Løbebånd test – Her er de 10 bedste løbebånd

En løbebånd er en stor investering, hvorfor det også er meget vigtigt, at du sørger for at give dig tid til at tænke det hele igennem, inden du investerer i et løbebånd. Der er nemlig mange ting, der skal tænkes igennem og der er meget stof til eftertanke i denne forbindelse. Der er mange, der bare går efter topmodellerne, fordi de tænker, at det er de bedste modeller, men der kan være penge at spare ved at købe en model, der er svarende til dine behov og som lever op til dine krav i stedet for, at det har alt for mange funktioner.

Det er naturligvis også derfor, at du ikke blot skal vælge det bedste løbebånd på markedet, men derimod give dig bedre tid til at identificere dig med dine forskellige behov og krav, så du kan finde et løbebånd, som er det helt rigtige for dig og din træning. Der findes et væld af løbebånd på det danske marked, så derfor findes der naturligvis også en model, som er som skabt til dig, hvorfor det både lever op til dine behov og dine krav, og nærmest kan betragtes som det perfekte løbebånd for dit vedkommende – du skal bare være tålmodig og lede lang tid nok.

Vi har heldigvis taget et godt kig på markedet for løbebånd og i den forbindelse har vi lavet denne løbebånd test. Det giver dig mulighed for at finde de bedste løbebånd på det danske marked, og du finder med garanti også en model, som er den helt rigtige for dit vedkommende. Fælles for alle de modeller, som du finder nedenfor er, at de allesammen er velegnet til at have stående derhjemme, hvad end det skal stå i kælderen eller du har gjort plads til det i stuen, så du kan se fjernsyn imens eller blot nyde udsigten af din have.

Testvinder: Titan ST490 Løbebånd

Med et løbebånd kan du lave flere former for klassisk cardiotræning, herunder løb og rask gang, og det kan du gøre hjemme foran fjernsynet, hvis det er det, du har mest lyst til. Denne Titan model er af god kvalitet, og den har en løbeoverflade, der er stødabsorberende. Dette er med til at gøre det mere behageligt at dyrke motion på dette løbebånd. En træningsform, der er blevet mere og mere populær, er intervaltræning, og til dette er denne model også rigtig brugbar. Den gør det nemlig yderst nemt at skifte mellem gåbånd eller løbebånd ved at holde knapperne Speed og & nede i fem sekunder. Herved kan du hurtigt ændre hastighedsintervallerne. På grund af maskinens gode støddæmpning er det også en maskine, hvorpå du kan dyrke motion, der er skånsom for især dine knæ, men også ben generelt. Dette er en meget stor fordel, da mange lider af mindre skavanker.

Denne Titan model har et PWM Control System, og det er et professionelt beregningsprogram, der beregner pulsværdier i en computer. Du får endvidere et løbebånd, der har to hastighedsintervaller. Det ene er fra 1-14 km/t, og det andet er fra 1-6 km/t. Herudover har du mulighed for at løbe eller gå med stigning på dette løbebånd, og her kan du vælge mellem 12 forskellige niveauer, alt efter hvor stejlt du ønsker at indstille løbebåndet. Maksimum hastigheden er altså 14 km/t, og det er ikke verdens højeste hastighed, men det er stadig mere end rigeligt for den almindelige motionist.

Kettler Sprinter 5 løbebånd

Denne model passer rigtig godt til dig, der er nybegynder og ønsker at komme rigtig godt i gang med løbetræningen. Det er et løbebånd af godt kvalitet og med de mest almindelige funktioner plus lidt flere fordelagtige funktioner. Modellen her kan naturligvis også bruges af den mere erfarne løber, der har lyst til at kunne løbetræne i hjemmet. Løbebåndet er meget brugervenligt og funktionelt, og den har en 1,9 HK motor med gode ydeevne. Helt konkret betyder det, at du kan indstille løbebåndet mellem 1-16 km/t, og du kan endvidere justere stigningen med op til 10 procent. Selve løbefladen er 132×46 cm, og det er med til at sikre dig godt med plads til dine fødder. Gummibåndet på modellen er skridsikkert, hvilket er en yderst stor fordel, da det er med til at sikre dig et mere komfortabelt løb.

