.

Denne hårkur er særligt udviklet til kemisk skadet, tørt eller fint hår og favner derfor utroligt bredt, hvilket er endnu en stor fordel med kuren. Kuren er dermed både dybdegående og genopbyggende, såfremt du har, eller har haft, farvet hår.

Du får altså her en hårkur, som henvender sig til det brede publikum og til den kvalitetsbevidste forbruger, som samtidig vil gøre et godt kup – og hvem vil ikke det? Du får her en hårkur af meget høj kvalitet, og du kan drage fordel af, at navnet ikke er et af de største på markedet, så du ikke behøver at betale en formue for den.

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo & Scalp Cure Treatment Mask: En anderledes pakkeløsning

Det skal du vide om Australian Bodycare Hair & Scalp pakken:

 • Et anderledes fokus: mod skæl, tør og irriteret hovedbund
 • Alternative, gode ingredienser, bl.a. den antiseptiske Tea Tree Oil
 • Nem at tilpasse til behov.

Fra det velkendte mærke Australian Bodycare skal vi nu se nærmere på en mere alternativ løsning – både i form af produktet og det fokus, der ligger i det. Her er nemlig tale om en hårkur i en pakkeløsning bestående af en shampoo og en såkaldt scalp cure. Her fokuseres dermed ikke på selve håret, men på dit velvære i form af en sund hovedbund, som også har meget at sige i forhold til et sundt hår.

De to kan med fordel bruges sammen i badet, men du kan også vælge at nøjes med scalp cure og lade det sidde natten over, hvilket giver en mere intensiv behandling. Produktet her er dermed nemt at tilpasse til dit personlige behov, alt efter hvor slemt det står til, og hvor intensiv en behandling du ønsker at give dig selv, hvilket selvfølgelig tæller op.

Australian Bodycare imponerer, som vanligt, også med fine, økologiske ingredienser i et stort fokus på bæredygtighed. Her er der særligt fokus på den antiseptiske såkaldte Tea Tree Oil, som er hovedingrediens i denne hårkur, og så er den uden parfume. Den komplet veganske hårkur spiller fint sammen med de gode ingredienser mod skæl, kløe i hovedbunden, irriteret hovedbund eller bumser.

Med denne hårkur får du altså et anderledes fokus, men ikke desto mindre en sund kur til din hovedbund. Behandlingen er meget specifik, så den kan anbefales, hvis du døjer med de ovennævnte problemer. Hvis det mere er håret i sig selv, der driller, kan det derfor anbefales at vælge en af de andre mere hårspecifikke hårkure.

John Masters Dry Hair Nourishment and Defrizzer: Den gode, lette løsning

Det skal du vide om John Masters Dry Hair Nourhismnet and Defrizzer:

 • Til tørt og kruset hår
 • Leave-in kur: brug 1-3 dråber pr. behandling
 • Komplet økologiske plantebaserede olier
 • God til forbrugeren, der er på farten.

Endnu et velkendt mærke skal under luppen her, idet vi ser lidt nærmere på John Masters hårkur, som skiller sig lidt ud fra resten af feltet, i og med at det udelukkende er en leave-in kur. Dermed skal du ikke, som med de andre, sørge for at skylle kuren ud af håret igen, men du kan nøjes med et par dråber til hele dit hår. Størrelsen er derfor heller ikke magen til de andre hårkure, men kommer i en lille flaske med en pipette.

Denne hårkur henvender sig specifikt til tørt og kruset hår og modvirker dermed de irriterende små krøller, der kan opstå i dit hår. Den kan dog også anvendes i farvet hår. Ingrediensmæssigt ligger denne hårkur helt i toppen med en helt ren blanding af økologiske plante- og essentielle olier, som alle er valgt specifikt til denne hårkur for deres beskyttende, fugtgivende og stimulerende egenskaber.

Med denne hårkur får du altså en lidt anderledes hårkur, end du måske ellers er vant til, men samtidig en hårkur, hvor der har været stort fokus på de gode, bæredygtige ingredienser, og som er let at bruge, hvis du befinder dig i en travl hverdag, hvor et langt bad måske ikke lige er sagen. På denne måde kan du let, hurtigt og i god stil stadig passe på dit hår.

Alterna Caviar Anti-Aging Overnight Hair Rescue: En all-round hårkur

Det skal du vide om Alterna Caviar Anti-Aging Overnight Hair Rescue:

 • Til meget skadet hår, tørt hår eller farvet hår
 • Leave-in kur: påfør lige før sengetid
 • Et ekstrakt af kaviar og havsilke
 • Med parfume, men uden parabener og sulfater.

Sidst, men ikke mindst, skal vi se nærmere på en god all-round hårkur, som ikke ligger i toppen af kvalitetspyramiden, men bestemt heller ikke i bunden. Ligesom ovenstående hårkur er denne en leave-in kur, men i cremeform frem for i dråbeform, som det er tilfældet med John Masters. Cremen trænger ind i håret med det samme og skal derfor påføres lige inden sengetid og vaskes ud morgenen efter med en god shampoo og balsam.

Her er der fokus på det meget skadede hår, eksempelvis efter farvning. Hårkuren virker over en længere periode og blødgør efterhånden dit hår og gør det mere modstandsdygtigt til fremtidens strabadser. Behandlingen sker, som nævnt, mens du sover, og den er dybdevirkende.

Hårkuren er med parfume, men til gengæld uden parabener og sulfater, så du slipper for alle giftstofferne. Produktet er lavet, lidt specielt, ud fra et ekstrakt af kaviar og havsilke – deraf navnet. Denne hårkur er dermed til forbrugeren, som er prisbevidst, og som har meget ødelagt hår, og som ønsker en god hårkur til en forholdsvis billig pris.

Konklusion - Værd at vide inden du køber

Som du kan se, er markedet for hårkure enormt og udvalget endnu større. De produkter, vi har set på her, er blot et lille udvalg af det, du kan finde, og blev lige præcis din hårtype ikke nævnt her, kan du med garanti også finde en kur, der passer perfekt til dig.

Kurene kan simpelthen skræddersyes, så du får en behandling, som er selv den bedste frisør værdig. Gør dog dig selv den tjeneste at undersøge markedet først, og find ud af, hvad du skal bruge til lige netop dit personlige problem. For din og dit hårs skyld.

ANDRE POPULÆRE GUIDES