Løbebåndet indeholder en træningscomputer med et lækkert display, der både kan vise dig tid, distance, hastighed samt puls og energiforbrug. Dette er med til at give dig et rigtig godt overblik, mens du træner. Computeren indeholder også hele seks træningsprogrammer, så der er rig mulighed for at få en varieret træning, så du undgår at køre død i det samme kedelige træningsprogram. Du kan selv styre valget af hastighed og stigningsgrad ved at anvende tasterne på selve løbebåndet. Den maksimale vægt, som dette løbebånd kan klare, er 120 kg, og maskinen har håndpulssensorer til at måle din puls med. Med til maskinen hører der også en Safety-key med en klemme, som du kan hæfte til dine bukser eller t-shirt, hvis du skulle komme ud af balance, mens du løber eller går.

Sole F63

Her er der tale om én af de nyeste modeller fra Abilica Online. Sole F63 er en model, der bestemt hvorfor Abilica er de største indenfor sportsmaskiner o.lign. i hele Norden. Det er et løbebånd, der har vundet mange priser gennem tiderne. Sole F63 er desuden også et rigtig godt mellemklasse produkt, der kommer med en rigtig stærk 3 HK Duty-motor såvel som en løbeflade, der måler 51 cm. i bredden og 152 cm. i længden, hvorfor fladen har en rigtig god størrelse til alment løb.

Ikke nok med det, så er Sole F63 også blevet udstyret med det velkendte Sole Flex-dæmpningssystem, der naturligvis er med til at mindske belastning på dine led i forhold til asfalt. Dertil skal det også nævnes, at dette dæmpningssystem er med til at give et lavere støjniveau, hvilket gør det mere behageligt at løbe en tur på løbebundet. Løbebåndet er udstyret med et stort display, der er let at navigere og dertil viser det også tydeligt informationer såsom hastighed, stigning, tid, distance, kalorieforbrug og puls.

Det er selvfølgelig også nemt at indstille både hastighed og stigning, når du løber, hvilket gøres gennem de lettilgængelige hurtigknapper. Ydermere, så medfølger der også hele 10 programmer, hvoraf to af disse er såkaldte pulsprogrammer og to af dem er egendefinerede. Hvis du er typen, der godt kan lide at høre musik, når du løber, så bliver du glad for at høre, at Sole F63 er blevet udstyret med indbyggede højttalere, hvortil du blot skal tilslutte din MP3-afspiller eller din smartphone.

Abilica Stream TM X

Stream TM X fra Abilica har en elektronisk højdejustering, der kan justere til intet mindre end 15 niveauer. Ikke nok med det, så kan den indbyggede motor på 2,5 HK levere en tophastighed, der lyder på hele 18 km/t. Du skal dog ikke være bange for diverse skader, for Stream TM X er naturligvis blevet udstyret med en række dæmpepuder under løbepladen, hvilket giver god dæmpning til dine led i hele kroppen. En særlig fordel ved dette løbebånd er, at det kan foldes op.

Løbebåndet er udstyret med en stor løbeflade, der måler cirka 50 cm. i bredden og hele 140 cm. i længden, hvorfor det bestemt er komfortabelt at løbe på det. Du skal dog ikke være bange for, at det fylder for meget, for det kan – som sagt – foldes op og det kan oven i købet også bare køres på de monterede transporthjul. Hvis du godt kan lide at høre musik, når du løber, så vil du hurtigt blive forelsket i muligheden for koble din iPod, MP3-afspiller eller smartphone til de indbyggede højttalere.

Abilica selv siger, at deres Stream TM X er beregnet til personer med en kropsvægt, der lyder på op til 125 kg., hvorfor det altså kan bruges af langt de fleste personer. En rigtig sej funktion som Stream TM X kommer med er muligheden for at koble løbebåndet op til Google Maps, vælge en rute og derefter kan du følge den i Street View, mens du løber – det betyder, at du kan løbe på dit løbebånd hjemme i kælderen, mens det ligner, at du løber en tur rundt i Central Park i New York.

Abilica Trex 7

Hvis du er på jagt efter et løbebånd, der er ideel til helt almindelig motionstræning eller til opvarmning inden anden træning, så er der ikke nogen tvivl om, at Abilica Trex 7 er det perfekte løbebånd for dit vedkommende – specielt hvis du også finder det vigtigt, at det ikke tager for meget plads. Løbebåndet kommer med intet mindre end 12 forskellige træningsprogrammer, der hver især er med til at give dig en varieret træning, så du ikke bliver træt af, at det er det samme hele tiden.

Det er desuden også blevet udstyret med en rigtig lækker og velfungerende LCD-computer med blåt baggrundslys, som blandt andet viser dig tid, hastighed, distance, kalorieforbrug og puls. Hvis du ønsker at udfordre dig selv, så har du mulighed for at justere på hastigheden – mere specifikt kan du justere mellem 0 km/t og 16 km/t. Motoren har en kontinuerlig ydelse på 1,75 HK, hvilket blandt andet også giver mulighed for elektronisk højdejustering i hele 15 niveauer, så du hele tiden kan holde dig selv udfordret.

Det skal naturligvis altid være behageligt for dig at løbe, og derfor har Abilica også valgt at udstyre deres Trex 7 med en løbeflade, der måler 40 cm. i bredden og 130 cm. i længden. Ikke nok med det, så er den også udstyret med hele 10 stk. puder under løbefladen, som giver dig en rigtig god dæmpning. Der er desuden mulighed for at slå løbefladen op, så det fylder mindre og dertil er det også udstyret med hjul, så det er nemt at flytte rundt.

U.N.O Fitness Løbebånd RUN FIT 3.0

Denne model er et løbebånd af meget høj kvalitet. Det er sammenklappeligt, og du kan både bruge det som begynder eller som mere erfaren løber. Du kan have det stående i hjemme, og herved kan du altid hurtigt og let sørge for at få dyrket lidt motion. Du kan vælge at placere løbebåndet foran dit fjernsyn, således du kan få god underholdning, mens du dyrker motion. Modellen her har et godt display, der har en Blue-Blacklight multifunktions LCD-skærm, hvor du blandt andet kan se tid, hastighed, hældning, distance, kalorier og så videre. Dette gør, at du nemt og på en overskuelig måde kan følge med i din træning, mens du løber eller går. Du kan også hurtigt skifte mellem de forskellige hastigheder ved hjælp af direkte knapper på maskinen, som du blot skal trykke på. Det betyder, at dette løbebånd også egner sig rigtig godt til intervalløb, som er blevet en mere og mere populær løbeform blandt danskerne.

Med denne model får du tre manuelle programmer samt en quickstart funktion, og maskinen har endvidere hele 99 forudindlæste træningsprofiler. Ud over disse gode funktioner får du også lidt ekstraudstyr med til denne model. Du får blandt andet mulighed for tilslutning af USB, SD og høretelefoner, holder til bøger eller magasiner, holder til vandflaske, integreret hjertefrekvensmåler og håndpulssensorer samt transportruller og ventilator. Dette løbebånds hastighed kan du indstille fra 1-22 km/t, og det vil sige, at der er rig mulighed for at blive udfordret på hastigheden, både hvis du er en erfaren løber og mindre erfaren løber.

Sole F85

Sole F85 er bestemt én af de ubestridte topmodeller, når det kommer til hjemmebrug og det er med garanti også derfor, at det lige netop er dette løbebånd, der er en bestseller i USA. Ikke nok med det, så er det af flere omgange blevet kåret som “Bedste køb” af Treadmilldoctor.com, der er en anerkendt side indenfor denne branche. Det er et løbebånd, der kan tåle intet mindre end 4 timers dagligt brug, hvorfor du f.eks. også vil kunne bruge det sammen med de øvrige medlemmer af familien eller have det stående i en mindre virksomhed. Der er tale om et særdeles stabilt og robust løbebånd, der er blevet baseret Soles meget specielle og meget anerkendte rammekonstruktion, som de selv kalder for ”Double horseshoe”. Derfor er du sikret et løbebånd, der føles stabilt at løbe på og det gør selvfølgelig din træning langt mere behagelig.

Hvad der dog også er med til at gøre det behageligt at bruge et Sole F85 fremfor at løbe i naturen eller bruge et andet løbebånd er, at det har en rigtig god støddæmpning i løbefladen, hvilket man kan tage Soles eget og meget anerkendte Cushion Flex-dæmpningssystem for. Der er lavet mange tests af dette system og hver gang har det bevist sit værd, da det giver en reduktion på op mod 40% sammenlignet med at løbe på almindelig asfalt. Det kan måske også være derfor, at Sole F85 er blevet kåret som testvinder i rigtig mange tests i både ind- og udland – det tæller blandt andet Skandinaviens største test af løbebånd, hvor der er blevet testet 9 forskellige modeller. Sole F85 er desuden også løbet med sejren som det bedste foldbare løbebånd i USA’s største test af løbebånd.

Løbebånd TM 2 Spirit

Med denne TM 2 Spirit model får du et enkelt og komfortabel løbebånd, som du har mulighed for at folde sammen. Løbebåndet kan stå i dit hjem, og herved er der ingen undskyldninger for ikke at få trænet. Modellen er yderst komfortabel at løbe på, da den har en vibrationsdæmpende løbeflade, der er god at løbe på. Dette er med til at sikre, at du ikke får stød, der kan være skadelige for dine led. Selve målene for løbefladen er 40×120 cm. Det vidner om, at det ikke er verdens største løbebånd, men netop dette er en stor fordel for mange, da det gør det muligt at have modellen stående i hjemmet, også selvom du ikke har så meget plads til rådighed. Uanset hvilket løbebånd du vælger at købe, er det altid en god idé at få et underlag med til, så du kan beskytte dit gulv mod mærker og ridser, som kan komme, når du bruger løbebåndet.

Dette løbebånd har mange gode funktioner, og du får den blandt andet med sikkerhedsstop og en stor computer, der har en lækker LCD-skærm, der viser dig alle de informationer om din træning, du har brug for. Denne computer indeholder hele 22 træningsprogrammer, så du skal ikke være bange for at køre død i det samme program. Du kan også justere hastigheden manuelt, så du selv kan vælge, hvor hurtigt du vil løbe. I selve løbebåndets greb er der håndpulssensorer, som kan måle din puls, hvilket kan være en fordel under din træning. Hvis du ikke ønsker, at løbebåndet skal stå fremme hele tiden, har du med denne model mulighed for at klappe det samme og gemme det af vejen, til du skal bruge det igen. Der er endvidere transporthjul på, der gør det ekstra nemt at flytte maskinen.

Sole TT8

Sole TT8 er bestemt et løbebånd, der tilhører dem absolutte topklasse, når det kommer til løbebånd. Det er nemlig et løbebånd, der ikke blot vil kunne bruges derhjemme, men ligeledes også vil kunne bruges i en virksomhed eller i en form for institution, hvor man gerne vil tilbyde et løbebånd. Det kan nemlig klare op til hele 8 timers brug om dagen. Det er med garanti også derfor, at en så anerkendt og respekteret side som Treadmilldoctor.com har været ude og give Sole og deres TT8 rigtig store roser. De har blandt andet også kåret lillebroren til dette løbebånd (Sole F58, som du kan se længere oppe) til at være det bedste køb i dens klasse. Det er et klart tegn på, at Sole er et rigtig godt valg, hvis man gerne vil have et løbebånd, der er af god kvalitet og kan holde til det meste.

Du skal bestemt ikke være bange for, at du ikke får et både robust og stabilt løbebånd, hvis du vælger et Sole TT8. Det er nemlig baseret på den meget stabile (og faktisk også meget efterspurgte) rammekonstruktion, der er lavet af Sole selv og som de har valgt at kalde for ”Double horseshoe”. Ikke nok med, at du får et stabilt løbebånd, så får du ligeledes også et løbebånd, der har en rigtig god støddæmpning i løbefladen, hvilket du blandt andet kan takke deres egetudviklede dæmpningssystem, Cushion Flex, for. Det er blevet testet rigtig mange gange i udviklingsprocessen og ligeledes også efterfølgende, og det kan bryste sig, at at give en reduktion på hele 40% mod at løbe på f.eks. asfalt. Det er selvfølgelig ikke alle, der ønsker en reduktion i støddæmpningen, men det kan heldigvis reguleres.

Testfabrikken.dk anbefaler

Abilica Stream TM XV

Abilica Stream TM XV er et rigtig godt løbebånd fra Abilica, der kan erhverves til en god pris sammenlignet med, hvad du får ud af det. Det er nemlig et løbebånd, der er blevet udstyret med en motor, der kan yde helt op til 3 HK, hvilket betyder at du har muligheden for at regulere din løbehastighed mellem 0,8 km/t og helt op til 20 km/t, hvilket er en hastighed, der kan presse stort set enhver løber. Du får desuden også et løbebånd, der er blevet udstyret med en elektronisk højdejustering i intet mindre end 15 forskellige niveauer såvel som en række hurtigknapper, der kan bruges til at justere på både stigning og på hastighed. Alt i alt, så er Abilica Stream TM XV er helt perfekt løbebånd til den garvede løber, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten af det valgte løbebånd.

Du har desuden også muligheden for at tilkoble én af dine mobile enheder til Abilica Stream TM XV, hvilket blandt andet giver dig mulighed for at bruge diverse former for træningsapps, når du løber på dit løbebånd, hvilket f.eks. kunne være en app som danske Endomondo – det er med til at give dig en god og varieret træning, så det hele ikke er så ensformigt. Endvidere, så har Abilica også valgt at udstyre deres Stream TM XV med to højttalere og tilkoblingsmulighed for både iPod og øvrige MP3-afspillere, så du ikke er tvunget til at løbe med et headset i ørene, hvis du gerne vil høre musik, hvilket der er rigtig mange, der gør, da det er en formidabel måde at motivere sig på og det gør ligeledes også løbeturen lidt kortere end hvad den egentlig er.

Stream TM XV

Abilica er ganske udmærket klar over, at det er frustrerende at løbe på et løbebånd, der har en alt for lille løbeflade, da man dermed hurtigt kommer til at få en følelse af, at man skal koncentere sig om at blive på båndet. Det er heldigvis slet ikke tilfældet med Stream TM XV, da du får en stor løbeflade, der måler hele 52 cm. x 152 cm., hvilket giver dig muligheden for at få en høj fart på og samtidig også muligheden for at lave diverse former for intervaltræning, uden at være bange for, at du pludselig træder ved siden af. Der er også indbygget en modtager for trådløse pulssignaler, der gør, at du hele tiden har fuld kontrol over din træningsintensitet. Det skal selvfølgelig også nævnes, at det kan foldes op og har transporthjul, så det nemt kan flyttes rundt.

Skal du have et løbebånd, der kan klappes sammen?

Langt de fleste, der gerne vil have et løbebånd har ikke mulighed for at dedikere et helt lokale til træning og træningsudstyr. Det betyder, at man ofte er nødsaget til at indfinde sig med, at det skal stå i stuen, i kælderen et sted eller et helt tredje sted. Faktum er dog, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at investere i et løbebånd, der er relativt kompakt, hvis du ikke har alt for meget plads at gøre godt med. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at du skal gå på kompromis med størrelsen af den løbeflade, der er på løbebåndet.

Det betyder derimod bare, at du skal sørge for at finde frem til et løbebånd, som du har mulighed for at folde sammen, når du er færdig med at træne. Det er dog slet ikke noget problem, at finde et sådant løbebånd, for der findes nemlig rigtig mange af dem på det danske marked, da det er meget populært blandt de danskere, der investere i et løbebånd til hjemmet, at de gerne vil have en mulighed for at gemme det lidt af vejen, når man er blevet færdig med at træne. Derfor skal du vælge en model, som du kan folde sammen, hvis du gerne vil kunne pakke det lidt væk.

Skal du have et løbebånd, der kan klappes sammen?

Langt de fleste, der gerne vil have et løbebånd har ikke mulighed for at dedikere et helt lokale til træning og træningsudstyr. Det betyder, at man ofte er nødsaget til at indfinde sig med, at det skal stå i stuen, i kælderen et sted eller et helt tredje sted. Faktum er dog, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at investere i et løbebånd, der er relativt kompakt, hvis du ikke har alt for meget plads at gøre godt med. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at du skal gå på kompromis med størrelsen af den løbeflade, der er på løbebåndet.

Det betyder derimod bare, at du skal sørge for at finde frem til et løbebånd, som du har mulighed for at folde sammen, når du er færdig med at træne. Det er dog slet ikke noget problem, at finde et sådant løbebånd, for der findes nemlig rigtig mange af dem på det danske marked, da det er meget populært blandt de danskere, der investere i et løbebånd til hjemmet, at de gerne vil have en mulighed for at gemme det lidt af vejen, når man er blevet færdig med at træne. Derfor skal du vælge en model, som du kan folde sammen, hvis du gerne vil kunne pakke det lidt væk.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten

Som med enhver anden investering, så vil du med garanti gerne undgå at bruge alt for mange penge på dit løbebånd – og det er også fuldt forståeligt. Der er dog rigtig mange, der ender med at være alt for styret af det økonomiske aspekt, hvilket oftest resulterer i, at de får investeret i et løbebånd, som faktisk slet ikke kan det, som du skal bruge eller som er godt nok til, hvad du havde forventet. Hvis du gerne vil undgå dette, så kan du lige så godt indstille dig på, at kvalitet koster penge – og at det er dét værd i denne sammenhæng.

Det er meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten af dit løbebånd, for hvis du gør det, så er det lige netop at du ender ud med det ovenstående scenarie, hvilket du med garanti ikke har lyst til, hvorfor du gør klogt i at investere både tid og penge i at finde frem til det helt rigtige løbebånd. Du skal slet ikke være i tvivl om, at du sagtens kan finde en model, der stemmer overens med alle dine behov og lever op til alle dine krav, så de nærmest kan betragtes som det perfekte løbebånd.

ANDRE POPULÆRE GUIDES